Po narodení deti nikam nemôžem ísť, pribrala som a je mi do plaču
Ahojte. Baby popravde som už úplne v keli. Neviem čo si o Tom myslieť. Čo robiť. Som mladá baba. Mám dve detičky. Staršia tá má 6 mladší chlapec má 1. Keď sa mi narodila mala ešte sa to dalo zniesť. Chodila som na strednú. Čiže bola z spolužiakmi a tak. No teraz nemám nikoho. Ako som doma kamarátov nemám žiadnych. Nakoľko bývam z mamou a jej názor je, že matka už kamarátov nemá mať. Má byť doma a starať sa o rodinu. Od rána do večera nikde nemôžem ísť. Maximálne do obchodu. Alebo pre dcéru do škôlky. Inak doma len robím. Okolo domu alebo deti. Nič iné. Nakoľko mám mamku po havárii starám sa aj o ňu. Však teraz už menej lebo už je vporiadku a funguje sama. No ale k veci. Od pôrodu prvej dcérky som tučna. No normálne som fungovala. Chodila bez problémov. No teraz len priberám a priberám. Stále by som spala. Vôbec mi nechutí jesť. Vkuse mi je do plaču. Len film začne a ja revem. Cítim sama na sebe že to ide so mnou dolu vodou. A neviem si dať rady. Čo urobiť aby sa to zmenilo. Neznášam svoje telo. Samu seba. Všetko čo sa týka mňa. Prosím je tu niekto kto niečo také zažil? Kto neodsudzuje a vedel by sa normálne porozprávať. Ja viem som zrelá na psichiatriu.
@petra372016 no tak keď ide pre malú a vieš že bude dlhšie preč, tak si sprav čas pre seba. Kúpel, relax, kaderníčka. A nikomu nič neoznamuj. Jednoducho choď, urob a hotovo. Alebo chod na prechádzku, behať alebo čo ja viem čo. Čo by si chcela
@kvetinka75 25 mám. A sú tu ale staršie. A keď idem aj do parku z deťmi. Ako náhle tam prídem tie mamičky čo sú tam deti zoberú a odídu. Nie som romka ani nič také. Aby si si nemyslela že za to to tak je. Som normálna čistota žena. No proste buď som sprostá alebo som prekliata. No od mala mám problém si nájsť kamošky.
@petra372016 urcite by som vyhladala aj odbornu pomoc (psychiatra). Nie, vobec netvrdim, ze si blazon. U nas sa to berie ako dragedia, ale inde vo svete sa chodí k tymto odbornikom s prkotinami. Uvidis ako sa ti ulavi, povzbudi ta a navedie na novu cestu. Mozno by bolo fajn precitat si aj motivacnu knihu (napr. Miluj svoj zivot a podobne), tiez to vie mega pomoct. Hlavne prosim pocuvaj seba, svoje potreby. Urcite sa staras vyborne o deticky, ale ty musis brat ohlada aj na seba - stastna mama = stastne deti. A samozrejme, ze clovek potrebuje kamaratov po cely zivot! Zivot nie je tragedia, treba si ho zariadit tak, aby si bola stastna. Drzim palce a prajem vela sil!
presne ako pise @anjelicek26 ...to iste ma napadlo...lebo ak sa neprejedas, kedze ani nemas chut....ale priberas a este popri tom kolobehu co mas, tak to bude niecim...najskôr tou štítnou žľazou, ale na to je tu lekár. Tak neváhaj a šup za ním... ak to bude tým, nastacia liečbu a "ožijes" 🙂 Poprípade ak nie k obvodnému tak skús ísť ku gynekológovi...ak napr. to vies spojit uz aj s preventívkou a aj on ta vie poslat na endokrinologiu.
ja neviem, ale píšeš nedá sa, nejde to, každý na mňa kašle. Asi bude problém v tebe a v tvojom prístupe. A k pravopisu sa nebudem vyjadrovať. To tiež svedčí o určitej úrovni človeka. Možno potrebuješ zapracovať na sebe. Takto cez net sa ťažko posudzuje v čom môže byť problém. Máš 25 a v dedine sú malé deti. Takže určite tie deti majú ženy predpokladám medzi 20-35 rokov. A čo keď sú staršie? Ja mám kamarátky aj medzi ženami ktoré majú o 10 rokov viac. Budˇ si máš s človekom čo povedať alebo nie. A vtedy ti aj rovesník je zbytočný. Píšeš, že vždy si mala problém si nájsť kamarátky. Tak vyhľadaj psychologa ten ti možno povie v čom je problém.
@petra372016 ...tak aspon sama so sebou. Kniha/casopis/kava/lavicka/les,plavat/turistika... proste maj 2h bez rodiny mimo domov... aj keby si sa najprv nudila. Napady pridu.
@ivangeline podľa mňa by aj išla, ale dostala by vynadane od matky.skus zobrať dieťa do kočíka a veľa chodiť doobeda daj si svoju trasu a cieľ, že chces schudnúť 5 kg.Verim, že Ťa dedina a samota ubíja a ešte, keď si sa pri 2 deťoch starala o mamu a muž je asi pako na ktorého sa nemôžeš spoľahnúť.Musis si len sama spraviť program.Mamine názory jedným uchom dnu ..veď si mama 2 deti nemôže Ta dirigovať.Musis nájsť niečo svoje na čo sa budeš tešiť či ručné práce, či si budeš čítať o strave a variť, začala by som cvičiť, a postáv sa máme nie si soplave decko máš svoj rozum.Ved deti nie sú zanedbané a majú aj otca.
vedeli by ste vyžiť aj sami?
Chod navštíviť sestru, chod s dieťaťom do mesta autobusom troška si🙂
@petra372016 keď muž vezme dcéru zo škôlky a idú 1.5 hodiny pešo domov, vieš čo vidím ja? Chlapa co sa venuje dieťaťu, strávi s nim 1.5 na prechádzke a tebe tým pomáha. Ty vidíš co? Ze sa flákal, aby ti nemusel pomáhať. Ci mala bola premrznuta a vyhladovana, kým prišli? Ty máš naozaj takýto prístup? Si po matke taky strašný negativista? Muž sa domov neponáhľa, matky z ihriska pred tebou utekajú.... Máš asi negatívne vyžarovanie. Sťažujes sa stále? Ci si k ľuďom milá? Objednáš sa zajtra k endokrinológovi a začneš riesit svoj problém? Lebo ty nemôžeš napísať, že sa nedá, že nemôžeš ísť, že ti nikto nepomôže s malým. To je len tvoj negatívny prístup. Ja som mala po prvom pôrode vážne problémy a dokopy mi žiaden lekár nevedel poradiť, bola som rada ze chodím. Vtedy som nechápavo pozerala na tie mladé ženy, ktoré sa pri deťoch vykrmia a majú milión výhovoriek preco môžu. Veď mali zdravé nohy! Ak mali problémy a lekári im vedeli pomôcť, tak preco to neriešili, len sa vykrmili a hundrali. Ja by som sa vtedy tak rada hybala a oni len sedeli na riti pri hojdačkach a klebetili. Ty nie ze nemôžeš nikam ísť. Ty nechceš. Chod sa vykecat k psychológovi a lieč si štítnu. Ak to nevezmes zajtra do svojich rúk, je to len tvoje rozhodnutie.
Az v okamihu, ked zacnes svoju neschopnost, smutok a lenivost zvalovat na matku, partnera, prekliatie, dedinu a kohokolvek ineho - az vtedy zacnes zit. Mas jediny zivot, najkrajsi vek, dve zdrave deti. Mas viac ako mnoho ludi na tomto svete. Je to o pohlade a pristupe. Zo zaciatku som ta lutovala, no vety o tom “ze si normalna zena, nie Romka”, “ze to je asi osud” a pod. moc sympatii nepridavaju. Pred nami a ostatnymi sa kludne obhajuj - no sama pred sebou si priznaj, kde si zlyhala. Zacni dnes, zober deti a prevez sa autobusom do mesta, pozri ako kvitne priroda okolo, rob im zazitky, ukazuj im svet, vzdelavaj ich v ramci svojich moznosti. Az ked budes clovekom, s ktorym sa ostatni chcu stretnut, az vtedy najdes kamaratky. A je jedno, ci budes mat 50 alebo 100kg. S tymto ti moze pomoct psycholog, si dospela, ked sa tam dnes objednas a zajtra pojdes, nik sa to nemusi ani dozvediet. Vezmem dieta do kocika a v case spanku kludne odparkujem v cakarni. Kazdy den stracas 24 hodin zivota zlym, ciernym a toxickym pohladom. Drz sa a vzchop sa, pomoc ta caka na konci tvojho ramena ;)
Ja som na zoznámenie sa použila modrého koníka a inzerciu v okolí 😉...Mám síce topanocky, čo moc nepotrebujem 😀...Ale o jednu kamošku viac 😉
Apropo, ak places pri filme, znamená to, že si ho môžeš pozrieť, mnoho mamičiek nemá ani toľko času😉....no ale to čo ti môže pomôcť je fakt, že všetko v živote je len obdobím a o chvilu sa to zmení. Treba nájsť krásu presne v tom čo žiješ teraz. Viem, nie je to ľahké, ale pokusaj sa čo najviac si oddýchnuť, keď sa dá a vypni mobil, keď môžeš spať🙂
Asi kazdy by bol frustrovany keby bol len doma.Ved to sa neda.Treba sa vzchopit a vymysliet si nejaky program.Co tak prihlasit sa na nejake baby cvicenie,plavanie v meste?Ono to vlastne nie je pre deti,ale pre mamicky, aby sa na materskej nezblaznili.Ja som chodila s kazdym dietatom.Najstarsia ma 6 a s niektorymi babami sa stretavame do dnes. Alebo vezmi deti do mesta na nejake ihrisko, detsku akciu. Aj tebe to prospeje.Hlavne nebyt len doma.
@petra372016 nemáš pomalú štítnu žľazu? Všetko, čo popisuješ na to sedí. Priberanie, únava, depresia. Na tvojom mieste by som išla k lekárke dať si skontrolovať hormóny štítnej žľazy. K ostatnému len toľko: keď chcem ísť von, tak idem a je mi jedno kto na to čo hovorí aj či je doma niečo robiť. Aj tvoje deti sa potrebujú vybehať, aj ty socializovať. Ja som mala jednu dobu úzkostné stavy a práve pobyt vonku medzi ľuďmi mi pomáhal.
@matabb73 každý si myslí že sa vyhováram na iných! Nie je to tak! Proste ide o to že keď aj niekde idem z deťmi tak veľa krát potom mám vycitane že som okolo domu nepoupratovala. Alebo záhradu nespravila. Preto radšej som doma. A robím. Aby som mala pokoj.
@petra372016 a co keby nebolo upratane a o den vacsia burina? Nevies povedat, no a co, speavim zajtra? Ujde ti to? Ty sa fakt spravas ako male dieta...☹
@petra372016 takze radšej robíš ako mamka píska a sťažujes sa.
Je to tvoj dom, si dospelá. Prečo to nevysvetlis matke? Čoho sa bojíš? Vyhodiť ta nemôže. Zbiť ta nezbije. Bude kričať? Tiež si zakric a ešte jej povedz, že takto spolu fungovať nebudete. Ze ak sa chce naďalej takto správať tak dom sa dá predať, dostane svoj podiel a bude si žiť sama.
Prečo to neurobíš?
Píšeš, že sa ti všetci vyhýbajú. A rozmýšľala si sebakriticky co je na tebe odstrašujúce? Možno sa nevieš medzi ľuďmi správať, možno si extra hlučná a ostatným matkám to vadí. Staráš sa o seba (oblečenie, hygiena)? Ako sa správajú tvoje deti? Sú agresívne, rozmaznané, drzé alebo sú slušne? Máš sa s ľuďmi o com rozprávať okrem lutovania sa? Myslím normálne témy ako napr knihy, seriál, recepty, politika, starostlivosť o zvieratá...
Ty máš zodpovednosť za svoj život aj za svoje deti - spolu s mužom.
@petra372016 a ďalšie výhovorky. Veď uprac okolo domu keď je staršie vo škôlke a malé spí a poobede sa chod prejsť s oboma. Hotovo.
Jediné, či ti pomôže, je vypadnúť od takej matky
@petra372016 hovoríš, že nemáš kamošky, ale skús sa zamyslieť akým prínosom by si bola pre prípadnú kamarátku...nemáš vlastný život, nemáš žiadne zážitky, vlastný muž nechce s tebou tráviť čas...nehnevaj sa, ale ja sama sa vyhýbam takým ľuďom, ktorý nemajú čím prispieť do rozhovoru prípadne ho vedú do depresívnej roviny...a veru chyba nie je v Tom , že si pribratá. Musíš sa postaviť svojej matke. keď ti bude vyčítať ,že si niečo nespravila tak jej povedz, že to spravíš keď to ty uznáš za vhodné. Musíš zobrať život do svojich rúk, nájsť si nejaký koníček (nevieš šiť? Alebo piecť torty?). Musíš nabrať sebavedomie a všetko sa zlepší.
@salome123 haló. No tak že. Svoj vlastný život mám. Možno niektoré zabúdajú že ta žene čo jej hovoria mama ich porodila a do dospelosti sa o nich starala. Áno veľmi mi vadia názory mojej mamky. Lebo sú staromódne. Za to že ona všetko robila sama. Žiada to aj odomňa. Ale to neznamená že ju pošlem preč alebo ja odídem. Dom v ktorom bývam je môj. Je mi tu dobre. A nemienim ísť do podnájmu alebo brat pôžičky. Moja mama ma tu vychovala a ja jej mám povedať choj preč chcem byť sama? Čo sa týka zážitkov. Stačí čítať. Pokiaľ som chodila na strednú mala som kamošky. Čiže mám aj zážitky. Áno je pravda že ani z jednou nie som v kontakte. Ale prečo? Lebo keď ma oni potrebovali utekala som za nimi. Aj o pol noci im pomohla. No keď som ja bola v nemocnici. Sama. A v zlom stave. Ani jedna neprišla. Nenapísala. A vedeli že som tam. Stačil by mi aj telefonát. Preto som sa na ne vykašľala. Podľa mňa kamarátstvo je o dôvere. Vypočutí. Podpore. Ale nie že ty mi pomôžeš no ja tebe nie. Čo sa týka manžela. Snaží sa byť čo najviac preč pretože potrebuje byť na mobile. Stále len hry hrať. Preto je čo najdlhšie preč. Sadne v dedine na lavičku a hra sa na mobile. A áno sebavedomie nemám žiadne. Neznášam sama seba. A uznávam že aj v komunikácii som pomalšia. Nakoľko dosť veľa ľudí má sklamalo. Ublížilo mi veľmi ostala som akoby v nejakom štíte. Bojím sa veriť. No nie som žiadna špinavá ženská. Ktorá sa nevie starať o deti. Len som opatrná.
@petra372016 treba ti ist medzi ludi a treba sa ti postavit na vlastne nohy. Si dospela, si matka. Tak doma matke povedz nech sa stara o seba, ty nie si otrok aby ti zakazovali nieco. Najdi si pracu a ked mas nemozneho chlapa tak s tym tiez treba nieco robit. Uz rpi prvej dcere si mohla viidet ake to je, tebe treba ist do prace a nie doma sediet na materskych dovolenkach a rodicakoch a okolo domu behat. Budete sa starat dvaja, ked budete dvaja pracovat a teda nemas co velmi okolo odmu robit kazdy den cely den aby si nemohla odbehnut kamkolvek, aby si mohla napr. cviicit. Je to proste preto tak, ze si otehotnela mlada a nechas si kazdym riadit program.KEby si pracovala a mala dieta a byvala sama, videla by si co vsetko sa da stihnut a zvladnut a reci ostatnych by ti boli uplne jedno...
naozaj podla mna ti netreba lekarov, ale zmenit pristup, co myslim, ze bude velmi tazke.. manzelovi aj matke to vyhovuje takto. Jedine ty si nespokojna, takze na vlnu odporu musis byt pripravena.
@petra372016 "Pokiaľ som chodila na strednú mala som kamošky. Čiže mám aj zážitky." mala som na mysli take zazitky.... ze si bola cez vikend s detmi na vylete (nie pred 10rokmi), ze si bola na nakupoch handier v meste, ze planujete dovolenku tam a tam... proste bezne temy na rozhovor medzi kamoskami...to u teba nevidim. a nebud vztahovacna... hovorim ti z vlastnej skusenosti.... tiez poznam jednu babu u nas na dedine, zije so svokrou, nikde nikam nechodi, manzel nerad s nou travi cas.... no co ti poviem, nerada ju stretavam a myslim, ze je to rovnaky pripad ako ty.
@simca06022011 prvú dcéru z terajším manželom nemám len syna. Syn má 1 rok tak že do škôlky mi ho nezoberú. Nakoľko mama je po nehode s ním nemôže byť. Tak že možnosť ísť pracovať nemám. A tak isto aj keby som chcela nakoľko bývam v dedine spoj do roboty nemám. Pár mesiacov pred tým keď som pracovala každý deň som do roboty chodila taxíkom aj domov lebo som nemala spoj.
@petra372016 preboha ženská ..ty ma všetko máš výhovorku..do práce nemôžeš,nemáš spoj..dieťa nemáš s kým nechať ,do škôlky ho nezoberú..mama sa nepostara...tak tej dom na dedine predaj ..lebo neviem či celý život chces potom na taxíku do roboty chodiť ? Ostatní ľudia z dediny chodia do práce ako ? Alebo si sprav vodičák ,keď náklady na život v dome nemáš také vysoké a kúp si ojazdené auto ...a hlavne prestať hľadať výhovorky jak sa všetko nedá a začni hľadať spôsoby ako sa dá.Neviem čo čakáš ? Že ty niekto vyrieši tvoje problémy za teba ? Keď ty sama nechceš žiadne riešenie vidieť ? Daj si vyšetriť tu štítnu žľazy ,čo ti ti ženy radia ,keď sa z tej dediny máš ako dostať k lekárovi..začni cvičiť doma ..keď chces schudnúť..každý deň si daj polhodinu rýchlej chôdze po dedine kľudne aj s kočíkom ...začni sa zdraví stravovať .Iný recept na chudnutie žiaľ neexistuje .Kalorické tabulkyzvyvazena strava a pohyb ..a ostatok si musíš ty zrovnať v hlave ...
@petra372016 ano vsetko je problem, tak napr. teraz ani pracovat sa vlastne neda, lebo spoje... stahovat sa neda, nic sa neda. no musis si to proste ty premysliet a zariadit sa. Ak ti to vyhovuje ako je, tak sa prestat kvoli tomu nerovovat, ak nie, najst riesenie. Ak priberanie je problem, zacni cvicit atd. To vies aj doma.
@petra372016 kto ti ma vytvorit moznost pracovat a moznost cokolvek spravit? No ved ty sama 🙂 sup, spravim si vodicak, kupim male auticko a svet je moj. Nemozes spominat vecne na zazitky na strednej skole. Nie si OBET. Si mama. Mas povinnost svojim detom do zivota nieco dat. Nie ufrflanu, deprwsivnu, obeznu mamu…nemyslim to zle a ani ti nenakladam. Mne je jedno, ako ty premarnis svoj zivot. No tebe by to jedno byt nemalo. Vsetko z toho, co si napisala, je lahko riesitelne… aj obezita, izolacia, nedostatok penazi. Lenze kazde jedno z tych rieseni zacina TEBOU. Nik iny to za teba nespravi zial…

@anjelicek26 vporiadku skúsim dakujem