icon

Pes žiarli na dieťa

saga00
2. jan 2016

Poradte prosím čo sa dá spraviť..... Muž ako slobodný si zadovážil psa momentálne má pes 4 a pol roka a náš syn 8 mesiacov. Žiarlil na malèho už odnarodenia, ale jak sa malý začina pohybovať a ho aj chytať tak pes vrčí. Malý ma aj svoj kútik na hranie a jak sa niekedy chytí hračky tak pes doletí postaví sa vedla malèho a vrčí. Uvažujeme aj nad tým dať psa preč ale ešte predtým chceme zistiť či je nejaká možnosť psa nejak socializovať. Je to bullterier.

danula.ch
2. jan 2016

@katrin21 toho psika aj my planujeme 🙂 vzdy sa mi velmi pacil aj je to aj super psik

katrin21
2. jan 2016

@inspiration2 vacsina ludi sa po prichode domov umyje ( moja prva cesta vedie do kupelne), vyzuje, neolizuje po cestach chodniky ani travu, kde su ine vykaly a pluvance.... Ja neviem, ako toto mozes porovnavat so psom. fakt nie, prepac.. Nema vyznam o tom dalej diskutovat, proste sa nazorovo nezhodneme. Nevadi.

inspiration2
2. jan 2016

@katrin21 mne je jedno čo so psom robíš, len si svoje pravidlá aplikuj na svoju rodinu a nepresviedčaj nikoho o tom že ak spí so psom v posteli je neormálny. Lebo existujú ľudia pre ktorých je nenormálne kúpiť si poľovného psa, nazvať ho rodinným a nechať ho len tak behať po dvore, však je zlatý. Neriešme to ďalej, nieje to téma, téma je iná a myslim že už vyriešená 🙂

katrin21
2. jan 2016

@danula.ch mozem len a len odporucat.. naozaj, dobra volba a budete urcite spokojní. nie je na SK az taky velmi znamy, ale o to lepsi a k detom je uzasny.... miluje ludi. a pritom postrazi, ked treba aj dom 🙂

inspiration2
2. jan 2016

@katrin21 takže chytiš bankomat a utekáš sa domov umyť? alebo košík v obchode a potraviny už nechytaš? nechapem asi, ešte raz bavime sa napr. o žltačke

adusased
2. jan 2016

@saga00 necitam celu diskusiu,ale neskusili by ste vycvik so psikom,pripadne kynologa,ktory by Vam vedel pomoct? Ak ho mal tvoj muz predtym,tak je pre psa prirodzene,ze ziarli,zrazu je tam malicky cloviecik,ktory berie pozornost a pod. A zvlast ak nebol vychovavany s detmi..
Skusila by som skor popracovat so psikom,alebo ak uz ina moznost nebude naozaj sa skontaktovat so skupinami,ktore maju rovnake plemeno a poradit sa....pes nie je vec,ktorej sa zbavis,samozrejme ak to inak nepojde ale prejdem vsetky moznosti tak ano,skusit podarovat cloveku,ktory bude vediet s nim pracovat,resp. Bude s nim v novej rodine. Tieto plemena su veľmi empaticke a daju sa vychovat a viesť...

inspiration2
2. jan 2016

hlavne welsh nieje pes vhodný ako hračka deťom a na stráženie! lebo za par rokov sa tu bude riešiť že welsh vrčí na deti! Je to poľovný pes preboha! Trochu si zistite využiteľnosť!

cerez
2. jan 2016

PES DO POSTELE NEPATRÍ. PES MÁ PELECH a PÁN POSTEĽ. Spať so psom je nenormálne!

katrin21
2. jan 2016

@inspiration2 nas pes nechodi oba po dvore, aj ked nie sme zrovna polovnici. venujeme sa mu.. dcera s nim robila napr. dogdancing a je uzasna.. ma aj videa na youtube .... priatel s nim chodi na dlhe prechadzky, pracuje, plava.... Nesud, ked nepoznas realitu..
Okrem toho, prave toto plemeno sa vyznacuje tym, ze je to sliedic , cize polovne plemeno, alebo ked nepoluje , netrpi... jedine co potrebuje naozaj bytostne , je spolocnost cloveka.. lebo je to hlavne spolocenske plemeno, nie len polovne a to vidime aj na tej nasej.... Na prechadzky sa tesi, ale niet vacsieho stastia v jej ociach, ako ked nam moze lezať pri nohach, to mi ver....
Dokonca sa to docitas aj na strankach najznamejsej SK CHS - Minebea, pisu tam majitelia tychto psikov presne toto a ja s nimi plne suhlasim..
a navyse, tento pes nam nic nedevastuje.. kdezto napr. taka kolia, ked s nou nebude clovek makat, tak znici vsetko, co vidi, celu zahradu, lebo sa nudi.... Ako hovorim, starostlivo sme plemeno vyberali .... neboj sa.
Evidentne ty s welshom nemas velke skusenosti, ked mas takyto nazor... Welsh nie je a ani nikdy nebol ostry pes...

Prestan s bankomatmi a košikmi.. v zasade sii nejdem do ust predtym, nez si ruky umyjem.. takze....mozem chytat co chcem.. nie? a nejaka ta imunita byt musi.. ibaze spat so psom ,pomaly jest s nim z jednej misky / taniera ( aj to som uz videla veru, ako psa nechali taniere dojedať , brrr) , tak to uz je dobre CEZ ciaru....

luciferkax
2. jan 2016

@katrin21 dokonca aj naša pediatrička mala dlllllllllllhe roky iba tohto psa, najprv jedného, potom dvoch :D :D veľmi si ich chválila, ale sama povedala, že do spálne a na gauč zákaz vstupu!!! 😀 😀 😀

monikaparson
2. jan 2016

Už se perou, už se perou? 😀
Pes už má od vlka veeeľmi ďaleko, ináč by nebol schopný fungovať tam, kde funguje. Straaašne to hrotíte, ale strašneeeee. Zakladateľka témy hádam ani netušila, čo tu vyvolá, ale pri tom kvante žien, nie je sa čomu čudovať.

janulik2008
2. jan 2016

@alaguema Presne toto si myslím že pes potrebuje pohyb, dvor a nie spať s ľuďmi v posteli. Sama mám psa kt. zbožňujem ale jednoducho kúpili sme ho aby strážil dvor a hlavne dom. Je celý čas vonku ale keď sú mrazy -20 tak ho púšťame dnu aj to nie k nám na poschodie ale dole do kuchyne starej kde sa nevarí. a je spokojná. Musí mať rešpekt predo mnou ako ja mám rešpekt pred ňou keď napr. žere (je pravda že jej to surové mäso môžem vziať z úst a neublíži ale urobila som to raz), má vlastný "koterec" alebo ako to nazvať a tam má búdu a bola tam dokopy keď bola šteniatko a napr. sme presádzali kvety tak nám kradla črepníky :D inak má prístup na dvor + záhrada a nie je vôbec deprimnovaná resp. depresie nemá určite :D má čo jesť má čo piť hrajeme sa s ňou. stalo sa že zavrčala ale bolo to zavrčanie typu "stop už stačí" keď sme sa šantili.
Inak napíšem sem jeden príklad 🙂
Bola u nás rodina a u nich má malý dovolené kopať psovi do hlavy, ťahať ho neprimerane atď. RAZ to skúsil malý na nášho psa. Raz viac nie, pretože Tammi na neho zavrčala, keď to videl jeho otec tak zahlásil že nie je to normálne že pes vrčí na decko. V tomto dávam za "pravdu" psovi ktorý sa iba bránil, samozrejme mohla ujsť ale zavrčala a dal jej pokoj lebo vedel že to nie je ich pes. Malý ignoroval psa, pes ignoroval malého. Apropo malého sestra bola u nás na prázdninách a s ňou problém nemala.

katrin21
2. jan 2016

@luciferkax tak tak

danula.ch
2. jan 2016

@inspiration2 http://www.pesprezivot.sk/welsh-springer-spaniel/ v dnesnej dobe su uz aj niektore polovne plemena chovane ako spolocenske, nic na tom nie je. Nebude predsa priviazany na retazi a deti sa uz o pohyb postaraju aj jemu 🙂 . netreba vsetko vidiet cierno-bielo

inspiration2
2. jan 2016

@cerez však keď je to nenormálne pre vás tak s ním nespite, lahka pomoc nie? 😀

luciferkax
2. jan 2016

@danula.ch deti sa postarajú o pohyb aj o program :D aby sa nenudil.. ak je psík správne vychovaný, tak je ako ich súrodenec :P

inspiration2
2. jan 2016

@monikaparson zakladatelka už má kontakt čo potrebovala a stači 🙂 tiež sa nikoho nepýtala či má dat psa preč ale či niekto vie pomôcť 🙂 zase zvrhnuté inde 😀 o tom ako sú všetci nenormálny 😀

alaguema
2. jan 2016

@inspiration2 niektoré plemená sú prešľachtené a je to len a len biznis na úkor živých tvorov. Vo voľnej prírode by neprežili ani deň. Ale to je naozaj už iná téma. Na margo sošiek...jeden z mojich psov je mixík a je skvelý. Vôbec by som psa nekupovala zo zásady, nikdy som si ani žiadneho nekúpila, jedného som dostala, druhý sa narodil tej, ktorú som dostala 🙂 . Človek, ktorý má úctu k živému tvorovi, by sa nepodieľal na obchode s nimi. Vzala by som si nejakého z útulku, na čistotu rasy si nepotrpím. Naši psi sú zvyknutí byť vonku a vyzerajú spokojne. Kým sme nemali deti, brávala som si (vtedy ešte len jedného) psa na noc do domu. Chvíľku bol pri mne a o dve hodiny už stál pred dverami a chcel ísť von. Teória o užialenom a osamelom psovi na dvore naňho zjavne neplatí.

cerez
2. jan 2016

@inspiration2 Tak si to uži! 😉

adusased
2. jan 2016

A tiez mi neda,ale pes do postele naozaj nepatri,pes nie je len strazca,ale sucast rodiny a teda pre neho je to sucast svokry a teda v hierarchii svokry by mal vediet,ze je pan,potom pani,potom deti a potom pes a ma mat svoje miesto. Nehovorim nechat psa v zime vonku to nie,samozrejme nech ma svoj pelech,ci uz vonku,alebo v pripade mrazov / silvester a pod. / Vnutri tiez chce byt clenom rodiny,ale pes je clenom,nie panom...ked si zadovazim psa,tak on odo mna ocakava,ze mu dam nazrat, urobim mu zázemie,vytycim vlastne uzemie a budem ho milovat a starat sa o neho a ja od psa ocakavam,ze bude strazit a bude ma tiez lubit😉

katrin21
2. jan 2016

@danula.ch presne si to napisala.... ale inak, je zauijimave, ze niekomu vadi, ze niekto chova polovneho psa ako rodinneho, lebo davno uz nie je ako kedysi a je to aj spolocensky pes.... ale ze sa chovaju bojove plemena ako rodinne, to je OK, ze?

inspiration2
2. jan 2016

@alaguema super aj ja mám psa z ulice a robi to presne naopak, vycika a rychlo dnu 🙂 ale tiež hovorim že psi križenci všetkeho možneho su dokonalosť 🙂

inspiration2
2. jan 2016

@cerez lebo nechapem potrebu toho komentu ked sa na to nikto nepytal 😀 ako že na a dupnem si aj ja! Ha 😀

danula.ch
2. jan 2016

@luciferkax myslim, ze v zdravej miere sa deti a psik postaraju o program a pohyb vzajomne. Ak sa to berie s rozumom, nikto nebude pre nikoho hrackou a bude tam vzajomny respekt 🙂

inspiration2
2. jan 2016

@adusased aj pre iné odborníčky na hierarchiu svorky:
http://www.psiskolafalco.cz/vycvik.htm#_postel

petra7777
2. jan 2016

@danula.ch Ty radšej žiadneho psa neplánuj.....To, čo si napísala vyššie, ma len utvrdilo v tom, že ak si zaobstaráš psa.....TY !! A zunuje sa ti, alebo pohryzie papuče, tak bez milosti VON....vyhodiť....zbaviť sa....Ľudia, nechápem, kde sa vo vás berie toľko nenávisti k živým stvoreniam....cítia bolesť....cítia strach..... ☹ ☹ ☹

suzie_17
2. jan 2016

@adusased no nie je pes ako pes, sotva budem od nejakého maltezáčika očakávať že ma bude strážiť 😉 😀 a o pobyte na dvore pri takýchto plemenách už nemôže byť ani reč 🙂

cerez
2. jan 2016
katrin21
2. jan 2016

@petra7777 nepomylila si si nick?? ved prave danula pise, ze ked psikovi zabezpecis aj pohyb aj vsetko co potrebuje, vratane vychovy, tak je to OK... Necitim z nej ziadnu nenavist ku psom ....