icon

Odcudzenie a podozrenia: Ako riešiť manželovu neveru?

4. máj 2024

Ahojte, syncek ma 3mesiace a zvykame si jeden na druheho. Je spokojne a dobre babatko, v noci pekne spinka 4-5h. Samozrejme je to zmena co sa tyka nasho manzelstva. Manzel sa mi uz pocas tehotenstva odcudzil, mala som nejake zdravotne problemy. Dlhsie byval v praci, po nej dal sprchu a otocil sa mi chrbtom, prehovorili sme par viet. Sme spolu 10rokov, babatko sme dlhsie planovali, nedarilo sa. Mala som divne predtuchy, manzel zmenil spravanie a ani po porode sa to nezmenilo. Nie som zena co zanedbava svojho muza ale on ma odmietal coraz castejsie, najskor som si myslela, ze to bude zmenou tela, brusko, viac kg navyse. Alebo mi proste nechce ublizit, ked mam komplikacie. No ani po sestonedeli sa ma nedotkne, vahu mam takmer povodnu, staram sa o seba, popri malom aj cvicim. Prislo mi to celkovo divne, ked predtym sme si vedeli uzivat jeden druheho…velakrat som sa s nim o tom snazila rozpravat, co sa deje, vraj nic a je len unaveny z prace a zo syna. Ze nemam prehanat… ale proste zenska intuicia, poznas si muza za 10rokov a vidis, ze nieco nie je ok.
Vcera mi nedalo, ked zaspal pozrela som mu telefon. Mozno ponizujuce, ale nerada som, ked ma niekto klame. Vodi za nos, robi zo mna hlupanu…
Mal tam nejake oplzle spravy od nejakej Moniky, srdiecka, ako si chybaju, ako sa na seba tesia. Ze sa na nu nevie dockat..no humus… bolo tam toho vela, nedosla som vsak odkedy to trva ale je mi z toho na grc…
Kym som ja bola v porodnici, on bol s nou.. a bohvie odkedy to s nou taha.
Dnes po nejakom vychladnuti s nim chcem prehovorit, len neviem co robit. Najradsej by som ho vykopla z domu, rozviedla sa… co by ste podnikli v mojom pripade?
Ja ho na jednej strane lubim, na druhej nenavidim z celeho srdca, ako mohol…kym som ja bola v bolestiach on si uzival, kym som sa ja snazila byt dobrou mamou a manzelkou on to ani nedocenil, lebo uz mal inu. Nechapem, preco. Ked predtym, sme boli stastni, rozumeli sme, lubili sa. 🤷🏻‍♀️

hederamonstera
4. máj 2024

@kiki68 jemine toto ne🙄🙄

zuzanockamt
4. máj 2024

@nekonecna_katastrofa
@kiki68 Počas trvania manželstva nikto nikoho nemôže vyhodiť. Teda môže, ale môže očakávať aj právne následky. A je jedno, čí ten byt je.

nekonecna_katastrofa
4. máj 2024

@kiki68 Koho? Podnájomníka môze vyraziť zo dňa deň? Je jedno, či na zmluvu či bez, ale tak tiež treba byť trochu ľudský a nevyhodiť niekoho len tak bez varovania (písala som o ďalšom byte, ktorý má pomimo terajšieho bývania).

nekonecna_katastrofa
4. máj 2024

@zuzanockamt Veď ja som písala o tom, že ak by mala ešte iný byt, kam by mohla ísť, nemôže to zrealizovať len tak z večera do rána. Ale treba sa dohodnúť s podnajomníkom na odchode a potom môže odchádzať od muža. Autorka nepísala nič o tom ako majú riešené bývanie, ja som to uviedla len ako jednu z možností. A tu jej niekto radí baliť muža. Čo ak sú v jeho byte? To môže baliť akurát seba. Proste si musí ona sama sadnúť a premyslieť možnosti a urobiť plán.

zuzanockamt
4. máj 2024

@nekonecna_katastrofa Presne tak. Veľa žien jej tu radí baliť muža, vyhadzovať ho - to im príde normálne. No to isté môže spraviť on jej - povie si, že tam chce tú druhú, zbalí pôvodnej kufre - to by bol škandál. A pritom situácia rovnaká. A zase dodávam - nie, muža sa nezastávam.

miroslava21
4. máj 2024

Velmi tazka situacia. Bohuzial sama si musis premysliet co vlastne chces. Urcite dufas ze ta bude odprosovat, ze sa zmeni a ze si ta zacne ovela viac vazit a ze spravite hrubu ciaru za vsetkym. Priprav sa ale aj na situaciu, ze manzel prizna milenku. Co spravis ak to nemieni ukoncit? Necakaj ze po odhaleni zrazu na nu zabudne . Takze v prvom rade musis vediet co chces dalek robit, to za teba nikto nerozhodne.

laurita285
4. máj 2024

@zuzanockamt však ale kde berieš istotu že on to neurobí? Ona na neho vyblafne že už o tom vie a on sa poteší že konečne jej to došlo a poprosí ju či by si nemohla zbaliť švestky do rupsačika, že jej pošle každý mesiac výživné stovečku na dítko a stovečku na ňu a nech už láskavo zmizne lebo pipina moničky je teplejšia aj užšia keďže neni čerstvo po pôrode :D

zuzanockamt
4. máj 2024

@laurita285 Áno, aj to je možné. Ale ako som už napísala - kým sú manželia, bohužiaľ.

timea301196
4. máj 2024

Autorka Drzim palce. Len prosím ťa nebuď naivná a neodpúšťaj mu

sissy27
4. máj 2024

@kiki68 a co s tym ma jeho zamestnavatel, jeho rodicia?? V praci im to je uplne u prdele, akurat zo seba spravi hysterku a hlupanu. Kazdy si potom povie, ze sa mu ani necuduju, ze si nasiel milenku, ked ma doma takuto psychopatku. A jeho rodicom to tiez moze povedat bez zbytocnych scen, stale su to stari rodicia jej dietata a ich pomoc este moze potrebovat.

laila22
4. máj 2024

Je mi ľúto čo prežívaš. Z vlastnej skúsenosti viem, že príde deň, keď budeš vedieť čo máš urobiť. Čo je správne..

annelise17
4. máj 2024

Ahoj, mrzí ma, že sa ti stalo niečo tak hrozné. Nekonaj s horúcou hlavou, zariaď si zadné dvierka. Ja by som bola ticho, jeho smerom by som sa viac nesnažila, žila by som s ním ako so spolubývajúcim. O to viac by som sebe dopriala - príde domov, dám mu dieťa a idem na kávu/ ku kaderníčke/ na nechty/ do fitka, čokoľvek čo by mi pomohlo cítiť sa lepšie a zdvihnúť si sebavedomie. Odkladala by som si peniaze na účet o ktorom nevie a keď by som cítila, že mám kam ísť a mám dostatočnú finančnú rezervu, všetko by som mu s kľudom povedala. Nezabudni si potom žiadať o zverenie dieťaťa do osobnej starostlivosti a dohodnúť s ním výživné a úpravu styku. To by bolo posledné, čo by odomňa počul a s gráciou by som odišla.

annelise17
4. máj 2024

@annelise17 samozrejme okrem dohody o úprave styku by som s ním rovno vyriešila aj delenie majetku.

maciatkolulu
4. máj 2024

@zuzanockamt úplne v pohode môže,stačí,keď mu majiteľ bytu zruší trvalý pobyt...a dovidenia. U nás to tak bolo,Bohu vďaka za moju babku,ktorá trvala na napísanie bytu na moju mamu...

zuzanockamt
4. máj 2024

@maciatkolulu Počas trvania manželstva nemôže jeden z manželov zrušiť len tak druhému trvalý pobyt a vyhodiť ho z bytu. Aj keby ten druhý nebol vlastník. Ak to urobí a ten druhý to nerieši, tak je hlúpy.

zuzanockamt
4. máj 2024

@maciatkolulu Nech sa páči odpoveď a takých je viac. Platí to aj opačne.

maciatkolulu
4. máj 2024

@zuzanockamt môže....ak byť patrí tretej osobe. Môže. Zruší TP a dovidenia. Otec je právnik.

zuzanockamt
4. máj 2024

@maciatkolulu A v tomto prípade byt patrí tretej osobe? O takej situácii predsa reč nebola. Tu sa radí vyhodiť manžela pravdepodobne z vlastného.

maciatkolulu
4. máj 2024

@zuzanockamt vidíš tam niekde zaťa? Prípady, v ktorých nie je možné podanie návrhu k zrušeniu trvalého pobytu
vlastníkovi;
spoluvlastníkovi;
manželovi vlastníka alebo spoluvlastníka;
nezaopatrenému dieťaťu vlastníka alebo spoluvlastníka;
občanovi, ktorý má zriadené vecné bremeno doživotného užívania nehnuteľnosti.
Ak si si nevšimla ,majiteľ bytu,bola moja matka,ťa mohla kedykoľvek zrušiť TP komu kolvek ,najmä,keď nemal najomnu zmluvu a pod😉,písala som aj,Bohu vďaka za moju babku,treba čítať riadne,plus odporúčam každému jednému v partnerstve si vedieť chrániť svoj majetok. Lebo môže prísť po veľkej láske,aj veľké peklo.

maciatkolulu
4. máj 2024

@zuzanockamt reagovala som na toto

zuzanockamt

Dnes o 12:50
@veronikaszabova Veď ok, ja píšem, ako to je z právneho pohľadu. Počas trvania manželstva nikto nikoho nemôže vyhodiť a zamedziť vstup do nehnuteľnosti. To by muselo ísť o dokázané násilie a ohrozenie zdravia a života.
Že nie,nemáš pravdu,aj počas manželstva to ide. Tu tiež nikto netuší aké majú vlastnícke práva. "Pravdepodobne" je iba domnienka.

zuzanockamt
4. máj 2024

@maciatkolulu Ale tvoja situácia tu nikoho nezaujíma. Veď autorka diskusie je v inej situácii. Ty si tu ideš svoje 😂

maciatkolulu
4. máj 2024

@zuzanockamt a ty si tiež ideš svoje,že počas manželstva nikto nemôže nikoho.... No môže. A autorka nenapísala ako to majú. Takže som ta akurát tak vyviedla z omylu,že hold môže. Nikoho tiež nezaujímajú radu,ktoré nie sú celkom pravdivé.

lenkasarka
4. máj 2024

@maciatkolulu skús si prečítať skupinu právne poradenstvo. Radia tam právnici a to presne tak ako píše
@zuzanockamt

zuzanockamt
4. máj 2024

@maciatkolulu Áno, lebo ty si si vytrhla jednu, nie bežnú, situáciu a podľa toho radíš. Lebo 90% manželských párov žije v byte/dome niekoho iného. Zvyčajne byt/dom vlastnia spolu, druhá častá situácia je, že byt vlastní manžel. Takže som písala radu, ktorá je využiteľná v týchto bežných situáciách.

autor
4. máj 2024

@januska12323 byt je dedistvom po mojej babke, on nie je vlastnikom. Mam nejake financie bokom, ktore som zdedila a chvalabohu nedala na spolocny ucet. Skor mi pride, ze on nebude mat kam ist a preto sa tvari, ze sa nic nedeje. Hypoteku nemam, prerobila som ho z vlastnych penazi este pred svadbou.

annelise17
4. máj 2024

V tomto prípade máš win win situáciu, čo sa týka financií. Ak si schopná slušne vyžiť kým neskončí rodičovská dovolenka, resp. kým sa nebudeš chcieť vrátiť do práce, tak rozhovorom s ním nemáš čo stratiť. Určite ale nerob žiadne drámy, s kľudom a chladnou hlavou mu povedz, že všetko vieš a ako to chce vyriešiť. Ja by som s takou zradou nedokázala žiť, neviem ako si na tom ty, každopádne držím palce a daj vedieť, ako si sa rozhodla.

zuzanockamt
4. máj 2024

Autorka
Tak už len počkať, kým prebehne rozvodové konanie, kým si nájde bývanie a ukončíte svoje spolužitie.
A s tým, že dieťa k Monike bude vláčiť, sa treba zmieriť. Je rodič, má na to právo.

autor
4. máj 2024

@maminkadeticiek asi som to prehnala so slovom lubit, ked sa na to tak spatne pozriem. Citim sa ako hlupana, ktora s bruchom robila vsetko mozne aj nemozne, po porode sa snazila byt vo forme aby velmi netrpel a on si to zariadil inak…Ja som vlastne mala nejake podozrenie a ani ma to velmi nesokovalo,len zabolelo, ze mi dokazal nieco take urobit. Len ma mrzi, ze to urobil teraz, ked by mal byt oporou. On sa o maleho stara, necha ma ist s kamoskou na nechty atd, chodi aj kocikovat, prebali, nakrmi, len dufam, ze netaha nasho syna s Monikou…musim si to cele premysliet. co urobim, ako urobim. Svokra mi casto chodi pomahat, je to ich prve vnucatko, rovnako moja mama. O starostlivost sa nebojim. Aj financne by mi urcite nasi pomohli, este obaja pracuju maju 55r su aktivni. Len co s tym mojim manzelom, najradsej by som ho vykopla k monike.

timilv
4. máj 2024

@autorka mňa by takáto zrada veľmi bolela... Kým ty si nosila v bruchu vaše dieťa, on si užíval s ňou, kým ty si bola v pôrodnici, on si užíval s ňou... Ja by som sa určite rozviedla, toto je za mňa totálne svinstvo z jeho strany. Zožeň si najlepšieho právnika, vysúď pekné výživné na dieťa a pozisťovala by som ako je to s výživným (neviem či sa to tak presne volá) ktoré sa dá vysúdiť aj na manželku do určitého veku bábätka.
Absolútne by mi nebolo ľúto jeho, že či má kam ísť a má to z čoho platiť, on si sám vybral svoju cestu

barborachors
4. máj 2024

Pockat si na pani Moniku a poriadne ju preplieskat po ksichte. Inak dufam ze toto je fake, lebo mi odletí dekel s kym to vy zeny si deti robíte.