icon

Pes žiarli na dieťa

saga00
2. jan 2016

Poradte prosím čo sa dá spraviť..... Muž ako slobodný si zadovážil psa momentálne má pes 4 a pol roka a náš syn 8 mesiacov. Žiarlil na malèho už odnarodenia, ale jak sa malý začina pohybovať a ho aj chytať tak pes vrčí. Malý ma aj svoj kútik na hranie a jak sa niekedy chytí hračky tak pes doletí postaví sa vedla malèho a vrčí. Uvažujeme aj nad tým dať psa preč ale ešte predtým chceme zistiť či je nejaká možnosť psa nejak socializovať. Je to bullterier.

danula.ch
3. jan 2016

@maminuska teba so spomenula v tom zmysle, ze som robila to, co si pisala vo svojom prispevku. Ostatne bolo urcene pre inspiration2

maminuska
3. jan 2016

@danula.ch teraz som si prečítala aké plemeno si si vybrala, ja osobne by som toto plemeno nevolila. Určité vlohy sa jednoducho potlačiť nedajú.

danula.ch
3. jan 2016

@maminuska co je na tom plemene zle? Ake vlohy? Ktore plemeno by si vybrala ty?

maminuska
3. jan 2016

@danula.ch špring je poľovné plemeno , tu nejde len o pohyb a vybehanie, ale každá prechádzka v lese , každé behanie navolno môže znamenať stopovanie a lovenie, pes chytí stopu a ide, môžeš na neho kričať koľko len chceš. Ako kúpiť si poľovné plemeno a potom sa snažiť odnaučiť ho lovit nie je správna cesta.
Ja mám napríklad psa vyšľachteného pôvodne na lovenie potkanov a krys v domácnosti , dlhodobo sa tento pes chová v bytoch , je to neštekavé plemeno ale keďže bývam v dome a mám zahradu , občas ma čaká pred dvermi podarúnok vo forme potkana , chovanie škrečka u nás nehrozí , zabila by ho okamžite. Psov mám vo vnútri .

maminuska
3. jan 2016

@danula.ch v prvom rade vyberaj psa podľa upotrebiteľnosti , ako anglického buldoga asi nie na agility ale tam trebárs Jack rassel. Inak Jack Rassel, to je živé striebro je to terier , nemožno od neho očakávať že bude pokojný a neštekavý ... najprv si treba uvedomiť k čomu toho psa chcem , kde ho chcem a ku komu ho chcem .

maminuska
3. jan 2016

@danula.ch ja ked som vyberala plemená k detom , tak mňa presvedčil francuzsky buldoček, neskôr som k nemu pridala anglického buldoga. keďže nemám moc času s nimi chodiť na dlhé prechádzky, tak po tejto stránke som vybrala dobre, obidve plemená nie sú náročné na pohyb. Obidve plemená sú veĺmi vhodné k deťom , anglický buldog asi ešte viac ako francuzsky , je veľmi pokojný , flegmatický a má nizky prach bolesti . Sú minimálne štekavé , čo sa o poľovníckych plemenách povedať nedá .
Čo som však nedomyslela je ich vzájomná kombinácia, obidve plemená sú vo svojej podstate k iným psom dominantné , takže hoci ich už mám 7 rokov, hierarchia medzi nimi nie je jasne určená a preto sa mi tlču medzi sebou.
Zas chciet po francuzskom buldočkovi aby vám strážil príbytok ..nemožné , ulíže zlodeja tak akurát k smrti .

tomiholjubavi
3. jan 2016

Zeny viete co je na bytovych psoch najhorsie? Ked si v maximalne nevhodnu dobu zmyslia,ze im treba vencenie :D vy vstanete v srede noci, lebo milostpan sa kvoli petardam zdrahal vymocit večer. A ked sa vratite,pes za minutu spi a vy este pol hodinu citate kona, lebo ste vymrznute a nabudene z prechadzky. Chvala Bohu,od zajtra zas plati zakaz petard, tak sa mozeme vratit k normalnemu rezimu. 🙂 posielame jednu pozovacku nocneho grifona :D

danula.ch
3. jan 2016

@maminuska ja mam skusenosti s polovnymi psami, aj ten vycviceny co chodi na polovacky zmizne za zverou a strati sa, ked to na neho pride. Napriek tomu to asi risknem. Aj medzi nimi su plemena, s ktorymi to hadze viac, s inymi menej ☺. Aj Jacka Russela som zvazovala, ale akykolvek terier sa mi nezda byt vhodny psik k detom. Este hladam dalej, mam na to aspon rok, plemien je vela. Len buldogy...no proste sa mi ti psici nepacia. Asi som plytka, ale pes mi musi sediet aj vzhladom, aj ked to moze byt ten inak najidealnejsi pes

danula.ch
3. jan 2016

@maminuska ale vdaka za rady, urcite vyberiem starostlivo ☺

ivoka
3. jan 2016

@maminuska moja reč,presne takto nejak to funguje u nás.Ale jasné že to nebolo na poprvé...učila som sa na vlastných chybách a som rada,že som si vždy dala povedať .Pre mňa je doležité aby ma psi poslúchli,obaja majú takmer každý po 50kg,a keby sa rozhodli tak si ma odnesú kde chcú 😉
Tiež je pre mňa dobré,že majú PP poznám ich celý rodokmeň od Austráliu po Ameriku a viem,aspoň ako tak,čo možem očakávať.
A súhlasím chyby psa sú len odrazom chýb človeka,vždy je na vine človek,len málokto si toto vie priznať!!!

luciferkax
3. jan 2016

@danula.ch. musíme ti dať za pravdu. Nás tak jedného dňa naháňal boli na.za ním zbadal myšiaka a bežal až.zmizol z dohľadu a viac ho nebol o. Aj napriek tomu poľovnícky pes.ke trpezlivý hravy a navyše neustále plný energie

danula.ch
3. jan 2016

@ivoka tak ja napriklad nemam problem priznat si chybu, som dokonca mozno viac sebakriticka ako je nutne. Napriek tomu neviem, kde sme asi tak urobili chybu v nasom pripade. Nasa nema ziadny vycvik, ale ani sa nam nezdalo, ze je potrebny. Vsetko fungovalo ako malo, bol tam vzajomny respekt, poznali sme svoje hranice. Vieme velmi dobre, ze hierarchia je dolezita, nie je nas prvy pes. Aj ked malo prist do rodiny nove babatko, dali sme si zalezat, aby vsetko klapalo, aby sme neurobili chybu. Do 1,5 roka maleho vsetko fungovalo, ako boli fotky v prispevkoch predtym, tak to bolo aj u nas. Potom zrazu zvrat. Maly ju objal ako uz tolko krat pred tym a zrazu ho strhla pod seba a hryzla. Naozaj uprimne by som rada vedela, kde sa stala chyba, lebo pre mna je toto nevysvetlitelne

danula.ch
3. jan 2016

@ivoka aj na nej samej bolo vidiet, ze z toho bola zmatena, vystrasena. Chodila potom za nami so smutnymi ocami, uz sme sa ale nevedeli zbavit strachu

danula.ch
3. jan 2016

@luciferkax aj my sme tak frajerovho farbiara 2 dni po polovacke po lesoch hladali, ale sme ho nastastie aj nasli. Celeho vystraseneho chudaka ☺

danula.ch
3. jan 2016

@luciferkax a potom uz aspon nikdy nezdrhol

petra7777
3. jan 2016

@danula.ch Dieťa muselo predtým tomu psovi niečo urobiť....možno nejaká "drobnosť" ako si mamičky myslia, ale pre psa to drobnosť nie je ☹ Napríklad pichol ho do oka....alebo silou do ucha....možno ho udrel, ani ste si nevšimli, že kedy....ALE ten pes si to zapamätal a keď ho dieťa šlo objať, on v obave, že mu ide zase ublížiť, tak ho chmatol a už bol problém na svete ☹

friday13th
3. jan 2016

Bojové plemena niesu, ak tak sprostí majitelia

@saga00 byt tebou zistím si ci je v okolí nejaký kynologický klub, nie zameraný na výcvik ale hlavne na správanie psa

danula.ch
3. jan 2016

@petra7777 mozne to je, uz si nepamatam vsetko co sa dovtedy udialo. keby to ale bolo nieco vyznamne, to by som si urcite pamatala. nikdy ale neboli spolu sami, ucili sme oboch ako sa k sebe spravat. uz som sa s tym zmierila, ze sa to nikdy nedozviem. aj teraz sme casto spolu na zahrade, ale nedovolime, aby boli sami pri sebe a ked je pri malom, tak ju hladkame spolu, ale aj tak na nej vidiet, ze je Napata. kdezto pri dcerke je uvolnena, to je nieco celkom ine

stardust
3. jan 2016

@danula.ch ono, ked mas male dieta a psa, nikdy ich nenechavat ani na sekundu osamote. Starsie deti uz chapu, co si mozu dovolit, tie najmensie zialbohu nie. Nieco mu musela urobit, ze takto reagoval vas pes.

V mediach raz bola senzacia, ako rotvajler dotrhal nejake male dieta...ale ze bolo same bez dozoru a pichlo ceruzku psovi do ucha, to uz pre pisalkov nebolo take podstatne...

danula.ch
3. jan 2016

@stardust ved my sme ich praveze nikdy nenechavali samych, ani na tu sekundu. preto je to pre mna nepochopitelne. aj pri tom utoku som bola, ani mrknut som nestihla

stardust
3. jan 2016

@danula.ch asi by bolo najlepsie, keby si si nasla nejakeho skuseneho kynologa, nech sa na vasu domacnost pozrie zblizka...kde je chyba.

kittykat22
3. jan 2016

@saga00 v cesku je viac pripadov kedy pes napadol dieta. nizsie je zoznam. Keby si mala doma yorka, tak ti poviem ze ho mas vychovat, ale ked mas doma bojove plemeno 😖 😖 😖 😖 😖 😖

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/1873...

danula.ch
3. jan 2016

@stardust teraz tam uz nebyvame, obcasne vikendove navstevy s prehladom zvladame. ak sme v zahrade, stale mame hava v dohlade a spolu ich samych nenechame. je to pes u mojich rodicov

petra7777
3. jan 2016

@kittykat22 Ženy, už by ste mali prestať s tými kravinami, typu "bojové plemeno" 😠 Žiadne bojové plemeno neexistuje....a ak sa niekto montuje do takej témy, ako napríklad ty, tak by si mala vedieť, že taký termín ....nikdy nebol....ani nebude! A už keď tu dávaš linky, prečo nedáš aj také, ako týrajú....bijú....režú.....psov debilní ľudia ? Ako po Vianociach znovu budú preplnené útulky, zabité psy popri ceste a priviazané v lesoch o stromy a zmrznuté.....Lebo nejaká supermatka chcela decku urobiť radosť a po týždni zistila, že ona sa veru o psa starať nebude....

kittykat22
3. jan 2016

@petra7777 ach prepac, ze generalizujem a nenapisem vsetky odnoze pitbullov a ich veseleho pribuzenstva. Pises to, ako keby pitbull nebola rasa ktora sposobuje najviac ublizeni na zdravi a umrti v celosvetovom meritku. Pozri si statistiky. A to, ze si retardovani ludia ktori by mali mat doma tak maximalne plysoveho psa, si kupia psa ziveho nie je moj problem.

petra7777
4. jan 2016

@kittykat22 Ja som nespomínala žiadne štatistiky, len, že termín "bojové plemeno" nie je.....a je rozdiel, či zakusne bull, alebo čivava.....o malých nepíšu, aj keď jazvečík a čivava patria medzi najagresívnejšie plemená.....len ten chudák bull nemôže za to, že je veľký...má neskutočný skus a idiota pána ☹ idem radšej spať, lebo ma chytá trašľavka z niektorých komentov....

erina098
4. jan 2016

@saga00 mali sme psa.mali sme ho radi,ale on neznášal našu dcéru,tiež vrčal.ale cvalabohu sa nikdy nič nestalo.psík zomrel na starobu.ale vždy si spomeniem na príbeh,ktorý mi hovoril brat.bol s dcerou na chirurgii.prišiel tam chlapček s odkusnutou polkou tváre.to im urobil vlastný pes.teraz psíka nemáme a celkom sa mi ulavilo.až bude väčšia tak možno… .a z tých fotiek čo tu niekedy vidím mi býva zle.nikdy nevieš čo sa psovi odohráva v hlave.ak si na vaše dieta nezvykol doteraz,už si nezvykne.

saga00
autor
4. jan 2016

@friday13th je jedna psychologicka blizko Bratislavy tak ju budeme volat a uvidime co nam povie a poradi.

saga00
autor
4. jan 2016

Tak ďakujem za rady a skúsenosti a dostala som tu informáciu podstatnú čo som potrebovala a budúci pondelok začiname s vycvikom.

qidko
8. jan 2016

@saga00 Ahoj moje deti ties vyrastali so psikmi moja kamoska ma 8mesacneho syna byva vedla mna cize sme spolu kazdy den v byte mam 5rocneho nahaca ties velmi zo zaciatku ziarlil hlavne ked som ho mala na rukach ale teras su kamosi maly uz lozi a uz si na seba zvykli vzdy ked prisiel nechala som psika aby si ho ovonal ked som ho drzala na rukach vzdy som pohladila aj psa a zabrali aj psie keksiky nikdy neokrikuj psa ked mas babo na rukach nerobi to dobrotu a nezabudaj hovori sa ze pes je obrazom svojho pana