Oddísť zo Slovenska s deťmi?
Kedže situácia sa zhoršuje na Slovensku najmä Zdravotníctvo a školstvo.Chcete odísť do zahraničia z deťmi?
@sense a v ktorej krajine žiješ? lebo to máš pravdu družina jasle drahá položka ale ak pracuješ môžeš si nechať tieto výdaje preplatiť a to až do víšky 70% teda aspon u nás (v závyslosti od príjmu ale 50% isto) a poistné na dieťa mi platí štát a určite prídavky na dieťa nezdaňujeme.
@beky1813 ale to si asi zase zle pochopila. na Slovensku ľudia nemajú veľa detí, lebo niesu schopní to utiahnuť (normálna vec) potom krajina tak povediac starne čo nieje moc dobré pre ekonomiku štátu. ja nehovorím o cigáňoch ktorí idú do zahraničia a dúfajú v ružoví život. nie v zahraničí musíš pracovať inak ťa vyhostia. musíš na sebe pracovať a byť prospešná pre danú krajinu. ale niečo za niečo a v zahraničí dostaneš odozvu v škatulke lepšieho platu, pracovných podmienok, príležitostí pre deti. nevravím že na Slovensku nieje NIČ ale jak sa snažím tak sa snažím v zahraničí je to lepšie. na Slovensku makáš jak d.b.l aby rodina vyžila, ženy pracujú 8h denne potom ich čaká druhá šichta doma. v zahraničí sa oplati pracovať na 20h týždenne lebo za "utieranie zadkov" za 20h týždenne máš 1200 e mesačný plat alebo si rodiny môžu dovoliť žiť z jedného platu mužového, čo je na Svk veľmi výnimočné.
@nistika v jednom prispevku nadavas, ze lekari na Slovensku su lenivi a hned v dalsom tvrdis, ze Slovaci su pracoviti a nikdy si na Slovakov nenadavala. Tak si daj aspon taku namahu a citaj po sebe a premyslaj.
@beky1813 a veru veľmi veľa detí má traumy zo slovenských škôlok za tým si stojím. keď vidíš ako tam tie ženské na nich zjapu je to až nešťastné. alebo vidíš že sú vonku učiteľky im dajú hračkárske zbrane a oni sa strieľajú no veľká zábava skutočne. za mňa Slovenská škôlka NIE. možno máte šťastie a nemôžem povedať že úplne všetky sú také ako ja som videla, ale väčšina určite.
@nistika stále nechápem prečo tvrdíš že slušný človek by mal odísť. Akože ti čo tu žijú sú podľa teba už len socky však. Keď si taká šťastná kde si, tak si tam zostaň a my zostaneme tam kde sme.
@dskjhfdlkdjhl Slováci sú skvelý národ s výnimkami ktoré riadia celý systém a tam patria aj lekári. alebo ty tvrdíš že je vporiadku prefackať ženu pri prode? to musel byť skvelý Slovák skutočne. ja po sebe čítam nemaj strach a stojím si za každým slovom
@nistika ze ty si bola presne ta frustrovana osoba, o ktorych tu piseme, a nevedela si si zabezpecit slusny zivot na slovensku, tak si odisla 😅 podla mna pises dost balasty. Stačí napisat, ano, som spokojna pre toto, toto a toto. Ale co ty predvadzas 🙈 prečítala si jeden článoček o lekarovi na topkach, mala zlu skusenost s lokalnym zubarom.
@dopolbokaodrata bol to len môj názor. myslím si že by mal odísť, nie že všetci slušný už odišli a ani ich nevyháňam. tiež som napsala v minulosti že viem že to nieje pre každého vzhladom na rodinu a podobne. nie nemyslím si že na Slovensku sú len "socky" ale tie socky čo tam sú kazia celú spoločnosť pretože v zásade sedia na vysokých miestach
@nistika och boze 😂😂 nestihla som si dalsie komentare precitat
@nistika inak ty si taka ta imugrantska "socka" , ktora naplno vyuziva rakusky socialny system, ne? Mi to tak pride z toho, co si napisala
@nistika ja nemam strach😉len ked niekto pise hluposti, tak nejako neviem drzat prsty na uzde😉
@queen_mary ano presne to som ja tak ako celá rakúska spoločnosť. a vieš čo pri tých platoch koré tu zdaňujem prečo by som nevyužívala?
@nistika vsetko je o ludoch, ako na slovensku sa najde ucitelka, ktora ziape na deti, najde sa aj v zahranici. Nie je vobec pravidlo, ze vsetky slovenske ucitelky su frustrovane a vybijaju si svoje zufalstvo na detoch. Ak si mala zlu skusenost, je mi to luto, ale tvrdit, ze sk skolku nikdy viac, je prehnane.
Rovnako aj co sa tyka zdravotnictva. Nie vsetci lekari su neschopaci cakajuci len na uplatky a kaslajuci na pacientov. Je zlyhanim statu, ze dovolil takyto upadok zdravotnictva, ale zvalovat vsetko na doktorov, ktori su casto v sluzbe viac ako 24h je podla mna tiez out. A omielat tu pripad, ze lekar vyfackal zenu pri porode? Wtf?
@nistika moje deti chodia rady do školky, neviem prečo by mali plakať, najstarší plakal zo začiatku trošku, prostredný vobec nikdy a najmladší plakal 1 den, píšeš tu ozaj bludy
@janickacrazy výnimky môžu existovať netvrdím že mám prehlad o VšETKÝCH ŠKÔLKACH V CELEJ SR. ale väčšinou je to bahno ako celé školstvo.
@nistika ake Ty mas realne skusenosti so slovenskym skolstvom?
@diewcatqoo nieje to iba o ľuďoch. v zahraničí si to nedovolia. okamžite by ich vyhodili. majú tam aj ťažké dni ale sú nútení sa ovládať. vravím o celom systéme ktorý v zahraničí núti ľudí doktorov sa slušne ku kliento správať. nie niesu tu lepší ľudia aj dnes sú tu samí nacisti a iná zberba žiaľ ale systém tieto prejavy utláča, čo na Slovensku je všetko tolerované
@nistika precitaj si aj inú leteraturu ako je nový čas, urob si prehľad a potom môžeš trepať somariny
A urob Slovensku láskavosť a aspoň netrep takéto sprostosti medzi kolegami, ak sa s tebou teda domáci bavia. Práve kvôli takýmto, ako si ty, si ešte stále vo svete myslia ze sme krajina zaostalých debilov.
mám známe a rodinu ktorá má deti a navštevujú tieto zariadenia. a potom ideš miestami okolo škôlky kde si to môžeš pozrieť na vlastné oči
@nistika a si presvedcena o tom, ze deti, ktore placu v slovenskej skolke, by urcite neplakali v rakuskej?
@nistika aha, takze vlastna skusenost, okrem toho, ze si tu niekedy chodila do skoly, nie je-ani ako rodic, ani ako ucitel, len ako klebetna zena, ktora ani nevie poriadne po slovensky pisat.
@dopolbokaodrata to si asi prehnala. ja si Slovensko tu mezi domácimi vždy zastávam. a vysvetľujem im že Slováci majú na zimné bundy a v zime nemrznú. a tiež odporúčam krásnu dovolenku v tatrách napríklad lebo viem že krajina a ľudia sú skvelý ale systém je o h.v.n.e
@nistika tiez zijem v zahranici, bola som nie len v jednej krajine, ale v zivote by som si nedovolila tvrdit to, co ty. Ano, tiez sa mi obcas rozum zastavi nad tym, ako funguju nejake veci na sk, ale tak srat do vlastneho hniezda, ako to robis ty, by som si v zivote nedovolila. Prepac za moje slova.
@nistika no vies, co sa škôlok týka, v drvivej väčšine tam pani matky supnu deti bez základných návykov a čakajú, ze učiteľky z nich spravia géniov. 3 ročne deti prídu s plienkami, cumlami, nevedia držať lyžičku, knedle jedia rukami a nožnice ani nevideli. Potom pride vystúpenie na Mikuláša a nedajboh si zapamätať 3 vety v básnicke. Lebo doma sa na tie deti uplne kašle. Takze nie škôlka moze za vsetko ale treba si uvedomiť aky materiál ide do tych škôlok. A co sa týka lekárov na Slovensku... a celkovo zdravotníkov a učiteľov. Maju nejaku úctu v spoločnosti? Hocikto s 2 triedami tanečnej si do nich kopne a roznesie po sieťach, môžu sa snažiť ako chcu. Ja som nezažila ze ked som niekde prisla slušne tak bol niekto voči mne drzý. Vzdy boli slušní aj oni ku mne. Ci v školstve ci v nemocnici.
@dskjhfdlkdjhl ak si na Slovenku spokojná tak sa ti ospravedlňujem. možno nie všetci slušní ľudia by mali odísť. nechápem čo ťa tak rozčuľuje. bol to názor ty máš tvoj za ja mám proti a to bol zámer tejto diskusie zistiť ktorých názorov je viac. klebetná žena do riti....prepáč ale kladné recenzie na slovenké škôlky sa mi dostali až teraz od teba

@nistika jasne, aby si urobili deti kvoli davkam, aby si splacali hypotéku 😃 vies, nadavas na vsetko a este ides tvrdit, ze ziadne dieta sa netesi do skolky. Ved to je smiesne