icon

Oddísť zo Slovenska s deťmi?

michaltat
4. jún 2019

Kedže situácia sa zhoršuje na Slovensku najmä Zdravotníctvo a školstvo.Chcete odísť do zahraničia z deťmi?

galioska
5. jún 2019

@nistika iná politika sú úplne inde ako Slovensko, dôverujú ľuďom, napríklad v UK keď si na maródke domov tá neprídu pozrieť a keď hej dajú predom vedieť😀, veľa veci je iných ...

dskjhfdlkdjhl
5. jún 2019

@nistika prosim Ta, co uz Ty vies o informatike? A o kodoch, programoch? Radsej nic nepis, lebo jedna blbost vacsia ako druha.

nistika
5. jún 2019

@galioska veď toto

nistika
5. jún 2019

@dskjhfdlkdjhl by si sa čudovala viem toho o tom dosť

vendulka80
5. jún 2019

@nistika lenze o tomto to je... ze my nemame svoju hodnotu. Ze nam staci ist robit podradnu robotu hocikam len aby sme si potom mohli ponadavat na systém a na Slovensko. Je ine ak nieco vystudujem a odídem do zahraničia robit to iste. A mam odborný rast a nieco dokážem. Ale ak ja študujem a potom idem na dodávke s dochodkynami robit opatrovateľku namiesto toho aby som sa snažila uchytiť doma tak to mi rozum neberie. Ak niekto vyštuduje IT a ide robit kuchára do Anglicka a nadáva ako na Slovensku nemohol najst robotu tak nie je na vine systém. Ale on sam lebo je neschopný.

diewcatqoo
5. jún 2019

@nistika prosim, informatikov ako priklad neuvadzaj. Moj muz je informatik, je fakt odbornik a doslova sa o neho biju zahranicne firmy. Pracoval aj na slovensku v it sfere a vzdy opravovali milion chyb po zahranicnych kolegoch. Toto je sfera, v ktorej som tak trochu doma a skusenost je taka, ze v zahranici je okolo problemu kopa reci, vsetci su proaktivni a vsetci akoze vedia, ako to ma fungovat, ale ak to naozaj treba opravit, ak je moznost, hodia to na blbeho slovaka, aby ten "blby" slovak prisiel na riesenie problemu a oni sa potom vychvalili medzi sebou, aki su super, ze našli riešenie.
Samozrejme, vsetko zalezi od ludi, vsade sa najdu aj sikovni, aj menej sikovni, aj taki, ktori viac pracuju jazykom ako mozgom.

nistika
5. jún 2019

@dskjhfdlkdjhl a jediný kto sa tu neustále povyšuje si tu ty. ty vieš všetko najlepšie tvoj názor je jedinečný a neprestrelný. do zahraničia odchádzajú len socky, ktoré nemajú na SVK uplatnenie. a nerobíš nič len tu osočuješ pro zhraničné názory. sa spamätaj

nistika
5. jún 2019

@diewcatqoo musím sa spýtať, a tvoj muž študoval na slovensku tú informatiku?

dskjhfdlkdjhl
5. jún 2019

@nistika kde sa povysujem? Bud konkretna. Kde osocujem pro zahranicne nazory? Doloz tieto svoje blafy konkretnym mojim prispevkom.

vendulka80
5. jún 2019

@galioska no to je v tej našej mentalite. Lebo polovica ľudí na pnke ide na dovolenku a este si vycapi foto na instagram. A tu tiez ked čítam ako sa niektore snažia nakombinovať rodičovský, materskú a este do toho namotat dedkov, babky tak sa mi oci gulaju. Tu ked je nejaky dobry napad tak sa hned najde chytrak, co chce z toho vyťažiť. A potom na to doplatia vsetci.

nistika
5. jún 2019

pardon, dala som ťa dokopy s iným nikom. nepozornosť.

diewcatqoo
5. jún 2019

@nistika moj muz nema vysoku skolu, nema ziaden titul. Vsetko sa naucil sam, tzv od piky. Bavi ho to, je v tom doma a naozaj sa v tom vyzna.
Casto vie viac ako ludia, ktori maju niekolko titulov v odbore. Ale to neznamena, ze informatici, ktori vystudovali na sk vyske su blbi. Alebo preco si mi polozila otazku, ci studoval na vs na slovensku?

maciatkolulu
5. jún 2019

@vendulka80 tak je to rovnako ulachtila práca aj na Slovensku,ale žiaľ slabo platená. A preto keď Slovak príde do AT utierať zadky a býva na SK sa má fajn. Preto sa majú lepšie aj sestričky slovenské v Rakúsku ako na Slovensku. Ale kebyže majú bývať v Rakúsku už tak vysoko neskacu a to aký je kto gejor na sk s platom at je na povahe človeka....

nistika
5. jún 2019

@diewcatqoo pretože mám skúsenosť, že ľudia čo študovali na slovensku sú zvyknutý robiť tú prácu ležérnejšie. tak ako som spomínala vyššie. a ak aj slovenská it firma spolupracuje na kóde so zahraničnou, je tam miestami (v slovenskom kóde) trochu rozdiel.

dskjhfdlkdjhl
5. jún 2019

@nistika aky rozdiel? Mam na mysli tie kody. V com? A ako vies, ze to horsie je prave to, co vymyslia Slovaci? Kto to tvrdi? Ty? A kto este?

nistika
5. jún 2019

ja a ďalší informatici s ktorými spolupracujem. netvrdím že to nefunguje ono to nakoniec funguje a pre zákazníka asi rozdiel nevidno. ale ak sa niečo pokazí tak rozdiel vidí celá firma

nistika
5. jún 2019

@dskjhfdlkdjhl rozdiel dobrého a zbúchaného kódu

vendulka80
5. jún 2019

@maciatkolulu ved prave preto hovorim, ze uz ked odísť za prácou tak vo svojom odbore a aby bola tak platená, aby ma dokázala uživiť v danom state a aj moju rodinu. Ale robit tam za 1200 Eur a využívať systém, byvat na Slovensku a po turnuse prist struhat frajerku domov a trepať ako je inde uzasne a tu je vsetko zaostalé... to mi pride chore.

maciatkolulu
5. jún 2019

Proste na Slovensku sú niektoré profesie nedocenený,nízke platy a stým súvisí aj odchod pracovať do zahraničia. Skúste sa spýtať učiteľky v škôlke koľko zarába a skúste sa spýtať rakúskej učiteľky v malej dedinke,kde líšky dávajú dobrú noc....ALE pozor,plat je zaručené vyssi,ale boooom,aj náklady sú vyššie a to máloktorý prozahranicny slovek vidi

dskjhfdlkdjhl
5. jún 2019

@nistika ak tomu dobre rozumiem (mozno sa mylim, tak ma oprav). Ty si informaticka? kde si potom informatiku studovala? A teda, poznas vsetkych slovenskych informatikov, ked tvrdis to, co tvrdis?

nistika
5. jún 2019

@dskjhfdlkdjhl ale aby si to náhodou zase niekto nevyložil zle, nevravím že neexistujú výnimky. je to zase nejaká tolerovaná sféra

nistika
5. jún 2019

no a už sme tu všetkých slovenských informatikov...

beky1813
5. jún 2019

@nistika cize uz nielen zdravotníctvo, ale aj informatiku mas v malicku? Sikovna

dskjhfdlkdjhl
5. jún 2019

@beky1813 zabudla si na skolstvo😉

diewcatqoo
5. jún 2019

@nistika ja si myslim, ze vsetko je o ludoch. Nemyslim si, ze je to problem vysokej skoly.. aj ked teda, nepopieram, ze mozno v zahranici vedu studentov viac k analytickejsiemu mysleniu. Ale vies ako, ked raz neni z hora dano... ak to cloveka nebavi, aj keby sa rozkrajal, neurobi to tak precizne. Poznam xy kvalitnych slovenskych informatikov, ktori su fakt spicka a ktori vystudovali v kosiciach a v bratislave.
A ak teda si informaticka (tak to vyznelo z tvojich predoslych riadkov), ako hodnotis napr pracu talianov, spanielov, pripadne indov? :D

nistika
5. jún 2019

@beky1813 zdravotníctvo som videla počas praxe na strednej škole. viac skúseností nemám ale stačia mi tieto. a potom som sa pobrala iným smerom. a nemám všetko v malíčku, ale dovolila som si utvoriť vlastný názor

vendulka80
5. jún 2019

@diewcatqoo no zo zdravotnej ist na informatiku to by musel byt génius😀😀lebo najprv rozumie skolkam, potom praxovala a videla ako prikrývajú mŕtvoly iba plachtami v nemocnici a nakoniec informaticka ako víno. Podla mna pokombinovala co kde počula a robi v sklade.

nistika
5. jún 2019

@diewcatqoo robíš si srandu? nemám tušenie o práci španielov talianov a indov ale trochu si myslím že budú tiež "ležérnejší" ale máš pravdu určite záleží od človeka ale veľmi velmi a veľmi aj na školstve

nistika
5. jún 2019

@vendulka80 to si myslíš zle nieje ťažké dorobiť si maturitu na strednej z it a trochu sa doučiť na príjmačky. nie v sklade nerobím a keby aj, stojím si za svojim v zahraničí je lepšie

nistika
5. jún 2019

@vendulka80 a škôlku som len počula to musím priznať nemám osobné skúsenosti chvala bohu ale ani si ch nemienim vytvoriť.