icon

Od akého veku dieťaťa ste si vydýchli?

26. jún 2024

ahojte momentalne prežívam tazsie obdobie. som mama dvoch malých deti, medzi ktorými je menej ako 2rocny rozdiel. Deti sú ešte malé, druhé babo ma len 8mesiacov. je to strašný zahul. Aky vek dieťaťa je taký, pre vás prelomový, že ste si povedali že to je už konečne super a máte čas aj na seba. Nemusíte len striehnuť kde sa dieta udrie, momentalne sa od menšieho nemôžem ani vzdialiť lebo sa stavia na nohy neustale a starší obdobie vzdoru. Je mi z toho uz tazko.

Strana
z4
aceris
3. júl 2024

Ja na to obdobie stale cakam😂 decka 6 a 3 a fuuurt je to tazke. Akurat nestriehnem nonstop tie pady. Ale na ihrisku ci ked vylezu na parapetu mi stale ide srdce vyskocit z hrude... Kazdopadne najviac zalezi od povahy dietata. Mozem povedat, ze ked som sama s trojrocnou, tak mam aj chvilky kedy vylozim nohy a ona sa hra, alebo mi nosi "kavicky". No pri starsom 6rocnom neni oddych ani minuta, ci som len s nim alebo su dvaja.

ali12377
3. júl 2024

nikdy, kazde obdobie ma svoje, ale ja sa aktivne venujem dietatu, ale badam ini rodicia nechaju pred bytovkou sa hrat aj 6 rocne deti, pridu zo skoly a su von do vecera, a rodicia maju pokoj, a ulica vychovava, zalezi aky typ vychovy mas ty

majlo1234
3. júl 2024

@andreatytler vdaka, som rada ze sme zdrave ale pfuuuu😂 stvrty trimester neni sranda

tabitka337
3. júl 2024

Ahoj, bude určite lepšie keď najmladší bude mať okolo 2 rokov. To je už dieťa také rozumnejšie.. a nemusíš za ním furt behať, stačí že sa vonku má s čím hrať, kde je plot a nič nebezpečné v okolí. No a čím je deti viac, tým sú samostatnejší. Starší sa postarajú aj o najmladšieho 😉 my máme 7 synov a medzi 4 mladsimi je 2 ročný rozdiel. Najmladší má 3 mesiace a dvaja najstarší, keď potrebujem, ho v pohode aj pol hodinky zabavia. Ostatné deti aj keď sú malé starajú sa jeden o druhého, aj sa spolu hrajú. A kedy si vydýchnem? Keď všetci krásne spinkaju ❤️

katkaseiner
3. júl 2024

@tabitka337 7 detí? omg, skladam klobuk pred tebou. Vzdy som chcela 3-4 deti ale pri 2 sme ostali

monika185243
3. júl 2024

@silesias toto je samostatný level, to čo má jeden, musí mať aj druhý 🙂 presne, keď niečo kúpim jednému, musím aj druhému, inak by bolo zle 🙂 dúfam že ich to niekedy prejde, pretože občas je toho naozaj veľa, ale stále si hovorím že je to len obdobie

silesias
3. júl 2024

@monika185243 u nás to trvá už osem rokov a stale ich to neprešlo 🤣

monika185243
3. júl 2024

@silesias mám sa na čo tešiť 🙂

tilly
3. júl 2024

Mám puberťáka a dospelaka. Ešte som si nevydychla 😅. Áno, nie je okolo nich už robota, sú starosti zas.

tilly
3. júl 2024

@luizina presne. Vždy, keď sadá do auta, strach. Strach o budúcnosť, čo bude. Kde sa chytí, aká bude ďalšia frajerka, či ho niekto nezlaka na niečo zlé, stále nejaké obavy.

luizina
3. júl 2024

@tilly veru tak to je, teraz mam o nu vacsi strach ako ked som ju "mala pod kontrolou" ako dieta. Rovnako aj strach, ze raz odide a ja ostanem sama.

luccija
3. júl 2024

@luizina
@tilly ani nehovorte.To je nič oproti tomu, keď sú malé deti pri vás a síce zlostia, nechcú spat, nechcú jesť, ale máte ich na očiach nie je tam ešte vplyv kamarátov, partie, nejde večer sama domov.Moja dcéra si ide tiez robiť vodičský a už moja hlava ide na plné obrátky.Este dobre, že sa ešte netula už chápem mojich rodičov, že vždy pozerali TV, pokým som neprišla domov z diskotéky a to neboli mobily atď...je ten strach navzdy a čoraz horší ako sa odputava

silesias
4. júl 2024

@tilly malé deti malé starosti, veľké deti veľké starosti. Svätá pravda.

tilly
4. júl 2024

@silesias tak presne. S malými je viac roboty, s veľkými starostí

libusak
4. júl 2024

Take fuuu, ze si mozem co chcem od cca 14 rokov. Ale zlepsenie od cca 6 rokov

Strana
z4