Odcudzenie a podozrenia: Ako riešiť manželovu neveru?
Ahojte, syncek ma 3mesiace a zvykame si jeden na druheho. Je spokojne a dobre babatko, v noci pekne spinka 4-5h. Samozrejme je to zmena co sa tyka nasho manzelstva. Manzel sa mi uz pocas tehotenstva odcudzil, mala som nejake zdravotne problemy. Dlhsie byval v praci, po nej dal sprchu a otocil sa mi chrbtom, prehovorili sme par viet. Sme spolu 10rokov, babatko sme dlhsie planovali, nedarilo sa. Mala som divne predtuchy, manzel zmenil spravanie a ani po porode sa to nezmenilo. Nie som zena co zanedbava svojho muza ale on ma odmietal coraz castejsie, najskor som si myslela, ze to bude zmenou tela, brusko, viac kg navyse. Alebo mi proste nechce ublizit, ked mam komplikacie. No ani po sestonedeli sa ma nedotkne, vahu mam takmer povodnu, staram sa o seba, popri malom aj cvicim. Prislo mi to celkovo divne, ked predtym sme si vedeli uzivat jeden druheho…velakrat som sa s nim o tom snazila rozpravat, co sa deje, vraj nic a je len unaveny z prace a zo syna. Ze nemam prehanat… ale proste zenska intuicia, poznas si muza za 10rokov a vidis, ze nieco nie je ok.
Vcera mi nedalo, ked zaspal pozrela som mu telefon. Mozno ponizujuce, ale nerada som, ked ma niekto klame. Vodi za nos, robi zo mna hlupanu…
Mal tam nejake oplzle spravy od nejakej Moniky, srdiecka, ako si chybaju, ako sa na seba tesia. Ze sa na nu nevie dockat..no humus… bolo tam toho vela, nedosla som vsak odkedy to trva ale je mi z toho na grc…
Kym som ja bola v porodnici, on bol s nou.. a bohvie odkedy to s nou taha.
Dnes po nejakom vychladnuti s nim chcem prehovorit, len neviem co robit. Najradsej by som ho vykopla z domu, rozviedla sa… co by ste podnikli v mojom pripade?
Ja ho na jednej strane lubim, na druhej nenavidim z celeho srdca, ako mohol…kym som ja bola v bolestiach on si uzival, kym som sa ja snazila byt dobrou mamou a manzelkou on to ani nedocenil, lebo uz mal inu. Nechapem, preco. Ked predtym, sme boli stastni, rozumeli sme, lubili sa. 🤷🏻♀️
Ahoj. Ja už som dosť stará na radu. Hlavne nekonaj s horúcou hlavou. Je to veľmi zložitá situácia. V prvom rade ho konfrontuj a čakaj na jeho odpoveď. Smutné je, že máte tak malé bábo. Ja dokážem pochopiť, že človek môže podľahnúť, sme pudové tvory. No je zarmucujúce, že v takých krásnych momentoch, sa možno pelešil s inou. Sama vieš, aký si mala s ním život. Urobil chybu a je na Tebe, či si život s ním vieš predstaviť. Ja nie som za radikálne rozchody, všetko sa dá odpustiť, ale obaja musia chcieť. Tak nech sa rozhodneš akokoľvek, vždy buď k sebe láskavá.
@margotka17 výborné a čo by robila,kebyže slečna vezme bábo a poďakuje sa.... To sú také zbytočne teatrálnosti.
@maciatkolulu To malo byt mne?🙂 Ja nic take nenavrhujem
@mircalla iba ako súhlasna správa 😉
@maciatkolulu okis
@fairyy
@mircalla
@maciatkolulu
Áno, ja som napísala väčsinou, nie že vždy to tak je. Podľa mňa dosť to závisí od toho pôvodného vzťahu, keď boli tí muži nespokojní tak si našli druhú, jasné že keď potom spokojní sú, tak sa oženia s druhou..Ale tu to vyzerá tak, že jemu sa proste len prestalo páčiť byť otcom a manželom na plný úväzok, nie že autorka je zanedbaná hysterka, ktorá má manžela na poslednom mieste. Ja ani v takom prípade nesúhlasím s neverou, pretože podľa mňa treba najskôr jedno ukončiť a potom druhé začínať.
@annelise17 Autorka vyzera ako rozumna zena. Ale x muzov uz stratilo hlavu, dokonca aj ked to v manzelstve fungovalo
Už som sem písala, prežila som takmer to isté, tiež som už počas tehotenstva tušila, že to ide do kytek, a dcéra mala šesť mesiacov keď mi priniesol návrh na rozvod s odôvodnením, že som hystericka a ničím mu život, že doma sa nedá vydržať. Nikdy som mu nechodila do telefónu alebo mailu, pohádali sme sa možno raz za dva roky, boli sme spolu 16 rokov, mal svoje koníčky, pánske jazdy kedykoľvek. Tak som mu povedala, že buď zmení návrh na dôvod prestali sme si rozumieť, a mame iné ponímanie života, alebo nech tam rovno napíše že sa valal s fuchtlou počas môjho tehotenstva a pôrodu. Jeho nová láska bola totiž moja kolegyňa, ktorá vyhlasovali že by nikdy nerobila rodinu s deťmi. Takže obaja dobre vedeli čo robia. Takže priprav sa aj na to, že nakoniec sa bude stavať do role obete a ze on bol ten zanedbávajny. A keďže mate malé bábätko, akokoľvek sa dohodnete, súd nariadi minimálne jedno sedenie s rodinným psychológom. Tam si daj pozor, a pozaduj správu k nahliadnutiu. Môj teraz už ex, vybavil psychológa. A ten uviedol v správe, že ja sa nesnažím zachrániť manželstvo. Iba sa zaujímam o materiálne veci. Rozumej, nechcela som skončiť s deťmi pod mostom. Takže pozor aj na rieto veci počas rozvodu.
Si vo vyhodnej situacii, co sa tyka byvania aj financii, takze kludne mu aj ty doma nechaj kefku a papucky, ked pride za synom a zvysok si moze odniest k Monike. Ale tak skusila by som sa s nim porozpravat, ze preco, co mu vo vasom vztahu chybalo, ze to musel riesit takto.
On mal telefon zamknuty, nevedela som heslo… ale nejak som jednym ockom pozrela, ked ho odomykal pri mne v posteli, kym som dojcila.. tie styri ciarky, som si rychlo zapamatala…
myslel si, ze sa venujem naplno dojceniu a malemu, proste som mala take nutkanie a vyuzila situaciu. a pockala kym zaspal😃 nepovedala by som nikdy, ze sa takto znizim na hrabanie v telefone, ale asi by ma klamal este dalsie mesiace a ja by som sa ako hlupa snazila. Nechcem mu odpustit, chcem ho pislat kade lahsie ale zaujima ma dovod. Este mi rano volal ako maly, ci spinkal, co budeme robit ako mu chybame. Ze svokra nas vola na obed. Boze ako moze hrat take divadielko. Ja uz mam pocit, ze mozno to robil cele roky a ja som si naivne myslela, aky je uzasny
Koľko má rokov?
v akej oblasti pracuje ked ma tie vikendove sluzobky? nepoznas niekoho z keho roboty?
@maciatkolulu 37
@mamina7070 poznam jeho kolegov, len mi to pride blbe im volat, pisat… ani ma to vlastne nezaujima.
Pracuje v it sektore. Vela casu je doma na homeoffice, ale velakrat je aj na sluzobke.
pracujem roky v IT sektore ak chces napis mi IP a prepac za uprimnost ale na 99% su tie sluzobky len paralelny zivot s tou Monikou
a on to povie kam presne ide ma sluzobku ? vies mesto zakaznika a kde je ubytovany?
Ma 37,pracuje v.it sektore a nemá vlastný byt....máte len niečo málo našetrené spolu. Zaujimave
@maciatkolulu ja nerozumiem co to s tym ma. Mame spolocnu chatu, ktoru sme kupili par rokov dozadu za nasetrene peniaze. Takze ano na ucte mame zopar tisic. Manzel rad chodi na ryby a svojpomocne si chatu preraba podla svojich predstav. Ale vobec neviem co to s tym ma spolocne. 🤷🏻♀️
autorka strašne sa teším že si na tom s bývaním a financne dobre 🙏🏽 pokial máš kde byvat s maličkým aj z čoho nakúpiť, bude ti lahsie. chlap čo sa rochnil u milenky zakial si bola ty v porodnici, no hnus, čo s takým odpadom. v stredu by mal pobalené kufre pred dverami a iba by som mu oznámila že “papucky a kefku už u Moniky máš, takze tu máš zvysok”. V každej praci davaju sluzobky skor cez pracovný týžden, minimalne už len kvôli financiám že to vyjde firmu lacnejšie ako platit za víkendovú prácu, takze určite je s tou kravou Monikou niekde na wellness pobyte. Že ho hanba nefackuje. Fuj
No má to s tým veľa. Chlap,čo dobre zarába, sa nasťahuje k žene ,nájde si milenku a riskuje holu rit. Plus je tak blbý,že ani nemaze správy z pred vyše troch mesiacov,ktoré potvrdzujú neveru a hnusnu. On musí byť úplne sprostý. V pomaly 40tke sa bude sťahovať k ďalšej žene,no terno chlap. Alebo sa budeš čudovať,koľko peniažkov ma uliatych🤷,koľko investoval do ďalšej ženy....lebo tieto "pracovné cesty" asi niečo stoja.
V utorok ma Monika meniny, je mozne, ze su na nejakom meninovom wellnesse. Grcat sa mi chce 🤮 ale ty si vo velmi vyhodnej situacii a mas moj obdiv ako to zvladas. Inak spravila si si dokazy z toho mobilu? Dufam, ze hej 🙏 a aky mas teraz plan? Kedy ho konfrontujes?
A v tej chate sa dá bývať? Chod sa tam mrknut, či tam neoslavuju Moničkine meniny.
Podľa mňa dllllhy čas nechodí na sluzobky,ale vedie druhý život s Monou
@betulinka1 ešte je možnosť, že bude tak drzý, že bude chodiť od jednej k druhej.Do rozvodu tam môže bývať toto nikdy nepochopim prečo to je tak, keď to ani nie je jeho byt.A ona sa bude musieť naňho pozerať ako sa vyfesakuje a pôjde.
@som_realistka veď to nie je tvoja povinnosť zachrániť manželstvo hľadela si na fakty zazemie, peniaze.
@margotka17 dobrá blbosť….slecna zavola 158 že matky tu nechala kočík aj s dieťaťom.
Čo myslíš? Kto bude mat problém a bude musieť riešiť veci na polícii a sociálke? Takéto teatrálne výstupy len málokedy majú nejaký osoh a význam
@maciatkolulu vlastnim bytu nemoze pocas trvania manzelstca zrusit TP manzelovi, vyhodit ho ale moze. Osobitne by som si ako uuuuplne prve zabezpecila dokazy nevery, ked by doslo na rozvod (nafotit si konverzaciu z jeho messengera - ked to zacne on popierat, ze nejaka monika existuje, nema v rukach nic).
@princezna_bosorka jezisi kriste a dokola....prečítaj si riadne všetko čo som písala. Apropo,ako môžeš vyhodiť niekoho,kto tam má TP🤦... To by asi išlo kapanek ťažšie. A dôkazy pre koho? On aj ona vedia... Nie sme v USA thrilleri a ani u Rosamundy. Základ je,vedieť čo chce a čo robiť.
@ki__ Čistá pravda.
Ja by som možno skočila na tu chatu, či tam práve neprebieha nejaká služobka....
@princezna_bosorka súd extra nezaujímajú dôvody a už vôbec nie nejaké prefotene správy.Sud tam je na vykonanie toho, čo ona chce.Max im odporučia poradňu kvôli malému dieťaťu, ale s tým nemusí ona súhlasiť.Ked raz s ním nechce žiť párom volov ju nepresvedčila
@princezna_bosorka akurát naopak.Do rozvodu ho nemôže vyhodiť aj, keď to je jej byt.TP mu môže zrušiť aj zajtra a TP je to len ohlasovaci udaj

Presne identický prípad mi rozprávala cca 2 roky dozadu jedna pani v práci. Jej dcéra to riešila tak, že zistila, kde slečna pracuje, došla tam s dieťaťom zbalenym v kočíku s tým, že keď si berie od rodiny manžela, tak teda už aj otca dieťaťa a pridáva drobca v kočíku. Dievča sa tak zľakli, že sa rozplakalo, že ona ho tak nechce, čo si pivné s deckom... Zať sa razom zmenil, je z neho vzorný ocko a dcére ďakuje, že mu odpustila. Ja len za seba, že ja by som neveru neodpustila.