Odcudzenie a podozrenia: Ako riešiť manželovu neveru?
Ahojte, syncek ma 3mesiace a zvykame si jeden na druheho. Je spokojne a dobre babatko, v noci pekne spinka 4-5h. Samozrejme je to zmena co sa tyka nasho manzelstva. Manzel sa mi uz pocas tehotenstva odcudzil, mala som nejake zdravotne problemy. Dlhsie byval v praci, po nej dal sprchu a otocil sa mi chrbtom, prehovorili sme par viet. Sme spolu 10rokov, babatko sme dlhsie planovali, nedarilo sa. Mala som divne predtuchy, manzel zmenil spravanie a ani po porode sa to nezmenilo. Nie som zena co zanedbava svojho muza ale on ma odmietal coraz castejsie, najskor som si myslela, ze to bude zmenou tela, brusko, viac kg navyse. Alebo mi proste nechce ublizit, ked mam komplikacie. No ani po sestonedeli sa ma nedotkne, vahu mam takmer povodnu, staram sa o seba, popri malom aj cvicim. Prislo mi to celkovo divne, ked predtym sme si vedeli uzivat jeden druheho…velakrat som sa s nim o tom snazila rozpravat, co sa deje, vraj nic a je len unaveny z prace a zo syna. Ze nemam prehanat… ale proste zenska intuicia, poznas si muza za 10rokov a vidis, ze nieco nie je ok.
Vcera mi nedalo, ked zaspal pozrela som mu telefon. Mozno ponizujuce, ale nerada som, ked ma niekto klame. Vodi za nos, robi zo mna hlupanu…
Mal tam nejake oplzle spravy od nejakej Moniky, srdiecka, ako si chybaju, ako sa na seba tesia. Ze sa na nu nevie dockat..no humus… bolo tam toho vela, nedosla som vsak odkedy to trva ale je mi z toho na grc…
Kym som ja bola v porodnici, on bol s nou.. a bohvie odkedy to s nou taha.
Dnes po nejakom vychladnuti s nim chcem prehovorit, len neviem co robit. Najradsej by som ho vykopla z domu, rozviedla sa… co by ste podnikli v mojom pripade?
Ja ho na jednej strane lubim, na druhej nenavidim z celeho srdca, ako mohol…kym som ja bola v bolestiach on si uzival, kym som sa ja snazila byt dobrou mamou a manzelkou on to ani nedocenil, lebo uz mal inu. Nechapem, preco. Ked predtym, sme boli stastni, rozumeli sme, lubili sa. 🤷🏻♀️
Tak on si žije v byte svojej ženy, na bývanie nemusel dať dokopy nič, hypotéku vďaka žene nemá na krku a ešte si ju ani trochu neváži? V tejto situácii by som mu rovno vyčlenila samostatný kôš na prádlo, tam by šlo odteraz všetko jeho oblečenie ktoré treba prať a keď sa konečne spýta, kde ma čisté veci, povedať, tamto ti Monika operie. Aj uloží do svojej skrine. Hentake ho.no by som doma nestrpela. O dieťa sa môže starať aj tak.
tak za tejto situacie by som ja osobne pripravila navrh na zverenie dietata do osobnej starostlivosti a navrh na vyzivne aj na teba aj na dieta tj minimalne 200+300€ mesacne
a potom by som jeden den zavolala zamocnika dala vymenit zamok na byte a vytiahla vsetky penaize zo spolocneho uctu a pobalila mu veci a dala poslat kurierom spolu s navrhom na rozvod na podpis
ako pri nejakej jednorazovej nevere a lutosti by som zvazovala
ale on sa s nou ebal ked si bola v porodnici to je ako nonsens
pre neho si ty ta co zabezepcuje byvanie atd naco by od teba siel ty mu upratujes varis a on gulky vypusta inde
@barborachors otrasný názor. Pani Monika možno ani nevie, že je ženatý a má dieťa. A ak vie, tak ona síce má špinavý charakter, ale prefackať si zaslúži on, určite mu nedržala zbraň pri hlave a rozhodol sa zradiť on.
A s kým si urobila dieťa? S manželom v 10r manželstve. To je teraz snáď jedno, teraz treba riešiť aktuálny problém. Neviem komu čo pomôžu takéto výčitky a rady.
@mamina7070 návrh na rozvod druhá strana nepodpisuje 😂
@barborachors nikdy nevies, ja ruku do ohna nedam za ziadneho chlapa, ani za manzela. Mozes mat uzasneho chlapa, milujuceho co ti splni vsetko a pride nejaka Monika a zmeni ti cely zivot. Nemam dieta s tyranom, alkoholikom, gemblerom. Manzel bol 10 rokov ukazkovy…
Je mi luto co prezivas. Zaslúžiš si lepsieho. Neviem aký si typ, ale zbalila by som mu kufre, nech sa odstahuje k drahej, a dala by som mu rozpis služieb pri malom. Ale minimálne by som ho vyhodila zo spálne a nepohla ani prstom preňho. Ale to neznamená, že by som mu malého nestala na starosť kedy sa le bude dat. Otcom neprestal byť.
A plánuješ ho rovno hneď aj konfrontovat? Ak si už, tak ako zareagoval ?
Asi by som vyuzila moment prekvapenia a vykopla mu veci a poslala ho za Monikou.Panko ma teraz vsetko.
@lenkasarka takže podľa teba nemôže vlastník bytu zrušiť TP tretej osobe ktorá nemá žiadne vlastnícke práva,hej? Alebo nevieš čítať....tak aspoň si sa niečo priucila,lebo môže. 🤷
@zuzanockamt a ja som ti napísala,že nie je to tak VZDY,čo je aj fakt. A sú aj také prípady.
To,že byť zdedila,je úplne výborné 👍
Nemám obavy,že by sa pán manzel s radosťou presťahoval k slečne monike.... Nebude ho treba prosiť.
Autorka Tak to je super, že bývanie je tvoje. Môžeš ho pobaliť a vyhodiť, kedy budeš chcieť (teda nech sa sám pobalí, nie si slúžka). Hneď máš lepšiu štartovaciu pozíciu. Ešte si urobiť plán (kedy a či návrat do práce, jasle, výživné atď). Máš omnoho lepšiu pozíciu než baby, čo žijú u muža a nemajú kam ísť a z praktických dôvodov musia vo vzťahu ostávať. Držím palce, aby si našla svoje šťastie ✊️
@maciatkolulu Áno, to, že má byt svoj je fajn, nemusí riešiť BSM, počká do rozsudku a manžel sa môže sťahovať.
@klip0 manzel siel rano na sluzobku a vrati sa az v stredu, teda ak neklamal a naozaj tam siel. Nechcem to radsej zistovat… dovtedy sa posnazim vyriesit si v hlave, co urobim. Pracovat mozem aj z domu, ak syn bude taky ako doteraz, zvladla by som to. Nejaku jednorazovu neveru by som mozno vedela prekusit, ale dlhodoby vztah je vela aj na mna.
@nekonecna_katastrofa Vyhodiť ho môže až po rozvode.
@barborachors Áno, a potom riešiť TO 🤦 To je teda rada 🤦
@zuzanockamt Mal od nej spravy typu, ze uz ma u nej kefku a papucky, ze kedy si donesie aj zvysne veci. tak mozno aj sam pojde, ked mu oznamim, ze o tom viem. On jej pisal len take vyhybave odpovede.
Tak ja by som neprekusla ani jednorazovku. Fuj.
@zuzanockamt Áno, máš pravdu. Ja som to myslela skôr obrazne, že nemusia sa dohadovať, kto v byte ostane a vyplatí druhého (ako keď je bývanie spoločné, resp keby bol byt mužov, tak by po rozvode musela odísť ona). Bude rozvod, v byte ostáva ona, on nech sa sťahuje k Monike alebo pod most.
Autorka
Je to možné, že sa odsťahuje hneď aj sám. Uvidíš. Hlavne nerobiť zo seba hysterku ako ti tu radia, lebo sa manžel bude sťahovať s radosťou. Ak sa nad to povznesieš, použiješ rozum a rozvahu, hneď to bude inak vyzerať.
Ja som raz neveru odpustila... No to sme mali 20 rokov a bola to jednorazová záležitosť "pod vplyvom" a hneď sa priznal. Ale toto by som neodpustila. Zariadila si mu pohodlný život, kým si sa ty trápila, on si užíval. To je chrapúnstvo najhrubšieho zrna. To mu tá Monika naozaj stojí za to, že si zničí rodinu? Že nebude denne so svojím dieťaťom? Že neuvidí ako rastie, zmešká všetky míľniky?
Inak, autorka, ja na tvojom mieste by som si Moniku počkala a riadne jej od srdca povedala, čo si o nej myslím.
Autorka, reagujem na tvoj prispevok 19:02.
To, ze si peniaze nedala na splocny ucet je absolutne nepodstatne. Ked pride na rozvod, pravnik moze kontaktovat vsetky banky za ucelom zistit, ci tam nemas ucet. Avsak do BSM nepatri dedicstvo. No len to by si musela dokazat, ze tie peniaze su ozaj dedicstvo. Na to velky pozor, co je tvoje, je aj jeho.
@beata_k dedičstvo do bezpodielového spoločného majetku nepatrí... :D čiže keď zdokladuje dedičským konaním (čo zrovna nieje ťažké) tak ľahko preukáže že eurinká sú jej
@beata_k Dedičstvo predsa preukáže veľmi ľahko.
Mrzí ma to, máš to ťažké. Suseda prežíva podobne. Náhodou jej napísal cez fb chlap ženy, čo to ťahala s jej mužom. Ona ho konfrontovala a chlap odišiel. Najmenšie dieťatko ma rok a pol. Začal si s nou, keď bola v sestonedeli. Ked sa ho opytala, ze naco si robil druhe dieta, tak iba povedal, ze to vtedy ešte tak necitil. Ze ona sa mu malo venovala, tak si nasiel inu.🙈🙈Nechcel jej dat peniaze, úplne ukázal svoju tvár. Ty máš trosku napred. Vieš o tom, a on nevie, že vies. Máš čas sa pripraviť. Skus dat emócie bokom. A s hrdosťou ho posli doprdele.
Hm, tazko radit, ale asi by som nechala doma manzelovi tie papucky s listkom “k Monike” a dokladne sledovala reakciu, ci ulava a v duchu realne bali len ty o tom nevies, alebo hanba a smutok, ze to pokaslal…prehodila by som lopticku na manzelovi stranu…nekazala nevyhrazala sa neprosila nediskutovala, len nechala tie papucky…
@laurita285 Pisem to iste ...
@zuzanockamt Ved dobre, ja len pre istotu.
Na služobke? S Monou je určite. Ktovie,či aj kolegovia nie sú.
V sobotu ráno na služobku, to musí byt naozaj extra job 😕
@maciatkolulu
@maciatkolulu ona písala o tom že nemôže vyhodiť manžela/manzelku z bytu,ani autorka teraz nemôže vyhodiť manžela aj keby byt je vyslovene iba v jej vlastníctve(zdedený). Ak máš potrebu za každú cenu presadzovať svoju pravdu kľudne to rob aj naďalej. Určite sa s tebou hádať nebudem.

Vieš, aj keď je na nič manžel, otec môže byť dobrý a či ho ťahá s Monikou alebo s inou, to je síce rana, ale jeho mama budeš navždy len ty. Zaslúžiš si lepšieho chlapa, ako človeka, ktorý sa takto zachoval. Nejde o nejaké jednorázové rande, ale dlhodobý pomer v čase, keď ty si najviac potrebovala oporu.. to sa nerobí, takto sa zachová iba chrapúň. A pre syna bude tiež lepšie mať štastnú mamu ako mamu, ktorú bude otec trápiť a podvádzať, to je hrozný vzor.