Partnerka je stále viac a viac sebec
Ahojte, mam trocha netradicny problem a neviem si s nim rady. Tak ma napadlo, ze sa opytam Vas zien, kedze ste ovela empatickejsie ako my chlapi a mozno mi len nieco unika... Trocha pozadia k problemu, sme manzelia, jedna krasna dcerka 5 rokov. Od jej narodenia, som bol viac 'mama' ako tato, manzelka, zda sa, nie je ten materinsky typ. Ale to by som jej nevycital, nie kazdy je a to sa naucit neda. Ako nasa malicka rastie, coraz viac si vsimam, ze to nie je to jedine a moja partnerka je proste 'sebec'. Spociatku som si myslel, ze len potrebuje svoj priestor, ale v poslednom case, toto zasahuje aj nas maly poklad a neviem sa s tym vyrovnat. Ako sa to prejavuje? Je maniak do cvicenia. Jej hobby sa pretavio do druhej prace, uz to hranici s posadnutostou - hovorim o cviceni 6-7 krat tyzdenne, ked kazdy den po praci vypadne cvicit a domov chodi o osmej vecer uplne KO. Nepotrebujeme to. Mam vybornu pracu a zarobim viac nez dost, aby sme mali vsetko co chceme. Vzdy cvicila rada, ale posledne roky je to uz naozaj posadnutost. Nemozme sa o tom rozpravat, nemozem jej na jej hobby 'sahat' pretoze okamzite ide do vyvrtky a ja ostanem nasrany a v monologu. Co sa tyka jej vztahu s malou dcerkou, mam pocit ze ju berie ako hracku. Pride domov, 15 minut sa s nou pomojka, akonahle dcerka sa chce nejako hrat - ci uz kreslit si, s plastelinou, vystrihovat nieco, alebo schovavat sa, je to zive dietatko a potrebuje viac pozornosti ako ine deti - manzelka ju odbije a vyhovori sa na domace prace, ktore tak ci tak nestiha kvoli svojmu hobby. Malej hracky koncia u babky, pretoze podla nej je to 'bordel' ktory v dome zavadzia. Vyvrcholilo to minuly vikend, boli sme na chate na murani. Sli sme tam kvoli nam, aby sme boli spolu ako rodina aj s dalsou rodinkou. Pocasie bohuzial nevyslo, a manzelka este aj dostala tie svoje veci. Ale prisli sme kvoli malej nie? Som dospely, prisposobim sa. Ona od prijazdu len somrala ako sa jej tam nechce byt a ze nemoze ist cvicit a cucala si vinko. Uplne ma to dozralo vecer, ked sme sedeli a popijali, zatial co sa deti hrali. Traja sme popujali naozaj decentne, zatial co ona cucala statocne. Skoncilo to tak, ze sa opila. Praskli mi nervy. Na druhy den sme sa pobalili a odisli. Nemam problem s tym, ak zanedbava mna - som dospely chlap vyrovnam sa s tym. Ale ak to zacne zle vplyvat na nasu malu, tak to neznesiem.
Nie je s nou o tomto rec, vzdy sa pohadame. Rozmyslam nad manzelskou poradnou, aj ked viem, ze prehovorit ju na to bude riadna fuska. Poradili by ste mi?

@ahhola do vyhľadávača dáš meno autora