Nezvládam materstvo
Ahoj maminy. Ja uz nejako nevladzem, staci mi ked sa ,,vykecam,, ale mozno dostanem aj nejaku fajn radu. Mam dcerku,vcera mala 10mesiacov no som z nej uz hotova...cele dni a to fakt neprehanam len mrnci,pisti,reve...hlavu mam jak melon,ide mi prasknut,je to strasne frustrujuce a je jedno ci sa jej venujem ci nie,nic nezabera...aj doteraz bola dost umrncana ale boli finty ktore zaberali,no co stvara posledny mesiac je neunosne pre mna aj pre manzela. Ja mam pocit,ze mala zle spy,resp. ze ma ten spanok nekvalitny,budi sa nevyspata a z toho to vsetko prameni,inak uz neviem...tyka sa to aj denneho spanku,aj nocneho a je jedno ci spim s nou,ci spi sama,jednoducho sa s revom uz budi,za hodinu uz vyzera ze chce spat znova,dam ju-reve a nezaspi,nedam ju zas len reve..neviem,ale uz som z toho psychicky aj fyzicky hrozne vycerpana aj ked sa fakt snazim jej vyhoviet,za 5minut ticha som ochotna urobit vazne cokolvek. Kazdy den sa utesujem,ze to je len obdobie,ze to je kvoli zubom,ze to je kvoli hentomu,tamtomu...no uz mi dochadza vola,chut...
..Skusala som uz aj ,,lieky,, a to espumisan,lebo som si najprv myslela ci ju brusko netrapi,skusala som kasu na noc,ci neni hladna,skusala som v noci ked precitne dat napit caj,mlieko, nurofen ci nema nejake bolesti, homeo-najprv chamomila vulgaris,teraz skusam camiliu...no zeby sa nieco zlepsilo nemozem tvrdit...uz mam ale vazne dost!
...sem-tam ju dam k mame aby sme si oddychli no ta mi vzdy tvrdi, ze u nej bola mala dobra,dobre spala a bola dobra aj cez den. a verim jej, nema dovod ma klamat, ked jej mala zle spala a bola nervozna (stalo sa raz), tak mi to povedala,nema dovod ma klamat...a zeby bola mala zo mna nervozna,ano je to mozne,lebo posledne dni som vazne troska a tazko sa mi zachovava pokoj ale predtym som nebola a aj tak taka bola...no uz mi dosla trpezlivost,ved komu by nedosla...
@sosanna88 ahoj..je mnoho dôvodov..to, že je malá zlá, je z toho, že je nevyspatá..A prečo nemôže spať..? Môžu byť za tým tráviace problémy, nejaká bolesť, ktorú ti nevie definovať, ale otravuje ju..Ak je to v spánku, tak je dosť možné, že má skrytý reflux..Potravu síce negrcká, ale môže sa jej vracať do pažeráka a to dosť páli a otravuje..
Takže okrem iných dôvodov, ktoré ti tu napísali, môže byť aj toto jedným z nich..Ono to po čase ustane..Do roka sa napríklad s tým ani nič nerobí..Po roku sú na to lieky, ktoré to zmiernia..Môžeš skúsiť jej vyvýšiť posteľ..ale nie len matrac, ale čelné nožičky podložiť napríklad knihami...
Ale za tým umrnčaným správaním určite niečo je..z tej chronickej únavy je taká zlostná a uplakaná...Môžeš si povedať, že máš také dieťa a čakať kým z toho vyrastie, ale ja som bola netrpezlivá a nedalo mi, tak som u svojich dievčat hľadala príčinu a našla som ju..Staršia bola hyperaktívna kvôli alergii na mlieko a mladšia kvôli refluxu..po odstránení "rušivých príčin" sa ich správanie o dosť zlepšilo..a hlavne sa už normálne vyspíme..
@123maminka plne suhlasim. nie vzdy sa vsak da nalada ovladat hlavne ked v noci vela nenaspis...este k tym biologickym potrebam, mala lubi velmi papat,papa vsetko co jej dam, pekne spi..no pekne ako pekne...casovo to vyzera super ale kedze sa budi s revom a mrzuta zrejme tam bude niekde chyba...ale proste ja viem,ze to by trebalo vidiet...ked ma mamicka pocit,ze dietatu nic nechyba,ani z tej fyzickej stranky ani z tej psychickej a napriek tomu sa nieco deje,nieco nie je v poriadku ale nevie co to je hrozne deprimujuce...
@sendy182 Nemyslím si (inak píše sa po l s mäkkým i), ak si prečítaš úvodný príspevok, tak na malinkú kedysi zaberali drobné finty a preto mrnkala menej (taktiež spinkáva dosť často a preto nemôžu chodievať na plávanie, aj keď bábo očividne vodu miluje), to je o tom, že to, čo doteraz mamina zvládala, tak sa to stáva neúnosné, práve tým, že nároky malinkej na kvalitu stráveného času s mamou rastú a spätná väzba je slabá. Čím bude dieťa staršie, tým bude situácia zložitejšie, preto by bolo na mieste pripraviť sa na to (napr. návštevou dobrej detskej psychologičky, ktorá by mohla ako objektívna, nezaujatá osoba odhaliť, kde je problém a fundovane poradiť, čo s tým). Všetky názory na tomto fóre ohľadom otázky takéhoto typu sú vždy čisto subjektívne a ani jedna z nás nemôže povedať, že má 100%- nú pravdu a vie autorke fundovane poradiť. Každá z nás jej radí len to, čo sama zažila alebo precítila.
dieťatko v tomto veku je už dosť rozumné ,len problém je v tom ,že nedočiahne nechodí a chce všetko chytiť ochutnať a jeduje sa lebo nevie povedať plus zúbky ....čo robiť nasaď si šumivé magnézium na nervičky ,malú si daj na deku alebo koberček na zem ,nie do ohrádky ,k sebe aj do kuch ak varíš a okolo nej hračky a nechaj ju aj ak začne pomrnkávať ,možno je to je systém komunikácie a sem tam sa jej prihovor alebo sa k nej zohni a hlavne vydržať ....neboj u dieťatka je to tak ,že jeden problém vyriešite do druhého vpadnete .... 😉
@tinki uz aj na refluc som do nej pchala nejake homeo plus zvyseny matrac no ziadna zmena...a ja uz nechcem skusat nic na malej...no chcem si byt ista ze jej nic neni...pekne pribera,prospieva,nema teplotu,nema nic co by ukazovalo na nejaky zdravotny problem...vychadza mi z toho jedine zuby alebo teda ze to ma v povahe...ale keby to bolo o povahe tak asi neni problem ten,ze sa budi mrzuta napriek tomu ze spala priklad dve hodky vkuse,nesuchala si vkuse ocka a nebola by nervna...nieco ju buzeruje ale ja neviem co.moje ,,pokusy,, zlyhali
@denkaajejdeti viem pomylila som sa,neboj
gramatiku ovladam 🙂
to, ze si unavena neznamena, ze nezvladas materstvo!!! clovek /ani matka/ nie je stroj a nedokaze fungovat nonstop ako prevadza herne /avsak tam sa minimalne 3ludia vzdy striedaju na smeny) verim, ze si vyskusala hocico, len aby si ona i mala oddychla. preto ak by to bolo brusko, ci zubky lieciky ako nurofen ci homeo by urcite zabrali. avsak nevidis zmenu, tak toto mozes vylucit. osobne by som sa poradila s dokorom /znama mala nenormalne uplakane dieta-ale fakt strasne a po troch mesiacih malej zistili silnu epilepsiu-az taku ze ma nervove vyboje v hlavicke co sposobuje bolest 😢 😢 😢 TO NECHCEM STRASIT, ale za opytanie a konzultaciu nic nedas) skusala si niekedy satkovanie, pripadne nosic na deti? moja mala sa v tom stale kludnila a ked zaspala dala som ju do postielky! nezabera vsak na vsetky deti... a co ti poradit??? no, ak sa da tak davat casto mame, aby si si ty ale aj drobec oddychli. Mozno len je u tvojej mamy lepsie fenksuej /ci ako sa to pise/ a malej sa lepsie spinka. skus jej premiestnit postielku ci nastane zmena... PS: vela sil prajem, nech sa co najskor strati to "ukricane" babo a pride jeden maly usmievavy cloviecik 😉
viem,ze je malo deti ktore kam posadis tam sedia...moja mala taka neni to viem od narodenia,som v pohode co sa tyka tohoto...zaver je len taky,ze sa bojim aby v tom nebolo nieco zdravotne a ja jedneho dna zistim,ze malej nieco je a ja som to zanedbala...no kazdy lekar sa vyjadri v zmysle,ak dieta prospieva netreba hladat choroby,je taka a basta,alebo su to zubky...proste pozeraju na mna ze co stresujem...ale zase poznam si dieta a ked sa mi zda ze nieco nie je s kostolnym poriadkom mali by mi verit no nie? tiez nie je mrncanie a mrncanie rovnake...pravda?
je mozne ze dieta sa zobudi unavene, hned ako vstane sucha oci a je akoby nevyspate a je mozne ze dieta sa pekne hrajka,usmieva a z nicoho nic spusti rev ako tur? ak je toto normalne,tak potom ok,ja sa s tym vyrovnam nejako...ale kto mi povie ze to je normalne?existuje niekto taky?
@sosanna88 počuj a nebavia ju nejaké, že pesničky???? Alebo čo zaujme jej pozornosť??? Neskúšala si jej pustiť spievankovo alebo niečo pre detičky na DVD??? Ak má rada detičky možno by ju to aspoň na chvíľu zaujalo a by sa pozerala 🙂 tam spievajú deti je to pekne urobené 🙂 Ja tiež moc nepodporujem pozeranie televízie u detí, ale ak ju to zaujme a ty by si mohla mať aspoň na chvíľku kľud tak prečo nie??? 🙂
@kacena1159 napriek mojmu odhodlaniu nepozerat TV som skusila uz aj to,pustit minimax...pozerala na to asi minutu a potom zasa len pistala..CD s pesnickami mam ale reve a pisti tak,ze pesnicku ani nepocujem🙂)) zabavi ju akurat tak mobil-hrajuci pesnicky,myslim nas mobil,nie hrackarsky,ale aj to nie na dlho...to spievankovo by som skusila no ja mam take obavy ze ked bude pozerat do telky tak bude este podrazdenejsia potom,nie?alebo ze si pokazi ocka. kde zozeniem to dvd?
Vzdávam hold maminkám všetkých náročnejších detí. Kto takéto dieťaťko doma nemá, tak to asi ani nikdy nepochopí. Nič nenasvedčuje o tom, že si zlá mamina, si len prosto unavená, vyčerpaná a nepokojná (veď kto by nebol). Najhoršie je dostať sa zo začarovaného kruhu nepokojná maminka - nepokojné dieťa. Ja by som sa v prvom rade skúsila poradiť s pediatrom, aby sa vylúčil akýkoľvek prípadný zdravotný problém (možno napokon pôjde len o zúbky derúce sa na povrch, ale aspoň budeš mať dušu na mieste). Ja som po dieťati túžila niekoľko rokov a keď konečne prišlo na svet - neustále uplakané, nespavé, nervózne, podráždené, tak som občas aj ľutovala, že som sa vôbec stala matkou, lebo som sa cítila ako zlá matka, ktorá nedokáže odhaliť potreby svojho dieťaťa a prísť na koreň neustálemu plaču. Vrčala som, štekala som, hádala som sa ako kôň s manželom a každým kto moje sťažnosti bagatelizoval slovami "veď deti predsa plačú", alebo mi dával rady typu "nie je pokakaná, nie je hladná, nechce cumeľ, nie je jej zima, horúco....?" - všetko z toho bolo ok, ale dieťa plakalo ďalej. Keď som sa radila s pediatričkou, ktorá vylúčila akýkoľvek zdravotný problém, tak mi povedala: "Nech Vás uteší aspoň to, že podľa mojich skúsenosti vedia tieto "zlé a náročné" deti veľmi pozitívne prekvapiť rýchlym prospievaním" .Pravdou je, že postupom času to všetko prešlo a teraz by som svoje dieťa nemenila za nič na svete 🙂
necitala som prispevky ale mala som aj take deticky a moja skusenost... deti su bud kludne, apaticke alebo nepokojne ako tvoja a vela s tym nenarobis. v prvom rade sa musis upokojit ty, mozno aj vymyslanim aktivit (vela) sa velmi snazis a ona citi napatie a tak to dava najavo, preto napr. u rodicov je ok a nie je omrncana. druha vec je, ze je v obdobi kedy si dieta vytvara pevnu vazbu (je to okolo 10 mesiacov) a v tomto obdobi mozes robit cokolvek a dieta bude chciet byt 100% nalepene na tebe a mozes sa aj poskladat do kocky nezmenis to 😀 😀 😀 musis len vydrzat a bude o par tyzdnov lepsie. je to dobre ze je taka, lebo si tym utvrdzuje, ze aha ked zaplacem tak sa vzdy objavi mama a mozem sa na nu na 1000% spolahnut ze ju aj v buducnosti vzdy najdem pribehne ked budem potrebovat pomoc - to je len tak narychlo vysvetlene ak by ta to viac zaujimalo skus do uja googlu nahodit vztahova vazba, alebo priputanie medzi rodicom a dietatom.
nic nerobis zle si uzasna matka vsetko robis pr svoje dieta najlepsie len je v obdobi kedy potrebuje citit ze ta ma len a len pre seba. skus s nou zacat chodit viac von, do kolektivu napr. do materskeho centra ak mas moznost ci do detskych kutikov, aby spoznala aj ine deti inych ludi a vedela ze vzdy budes pri nej ze sa nemusi bat
ak by si sa chcela vykecat kludne napis aj do ip. viem co prezivat ja som si to tiez zo zaciatku prezila a je tohrozne deptajuce, uvidis vyrozpravat sa ti pomoze. drzim palceky nech sa ti dari s vychovou chrobaka
@marianisima napisala si to o mne...vsetko. dakujem🙂
@sosanna88 Nie neboj sa myslím, že nie, ak ju to zaujme tak prečo to neskúsiť a zasa keď ju dáš sedieť ďalej od televízora tak sa jej očká nepokazia, ak vieš sťahovať z netu tak sa dá stiahnúť alebo ak nie ak chceš ja ti to ponapaľujem a pošlem máme doma všetky časti spievankova a aj fíha tralala 🙂 je to krásne, také pre detičky a myslím, že by ju to mohlo zujať 🙂 moja malá tiež nič iné okrem toho spievankova a fíha tralala nepozerá lebo ju rozprávky moc nebavia 🙂 a ja keď si napr potrebujem upratať tak jej to pustím a je 🙂 vydrží sa na to pozerať aj dve hodiny 🙂
@kacena1159 uz som pocula ze to ma na deti super efekt...kolko ma tvoja mala?
tak vidíš 🙂 treba častejšie keď máš depku ju dať zo seba von 🙂 keď budeš potrebovať pokecať hocikedy napí ip 🙂
@sosanna88 moja malá má 2 roky a 4 mesiace, ale pozeráva to asi tak od 8 mesiacov :D a ešte ju to neprestalo baviť 🙂
@sosanna88 potom daj vedieť ak si to stiahla či to malú zaujalo? 🙂
baby a neskusali ste aromaterapiu?
dat do vonnej lampy levandulu,alebo co...ale len prirodne silice...
a napadli ma este neake zle geo zony pod jej postielkou-popresuvat nabytok,vymenit izby...a skus ju proste nechat na zemi na deke a nech reve....u nas to niekedy zabralo
@sosanna88 No moja, ty si uplne mimo 🙂 Ak sa da, chod teda k vasim na par dni, potrebujes si oddychnut. Na malu asi babkin klud tiez posobi blahodarne, kedze je u nej pokojna, ako tvrdis.
Na druhej strane treba vylucit nejaky zdravotny problem, ci ju nieco neboli. Ale to by si uz asi vycitila, hm?
Príliš sa jej venuješ a aj to môže dieťa znervózňovať, všetky tie procedúry, ktorých 50% je zbytočných a obťažujúcich, vidí obavy v tvojich očiach. Prestaň sa stresovať, skús to brať v pohode, nech ju v postieľke 1 hodinu, či spí alebo nie, proste bude tam a hotovo, ty choď do druhej izby, aby si ju nepočula, človek aj bábo potrebuje každý deň čas len pre seba. Potom po 2týždňoch to predĺžka na hodinu 20 minút.
Celkom vážne skús premiestniť v izbe postieľku. Či takto vyvádza bez ohľadu, v ktorej izbe leží? Deti vraj reagujú ak majú hlavičku otočenú na sever, vraj ju chcú mať na juh, prípadne naopak. Tak ako píše @lubikan
Bez srandy, skúste vysvätiť byt. Ako sa vraví, deti vidia anjelikov, možno cíti niečo zlé, nepokojné, ťažko povedať.
@lubena00 u nás to tiež takto bolo, malá bola hore aj 10 aj 20-krát za noc (od narodenia do 3,5 roka) a už som si myslela, že si budem od únavy vlasy trhať ...a keď sme sa sťahovali, keď mala 3,5 roka, tak sme ju hneď dali spať samú do detskej izby, odvtedy akoby uťalo a konečne spala aj celú noc, keď bola raz dvakrát hore, tak to naozaj len na WC a spala ďalej....
http://www.askdrsears.com/topics/health-concern...
ak vieš po anglicky čítaj čo máš doma🙂)@lubena00

@sendy182 veruze poplace...ona sa tak rychlo nevzda toho co chce...inak je zlata,zda sa mi aj dost mudra,nebudem tu rozpisovat co vsetko dokaze ale proste to mrncanie a taka ta nervozita neviem z coho pramenia,snazim sa to zistit ale asi nezistim..