Odmietam 5-mesačné bábätko

13. feb 2023

Ahojte, od pôrodu mam poporodne depresie, babo bolo plánované, život bezstsrostny tešili sme sa naň dokým som neporodila dostala som poporodnu depresiu ktorá trvá do dnes.. Aši 2 mesiace po jeho naroseni denodenne plač doma musel ostať manžel keďže ja som to psychicky nevládala...polepsilo sa 2mesiavr bolo ôk a teraz opäť..odmietam ho, nechcem už deti, vadí mi jeho plač.. mali sme to niektorá?
Je zlý cez deň väčšinou plače zaspava pri.mne po hodinovom placi a spi 40min...

deti95060810
13. feb 2023

najskôr sa daj do kopy ty a potom bude dobré aj bábo...
navštív psychiatra - čím skôr.

divokykonik
13. feb 2023

Ahoj, ak chceš napíš mi súkromnú správu 🙂. Tiež mám za sebou PPD.

kitycat
13. feb 2023

Babatko nie je zlé, ale ma svoje potreby a najavonto da placom.

Nech ta manzel zastupi a ty sa daj do poriadku ❤️

lucka_ke
13. feb 2023

"nechcem už deti" - čo ho dáš do decáku? nie je hanba vyhľadať odbornú pomoc pri psychických problémoch, daj sa dokopy, popros o pomoc rodinu a bude lepšie, držím ti palce

zuzahajdulka
13. feb 2023

Liecis sa pod dohladom odbornika, beries na to lieky? Ina cesta nevedie, trapis seba aj to male chudatko. Ziadaj viac pomoci od okolia, ak sa ppd vypeckuje, koncieva sa to velmi zle. Drzim palce, urcite to zvladnes, len sa s tym nesnaz borit vlastnymi silami.

autor
13. feb 2023

@lucka_ke ja som povedala ze ho dám do decaku? Ci co ?ja som povedala ze po tejto skúsenosti nechcem druhé dieťa

autor
13. feb 2023

@zuzahajdulka áno 4 mesiace už mám lieky no nemám pocit ze zabera

lucka_ke
13. feb 2023

no ono to vyznelo skôr tak, že už nechceš žiadne deti ani vidieť... nie, že nechceš druhé dieťa

divokykonik
13. feb 2023

PPD neprejde zo dňa na deň, trvá to niekedy aj rok. Aj by som si s tebou o tom popísala, ale zrejme nemáš záujem, tak ti len napíšem, že popros rodinu nech ti pomôžu aspoň párkrát do týždňa a počkaj ešte nejakú dobu kým sa to nezlepší. Chodievaj na terapie, ale nájdi si dobrú terapeutku, čo ti pomôže.

beata_k
13. feb 2023

No vies, tvoje dieta citi, ze je nechcene. Ja chapem, ze ani ty za to nemozes. No neviem ..mas dobre tu liecbu nastavenu ked ti 4 mesiace nezabera?

lienocka2808
13. feb 2023

@lucka_ke napísala, že nechce UŽ deti. Z toho som ja pochopila, že nechce mať ďalšie dieťa, nie že to čo má chce dať do decáku...

ropucha6
13. feb 2023

Tak ries s lekarom, mozno mas slabo nastavene lieky…tiez terapie, lebo zbytocne sa oberas o cas s dietatom, ktory si vies aj uzit…ono urcite z teba citi, ze nie si ok a proste inak ako placom to nevie vyjadrit. Ze nechces mat dalsie deti, je uplne v poriadku, tym sa vobec netrap.

brendaa
13. feb 2023

držím palce 🍀potrebuješ pomoc a liečbu🙂ak sa ti dá, čo najviac oddychuj aj s bábatkom❤

zuzahajdulka
13. feb 2023

Ak mas moznost, zmen lekara, niektori to beru rutinne, respektive predpisuju dookola lieky, z ktorych maju najvacsie percento. Ak liecba nezabera, je zle nastavena. Jasne, ze sa nedaju cakat zazraky za tyzden, ale je ti zjavne nedobre. Necakaj. Statocnych mamin, ktore hrdinsky vzdorovali su plne policajne patrania po dlhodobo nezvestnych.

xtina1711
13. feb 2023

Place lebo neciti taku moznolasku od teba..citi ze si nervozna ze niesi s tym vyrovnana ..neplace naschvsl aby ta vytocilo. Potrebuje ta si jeho maminka a nepozna svet podnety..prosim daj sa dokopy a velmi ta prosim dokazuj mu lasku vzdy kazdu sekunfu bud kludna uz to co urobis povies nevratis..boze keby mozem to zlaticko utisit upokojit💙🧡

cecilia29
13. feb 2023

Zmeň mu napríklad spôsob uspavania. Možno chce spinkať von v kočíku, možno zaspí v nosiči bez placu. To malicke ta potrebuje a si stred jeho vesmiru. A to ze liečba nezaberá rieš s dr. Prípad e ti tu možno niekto odporučí lepšieho. Len to prosím nenechaj tak.

autor
13. feb 2023

@divokykonik máš spravu

autor
13. feb 2023

@xtina1711 krásne slová...😊🩷 človek má dieťa a neváži si to a trápi sa takymito veciami dakto mar nemôže qch jaj hrozne niečo...

pink_lady
13. feb 2023

Je mi to luto čím prechadzas, třeba dobru terapeutku a mozno upravit lieky. Nemozes za to ako sa citis ❤️

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sorayaardente
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pink_lady
13. feb 2023

@sorayaardente pre Boha že PPD je výplod modernej doby 🥺 Tak aby si vedela, je to seriozna, vazna diagnoza, ktora Moze skončit smrtou. Musí sa liecit!!! V minulosti taketo ženy zatvarali do blazinca, vraveli"mlieko jej udrelo na mozog". za popprodnu depresiu či popprodnu psychozu,pporodnu OCD žena nemože, spusta to hormonalna nerovnováha, změny v ich hladinách. Moze to postihnut ktorukolvek zenu, aj tu co sa na dietatko velmi tesila

andreatytler
13. feb 2023

Po precitani tvojho prveho prispevku som mala dojem ze sa kludne moze stat ze ho kazdu chvilu hodis o stenu ked uz jeho plac nebudes zvladat a zial to je realita pocas poporodnej depresii. Neutesuj sa ze tebe sa to nemoze stat. Ries svoj stav hned teraz. Liecba depresie je dlhodoba, ale ak nie je ziadne zlepsenie, urcite treba menit lecbu. Ries to hned teraz.

evivb
13. feb 2023

Napis mi. ❤️

autor
13. feb 2023

@sorayaardente fu tak toto sa ma dotklo.. prepáčte že som sa chcela zveriť a tým ci niekto nemá podobný problém.
. Ja viem ze ma potrebuje ale ja nedokážem ovplyvniť už svoje pocity

autor
13. feb 2023

@evivb máš spravu

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
divokykonik
13. feb 2023

Autorka, žiadna správa mi žiaľ neprišla 🙂

sorayaardente
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andreatytler
13. feb 2023

@sorayaardente Nabuduce ked si zlomis ruku, tak si na to daj skorocel. Mozno postaci.