icon

Od pôrodu je môj život plný stresu a napätia

14. jún 2024

Od porodu je moj zivot totalne peklo. Same nervy, stresy, robota, nekonecny bordel. Navratom do roboty sa iba presuniem na ine miesto, ktore nenavidim, robit ine veci, ktore nenavidim a s ludmi, ktorych nenavidim. Matky, ako ste sa zmierili s tym, ze odkedy mate decko, Vas zivot je jeden nekonecny stres a bordel a jedine, co Vas z toho pekla vyslobodi, je smrt?

Strana
z4
kvetinka719
16. jún 2024

1. Smer terapeut/psycholog/psychiater
2. Zaplat upratovacku, gazdinku, akukolvek sluzbu, ktora ti uvolni ruky
3. Zacni hladat novu pracu

Ulavi sa ti, toto tvoje vnimanie nie je skutocne, potrebujes pomoc. Pre dieta si sa predsa rozhodla ty, nepytalo sa na svet, nemozes mu spravit to, ze ho teraz budes obvinovat, je to v prvom rade tvoje rozhodnutie, zodpovednost a zlyhanie, ak nevyhladas pomoc!

karolinakr
16. jún 2024

mať dieťa nie je povinnost daná zákonom..

karolinakr
16. jún 2024

môžeš ho dať na adopciu? povedz, že nemòžeš chodiť na wellnes, snáď ti to súd odklepne

beata_k
16. jún 2024

No, ale ste sa tu zisli harpie. Zena ma depresie vy do nej kopete jak do psa. Sa mozete hanbit, matky. To toto ucite aj svoje deti??? Kopnut si ked je clovek na kolenach a potrebuje odbornu pomoc? Vy si dajte dieti na adopciu, nez aby ste si ich ucili takej agresii aku tu citam. A potom, ze sikana na skolach. No aby nie. Nasli ste jej slabost ( depresiu) a len kopete a kopete.

moonlight1210
16. jún 2024

Boli dni, ked som si zelala, aby som sa vydala aspon do nejakej nobl familie, kde by mi okolo deti behali pestunky a ja by som sa s nimi chodila vzdy parkrat denne potesit, ked by som mala naladu.
Zeby som radsej hovorila, ako mi chybaju, ale povinnosti ma nepustia a zeby som hned menila, keby bol cas, ale realita by bola, ze som rada, ze nemusim s nimi byt stale a este by som bola za milujucu matku. 🙂

Neboj, toto obdobie, ze dieta ta vyzaduje celu, vsetok tvoj cas a energiu, prejde. Dieta rastie, dozrieva rozumovo. Postupne bude samostatnejsie a sebestacnejsie. Vo vsetkom. Aj v hrach. Postupne sa bude vediet zabavit na dlhsie vlastnymi hrami.
A tebe bude kusok po kusku pribudat volny cas.

Toto si musis uvedomit, ze nebude navzdy take male a pozadovacne. A ked uz nic ine nevladzes, pozeraj na to ako na projekt. Nesmies tlacit na pilu. Nebud netrpezliva. Neodbyvaj to s nutnostou. Tym len predlzujes ten cas, ked nebudes mat cas na seba.

Ked teraz vydrzis a vyburcujes sa k tomu, aby si sa venovala, vrazis do toho energiu, trpezlivost a lasku, tak sice to este cca 4 roky potrva, ale potom sa zacnu objavovat prve plody tvojej prace.
Dieta, ktore si vie urobit poriadok. Odlozit do skriniek. Vie, co kam patri a je naucene to urobit kazdy vecer. Lebo si to s nim trpezlivo robila. Trpezlivo kazdy vecer obetovala hodinu tomu, aby poodnasalo pod tvojim dozorom hracky, kam patria a potom ste si dali odmenu (napr. precitali/ pozreli kratku desatminutivu rozpravku - uci ho to aj principu najprv povinnost, potom zabava). Sice to spociatku trva, dieta sa vkuse rozptyluje (a ty by si to spratala stokrat rychlejsie sama) a ide ta z toho porazit, ale kazdym dnom je to lepsie. Lebo dieta uz vie, co ma robit. A kvoli comu to robi.
Vie postupne aj samostatne jest. Umyt sa. Obliect sa, ci prezliect sa na poziadanie do nachystanych veci. Nemusis to ist urobit ty. Zavazovat topanky. Kontrolovat, co si dalo a ako.
Dieta, ktore sa vie zabavit. Dieta, ktore zvladne stravit cas i bez vas, kym pojdete na dva dni na wellness.

A hlavne, dieta, ktore ta lubi. Ver, ze ked ides prec a dieta ta objime so slovami: urcite sa vrat, tak je to na nezaplatenie.

Ono sa to teraz zda ako sto rokov vzdialene, ale nie je. V podstate mas malo casu na to, aby si ho vychovala k samostatnosti tak, aby tebe ten volny cas postupne vznikal coraz dlhsi. Preto je to dolezite nezanedbat, neodbyvat, nerobit veci za dieta, ale mat trpezlivost ho to ucit.
Je to ako investicia.

dorottka
16. jún 2024

Autorka, odporucam ti antidepresiva… nie preto, aby ti fejkovali, ze si stastna… ani nahodou. Ide o to, ze v tejto ocividnej depke si uz tak dlho, ze sa ti zmenila cela biochemia mozgu a sama a ani len za pomoci terapeutov to v sucasnych podmienkach nedas. Potrebujes aspon na polroka nasimulovat normalnejsi stav, nech sa ti opat upravi stav mozgu a opat si vyskusas, ake je to byt ok, lebo teraz uz si ten pocit nevies ani vybavit, to je vacsinou point celych antidepresiv. Prosim, urob to pre seba, naozaj mozno bude stacit aj taka kratka liecba. Ak si vehementne proti antidepresivam, tak si prosim najdi Tryptophan, je volne dostupny a pomaha. Trebars tryptophan z brainmarketu, ten je fakt kvalitny, plus ak chces do istoty nieco dalsie, tak maju aj tam aj Mood booster. Realne pomahaju, 2x denne podla navodu a za par tyzdnov sa citis lepsie. Ale antidepresiva maju silnejsi ucinok. Drz sa.

129oveciek
7. aug 2024

Toto je tak ked si dieta spravi tupy clovek co sa nad tym predtym poriadne ani nezamyslel a cele materstvo si idealizoval.. potom nastane tvrda realita.. spamataj sa, milion zien zvladlo vychovat dieta tak sa neprezivaj

30katrusa40
7. aug 2024

Tak nech ide manžel má materskú a ty do práce. Dieťa dajte do jaslí . Keď nie si schopná ho mať rada. Lebo to ako píšeš je hrozne. Buď šťastná za zdravé dieťa. Čo by si robila na mojom mieste mám syn s postihnutím , do práce sa od neho nedostanem celé dni sa točia okolo neho a jeho staršej sestry. A vieš čo vždy sa dá nájsť niečo pozitívne. Ale ty vidíš len seba. O čo prišla ale že si od života dostala to najlepšie to nevidiš. Lebo nejde na wellness a podobne hlúposti . Dúfam že aspoň otec a starý rodičia to dieťa milujú . Lebo kto nedokáže milovať vlastne dieťa nedokáže milovať ani sám seba. Buď choď k psychiatrovi alebo si uvedom že nie si slnko netočí sa všetko okolo teba a tvojich potrieb. Ty si musela mať už ozaj veľa rokov keď si sa stala matkou .

wanduska327
7. aug 2024

Popôrodnú depresiu máš moja ...aj ja som ju mala a presne takú ako ty moju Wandu som nenazvala inak než hnusne decko ....kričala som že ju nenávidím ....
Chcela som sa zabiť aby som nepočula jej plač alebo na ňu hodiť vankus....
Vyhľadaj pomoc naozaj ...toto niesi ty a nič není také čierne ...určite aj do welnesu pôjdeš neboj nič

wanduska327
7. aug 2024

@129oveciek Och aká si zla....popôrodnú depresia ti nehovorí nič asi však

tiika
7. aug 2024

Prosím ta, určite nie si zla matka či žena. Každý robíme, čo môžeme. A každý bojujeme so svojimi problémami. Ty si sa tu zverila, čo ta trapi a hladas nejakú pomoc. Naozaj by som ešte skúsila nejakych odborníkov, ktorí sa tomu venujú a lepšie ti rozumejú. Ak ti niekto nesadol, hľadaj iného. Dôležité je byt k sebe úprimná, priznať si problém, neobvinovat sa za svoje očitý, nevzdávať a vyhľadať pomoc (napr. vydumamky.sk).
Zial tu vacsina žien, ktoré nezažili niečo podobne, ta nepochopi, neber si to preto prosím k srdcu a neodsudzuj ich za to.

129oveciek
7. aug 2024

@wanduska327 nie som zla, praveze stretla som sa s poporodnou v mojom okoli.. kamaratka, ktoru tiez povazujem za trochu jednoduchsiu chcela dieta uz od svojich 16tich.. uz vtedy som jej hovorila ci si vobec uvedomuje co to obnasa ale samozrejme bola uplne mimo, videla len to pekne.. pockala vsak do 26 a spravili si s partnerom dieta.. vtedy som si hovorila ze vsak uz ma dost rokov tak hadam uz nad tym sj rozmyslala za ten cas, maleho sa nevedela dockat, hovorim si super, fajn.. hned ako ho porodila tak poporodna depresia, trvalo rok kym sa ako tak hodila do normalu a sama priznala ze ona sa nad tym predtym nikdy nezamyslala a cele msterstvo si idealizovala.. podla mna vacsina poporodnych depresii vznikne u zien, ktore neuvazuju nad tym co to vsetko obnasa mat dieta..

tiika
8. aug 2024

@129oveciek Konkrétne sú za poporodnu depresiu zodpovedné hormóny progesterón, ktorý po pôrode klesá a prolaktín3, ktorý naopak rastie. Vzniku poporodnej depresie napomáha aj celková vyčerpanosť počas šestonedelia. Veľmi významnú rolu zohráva aj genetika a u psychiatrických chorôb dvojnásobne.
Uvažovanie o materstve s tým nemá súvis.

beata_k
8. aug 2024

@129oveciek Sama si jednoduchsia a ani o tom nevies.

kaciato
12. jan 2025

Smer psychiater toto uz je na psychologa podla mna vela hlavne ked ste skusali uz vcera bolo podla mna neskoro ste vyhorena,vyhasnuta,depresivna ...v ramci zachovania zivota a dusevneho zdravia vas vasho partnera a vasho dietata je podla mna toto jedina moznost ...

anca30
12. jan 2025

Vyrastuuuu

Strana
z4