Nestačí mať 2 zdravých synov?
Prečo stale žijeme v dobe,že ak čakame druheho syna tak ma vacsina mojho okolia lutuje?
Reakcie typu: Joj to je skoda, no nevadí,skusite do tretice a pod.
Preco taketo reakcie matky 2 dievcat nedostavaju?
Ako fakt ma to zaujima,co je take hrozne a na “polutovanie” mat 2 zdravych synov?
Bez dievcata zena nemoze byt stastna? Musi neustale pocuvat tieto reci? Ja viem,su to iba reči ale ked takto reagovala asi 5-ta osoba tak som nad tym zacala premyslat ze preco vlasne je stale idealom mat par - dievca a chlapca alebo resp 2 dievcata lebo to mi pride ze nema take hrozne reakcie ako 2ja chlapci.
Aj tych chlapcov predsa na svete treba nie?🙄🤔
Mam dvoch a keď pri druhom občas bola reakcia, že tretie dievčatko, tak som povedala, že keby mali byť tri deti, tak 3 chalani. To sú len také zastaralé názory, nerieš to.
Možno si myslia ze túžiš po dievčatku. Ja zas nechápem prečo si každý myslí že ideál je mať doma párik. Za mňa je oveľa lepšie keď sú rovnakého pohlavia obaja súrodenci.
Deje sa to aj opačne, čakam druhe dievca a takgiez vety : nevadi, do tretice bude chlapec...a pfi tom ja som tuzila po dievcatku. Proste ludia si potrebuju nieco dokazovat asi alebo neviem potom o co im ide. Moja odpoved je: my sme spokojni a vy si chlapca urobte 🙂
Nečítala som komenty, ale ver že matky dcér dostávajú úplne rovnaké reakcie. Ja mám tri dcéry a pár ľudí sa na mňa divalo fakt ľútostivo, dokonca padla otázka: však ľutujes že tretie dieťa vôbec máte keď to nie je chlapec.
Ja mám 2 zdravých chalanov a keby mam aj tretieho som šťastná prešťastná. A v tomto duchu reagujem na "gratulácie" okolia.
@moonlight1210 ked som cakala prve, tak som chcela chlapca... Myslim, ze to maju v zivote trosku lahsie v istych smeroch ako zeny... Ale o dieta sme prisli, a potom este 2x... A uz mi bolo sumafuk co bude, hlavne, ze vobec bude a bude zdrave....
Mna zarazaju taketo reakcie a temy… ved je to kazdeho osobna vec nie? Ja by som bola rada, kebyze mam dvoch zdravych synov, aspon by som sa s nimi nenudila… kebyze mam dve zdrave dcery, tak by som sa tesila, ze ich mozem paradit a tak…
Ved a co… nie vsetky veci sa daju zariadit… hlavne, ze su deti zdrave to je podstata
Inak neviem cim to je, ale poslednu dobu sa riesia take ch*juviny
Napr vcera na IG zrazu vsetky celebritne mamucky mali potrebu riesit dojcenie… ved to je kazdeho sukromna vec ci dojci alebo dava UM, ved sa za to nestriela a ani ta, ktora dava UM nie je menejcenna matka…
Slovo tolerancia straca vyznam v nasej spolocnosti
Nikdy ma to netrapilo,ja mam troch po sebe a dcerku az stvrtu-inak prvých dvoch som chcela synov aby boli taký kamarati ako som ja so segrou,mna trosku asi minutku mrzelo že aj treti bude chlapec no hned ma to aj preslo...a reči budú vždy či o tom či o inom.
Možno by si sa čudovala ,ale s rovnakými rečami sa stretávajú aj matky dievčat. Keď sme čakali druhú dcéru , veľa ľudí nás polutovalo, že nebudeme mať "párik" ,že "tatino nebude mať s kým hrať futbal" atď.Tak som im všetkým vysvetlila že viac ako futbal " tatina" baví divadlo a je rád, že bude mať partacky na predstavenia. Navyše som susedkam povedala, že sme veľmi setrni😂, a že takto aspoň nebudeme musieť kúpiť žiadne veci ani hracky. Viac nič nekomentovali ,doteraz sa na tom smejeme, aký mali vtedy výraz tváre.
Ja čakám tiež tretieho chlapca 😀 a raz som počula názor, že ak máš samé dievčatá alebo samých chlapcov tak ich nemáš oslovovať "deti" ... Vtedy sú to buď synovia alebo dcéry.... Iba keď máš medzi deťmi aj dievča aj chlapca tak vtedy sú to deti 😂 ...tak ja teda nemám "deti" 😀
by si da divila mam 2 baby a bolo to to iste, ze muz nema syna, tak som kazdeho uzemnila tym ze mame dve krasne zdrave deti co viac potrebujene, keď to nestacilo tak druha otazka bola vy by ste mali tretie dieta aj ked ho nechcete kvoli sprostym reciam znamych a rodine......?
druhy raz sa uz neopytali.....
Ja mam dvoch chlapcov. A keď som čakala druhého synčeka tak mi jedna povedala ze ta ved dievčatko nech mas doma gazdinu 🤦♀️aj chalani mi pomáhajú... A aj keby som mala tretie dieťa aj tak by som chcela chlapca. A tiež mi to lezie na nervy, že joj dievča treba bo chlapca máš. Netreba. Teraz ozdaj nebudem rodiť deti kým. Nebudem mat dievča.
Ja po dvoch chlapcoch čakám dievčatko. A tiež mi ide na nervy keď počúvam, že no konečne sa podarilo. Mne to bolo srdečne jedno, keby to bol znovu chlapec, tešila by som sa uplne rovnako
Mam dvoch malych chlapcov a ani jedneho by som za dievca nevymenila. Su perfektni a krasni. Tiez som pocula reci, co uz
My máme chlapca a dievča. No a keď sme čakali malú a sme teda oznámili že bude dievča, tak som zas počúvala, reči typu ,,jejda,to budeš musieť celú výbavu meniť,,. A moja reakcia bola vždy asi taká, že nie, ona to prežije aj v modrých dupačkach.
Takže kľud, ak sú deti zdravé, nič iné nie je dôležité 🙃
No asi s tým nie si vnutorne vyrovnaná, keď si na to taká utlocitná, asi s naozaj niekde v hĺbke duše túžila po páriku, keď ti také komenty tak prekážajú. Ja mám jedno dieťa, ľudia bez akéhokoľvek uvazovania berú ako štandard dve deti, chlapec a dievča, to je taká všeobecná dogma. Keď sa nám narodil chlapec tak všetci "druhé bude dievča" a my vždy len s úsmevom "vďaka, ale druhé nebude" to sú zarazeni, ale už sa nepýtajú. A takto každý jeden. "no čo, už robíte na dievčatku?" A my úplne s kľudom "nie, my už nebudeme mať žiadne ďalšie deti". Niektorí povedia "aha, ok", niektorí nič, len sa zachcecu, iní že "ale to si ešte rozmyslíte" :D proste ľudia sa pýtajú a komentujú aby reč nestála. Ale zasa keby si s tým bola úplne zmierená, že je to tak, tak sa ťa to tak nedotýka a púšťaš jedným uchom dnu a druhým von. Nie je dôležité, čo si myslia iní a čo hovoria. Dôležité je to, o čom si presvedčená ty
@autorka
Pre mna je zvlastne ze uz hovoris o piatej osobe.. ze tolko takych ludi stretavas. Nikdy som sa s takymi recami nestretla.
Pravdepodobne aj tie tvoje kamaratky su tak trosku plytke a jednoduche osoby.
Mame dve dcéry a čakám teraz tretie babo a už teraz viem, že dopredu pohlavie neprezradím... Budú si musieť počkať až na deň D 😂😅... A keď sme čakali druhu dcéru, povedala som na podobné komentáre, ze to je v pohode, ze touto sa to nekončí, ze plánujeme viac detí 😂🙊🙊 skóre ešte kľudne môžme vyrovnať 🙊
Netráp sa tým. Mne zas vyčítali, keď som čakala dievča. Doslova ma niemtoré osoby s tým prenasledovali, kým mi až neostalo zle. Teraz si hovorím, že hkupákov si netreba všímať.
Neriešiť .....ja som bola keď som bola tehotná kuknut maminu v nemocnice a sestrička sa má pýta že čo čakám a hovorím že dievča a ona že škoda tak druhé bude chlapec
Mám tri dievčatá a neustále má ľudia ľutujú, aj keď nechápem prečo, som nadmieru spokojná. Je to tak, ako to asi malo byť, neriešim. Netráp sa hlúpymi poznámkami 💜.
U mňa zaberie, keď poviem, že presne takto som to chcela 😀, všetci zostanú v úžase a nevedia reagovať.
Ahoj, lebo to vyvoj ich mozogu a schopnosti empatie dalej nedotiahli...asi ani po tie opice, lebo tie toto neriesia 🤷♀️🥴

@h2 ja som zas pridlho dojcila a mala prilis tucne deti a ja som zas bola prilis chuda🙈🤷♀️