icon

Pes žiarli na dieťa

saga00
2. jan 2016

Poradte prosím čo sa dá spraviť..... Muž ako slobodný si zadovážil psa momentálne má pes 4 a pol roka a náš syn 8 mesiacov. Žiarlil na malèho už odnarodenia, ale jak sa malý začina pohybovať a ho aj chytať tak pes vrčí. Malý ma aj svoj kútik na hranie a jak sa niekedy chytí hračky tak pes doletí postaví sa vedla malèho a vrčí. Uvažujeme aj nad tým dať psa preč ale ešte predtým chceme zistiť či je nejaká možnosť psa nejak socializovať. Je to bullterier.

luciferkax
2. jan 2016

@danula.ch presne tak :D len sa nesmie ani jeden z nich stať hračka

danula.ch
2. jan 2016

@katrin21 tak tiez nie je polovny pes ako polovny pes, nie kazdy je vhodny aj ako spolocensky pes a kazdy ma ine vlastnosti. Ja mam polovnych psikov rada, na tie som sa zamerala a vybrala som tohto fesaka. Priorita bola, aby bol stredneho vzrastu a nie prilis behavy, vhodny k detom. Lebo uz nikdy nechcem zazit, aby pes zautocil na moje dieta, ak mu nic neurobilo
a este King Charles Spaniel je v uzkom vybere

petra7777
2. jan 2016

@katrin21 Idem radšej preč z tejto témy, lebo samé odborníčky kvákajú "svoju pravdu" ☹ A k tebe len toľko, že keď si už taký skúsený kynológ, tak žiadny termín "bojové plemeno" neexistuje !!!!! A toto napísala @danula.ch vyššie....citujem : takeho psa by som sa okamzite zbavila

katrin21
2. jan 2016

@danula.ch ved jasne, ze nie kazdy... ale tento zrovna ano..Ja som mala predtym irskeho sestra, to bolo ovela zivsie plemeno, energicke, viac narocne aj na pohyb , ale povahovo tiez uzasne aj do rodiny.. Ale su polovne plemena, ktore proste az take vhodne nie su, to je fakt. Ale tu sme sa bavili o tomto mojom 🙂
Aj my sme hladali nieco stredne velke, ani krpate, ani obrovske... a hlavne povahovo vyhovujuce, to predovsetkym.. no a o krasnom vzhlade pisat nemusim, to uz je taky bonus navyse. Je to milacik vsetkych naokolo.

Inak tuto strankku som myslela, pomyslila som si minebeu a dolston, nevadi ... CHS ako CHS...
http://www.welshspringer.sk/?page_id=1179

katrin21
2. jan 2016

@petra7777 nie som uzasny kynolog, to bol priklad toho, ako sa tu pletu ludom hlavy....
a ci existuje , alebo nie.. je to otazne.. tak to nazvi " plemeno vyuzivane na boj s inymi psami" a specialne na to vyslachtene.. Moze byt? neviem, co ta tak strasne rozcertilo, ved klud 🙂
Ved kto ho chce mat, nech ho ma, ale laikovi do ruk nepatri a za tym si stojim.. ani do rodiny to nie je idealne az tak.. skor opatrne. Taky pes patri do ruk skuseneho chovatela.

danula.ch
2. jan 2016

@petra7777 to nie je Pravda, ze nenavidim psikov. Len to, ze ziadny, ani ten najmilovanejsi pes nie je pre mna dolezitejsi, ako moje dieta. Zbavit sa psa neznamena iba dat ho utratit, su aj ine moznosti. Pisala som na zaklade vlastnej skusenosti, ked nasho 1,5 rocneho chlapca napadla sucka mojich rodicov, pricom ju iba objal. Dakujem pekne. Prosim ta nerob tu zo mna nepriatela zvierat, vobec ma nepoznas

cerez
2. jan 2016

@inspiration2 Máme v rodine psa a je vychovaný tak, aby rešpektoval deti, ale aj moje či sestrine deti vedia čo si môžu a nemôžu voči psovi dovoliť. Nesmie si dovoliť do postele, na gauč či nebodaj zobrať si zo stola jedlo. Takže ja sa tu neprezentujem ako odporca zvierat, ale že človek je človek a pes je pes. Každý má v živote svoje miesto a človek je na prvom mieste, zvlášť malé dieťa a jeho bezpečnosť!

adusased
2. jan 2016

@suzie_17 jasne netreba to brat vseobecne, my sme mali francuzskeho buldocka a zasa mali sme ho,ked sme byvali na byte a to bol cisto spolocensky nestekavy pes,akurat paradoxom bolo,ze prvy krat stekat sme ho poculi,ked si opitý sused pomylil dvere a snazil sa dostat ku nam,takze nebol mozno uplny strazak,ale minimalne poplasak bol😉

danula.ch
2. jan 2016

@petra7777 mozno je potom lepsia varianta nechat toho psa, nech sa zbavi mojho dietata. Prosim ta ako by si taku situaciu riesila? Mas doma male dieta a psa, ktory ho napadol bez priciny. Mesiace bolo vsetko ok a potom zrazu brutalny utok. Ci tvarime sa ze sa nic nestalo, nahodicka a vsetko bude ok? Mimochodom, nikdy by som nedala svojho psa utratit, iba ak by sam umieral a trpel by. Chapem, ze kazdy mame nervoznejsie chvilky, ale neutoc na mna unahlene

inspiration2
2. jan 2016

@cerez úplne súhlasím! keď to proste niekto chce takto a vyhovuje ok, nech je to tak. Ja som sa psa nikdy nevzdala, ani som nemusela, moji psi robia canisterapiu, STV2 daval dokument kde boli a problem so psravanim nemá ani jeden, preto si stojim za svojim, keď psa správne vychováš netreba hranice určovať, lebo svoje psotavenie každý pozná, pes vie, že dieťa je stred vesmíru a dieťa vie že psík citi. Práve vďaka tomu že mojich psov učím prirodzene to, čo je pre nich normálne - žiť v rodine, svorke, chrániť si každého člena, milovať, neubližovať a tak dávam cenný príklad môjmu dieťatu v zodpovednosti za to, čo si k sebe pripúta! A nemusim riešiť na MK že môj pes vrčí

ivoka
2. jan 2016

Vopred sa ospravedlňujem,že zaspamujem foto,len taká malá "genealógia" súžitia mojich psov s mojou malou.Chcem len pripomenúť,že sa všetko dá ak sa chce.Neizolujte psa od vás,trávte spolu čo najviac času,myslím i prechádzky spolu s deťmi,berte ho ako súčasť rodiny"svorky",A za žiadnych okolností nedovoľte aby ho dieťa ohrozilo,nielen mu ublížilo.Zabezpečte psovi svoje útočisko,pelech či čokoľvek iné,kam dieťa nemože a kam sa može pes vždy schovať ak sa cíti ohrozený.Nedá sa to takto narýchlo ale ak by čokoľvek rada pomožem.Moje dieťa staršie vie čo si može dovoliť a mladšie/9mes/ k tomu momentálne cepujeme.Psov oboch zbožňujú a opačne.
Psov v posteli nemám i keď som kedysi mala,pravdupovediac som sa pri 50kg havinkoch nevyspala 😀 a nosili mi špinu,srsť do postele,čo ma nebavilo vkuse prezliekať,no a odkedy mám deti,tak sú tam nasáčkované tie.Držím palce. 😉

inspiration2
2. jan 2016

@ivoka <3 konečne !!!!

adusased
2. jan 2016
adusased
2. jan 2016

Aj moji sa lubia😉..... Akurat Maxo/pes / videl salamu😉

adusased
2. jan 2016

@ivoka krasne napisane,uzasne fotky, tak by to malo byt😉

girlie_konik
2. jan 2016

@saga00 Napisem ti z vlastnej skusenosti, snad ti to pomoze 🙂
Mali sme dvoch psov, ked sa malz narodil - obaja z ulice, ale v pohode, ziadny problem s nimi nebol dovtedy. Jedna fenka, krizenec labradora so stafordom /poznam tieto plemena 😉 / a druhy maly pes, tiez nejaky gulas jazvecika s nejakym terierom.
Najprv bolo vsetko ok, ale postupne ten maly zacal robit zle, vrcal, skakal do druhych psov, presadzoval si svoje, aj na nas aj na maleho. Ja uz som sa postupne normalne bala ist so psami a s kocikom na prechadzku, ze co sa zase stane, uplne mi odisla radost z toho, ze mam psov.
Podotykam, ze ta vacsia, fenka, bola stale ok, problemy robil ten maly pes.

Muz to riesil /vycvik, aj bitka/, ale ten pes si nedal povedat. Tak sem oboch psov dost dlho proste zatvarali do inej izby tak, aby sa k nim maly nedostal. Lenze to som nepovazovala za riesenie z dlhodobeho hladiska, aj mi bolo luto tej fenky.

Dlho sme si to nechceli pripustit, ale vedeli sme, ze ten maly pes uz u nas nemoze zostat. Muz stale ze nie nie, je to nas pes a bla bla, ale ja som sa proste bala, on hocikedy len tak isiel okolo maleho a zavrcal, a to mu maly vobec nic nerobil 😠 Vedela som, ze to moze byt sekunda a maly by mal dozivotne nasledky, co by som si nikdy neodpustila. Hlavne ked som videla, ze ta fenka je uplne ok, ze takto by to malo a mohlo vyzerat, tam som nemala najmensiu obavu nechat ju s malym.

No proste, ked mal maly 1 rok, isli sme na par dni prec a psy zostali u nasich.. ja som im povedala, ze ked sa vratim a ten maly pes tu nebude, tak ok, len ja na to proste nemam srdce. Aby sme sa chapali, nikdy sme neuvazovali o utrateni, len ho proste umiestnit. Tak ho moja sestra odniesla naspat do utulku, bol to velky problem, ale nedala sa odbit a psika si zobrali naspat.
Oplakali sme to, citili sme to samozrejme aj ako svoje zlyhanie, ale teraz, uz je to skoro rok, musim povedat, ze to bolo to najlepsie, co sme mohli urobit.
My sme proste nemali realne cas ani financie na ziadny specialny vycvik, to je proste realita mna na materskej a muza stale v robote. Ja som si nechcela vycitat, ak by sa malemu cokolvek stalo. A chcela som si zachovat tu radost zo psa ako clena rodiny.

Takze si to zvaz, verim ze to je tazke rozhodnutie, ale u nas to bolo takto a naozaj si za tym stojim.
Maly je s tou fenkou najlepsi kamos, rano vstane a uz z postele vykrikuje jej meno, velmi ju lubi aj ona jeho 🙂

danula.ch
2. jan 2016

@girlie_konik aj fenka mojich rodicov je z utulku, prisla ku nam ako 8 mesacna a ked sa maly narodil, uz mala aj 6 rokov. Narodila sa v utulku, ale kratko pred tym ako sme si ju zobrali, bola u niekoho ineho a ten niekto bol asi chlap a ublizoval jej. Lebo na chlapov vzdy vrcala a aj nasmu malemu ublizila. Psiky z utulku su proste Ruska ruleta. Ani do tej nasej by nikto nepovedal, ze dokaze ublizit, take uzasne oci ma. Vratili sme ju naspat do utulku, ale tam v horucavach nic nezrala, nepila, len plakala a pozerala na dvere. Po par dnoch nam odtial volali a tak sme ju zobrali naspat. Najprv bola iba vo voliere, ked sme boli s malym v zahrade, potom na voditku priviazana k stromu a teraz je uz aj pustena. Zvlastne, ze maly sa jej ani tak vobec neboji, ale uz si davame obrovsky pozor. Len uz som akosi stratila doveru voci psikom z utulku, nevieme co vsetko zazili, ake maju geny, tak uz iba starostlivo vybrate plemeno bude u nas doma

girlie_konik
2. jan 2016

@saga00 pridavam tiez nejake fotky 🙂

petra7777
2. jan 2016

@ivoka Si dobrá duša a z tvojej dcérky vyrastie úžasný človek.....to spojenie so psami je prenádherné 🙂

danula.ch
2. jan 2016

@girlie_konik ta vasa fenka z utulku je ako sestra tej u mojich rodicov 🙂

girlie_konik
2. jan 2016

@danula.ch co ja viem, toto podla mna nemalo nic spolocne s tym utulkom.. ten maly pes bol proste taka povaha, dominantny samec, ktore odmietal pochopit, ze situacia doma sa zmenila a musi sa jej prisposobit

girlie_konik
2. jan 2016

@danula.ch nam uz tooolko ludi povedalo, ze videli podobneho psa.. musim z nej vyslachtit plemeno nejake 😀

danula.ch
2. jan 2016

@girlie_konik ani u nas to nebolo utulkom, ale tym, co psik prezil, kym prisiel ku nam. Proste je ta nasa poznacena, nejaky chlap jej musel ublizit, lebo na ziadnu zenu ani na nasu malu nikdy nezavrcala. Nie zeby vrcala na kazdeho chlapa a stale, ale ak uz zavrcala, tak iba na chlapov. U nas ale neostalo iba pri vrcani, kvoli objatiu napadla mojho drobca a to uz nikdy nechcem zazit. Pre mna prichadza do uvahy uz iba steniatko k detom, v ziadnom pripade babatko k dospelemu psovi s neznamym povodom, povahou a zazitkami

danula.ch
2. jan 2016

@inspiration2
@petra7777 az ked vam vasi milacikovia dohryzu vase male deti (nie papuce), potom budte ironicke a utocne voci mne

inspiration2
2. jan 2016

@danula.ch psov mám trošku dlhšie a opakujem pracujú s deťmi, aj tá z ulice "so zlými génmi" ktorá ku nám prišla podviživená s polámanými rebrami od kopancov! Vy evidentne o psoch nič neviete, tak nechápem prečo silou mocou chcete psa mať, co takto rybičky? Ak niekto strčí 6 ročného psa do útulku to je pre mňa vrchol diskusie!
Dúfam že žiadneho mať nebudete lebo pri zavrčani bude o ďalšieho v útulku viac!

maminuska
2. jan 2016

Okrem ojedinelých prípadov je takmer vždy chyba v človeku , nie v psoch . Ja mám dve feny, mám ich s papiermi , obidve sú uchovnené a o ich predkoch viem veľa. Obidve prišli ku mne pred narodením tretej dcéry, sú to psy ktoré nepotrebuju veľa pohybu . Jedna zo súk keby pokusala tak amen tma , má taký stisk v papuli ako rotvajler, má vlastne aj tak veľkú hlavu .
Prvá a zásadná chyba čo robia ľudia že sa chovajú k psom ako ľuďom , pes je svorkovité zviera, potrebuje hierarchiu a ked mu ju jasne neurčíme , určuje si ju sam . Pes nepotrebuje demokraciu , on potrebuje autokraciu , jasné a krátke príkazy , vtedy je štastný pretože vie čo má robiť.
Teraz prídete domov , položíte dieťa na zem vo vajíčku a nechávate očuchať psa dieta v urovni jeho výšky ... signál tu je niečo čo ti je rovné a bude ti konkurovať. Pokiaĺ nedáte psovi najavo že toto sú šteňatá alfasamice/ alfasamca a tie sú nedotknuteľné. Mňa moje feny poslúchajú na slovo a nie preto že by som bola taká macherka ale preto že som si dala poradiť od ľudí čo sa tým živia .Ďalší problém čo vídavam , krmenie detí a psa v rovnakú dobu ešte to aj tie psy vidia, pes dostáva nažrať až po dieťati , nikdy nie s ním a vôbec nie pred ním . Ideálne je keď sa pes díva ako krmite dieťa , potom pauza a až potom pes . Do dverí najprv dospelý s dietatom a až potom pes, často je to naopak , mamička s dieťatom a tahá ich pes. Neexistuje aby na mna zavrčal môj pes a ak sa to stalo okamžite som trestala.
Mnohé z vás si ani neuvedomuju koĺko nesprávnych signálov vyšlete voči tomu psovi a ako on si to preloží v tej svojej hlavinke, však po psom , inak to nevie.

maminuska
2. jan 2016

Ako môj ujo sa venuje celý život psom , cvičil policajné psy a dnes vedie výcvikový hotel ale to už súkromne. Toľko výchovne dokaličených psov čo mu dovedú ...., od malých čivav až po bernardýnov. Ja si pamätám ako mi spomínal že tam mal westa, ktorý mal "svoju" sedačku a tak pán alebo pani sedela pri dívaní sa na telku na zemi a pes čušal na fotelke , kusal čo mu prišlo pod ruku a ked ho tam priviedli tak štekal že nebolo počut vlastného slova a pani len mojinko však prestaň a stále ho hladkala... no to akokeby mu vravela dobre to robíš môj dobre ...
Ľudia často robia chyby z nevedomosti a aj to čo sa nám zdá akože v pohode je hrubé prekročenie a nesprávny signál voči tomu psovi .

zvedavabuduca
3. jan 2016

Poradilo ti tu dosť žien.. Len ho nedávaj do útulku, tým nič nevyriesis.. Ja mám dve feny bullterierky... Medzi nimi je 2 ročný rozdiel.. Trikrát sa nám pobili, nemôžu byť spolu... Majú vlastné izby aj vlastný pozemok cez noc spia vnútri každá vo svojej klietke. Vyriešili sme to pretože sú to naše psy a nechceli sme ich opustiť... Zatiaľ sa snažíme o bábo, neviem co to je zažívať strach o dieťa lebo ho nemám. Ale viem, že pes sa dá vycvičiť aj keď sú tvrdohlavý... A keď budem mať deti aj psi, ktoré sa chcú potrhat koli uzemiu, ani jedného neopustim a vymyslím toho toľko, aby nemusel nikto nikam odchádzať...

danula.ch
3. jan 2016

@inspiration2 vacsina ludi, ktori maju psa, o nich vie mozno este ovela menej ako ja. Tak to proste je. Ja som urobila aspon to, ako pisala
@maminuska . Nie som ziadna odbornicka na psov, ale pred porodom som si poriadne nastudovala, ako zoznamit psa s babatkom a podobne veci. Rovnako sme odmalicka ucili deti, ako sa ku zvieratam spravat, prave preto, aby sme sa vyhli tomu, co sa potom aj stalo. Kym nenapadla maleho, bola pohodovym psom a potom odrazu problem. Ako sme teda mali postupovat, ak je vratenie psa do utulku po tom, ako napadne 1,5 rocne dieta, ktore ho iba objalo tak ako to deti bezne robia a ako to aj to nase uz tolko krat predtym urobilo......co by si urobila? Co ma ale najviac zaraza v tvojich prispevkoch, lutujes iba toho psa, ani raz dieta, ktore bolo skutocnou obetou. A pre istotu zdoraznujem, dovtedy mali spolu uzasny vztah. Nikto nikomu neublizoval, ani neprovokoval. Ale ach ubohy pes, aki sme my netvori, dat ho z dosahu dietata, ved hadam to dieta by bolo treba dat na adopciu, co sa pletie nevinnemu psikovi do zivota. No nie?

maminuska
3. jan 2016

@danula.ch nepamätám sa že by som sa k tebe nejak vyjadrovala.
Ľudia robia chyby, niekde u vás chyba nastala. Ano ľutujem psa , pretože v drvivej väčšine je obeťou svojich pánov . Napadnuté dieťa je už len ten dôsledok tej chyby.Mne sa tlčú feny medzi sebou , koho je to chyba ? No moja .