Od pôrodu je môj život plný stresu a napätia
Od porodu je moj zivot totalne peklo. Same nervy, stresy, robota, nekonecny bordel. Navratom do roboty sa iba presuniem na ine miesto, ktore nenavidim, robit ine veci, ktore nenavidim a s ludmi, ktorych nenavidim. Matky, ako ste sa zmierili s tym, ze odkedy mate decko, Vas zivot je jeden nekonecny stres a bordel a jedine, co Vas z toho pekla vyslobodi, je smrt?
Uprimne zas nebudte zle, toto vyzera na riadnu poporodnu depresiu…u nas je materstvo posvatne a matka sa ma zadusat nekonciacou laskou, vsetci vieme, ze realita je ina ale su zeny, ktore ked to takto neprezivaju myslia, ze zlyhali…kazdopadne autorka skus vyhladat pomoc, urcite tvoj zivot neskoncil, chce to len ho troska upratat a najst cas aj na seba…drzim palce
A manzel je kde, ked 20mesiacov nijako nezasiahol?
Male dieta je velmi narocne. Musis s nim byt nonstop a nie kazda zena sa v tom najde. Ked jej dieta vacsie a chodi do skolky a skoly, je samostatnejsie a budes mat cas na upratovanie, zabavu aj samostudium. Pocity zufalstva ma vela zien ale to vies, ze o tom nepisu. Nemas rodinu ktora by ti s dietatom pomohla? Kamaratky s malymi detmi? Teraz bude leto tak sa vyber na pieskovisko. Nezostavaj doma zatvorena sama. Zivot s dietatom moze byt fajn, len musis najst cesty ako si to zariadit.
@sisa_s ona ma poporodnu depku jak vysitu s tym, ze nema ziadnu podporu. Kamoska tak mala a muz namiesto toho aby to riesil, tak vsetky jej stavy vyuzil proti nej a zobral jej deti. Podla mna tam chyba opora, muz alebo rodicia, blizka osoba. To je super, ze vyhladala pomoc odbornika, ale to v jej pripade nestaci.
@kittykat22 presne tak, da sa aj s malymi detmi si uzit, ist na miesta nejake kde chces, len to treba tak spravit aby aj vlk bol syty a aj ovca cela a hlavne pri jednom to sa urcite da
Navstiv psychiatra.psycholog v tomto stave uz nestaci.20 mesiacov trvajuca depresia po porode nie je babyblues,co odznie po par tyzdnoch.potrebujes lieky.
Autorka, prečo nezájdeš za psychologom? Pozri, ak ti nepomôže ani psychológ, nebudeš prvá ani posledná ktorá sa svojho dieťaťa vzdá. Ak to ma byt všetko pravda co píšeš, bude to takto lepšie pre Vás oboch - pre teba aj ore dieťa.
Sú stovky rodičov ktorí by dali cokolvek aby sa mohli o to tvoje decko postarať s láskou
Smer psychiater
Tak ale zrejme toto vsetko co popisujes vobec s porodom nesuvisi. Ty zjavne nenavidis aj pracu aj kolegov a to asi davno pred porodom uz bolo, ci ? Ty mas problem sama so sebou. A dietatko dufam aspon trosku lubis, lebo to pises tak akoby si mala vsetkeho a vsetkych pokrk. A este za to vinis aj svoje dieta 🤨
Myslim, že si tu už písala. Chceš vedieť, čo ti pomôže? Ja problém vidím v tvojom vnímaní, vzorcoch myslenia, nie v realite, ktorá sa okolo deje. Skús si precitat tvoje príspevky. Obviňuješ v nich vonkajšie okolnosti, iných ľudí, tvoje dieťa. A práve v tomto je ten kľúčový problém.
Keď si chceš pomôcť, treba zmeniť myslenie. Len ty sama rozhoduješ v kazdej chvíli, co robíš, si zodpovedná za to, co sa ti deje, nikto iný. Keď sa ti podarí mysliet týmto spôsobom, veci sa začnú meniť.
Skús popisat to, co momentálne potrebuješ, co ti chyba - viac spánku, oddychu, radosti z nejakej činnosti, priestoru pre seba…? Čo môžeš pre uspokojenie týchto veci urobit? Každá tvoja myšlienka, pocit ukazuje na niečo, co ti v živote chyba či naopak.
Popôrodná depresia
Opakovane pisanie na konovi tvoju situaciu nezmeni/nevyriesi. Nebran sa liekom, daj tomu sancu. Daj sancu tomu, aby si zacala vnimat aj pekne veci okolo teba, lebo urcite take su, len vo svojom stave ich nemas sancu vnimat.
A vieš o Tom,že to "decko" za to nemôže,ale ty áno!
@sisa_s dost tvrde,nemyslis?
Chapem autorku.potrebuje pomoc,psychologa,psychiatra ,mozno ani nevie,a nechce si priznat ze potrebuje odbornika
Moze trpit depresiou....
A tieto komentare jej na psychike urcite nepomozu.
Expresivnejsie vyjadrenia su primerane k jej dusevnemu stavu,tak podla jej vyjadrovania by som ju neodsudzovala.
V jej stave suslavy ,lubezny sposob by bol asi zvlastny...
Tak sa vysloboď 🤷♀️
Autorka.
Mam 3 deti.Vsetky 3 predcasne,vsetky porody rizikove a prelezane.
Pri prvom som citila strasnu bezmocnost,zufalstvo,pptrebovala som pomoc,ktora neprichadzala,prva strasne narocna,hyperaktivna.(.nevedela som pomenovat problem neskor VFA.)
Pred prvou som mala potrat v 23tt
Same udery z kazdej strany,nekomfort,zdravie islo tiez do prdele...
Dieta obrati zivot,manzelstvo,aj okolnosti,pracu...
Myslela son ze je so mnou amen
Dobry psycholog pomoze,popripade psychiater🙂
Nie je to hanba
Vydrazdena nervova sustava narobo s clovekom galibu
DrIm ti palce!
Aj ja mam 20 mesacne dieta. Je to ocistec aj ked je akokolvek velke zlaticko.
Mas 2 moznosti. Ist na terapiu alebo ist od dietata kym mu neublizis
niekto tu je zrelý na psychiatriu alebo nejaky troll
Ver doktorom. Ja mam blizku osobu ktora mala poporodnu depresiu. Cim vsetkym si presla si niekto nevie ani predstavit.
I ked uz ubehol rok. Je to lepsie. Ovela lepsie. Ma liecbu.
Ale toto nie ☹ vzdy je cesta.
Odporujes si, Vravis ze si mala uzasny zivot pred dietatom a potom ze riesis psychologov svoj cely dospely zivot.
Tak toto je snáď vymyslené. Ak nie, úbohé dieťa. Teda my máme 2. Nikdy sme neprestali chodiť na dovolenky, wellness, Vianoce sú s deťmi oveľa krajšie.... Deti vyrastú a opäť budete sami.
Vyhladaj si tu podobne temy od zien, spoj sa s nimi a porozpravjte sa, obcas mozno iba staci si vyloat srdce, vyrozpravat tej spravnej osobe s podobnymi pocitmi, ulavi sa ti ma dusi a dostanes uplny pohlad na celu vec, a mozno si aj poradite v pozitivnom zmysle ako to cele zvladla ta ci ta ina osoba. Verim, ze sa to cele na dobre obrati ;), zaciatky su tazke vsade a vzdy, treba si zvyknut na velmi vela veci a prisposobit svoj zivot, ano mat dieta je urcita obeta- treba sa na to divat aj triezvo a nie len obvinovat zenu, ktora nepocitila hned odrazu lasku . ❤️
Píšeš, ze pred narodením dieťaťa si bola spokojná a vzápätí píšeš, ze cely dospelý život chodíš po psychológoch a psychiatroch, nenávidíš robotu a ľudí v nej.
Tak potom si nejako protirečís, lebo podľa toho si nespokojná chronicky. Akoby si sama nevedela čo chceš a co ta urobi šťastnou.
To nie je o dieťati, ale tebe. Dieťa ti tetsz pripadá ako "dôvod" nespokojnosti, ale ty si nespokojná vnútri už zrejme veľmi dlho.
rozhodnutim mat dieta sa ti zial zmeni zivot, stratis svoju identitu, ja s tym bojujem tiez a casto som premyslala podobne, vyhladala som pomoc, nie je to hanba... lebo dieta do kosa nehodis, teda dufam 🙈 a musis sa uz takto naucit zit 🙈
Škoda sa aj vyjadrovať, cely život chodíš po.psychologoch, ale máš ho super...hm?
Koľko.si mala rokov, keď si rodila? Že si netušila, čo všetko to odnáša?
Píšeš, že nemáš čas na oddych, priestor na seba, samostudium, cvičenie, wellness a nevidíš ani možnosť, že sa to v budúcnosti zmení. Nemáte ani peniaze na wellness, i keď pracuješ. Si veľmi sklamaná, že pri všetkom je zároveň i dieťa.
Neviem, ako sa zapája o starostlivosť otec dieťaťa. Či sa da požiadať o pomoc rodina, kamaráti, opatrovateľka? Či si popri všetkom viete vytvoriť nejaký priestor iba pre seba?
Ľudí to niekedy zaskočí, no malé dieťa do cca 3 rokov si fakt vyzaduje veľmi vela času a našej pozornosti, je nesamostatne. Existujú iné riešenia.
Radšej niekam odísť, opustiť malé, ako jemu či sebe ublížiť.