icon

Odcudzenie a podozrenia: Ako riešiť manželovu neveru?

4. máj 2024

Ahojte, syncek ma 3mesiace a zvykame si jeden na druheho. Je spokojne a dobre babatko, v noci pekne spinka 4-5h. Samozrejme je to zmena co sa tyka nasho manzelstva. Manzel sa mi uz pocas tehotenstva odcudzil, mala som nejake zdravotne problemy. Dlhsie byval v praci, po nej dal sprchu a otocil sa mi chrbtom, prehovorili sme par viet. Sme spolu 10rokov, babatko sme dlhsie planovali, nedarilo sa. Mala som divne predtuchy, manzel zmenil spravanie a ani po porode sa to nezmenilo. Nie som zena co zanedbava svojho muza ale on ma odmietal coraz castejsie, najskor som si myslela, ze to bude zmenou tela, brusko, viac kg navyse. Alebo mi proste nechce ublizit, ked mam komplikacie. No ani po sestonedeli sa ma nedotkne, vahu mam takmer povodnu, staram sa o seba, popri malom aj cvicim. Prislo mi to celkovo divne, ked predtym sme si vedeli uzivat jeden druheho…velakrat som sa s nim o tom snazila rozpravat, co sa deje, vraj nic a je len unaveny z prace a zo syna. Ze nemam prehanat… ale proste zenska intuicia, poznas si muza za 10rokov a vidis, ze nieco nie je ok.
Vcera mi nedalo, ked zaspal pozrela som mu telefon. Mozno ponizujuce, ale nerada som, ked ma niekto klame. Vodi za nos, robi zo mna hlupanu…
Mal tam nejake oplzle spravy od nejakej Moniky, srdiecka, ako si chybaju, ako sa na seba tesia. Ze sa na nu nevie dockat..no humus… bolo tam toho vela, nedosla som vsak odkedy to trva ale je mi z toho na grc…
Kym som ja bola v porodnici, on bol s nou.. a bohvie odkedy to s nou taha.
Dnes po nejakom vychladnuti s nim chcem prehovorit, len neviem co robit. Najradsej by som ho vykopla z domu, rozviedla sa… co by ste podnikli v mojom pripade?
Ja ho na jednej strane lubim, na druhej nenavidim z celeho srdca, ako mohol…kym som ja bola v bolestiach on si uzival, kym som sa ja snazila byt dobrou mamou a manzelkou on to ani nedocenil, lebo uz mal inu. Nechapem, preco. Ked predtym, sme boli stastni, rozumeli sme, lubili sa. 🤷🏻‍♀️

eliska13
5. máj 2024

@maciatkolulu chlap, keď sa zamiluje nepremýšľa.Vie, že žena nemá tušenie, má malé dieťa iné starosti.Akurat je tak blbý, že si nechal správy a odmieta ju.Ty si myslíš, že IT technici sa topia v peniazoch?stačí lepšie auto, pár krát dovolenka, prerábali chatu, drahšie oblečenie, vybavenie bytu.

maciatkolulu
5. máj 2024

@eliska13 tak to musí byť ober drbnuty.....

betulinka1
5. máj 2024

@eliska13 neviem preco ju strasite s tym, ze sa nebude chciet odstahovat. To je jedno, ze su manzelia, je to jej byt. Ked vymení zámok, ak by chodil, co pochybujem, zas taketo debila nema doma, nic s tym nikto nespravi. Pridu policajti, ona povie, ze sa odstahoval k milenke alebo ze sa ho boji, policajti spisu zaznam, povedia aby mu dala jeho osobne veci aspon a ostatne nech si riesia v civilnom konani. Idu prec. Akoze nic sa nestane ani ziadna tragédia, policajti ju nemaju ako donutit aby mu dala kluce alebo ho tam pustila. Hotovo.

zuzanockamt
5. máj 2024

@betulinka1 Trošku si naštuduj o tom, čo tu radíš, lebo radíš blbosť.

nelka93
5. máj 2024

@mamutka tak zasa aj u nás sa hocikedy odchádza na sluzobku počas víkendu ale väčšinou v nedeľu. Hlavne ak sa ide niekde ďalej. Ale v tomto prípade bude s ňou určite

maciatkolulu
5. máj 2024

@betulinka1 prosím ťa,nerad....

aliaray1
5. máj 2024

Vsetky chaty, komunikaciu o podvadzani vyzalohuj kamsi mimo domacnost kde nebude mat pristup.

Ak mozes, zajednaj si aby niekto postrazil male.

Postav ho pred hotovu vec, vsetko nanho vysyp. Mas pravo vrieskat, plieskat, mimo publika mu aj strelit facku (s publikom je facka za 33€- pokuta ako priestupok)...mas pravo aj plakat.

Je to hajzel. Zazila som podobne ale sem sa az dotycna nedostala... tiez unaveny, vraj z prace...pozrela som mobil a okamzite som uz isla... a zazila "ameriku" vazena..., a samozrejme aj on.

Na tyzden som ho poprosila, aby odisiel z domu, ihned. Doma som sa vyplakala, vycistila si dusu, mala podporu rodiny, dosli aj na navstevu.

U nas nastal obrovsky obrat, ale mna manzel nepodvadzal a dotycnu nechcel...ona jeho ano, ale bolo to jednostranne (bolo vidno z toho co odpisoval) a preto mame vztah ako nikdy predtym.
U vas sa vycisti stol, vsetky karty von a podme.

Zmrd, hrozny clovek co toto manzelke spravi.

Mrzi ma to, tak velmi.

autor
5. máj 2024

Nemyslim, ze bude silou mocou chciet zostavat, je to moj byt a on si je toho vedomy. A tiez ma napadlo ist pozriet na chatu, len maly je dnes nejaky mrzuty. Chata je obyvatelna. Len je v takom poloprerabani ale spat sa tam da, aj osprchovat s navarit.
mozno rano nastartujem auto a pozriem sa ci tam neoslavuju Monikine meniny. Asi privela nahod… urobila som si len dve fotky, jedna ako sa na seba straaasne tesia a chybaju si a v druhej boli tie dohadovacky na stretko kym som rodila. Ze za 10min je u nej ci co…
Chcela som to ukazat kamoske,ale ani na to nemam energiu. Nechcem to rozoberat kym je to cerstve.

autor
5. máj 2024

@maciatkolulu jeho vyplaty chodia na spolocny ucet, neviem kam by si peniaze ulieval, na jednej strane pises aky je sprosty a na druhej mal genialny plan s nejakym druhym uctom, kde by si ulieval peniaze? On si podla mna mysli, ze ja na to nikdy nepridem, lebo ma zamestnava babatko, domacnost a vlastne nemam cas na nieco podobne prist. Preto si nevymazal spravy, ved ja som nemala dovod ho podozrievat. Az posledne tyzdne mi to prislo nejake divne. Ale on ma ubezpecoval, ze je vsetko okej, ze sa mam co najviac venovat babatku, lebo ono ma potrebuje viac nez on. A take dristy.

natiblaskova
5. máj 2024

Autorka, je mi celej sytuacie veľmi ľúto a dúfam, že sa všetko vyrieši. Nebudem ti radiť lebo neviem. Ale cítim s tebou a držím ti palce

betulinka1
5. máj 2024

@zuzanockamt
@maciatkolulu dievcata jedna vec je zakon, ze su manzelia a ma tam trvaly pobyt ale druha vec je, ze sa do bytu proste nedostane a nikto s tym nic nespravi. Policajti ju tiez nedonútia dat mu kluce, ked vymení zámok a on nemoze dvere vykopnúť aj ked tam ma trvaly pobyt. Autorka nie je prvy pripad na Slovenku a ani posledny. Netreba vediet len zakon ale aj reálnu vymožiteľnosť v praxi.

zuzanockamt
5. máj 2024

@betulinka1 Opäť píšeš hlúposť.

autor
5. máj 2024

Manzel tu ani nema trvaly pobyt, nejak sme to neriesili

mamina7070
5. máj 2024

on si mysli ze na to neprides lebo si prilis zaujata dietatom

osobne by som si zalozila zvlast ucet kde nema pristup (hned zajtra) a do soc poist a upsvar by som nahlasila nove cislo uctu na matersku a pridavky
potom by som kompletne vytiahla peniaze zo spolocneho uctu okrem povinneho minima a potom sla na tu chatu

ajajaj00
5. máj 2024

pockaj ako ta este bude prosit

autor
5. máj 2024

@mamina7070 ja mam svoj osobny ucet, kde mam peniaze po babke. Ale zase nechcem vybrakovat spolocne financie. Pride mi to nefer. Ja zase nechcem byt hovado, ako on.

mamina7070
5. máj 2024

prosim ta to je to najmenej, a toto je len skola hrou, jemu sa nepriblizis ani omylom

taknaspon matersku a pridavky presmeruj a svoj ucet 😉

lebo on take ohlady voci tebe mat nebude ako mas ty

pralinka25
5. máj 2024

@mamina7070 aj keby vybrala peniaze su spolocne a pri majetkovom vyrovnani tie zo spolocneho uctu patria do bsm. nemoze si len tak vziat tie peniaze.

autorka na tu chatu rano chod. ja by som sla aj hned. ano viem ze mas babo. dala by som ho postrazit niekomu. teda zalezi ako je chata daleko.

mamina7070
5. máj 2024

@pralinka25 su spolocne tj moze ich spotrebovat predsa na spolocnu domacnost a spolocne dieta

pralinka25
5. máj 2024

@mamina7070 tak zalezi kolko je ta penazi. ta transakcia jednorazova tam bude vidiet. je ine keby pravidelne vyberala nejaku ciastku a ine ked vyberie vacsi obnos neobvykle

gerdusha
5. máj 2024

Klobúk dole nad tým ako pokojne to zatiaľ zvládaš, fakt ti fandím

maciatkolulu
5. máj 2024

@betulinka1 kravina..

gribka1
5. máj 2024

Načo teraz tie účty riešiť? Veď nie je gamblér, alkoholik. Našiel si milenku. Stači normálny rozvod, ak sa nestane zázrak.

maciatkolulu
5. máj 2024

Nemala si dôvod ho podozrievať....
Mala som divne predtuchy, manzel zmenil spravanie a ani po porode sa to nezmenilo.
Nuž,nejako prestávam rozumieť. Tým blbý,som myslela naivný,alebo si mysliaci,že ty si blba. A nie,že nevie rozmýšľať do buducna. Ale to nevadí. Ak tam ani nemá TP,tak to máš vyriešené.
@zuzanockamt vidíš....ako som písala,sú rôzne situácie,keď môže aj manžel/ka proste povedať,dovidenia. Bez nejakých súdov a podobne. Proste tam nemá ani TP. V pomaly 40tke bude mať polku chaty👍🤦

zuzanockamt
5. máj 2024

@maciatkolulu TP a právo bývať v nehnuteľnosti sú dve rôzne veci. Takže nie, nemôže ho vyhodiť, hoci TP tam nemá. Treba kuk zákon o rodine, o spolužití manželov. Tam je všetko.

ema22270
5. máj 2024

Mne pride mozno take zvlastne, ze manzel nechcel mat ani spolocny trvaly pobyt? Ked ste spolu 10 rokov, neviem nejako mi to nejde do hlavy. Ze asi kazdy to tak ma, ze potrebuje mat nejake "istoty", zazemie. Kazdopadne ti drzim palce, nech sa v tejto situacii zariadis akokolvek. A je mi to luto, co sa ti stalo.

zuzanockamt
5. máj 2024

Autorka
Ak je to reálna téma, tak veľmi kvitujem tvoj racionálny postoj. Držím palce 👍

evickuska
5. máj 2024

zbalit a von!

autor
5. máj 2024

@ema22270 neviem ci chcel, neriesili sme trvaly pobyt. On ho ma stale u svojich rodicov. Aj tak trvaly pobyt nie je ziadna istota, ved z bytu by nedostal ani cent. Ani ho neprerabal, jedine sme mali zo spolocneho uctu inkaso.

@maciatkolulu Nemala som dovod pochybovat, mala som zdravotne problemy pocas tehotenstva, plus vyssia vaha, brusko. Inak bol pozorny, pomahal mi, varil, nakupoval, zehlil, ked som nevladala.. no ozaj by mi nenapadlo, ze niekoho ma. Len, ze je ozaj chapavy, ze mam pred porodom, ze po porode mam nejake zranenia… Pocas sestonedelia sme logicky tiez nemali sex. Potom som sa aj pokusila, odmietol ma parkrat. Tak mi to prislo podozrive. Uz som nebola tehotna, nemala problemy, nemala velke brucho. Aj takmer povodnu vahu. Ale co sa tyka maleho a domacnosti, tak to sa nezmenilo. Len proste odmietal sex.

autor
5. máj 2024

@pralinka25 ak maly nebude mrzuty, pojdeme rano na chatu/ Ma byt pekne tak ak tam nebudu, urobime si aspon vylet. Ked tam budu, tak neviem co urobim🤷🏻‍♀️