Nie som si istá druhým dieťaťom
Mam 34r a takmer 2-rocnu dcerku. Rozum vravi, ze by bol cas na druhe dieta (tak som to aj povodne planovala - maly vekovy rozdiel, dve materske za sebou, ved tak je to bezne...). Druhe dieta stale chcem, no asi nie teraz... Pocitovo by som najradsej sla naspat do prace aspon na kratko. Proste zamestnat si mysel na cas niecim inym a potom mozno ta tuzba po 2hom dietati pride.
Ale je to v mojom veku dobry napad? Bojim sa to odkladat prilis... Este dodam, ze dcerka je velmi sikovna, no dava mi zabrat a ani nespi poriadne, malokedy prespi noc, takze aj to je dovod mojho vahania. Co by ste mi radili?
Dnes tu ženy rodia po 40tke prvé dieťa takže 34 je stále super vek. Myslím si, že ak to teraz necítiš, tak radšej sa zamestnaj a uvidíš či budeš druhé dieťa chcieť. 😊 Musíš sa sama nastaviť čo ti vyhovuje najlepšie. 🙏🏼
aspon na 1 rok by som sla do prace a potom by som sa rozhodla
asi ísť do práce...
Poviem ti ze cim starsia tym je to tazsie. Aspon ja to tak vnimam.. prve tehu ked som mala 30 vsetko v pohode ziadne problemy ani som necitila ze som tehotna , teraz mam 36 a som k.o… bolesti nespavost fucim jak lokomotiva no proste vsetko ine.. vravela som muzovi ze som uz stara na toto asi🙈ale co uz. Uz to dotiahnem do konca😃hlavne nech sme zdrave a vsetko je ok.
Tak ked to tak necitis, tak do toho este nechod... Nemas az taky vysoky vek, ze by si nemohla rok, alebo dva počkať.
@sapetka vôbec to neni tým, ale tým, že pri druhom je všetko intenzívnejšie. Ja som sa cítila v 6 mesiaci ako pred pôrodom pomaly o 10 kg viac pribrala atď.
Ale skôr sa dáš dokopy, všetko pôjde ľahšie uvidíš.
Ja som po týždni nevedela že som rodila.
Malá bola bola úplne iné bábätko ako prvá. Úplná paráda
je to velmi tazko ti nieco poradit. ako ale treba sa riadit aj citmi, ak sa na to proste necitis, tak by to podla mna moc dobry krok nebol. a presne ako napriklad pisala aj @sono2 druhe dietatko moze byt uplny opak toho prveho
ja by som dve malé deti nedala... asi na to proste nemám 😀 mám 4 ročný rozdiel medzi deťmi a som si istá, že som urobila dobre... nenúť sa do ničoho, sama musíš vedieť čo je najlepšie pre Teba ako matku aby sa aj zvyšok rodiny mal dobre
je to strašne individuálne, ale za seba môžem povedať, že si svoj život neskutočne užívam, takto som to dopredu plánovala, chcela, vyšlo to a za mna dokonalý scenár:
mám 4 ročného a 1 ročného syna, 34 rokov, medzi chlapcami necelý 3 ročný vekový rozdiel, od začiatku nastúpi na MD nepretržite pracujem z domu plus 1-2x v tyzdni na pár hodín do prace, som vlastne na reťazovej MD, ale ja som skutočnú MD ani nemala, keďže stále pracujem. Je to perfektný life balance, stále sa posuvam v kariére, som a deťmi doma, manžel mi pomáha- sme dvaja rovnocenní partneri. Deti by som nechcela ani skôr ale už ani neskôr..Ale čo vyhovuje mne, nemusí tebe. Ak by som bola doma 3 roky bez prace len riešila dieťa. asi by som inak rozmýšľala, ale ja sa poznam a vedela som dávno pradavno, že počas MD chcem naďalej plne fungovať a byť tou že ou, ktorou som vôl aj pred deťmi, mať svoj svet, prácu, ale zároveň byť a deťmi.. Tiež mám mimoriadne náročného a živého staršieho syna, teda už aktuálne aj mladší je ako torpédo- ale tak, podedili gény po mame🤷♀️😬😂
Na pár mesiacov choď do práce a potom uvidíš.
Ja mam tiez skoro 2 ročnú dcérku a plánujem ísť naspäť do práce a potom sa rozhodnem ci ist do druhého dieťatka. Plan je ist do druhého. Nesil to ked to tak necítiš. Ja som ešte pred prvou dcerkou vedela ze nechcem deti po sebe a chcem ísť po prvom do prace a v ideálnom prípade mat 4rocny rozdiel. Mam 32. 34 tiež nie je vysoké číslo.
@anjelicek26 no ja som si myslela ake to bude na materskej super. Akoze prospel mi oddych od prace ale teraz pp 2 rokoch uz zacinam byt z toho stereotypu dieta-varenie-pranie unudena
@jajka0211 ja na to asi nemam tiez
Veď počkaj, nemáš zase 40+, tak si môžeš kľudne dovoliť ísť do práce na pár mesiacov alebo rok-dva a potom ísť do druhého dieťaťa. Ja mám rozdiel 5 rokov a je to úplne v pohode. Starší bol už samostatný, chodil do škôlky, dávno prespal celý noc a ja som mala čas a chuť venovať sa bábätku.
Autorka ako si sa nakoniec rozhodla? Ja to mam uplne rovnako 34 a takmer 2 rocne zive dieta. Povodne sme chceli druhe dieta neskor ale tiez vaham ci ma zmysel to odkladat aj kvoli veku a ci sa nam do toho neskor bude chciet..
Ja si myslím že proste kebyže chces tak nerozmýšľas . Ja na tvojom mieste idem do práce. Dve deti sú záhul riadny . Stačí aj jedno dieťa. 🙂

Tazko radit, vsetko ma svoje pre a proti...ja som vzdy medzi detmi pracovala, uz len na "dobitie bateriek a psychohygienu", ja by som dve (nie to styri u nas) materske po sebe proste nedala, mna ten stereotyp ubija... potrebujem aj dospelych ludi okolo seba, venovat sa niecomu, kde je aj vidiet vysledok (plat a pochvala od sefov), nielen - prat, varit, upratovat dokola, co prakticky kazdy vecer mozes zacat odznova 😂 Vek ta este netlaci podla mna nejako radikalne... porozpravaj sa s muzom, tu musite byt zajedno hlavne vy dvaja...