Partner chce dieťa a nevie do čoho ide
Ahojte zienky, mamicky, buduce mamicky. Ako by som zacala... Zijem s partnerom v dobrom a spokojnom vztahu. Jedneho dna mi oznamil, ze kedy mu dam potomka. Ja mam 35, on 40. Obaja sme velmi sportovo zalozeni, chodime aj po sutaziach, ja chodim j na tanecnu, on hrava futbal. Tj sport minimalne 3-4x za tyzden. Z toho vyplyva, ze aj na estetike tela a kondicii nam zalezi. Mame doma velkeho papagaja, o ktoreho sa prikladne stara a moc ho lubi. Tolko k situacii.
Rada by som vedela nejake stranky, odkazy, ktore mu poslat, lebo citim, ze uplne nevie, do coho ide. Tj od zmeny zenskeho tela - docasnych aj tych trvalych, co znamena rodicovstvo, starostlivost a zodpovednost. Co sa zmeni, napr ze sa bude musiet zrieknut dovoleniek, strata toho nasho zauzivaneho komfortu atd. Co ho caka ako otca, na co sa musi pripravit a ake kompromisy v zivote podstupit. Nieco mam nastudovane, ale ako "nematka" a neskusena presne neviem co mam hladat.
Za pomoc, tipy, odkazy na stranky alebo nejaky sumar, vsetkym vopred velmi pekne dakujem.
Muž dozrel a chce si založiť rodinu. Evidentne, ty ešte nie si na to pripravená...
A čo konkrétne chceš počuť? Tu je otázka, či ty chceš dieťa, alebo nie. Lebo mam pocit, že ty sama s tým nie si stotoznena. Áno, dieťa môže zmeniť postavu, výzor, aj priority v živote
Ale ak on chce a ty nie, tak príliš nijake vysvetľovanie nepomôže. Ty zrejme chceš aby on sa "zľakol" a zmenil názor. A co tak mu skôr povedať, ako to vnímaš a cítiš ty?Ale bud pripravená, že to mote byť aj koniec vzťahu, ak ty jednoznačne nechces a on áno. To je veľmi závažná otazka vo vzťahu
nemas nejaku viacdetnu kamosku, ze by ste zasli na vikend? 😀
@gabriela_matoha dieťa nie je na deň ani týždeň či mesiac , je na celý život ...na dieťa nikdy nebudete pripravený nikdy by ste nečakali ako sa vám život obráti bude to plne strachu sĺz pádov chorôb ale samozrejme je to to najkrajšie čo môžete v živote zažiť prvé úsmevu ,dotyky ...ta láska je tak okamžitá a nenahraditeľna ..neopísateľný pocit
Ty máš naštudované a on myslíš,že si nič nepozisťoval? Hádam nedošiel z Marsu ,musí vidieť ako žijú rodiny s deťmi a čo je úloha otca.Jednoducho u povedz,že dieťa nechceš,tvoje telo a dovolenky sú ti prednejšie.Ale v tomto ste mali mať jasno už dávno.
@ofzuza 😀 alebo si zobrali nejake deti domov na vikend...asi najlepsia ukazka...
Ved mu povedz ze nechces deti ked hladas dovody preco nie. Telo sa zmeni na chvilku a zas da do povodnej formy . Dovolenky sa daju aj s babom užit, my sme chodili pred Covid s malou po svete miluje cestovanie. Deti mozete ucit sportom vsetko si mozete uzit spolu. Len je to viac roboty ale aj viac radosti. S papagajom neporovnatelne. 😜Teda niekedy je aj dieta ako papagaj 🤣alebo mama.. ale vzdy viac srandy.
@gabriela_matoha dieťa neznamena len zriekat sa vsetkeho...da sa uzivat si zivot, dovolenky a vylety aj s detmi. A my sme s manzelom toho nazoru ze nase deti nas zivot obohatili.
Netreba stránky a odkazy. Treba si spolu sadnúť a povedať mu: ty dieťa nechceš, to je ok, on dieťa chce, to je ok, ale vy dvaja spolu ako pár s opačným názorom na deti - nie ste ok. Darmo ti tu budú písať, aké je to super a úžasné, keď ich nechceš + ani nehovorím o ženách, čo ich neskutočne chceli a napokon sa s tým nevedeli zmieriť. Len ak teda názor meniť nebudeš, asi bude fér nedrzat ho pri sebe, tiež už nie je úplne najmladší, aby si stihol naplniť svoju predstavu o živote 🙂
@gabriela_matoha ty mas z toho zjavne vacsi stres ako on a chces ho proste odradit. ak ty dieta nechces, co je citelne z tvojho prispevku, povedz mu to priamo, nech sa on rozhodne, ci chce zit v bezdetnom vztahu, alebo si najde inu zenu, ktora s dietatom problem mat nebude.
A mimochodom, my cestujeme od dcerinych 9 mesiacov. Za 11 rokov sme precestovali takmer celu europu a velky kus sveta. A postavu som po porode mala lepsiu ako pred otehotnenim. Dieta je radost, nikdy nie prekazka.
@gabriela_matoha estetika zenskeho tela sa moze porodom a nemusi zmenit. To velmi zalezi od toho, v akom stave je telo, genetiky, veku...myslim si, ze v mladom veku sa telo lahsie adaptuje. Ja som mala deti v 26 a 28 a tehotenstva sa na mojom tele skoro vobec nepodpisali. Ale vekom tak ci tak telo starne. Je to prirodzene. Zivotny styl sa narodenim dietata zmeni na nejaky cas, ale nie je to koniec sveta. Ja si myslim, ze rodit deti je prirodzene...z nejakeho dovodu sa ty na to necitis a aj ked ti tu budeme vypisovat, ze to je to naj na svete a muz ta bude lubit taku, ako budes, lebo budes pre neho este ako matka jeho dietata vzacnejsia - nezmeni to tvoj postoj. Nikde nie je napisane, ze budes pre tvojho muza krasna a muz ta bude lubit naveky. Ci budes mat dieta, alebo nebudes. Mat dieta nie je ta najlepsia vec na svete, niekedy to je velmi tazke, ale je to normalka, tak ako je normalka deti nemat. Ja mam teraz uz velke deti, maju 12 a 14 a uzivam si uz takmer slobodny zivot. Oba zivoty maju nieco do seba. Rozhodnut sa vsak musis podla vlastneho uvazenia.
Ak ty nechceš dieťa, povedz mu to otvorene.. Ale určite ste sa o tom rozprávali nie? Nie vždy dieťa môže narušiť život.. Aj s nim sa dá ísť na dovolenku, môžeš mať pri nom aj typ top postavu, ale už treba brať ohľad na neho, či jemu bude dobre aby chodilo po dovolenkách a ci vôbec budete mat na neho čas..
Ved z tohto vyplyva, ze ty nechces dieta v ziadnom pripade a jeho chces presvedcit na svoju stranu, mimochodom cvicenie ti je prvorade namiesto toho mat dieta uz niesi najmladsia veru, estetika tela sa zmeni tak ako to chces len ty, ja mam lepsiu postavu ako ked som bola bezdetna
@gabriela_matoha ja som z tvojho príspevku vyčítala trochu strach z toho, že keď priberies a tvoje telo sa zmení, nebude ta mat rad? Ty musíš vedieť, na akých základoch je váš vzťah postavený.
Aj tu a MK vidím niektoré 2-3nasobne matky ktoré majú také kostry ze odpadavam. To znamená, že všetko sa dá, keď sa chce. Aj cvičiť popri dieťati. A ze žiadne dovolenky? Možno tak maximálne rok. Ved to nie je nemecký ovciak, ze vás s nim nepustia do hotela. My keby nebola pandémia, tak s malou lietame krížom krážom od roka.
Ber to tak, ze nie si najmladšia a tento život ta môže časom začať nudiť. Aby si potom v 60tke s rovnako ovisnutou kožou a vráskami nelutovala, ze si kvôli nejakej postave obetovala život s deťmi.
@gabriela_matoha a telo si pamätá. Keď si raz športovkyňa tak rýchlo sa dostaneš späť do formy
Naco studovat? Hadam nespadol z jahody. Povedz narovinu ze deti nechces a chlapec nech sa zariadi
@gabriela_matoha myslím, že tam je problém, že ty ešte nie si pripravená..
Mame dve deti, čakáme tretie. Postavu mam takú, že nie som modelka ani fitneska z pódia, ale mam za sebou tri pôrody a na pláži sa teda nehanbím pri ženách o 15 rokov mladších.
Športujem tréningovo 6 krát týždenne ( horský beh). Teraz, keď som tehotná už sa mi toľko samozrejme nedá.
Dovoleniek sme sa nevzdali. Práve naopak. Deťom chceme ukázať co najviac zo života. Takže cestujeme koľko sa nám dá.
Takže možno to nie je také, ako si myslíš ty, možno je to jednoduchšie ako sa zdá. Najmä, keď sa chce, dá sa všetko.
Toto STE MALI MAT VYRIESENE UZ NA ZACIATKU VZTAHU ako chcete travit svoj zivot. Kazdopadne NIKDY by som nemala dieta len skrz chlapa a kazdopadne č2. NIKDY by som si nenechala ujst mat rodinu skrz zensku a sla by som hladat teda inde . Skoda ze sa spamätal az v 40tke . Chapem obe strany. My sme uz na zaciatku obaja vedeli ze dieta chceme len 1
Prídite k nám, akurát som hovorila, že keby vidím tu realitu pred pár rokmi, tak buď by som bola najmúdrejšia superosoba vo vesmíre (to je väčšia pravdepodobnosť) alebo by som nemala deti. :D
... samozrejme, že by som nemenila, hoci v rámci interného humoru si s mužom vymieňame vtipky o opustení rodiny, prípadne o dosť čiernejší humor. Ale to sa nedá chápať, keď ťa neživí ten silný rodičovský pud.
Akoze.... Zeny, odkial ste vycitali, ze nechcem dieta? Rovno ste ma zvozili pod ciernu zem. Naopak, ja dieta chcem a chcem aby sa narodilo do pekneho prostredia, kedze ja som z rozvratenej rodiny a mala som velmi zle a smutne detstvo, navyse som zostala som od mala sama a vychovala som svojho brata. Moj partner opacne, je z milovanej a krasnej rodiny, kde mal vsetko na svete. Ja sa na zaklade tohto viem vela veci zriect a obetovat sa, ale chcem, aby aj on vedel, do coho ide. Prosim preto, radte, nie sudte. Dakujem
Ved si to napisala uplne stylom ze dieta nechces tak to este raz precitaj po sebe, ani jedina veta kde by si spomenula ze sa tesis alebo ty si pripravena ci dieta chces. Tak ake sudenie? Vsak precitam a vidim
@gabriela_matoha tam nie je moc co radit byt si si nim ista ze by bol dobry otec alebo nie. On mà 40r nie 17. Jemu sa zivot zas az tak mega nezmeni ked nebude 3r na materskej.
@jarmila2010 prosim ta, kde vidis, ze vyslovene nechcem dieta?
@venija prosim ta, kde vidis, ze vyslovene nechcem dieta?
Hádam 40 ročný chlap vie, že dieťa je zodpovednosť a nie bábika na baterky, ktorá sa dá odložiť do skrine, keď nebude mať na plač a iné veci náladu. Myslím, že skôr sa ty bojíš o svoju postavu a komfort
@ofzuza zial nie, nie som moc spolocensky typ, navyse som sirota, takze ani rodina nie je
@zuzubb007 prosim ta, kde vidis, ze vyslovene nechcem dieta?
@gabriela_matoha ale na to sa nedá pripraviť. Jedine co môžeš urobiť, tak ho vezmi na návštevu, kde majú malé.deti. aj to nie je realita. Pretože ja som si nevedela predstaviť mat ,,toto" doma,.ale.tvoje vlastne je niečo úplne iné. Co mu chceš ukázať? Ako vyzerajú strie alebo prsia po dojceni? 😅 alebo mu chceš nastaviť budík v noci kazdu hodinu, aby vedel, čo je to v noci vstávať?
Jedine ho môžeš.vziat na tie prípravy co sa robia - ako sa starať o bábätko.
Preco si myslíš, že nevie do čoho ide? Nerob si z toho stres. Všetko príde postupne a samo a keď sám od seba to dieta chce, tak hádam nebude potom plakať, ze ma.menej času. Zrejme už na to dozrel. Ma v živote všetko a predsa mu niečo chýba.

a ty nechces dieta?vie on o tom?lebo ak ho niekedy planujes,tak uz mas aj ty najvyssi cas o nom uvazovat...nemusi ist vsetko jednoducho s otehotnenim...