icon

Nezvládam dve deti, nezvládam nič

2. jún 2022

Mám 2 deti, jedno ma 4r, druhé 3 mesiace. Prvé bolo veľmi náročné, uplakané, preto sme zvolili väčší vekový rozdiel. Druhé je vraj iné....no áno....nie len že je uplakaný, ale absolútne nechce spať. Cez deň vôbec, v noci ako-tak, vstávame každé 2 hod, ale beriem to ako úspech, keď potiahne do 5tej. Od pôrodu však neurobím doma NIČ.
Hovorila som si, že je to prvý mesiac, veď je to šestonedelie, veď len dva mesiace....a už prešli 3.

Asi tu nikoho nezaujíma siahodlhý príspevok, pointa je, že ho celé dni uspávam a nonstop dojčím, akonáhle sa vzdialim alebo ho idem kamkoľvek položiť - plač. Nemôžem sa od neho pohnúť. Nič ho nebolí, som si istá, hladný nie je. Všetky formy uspávania som už skúsila, i na prechádzke sa zobudí po 30min a prereve cestu domov. Obedy nám vozia... prosím, kedy toto celé skončí? Muž je celé dni v práci a večer už doslova padáme obaja na hubu....

Strana
z2
timi247
2. jún 2022

No a čo že nič nespravíš, ved to je jedno, hlavne sa ukludni a rob len nevyhnutné veci, nech pomôže manžel. Môj najmladší ma 7 mesiacov, vkuse je na rukách inak vrieska, neurobím nič poriadne, snažím sa, ale.. Mam ešte tri ďalšie deti, všetky boli také náročné, ale určite to prejde, keď bude mať 2 roky už to bude ok, treba len vydržať

timi247
2. jún 2022

@dominikamacakova ja som v najväčšom zúfalstve bordel dávala do ikea tasiek aby bol naoko poriadok a potom triedila 😀

beata_k
2. jún 2022

Juj to poznam. Mam 6 tyzdnove a 3 rocneho. Tiez som len dojcila a uspavala. Ale uz 2 den fungujem na espumisane pred dojcenim a mam ine dieta. Skus, mozno ho boli brusko. No a nosic. Tiez nema rad predklon. Pracku nakladam nohou 🤣Vsetky haraburdy som odlozila a tvarim sa, ze byt mam zariadeny v minimalistickom style.

loliki
2. jún 2022

Tiež ma napadlo štuple do uší. porozmýšľaj nad stravou, či mu niečo nevadí. Káva, tropické ovocie.... Ale ešte môžeš vyskúšať aj čaje na ukľudnenie, na dobrý spánok, ak kojíš, nejako sa to dostane aj do malého. Alebo ak môže piť taký čajík po troške z fľašky. Dudel je tiež kamarát.

ivasteva
2. jún 2022

Skús kvapky s laktazou poctivo pred každým dojčením a uvidíš či po pár dňoch nebude zlepšenie. (aspoň 5 dní vkuse) Bábo neplače a nespí bez príčiny. Poraď sa aj s pediatrickou, skúste vylúčiť zdravotné ťažkosti ako napr.laktozovu intoleranciu, trvaj na vyšetreniach. Držím palce. Musí to byť náročne. Ja som to mala našťastie iba 6 týždňov.

bajka16
2. jún 2022

Tak máš asi iba náročnejšie bábätko. Naozaj ešte chvíľu výdrž prajem pevné nervy

luccija
2. jún 2022

@timi247 ešte, že tie IKEA tašky také veľké🙂)

diavant
Autor odpoveď zmazal
andrejka1974
2. jún 2022

Len vydržať časom to prejde ja som mala takú staršiu dcéru už ako novorodenec počas dňa spala len dvakrát 20 minút počas dňa večery väčšinou prerevala ani neviem ako som to dokázala prežiť a to som mala doma troch školákov z toho jeden druhak a muž robil dvanástky od 6.00 do 18.00 viac začala späť až keď mala trištvrte roka vtedy cez deň potiahla maximálne hodinku a pol a naozaj dovtedy nepomáhalo nič a ani sa neprišlo čo jej vadilo proste náročné dieťa

sono2
2. jún 2022

@beata_k mojej 7 týždňovej uťalo z dňa na deň a prestali koliky.
Možno obdoba.
Ja osobne espumisan 0 bodov

janabelak
2. jún 2022

@banalu mozem poprosit nazov apky?

banalu
3. jún 2022

@janabelak použivam appku dojčenie, je spoplatnena po case a myslim, ze do 5 eur stala.

svetlonos
3. jún 2022

Ahoj, vyskusaj s nim ist k chyropraktikovi. My sme boli, zlepsilo sa mu satie pri kojeni a ostsl pokojnejsi. Nieco mu napravila takym jemnym masirovanim.

biankaaaa
3. jún 2022

@janabelak ja mám baby Tracker, ta je zadarmo 😊

clodika22
3. jún 2022

Nie je to normálne, že je také to dieťatko, niečo za tým bude. Dala by som nejaké to vyšetrenie urobiť, aby sa vylúčili problémy s bruškom a podobne. Lebo takéto malé bábo práveže by malo prespať.

hviera81
3. jún 2022

neviem ta oznacit autorka, ale teda k tej satke. tam nemusi byt len na spanok, moze byt aj mimo, a hovor, hovor co robis. a hlavne skludni sa. ja som sa tomu uplne poddala, povedala som si ze to tak je a hotovo a musim to nejak akceptovat a naucit sa s tym. ked som kludna ja, je aj maly, ked som nervozna ja, aj on mrnci a viac place.
(a teda nielen som si to povedala ale aj som tak konala) prinajhorsom nic nespravis, iba sa budes venovat jemu.
uz sa tu pytali, odpoved som nepostrehla. nemoze ti niekto prist upratat raz za tyzden? navarit? muz, rodicia, surodenci, kamosky?

stvura
Odpoveď bola odstránená
danielahamar
3. jún 2022

Píšeš, že si skúsila všetko, vysad mliecne veci zo svojho jedálnička, ak kojis.

janabelak
4. jún 2022

@biankaaaa dakujem

janabelak
4. jún 2022

@banalu dakujem

mirulka167
10. jún 2022

Ahoj. Tiez sme to mali a aj mame narocne doma. 4r.syn a 9.m dcera😵‍💫 Neraz som hovorila a aj stale hovorim, ze ma odvezu za chvilu😵‍💫😃 Plac, nervy, zufalstvo boli na dennom poriadku. Ale naozaj, len treba vydrzat( co nam aj ine zostava, ze?) a postupne sa to zacne zlepsovat. Sadne si to, ako sa hovori. Postupne nabehnete na ako taky rezim. U nas sa to zacalo zlepsovat az okolo 6-7m malej. Inak v kociku tiez nebola rada. Vrieskala ako pavian a ked nie ona, tak syn, ze ho bolia nohy a chce ist domov-samozrejme vtedy, ked sa mi ju podarilo zazrakom uspat😩 U nej sa pobyt v kociku zlepsil, ked som ju dala do športaku. Mame bugaboo a on ma to korytkove sedenie, cize vhodne aj pre deticky co nesedia. Vtedy mala cca 4m a od vtedy sa to postupne zacalo zlepsovat, lebo videla von a to ju bavilo. Malemu som kupila ten skejtik ku kociku a bolo😃 Hovorim, postupne si to ,,sadlo" p.s: mala satky, nositka atd. neznasa doteraz. Stale je to narocne, ale uz je o nieco lespie. Uz aj uvarim,upracem, ideme do obchodu, na postu atd.🙂 No casu na kavu alebo wc mi este moc nezostava, ale to tiez pride😃 Drzim palce. A neboj, este nam raz aj luto bude za tymto obdobim❤️

Strana
z2