icon

Oľutovali ste druhé dieťa?

4. máj 2022

Ahojte viem že asi príšerná otázka ale aktuálne som tehotná a druhou dcérkou na ktoru sa samozrejme strašne teším ale cez víkend bola u mňa na navsteve sesternica ktora.ma.dvoxj synov 6r a 2.5 r. a vravela mi pri takej úprimnej debate že keby sa mala rozhodnúť znova tak ostane len pri jednom dieťati 😭vraj sa príchodom druhého dieta u nich všetko pokazilo aj vzťahy aj financie proste rozhodla by sa dnes inak..je tu ešte nejaká mamička ktoráje v rovnakej situácii?

Strana
z2
kvetinka75
4. máj 2022

kazia sa vzťahy a nespôsobujú to deti. Iba sa skôr vyhrotia negatíva vo vzťahu. Pokiawľ je vzťah v poriadku, unesie aj 5 detí. Pokiaľ nie je, problém môže byť aj jedno dieťa. Financie - to je jasné, že ich treba viac pri dvoch deťoch.

guga79
4. máj 2022

@danyelia vždy nás nájdu 😁 a to už mám veľké deti...zmiznem co i len do sprchy a už počujem, má miiii maiiiiiii tati, áno? Kde je mamina? 🤭🤭

beronsche
4. máj 2022

vobec neries, kto co povedal a ako to kto ma... ludia toho nataraju...
Mozno u sesternice by dopadlo rovnako aj bez dietata, mozno mala len tazku chvilku, ale takto to vlastne ani neciti..
pises, ze na dieta sa tesis, tak kasli na reci a tes sa dalej.. 🙂

@marzuz89 presne tak!

monicka976
4. máj 2022

Neolutovala som ani na sekundu. Ano je to narocnejsie, prvy ma za chvilku 3 roky a maly ma 3 mesiace, ale nie je nic krajsie. Jedine co ma mrzi ze neviem tolko casu dat prvemu ako bol nauceny, ale zas nic netrva vecne a vsetko mu vynahradime 🙂 verim ze s bracekom budu partaci a vzdy tu bude jeden pre druheho. Dokonca si druheho viac s muzom uzivame, pri prvom sme sa vsetkeho bali, nevedeli a ucili sa starat. Tes sa a uzivaj si kazdu chvilku 🙂

danyelia
4. máj 2022

@guga79 Presne taak...😄 A keď sa náhodou do sprchy a na WC-ko zamknem, z túžby po kúsku súkromia 😁 skoro vylámu kľučku aj s dverami 😂

heidy222
4. máj 2022

Akoze uplne uprimne... Moje deti su v rovnakom vrku ako tvojej sesternice a samozrejme volneho casu a casu z manzelom je ovela menej, Uz aj preto ze 2 deti naraz Nam nikto nepostrazi, byt je spinavsi, dovolenka stoji viacej, celkovo viacej prace a Financii sa Mina, aj frustracia, ze sa starsej tolko Uz nemam cas venovat, jasne ze som Si Uz pomyslela, ze bolo Mi Toto treba. Ale to je normalne. Nemyslim Si, ze budes naozaj lutovat, Ale jasne prijde aj Moment Ked Si pomyslis to co ja 😊

evkamotka
4. máj 2022

Neolutovala som to. Prvy pol rok az rok bol tazsi, ale nevadi. Deti sa mi krasne spolu prehraju, doma je veselsie. Je to ovela lepsie, nez ked bol prvy syn sam

janickacrazy
4. máj 2022

Nepočúvaj hlúpe reči. My máme tri deti a kľudne by sme zvládli aj štvrté, aj sme o ňom uvažovali a stále sa ľúbime ako kone. Samozrejme, že je to finančne náročnejšie ako keby sme mali len jedno, ale tak aspoň je veselo.

autor
4. máj 2022

Ja viem podľa seba že som strašne šťastná že mám sestru síce sme si v puberte nerozumeli ale teraz keď máme každá rodinu a deti je to o inom ..proste chcem aj svojej dcérke dopriať súrodenca lebo vidím ako sa vždy smutne hra sama v izbičke .minule sa ma pýtala prečo majú jej spolužiačky zo škôlky sestričky a bracekov a ona nemá 😭

thoughtfulweirdo
4. máj 2022

No takto. Ja idem teraz totálne úprimne- nedokážem druhé dieťa ľutovať, lebo ho milujem. ALE je to také psycho, aké som si nedokázala v živote predstaviť. Lenže to zrejme záleží od toho, aké dieťa sa ti narodí 🤭 náš prereval prvých 8 mesiacov v kuse, deň-noc-den-noc-den-noc. Prvého pol roka som mala priemer spánku za deň dokopy 2 hodiny. Neviem, ako som vôbec žila 🤷🏻‍♀️ odmietal kočík, nosič, aj šatku, nedalo sa s ním ísť nijako nikam, všade len rev a vresk. A keď konečne prestal toľko revať, pokračoval mrncanim a pistanim. Ja som také večne nespokojné decko ešte nevidela 😅 teraz má rok a už sa s ním lepšie žije, síce mrnčí väčšinu dňa, ale uz aj v kočíku chvíľu posedí 🙏 ešte dva mesiace dozadu by som ti povedala, že keby som to tušila, nešla by som do toho. Teraz už poviem, že hej, lebo som optimista a verím, že už bude len lepšie, i keď vysmiaty pohodak to nebude asi nikdy 😁 ale teda staršia dcéra ho zbožňuje, ani neviem prečo a vzťah s manželom to vôbec nepokazilo, skôr naopak, ale on je úžasný partner, otec, opora, takže mi dáva akurát viac a viac dôvodov si ho neskutočne vážiť a milovať.

janickacrazy
4. máj 2022

Neboj, bude to fajn.

juliet86
4. máj 2022

@thoughtfulweirdo no presne tohto sa bojim ze co ak by druhe bolo taketo. nechapem ako si zvladla fungovat

lulu5
4. máj 2022

Podľa mňa najlepšie čo dieťaťu dáš je súrodenec, aj keď je to niekedy náročné, no neskôr sa budú spolu hrať...

guga79
4. máj 2022

@danyelia co narobíme, sme ich stred vesmíru... Aspoň na nejaký čas ❤️🙊

tana85
4. máj 2022

druhe som neplanovala a ked som otehotnrlo uplnym zazrakom, tak som revala crly tyzden…prvy rok bol tazky, rodina naslubovala pomoc a ani nepachli ked som ja padala na hubu lebo manzel zrovna zacal stavat nas dom. ale deti maju 4 a 6 a som stastna, ze sa maju - velmi sa lubia, maju uzasny vztah a druhorodeny je taky tulkac, ze som vdacna osudu, ze to cele takto zariadil

elizabet173
4. máj 2022

@tosomja nádherné, úžasné, krásne detičky ❤

luccija
4. máj 2022

Asi mala zlý deň.Ale urcite druhé dieťa neľutuje len to je ťažšie choroby, zladiť spánky, aktivity...
Niekomu chaos nevadí, druhá si vie spraviť systém aj pri 3 deťoch je to individuálne
Ja som za väčšie vekove rozdiely pri deťoch nech vypiples jedno s máš čas na druhé.Velmi záleží akej je mama povahy a deti...môže to byť neustály boj, alebo mama je pedant, nervózna...

alexandrahaspi
9. máj 2022

Nikdy, mame doma ovela viac lasky ❤️❤️❤️

Strana
z2