icon

Má desaťminútové cvičenie denne zmysel?

11. júl 2026

Rozmyslam, ze by som zacala aspon 10 minut denne cvicit doma.
Nie kvoli velkej premene, skor aby som sa trochu rozhybala a nemala vycitky, ze nerobim vobec nic. Len neviem, ci tak kratke cvicenie ma realne zmysel. Cvici niekto takto kratko, ale pravidelne? Vidite na sebe nejaky rozdiel?

anonym_56e548
11. júl 2026

@anonym_autor no moja 10 minut ti fakt nepomoze, 10 minut sa mozes akurat zahriat a postretchovat.

wolf_
11. júl 2026

Nie je cvičenie ako cvičenie (napr. taký fakt intenzívny tréning dokáže byť zaberák aj keď trvá len 10 minút).
Ale tak či tak 10 minút alebo hoc aj menej je stále viac ako 0 minút. Nenechaj sa odradiť 😊 Najpodstatnejšie je začať a byť v tom konzistentný, pravidelný. Ak cítiš, že zrovna 10 minút je ten čas, ktorý ti to umožní, smelo do toho. A časom kľudne môžeš čas navýšiť 🙂

anonym_efdd28
11. júl 2026

Ono takto. Ja som pol roka po cisárskom začala nejakých 10-15min denne každý jeden vecer. Išla som podľa nejakej apky - drepy (poctivé) kliky o posteľ, dvíhanie noh v ľahu a kadejaké blbiny z vlastnou vahou. Neviem či to pomohlo ale po nabrati 35kg pocas tehotenstva som isla 105 na 75kg - stravu som neriešila vôbec, nekojila som. Potom sa to stoplo a zvyšných 8kg čo som chcel schudnut išlo už stravou a poctivým tréningom - chodila som na jumping a do posilňovne.

aurelia2000
11. júl 2026

@anonym_autor Pozri si na YouTube Workout 4D sú tam rôzne zoznamy, niektoré cvičenia sú 10 min, iné dlhšie, vyskúšaj, čo sa ti zapáči. Podľa mňa je všetko lepšie ako nič, určite to budeš cítiť na sebe.

anonym_dc53a9
11. júl 2026

10min ak to bude tabata alebo hiit ma zmysel. Dokonca aj joga-strecing aby si nemala poskracovane svaly.

biba_18
11. júl 2026

10 minút ráno je výborne investovaný čas… kvôli kondičke je hlúposť cvičiť 10 minút, to je nič - ale na rozhýbanie kĺbov, rozprúdenie lymfy a na zlepšenie nálady ráno je to akurát čas…
takže ja by som začala takto ráno - ak by si chcela poradiť cviky na ráno, kľudne sa ozvi..
a ver, že keď budeš pravidelne cvičiť takéto ľahké cviky ráno - budeš mať časom omnoho viac energie - a bude sa ti žiadať hýbať sa aj počas dňa…
ale začni ráno, má to veľké benefity…

dzulli1980
11. júl 2026

Áno má ... ja mám vytipovaných pár cvikov na problémové partie, denne cvičím pri televíznych novinách fakt cca 10 minút a cítim rozdiel, keď sa opustím a pár dní tých 10 minút necvičím.

princkrason
11. júl 2026

stacia aj 4 minuty ,ale neviem ci to das , airbike 20 sekund naplno a 10sekund plazo-lazo tempo a toto sprav 8 kol 😇

lindusss2016
11. júl 2026

@anonym_autor pridaj este aspon 5 min, 15-20 min denne vie spravit zazraky s tvojim telom, ale treba vediet presne, ako a co cvicit

lindusss2016
11. júl 2026
@princkrason

stacia aj 4 minuty ,ale neviem ci to das , airbike 20 sekund naplno a 10sekund plazo-lazo tempo a toto sprav 8 kol 😇

@princkrason airbike 4 min denne staci na co? Mozno trosku zlepsi cinnost obehovej sustavy, ale rozhodne tym zdaleka nrprecvicis cele telo.

kkovacovak
11. júl 2026

@anonym_autor jasne že má. Ved za mesiac je to 5 hodín a to už je nejaké číslo. Stále lepšie 10min denne ako 0. Záleží ale čo myslíte tým 10 min cvičením. Taký skok cez švihadlo alebo rýchla tabata je určite na mieste

anonym_528992
11. júl 2026

@anonym_autor aspoň hodinku je fajn

biba_18
11. júl 2026

prosímťa, tabatu ani nezačínaj kým si doteraz nikdy necvičila - to skončíš skôr ako začneš. keď nemáš kondičku bude ťa to otravovať a určite pri tom nevydržíš… keď tabatu, tak v pomalšom tempe, vyslovene pre začiatočníkov bez skákania a základné cviky…

aurelia2000
11. júl 2026
@anonym_528992

@anonym_autor aspoň hodinku je fajn

@anonym_528992 dve sú ešte lepšie

kacica
11. júl 2026
@biba_18

10 minút ráno je výborne investovaný čas… kvôli kondičke je hlúposť cvičiť 10 minút, to je nič - ale na rozhýbanie kĺbov, rozprúdenie lymfy a na zlepšenie nálady ráno je to akurát čas…
takže ja by som začala takto ráno - ak by si chcela poradiť cviky na ráno, kľudne sa ozvi..
a ver, že keď budeš pravidelne cvičiť takéto ľahké cviky ráno - budeš mať časom omnoho viac energie - a bude sa ti žiadať hýbať sa aj počas dňa…
ale začni ráno, má to veľké benefity…

@biba_18 ja by som prosila cviky na ráno, ak smiem. Ďakujem

anonym_997ee8
11. júl 2026

@anonym_autor Ano, urcite to ma zmysel. Aby si si urobila navyk pohybu. A ono postupne ako budes citit tie benefity toho, mozes cas predlzovat. Takze urcute urcite to ma zmysel.

anonym_a8c156
11. júl 2026

Aj 10 minút je na začiatku viac ako 0.A časom zistíš, že ti je to málo a chceš cvičiť viac a viac. Určite lepšie, ako sa hneď prepáliť a vykašľať sa potom na celé cvičenie.

biba_18
11. júl 2026
@kacica

@biba_18 ja by som prosila cviky na ráno, ak smiem. Ďakujem

@kacica máš ☺️

anonym_083a0d
11. júl 2026

@anonym_autor Radsej 10-15 minut ako nic. Ja som rada, ked sa aspon to podari 3-4x do tyzdna.

anonym_a8bfc3
12. júl 2026

na zaciatok je to super, dolezite je dat si pravidelnost a neskor ta to stiahne aj na dlhsi cas ked si telo privykne. drz sa

martinka13
12. júl 2026

Minimálne 30. Za 10 minút nestihneš absolútne nič

anonym_958722
12. júl 2026
@martinka13

Minimálne 30. Za 10 minút nestihneš absolútne nič

@martinka13 blbosť. Cvičila som trikrát do týždňa po cca 20 minút podľa cvicebneho plánu a pekne som si sformovala postavu.

anonym_72c4c8
12. júl 2026

Ahoj, zacala som 10min na diastazu, ked deti spali - problemy som nemala, bola som 1.5r od porodu, tak som sa necitila na seriozne cvicenie. Cvicim od februara. Vacsinou kazdy den, obcas len 5dni v tyzdni. Nasledne som si kupila odporove gumy. Zacala som cvicit po case este jednu 10-15minutovku s gumami pocas toho ako sa deti hrali na podlozke. Alebo to zamenim za 10min lymfaticke celotelove cvicenie. Tento mesiac som este 3x do tyzna pridala dalsiu 10minutovku na TRX.
Vysledky:
Vaha sa nepohla lebo som neupravila stravu. Telo je pevnejsie, cm isli dole, brucho je pevne. Nemam celulitidu. Neboli ma krk chrbat a mam menej migren. Ja som vysledky necakala, ja som sa potrebovala nejak rozhybat a urobit si zvyk. Lebo o tom to je. Mne to radost neprinasa, ziadne endorfiny. Ja to robim pre svoje telo. Tym, ze som si vytvorila zvyk, tak tieto 10minutovky pocas dna postupne pridavam. Aktualne pre mna nie je mozne vypadnut na hodinovy trening z domu. Preto robim co mozem.

hankm
12. júl 2026

@anonym_autor 10 min denne prve dva tyzdne. Treti tyzden 15 min. Stvrty tyzden 20 min. Piaty tyzden 30 min. 6-10 tyzden 45 min. 10 - xxx 3x c tyzdni 1h-1.5h, 3x 20 min. Silove cviky striedat s intenzivnymi silovo-kardio cvikmi.
10 min je vzdy lepsie ako nic...ale...je sanca, ze sa s tym clovek uchlacholi. Realne je to nic, v zasade bez zmyslu.

anonym_45128d
12. júl 2026

Ja cvicim takto niekedy 20 minut niekedy 10 ako sa mi da. Tak 3-4x tyzdenne. Ale silove cviky s cinkami. Celkom to vidiet, mam krajsie drzanie tela, sumernejsiu pevnejsiu postavu. Zalezi aj co cvicis lebo na mna kardio v takom rozsahu nemalo ziadny efekt, pomohli iba silove cviky..a dobre dodrziavat vyvazenu stravu..