icon

Po narodení dieťaťa som prišla o všetky kamarátky

15. sep 2022

Ahojte, je tu niektorá čo ste zažili tiež to že sa vám po narodení dieťaťa všetky kamarátky otočili chrbtom? Ako ste sa s tým vysporiadali? Mňa to veľmi trápi, mám ročného syna a celý čas odkedy som na materskej a odkedy sa malý narodil trávim čas len s ním, s mužom a mojimi rodičmi. Muž ma aj doslova vyháňa z domu aby som niekam išla že on pri malom ostane lebo vidí že táto situácia mi vôbec neprospieva ja by som aj rada len nemám s kým :( mala som 4 kamarátky vždy som si myslela že je to kamarátstvo na život a na smrť ale asi som sa mýlila. sú to všetko bezdetné baby okrem jednej ale tá už má deti veľké čo chodia do školy. Všetky sme vo veku že nemáme ani 30, vyrastali sme spolu, prežili sme spolu celú základnú školu.. Ako sa malý narodil videla som sa s nimi asi 3 krát (za celý jeden rok!!). Malého prišli prvý krát navštíviť keď mal pol roka!! A to sa ešte pri oznámení že som tehotná tešili ako somnou budú chodiť kocikovat. Dopadlo to tak že malý už za chvíľu ani kočík potrebovať nebude a nič z toho.
Ešte jedna dôležitá vec, všetky 4 odomna bývajú na 15 minút!!!
Takže nieje to tak že by bola každá z iného mesta. Ja viem že každá z nich má okrem mňa ešte milión iných kamarátok lenže ja som vždy mala len ich a oni to veľmi dobre vedia.
Jediné moje ,,kamaratsva,, teraz sú len také že si občas s niekým napíšem ale to mi nestačí.
Muž mi hovorí že však nájdi si iné kamarátky, prihovor sa nejakej mamičke na ihrisku ale keď na toto ja fakt nie som.. mala by som iba pocit že otravujem
Neviem už čo zo sebou, som z toho strašne frustrovaná, nervózna že celý môj momentálny život je jeden veľký stereotyp

mariaveronikag
15. sep 2022

tak potom super, ak je to tak, možno sa zmenili. A keby si im zavolala a povedala tak normálne ako píšeš tu, že by si chcela vypadnúť von a proste nemáš s kým? Ak sú kamošky, neostanú ľahostajné. Ak nie, skús nájsť iný kolektív.

beata_k
15. sep 2022

Tak uz potom niet ineho vysvetlenia. Treba si najst nove kamosky. 🤷🏼‍♀️

marca12
15. sep 2022

Ja ti to napisem z mojej strany. Vacsina kamosiek ma deti a ked mas deti uz sa ti zmeni slovnik,inak vnimas,inak hovoris,stale riesis dieta,aj ked si sama bez neho na kave. S kamoskami si nemam co povedat,lebo oni sa citia nieco viac,lebo maju deti,ja neviem,co je to strach o dieta,ja neviem,co je to nespat v noci,utierat grcky,zadky,riesit krizy,neskor skolku,kruzky a podobne. Niektore kamosky mali taketo narazky a s niektorymi sme si akosi prestali rozumiet. Ale ja nie som clovek,ktory lipne na kamoskach. Nepotrebujem butlave vrby a preto nemam problem sa zoznamit s kymkolvek a spoznat novych ludi. Takze nechapem ako si si za rok nemohla najst ine kamosky. Chodis von s malym,stretavas ludi,chodis na ihriska,tak si najdi kamosky,ktore maju rovnake smerovanie ako ty.

januska12323
15. sep 2022

Toto je proste chyba kamoškovania od základnej školy, tam ste sa nejak dali dokopy lebo ste museli-boli ste stále spolu, na strednej ste mali podobné záujmy, spomienky mali ste sa o com rozprávať.
V dospelosti každá skončí v inej robote a už sa stretnete len raz za tri mesiace, ostali spomienky ale súčasný život je u každej iný. Oni určite majú známe v robote tak tie staré vzťahy nepotrebujú tak ako ty lebo iné kamarátky nemáš.

jarmillka
15. sep 2022

@viestta a ty vies byt sama so sebou? mozno by si mohla aj ty ist niekam von.. Kliknem len sem tam na nieco raz za den dva, ale tvoje “rady” su vsade… Byt nonstop na koniku a od obrazovky posielat niekoho von-tiez nie je boh vie co.. bez urazky
A mila autorka… Moj nazor-neboli to kamaratky.. Ja mat kamaratku, tak by som rada navstivila jej dietatko, bez problemov pokocikovala..Nikdy by mi neprislo jej dieta ako “prekazka”.. to uz kde sme 🙈 Takze kasli na to a zacni si hladat nove.. Napis napriklad do skupiny vasho mesta ci sa k tebe niekto neprida do fitka, kina.. Chodievaj viac na detske ihriska, spoznas mozno maminy, ktore tiez nebudu mat problem raz za cas vybehnut von aj bez dietatka… Drzim palce…

lucinka5051
15. sep 2022

@marca12 bože presne mi čitaš myšlienky...to isté u mňa 😅

lucka_ke
15. sep 2022

prihlás sa nejaké cvičenie napr. jógu alebo niečo podľa tvojho gusta a tam nájdeš nové kamošky, tieto asi neboli na život a na smrť ako si to cítila ty, ja mám dve kamošky zo strednej a akurát si napíšeme raz za čas cez messenger, inak mám kopec známych, ale ozaj dobré kamošky v podstate ani nie, ani ich nehľadám/nepotrebujem, mne to nechýba

kikus7
15. sep 2022

Niekedy je to aj naopak. Tie, ktoré sú už matkami, nechcú ísť ani na tú kávu, ani do kina. Ani raz za rok. A to majú aj manželov/partnerov. Aspoň ja mám takú skúsenosť, že kamošky sa stali matkami a jediné stretnutie bolo iba vtedy, keď som ja k ním prišla domov, lebo ony nikde nechceli, hoci mali aj manželov, ktorí by sa o deti postarali. Myslím, že raz či dvakrát za rok vybehnúť von na kávu s kamoškou nie je až taký problém. Som však rada za kamošku, ktoré síce deti má, no čas si našla aj na kávu vonku či kino, kde bola bez dieťaťa. Treba si uvedomiť, že žena nie je len matka, manželka, ale aj kamarátka.

elizabet173
15. sep 2022

staré kamarátky majú zrejme iné záujmy, ako ty, tak ich nechaj tak a hľadaj si nové. S ročným dieťaťom si nevieš nájsť kamarátky? Veď s ním máš more možností, chodiť s ním na plávanie, na ihrisko, kočíkovať, do detského kútika, alebo len si tak sadnúť na kávu na terasu do kaviarne, kde ja aj detské ihrisko, neverím, že sa tam nedáš s nejakou mamičkou do reči. Neviem, čo ťa baví, tak sa venuj aj svojím koníčkom, choď plávať, hrať volejbal, zapíš sa do speváckeho krúžku....možností máš neuveriteľne, nemá zmysel smútiť za starými kamarátkami, keď sa takto správajú, asi to ani skutočné kamarátky neboli

cclaudyy
15. sep 2022

Ahoj, ja ti úplne rozumiem. Bola som tiež v podobnej situácii. A podľa mňa ak sú to dobré kamarátky ci už majú deti alebo nie ak si chcú nájsť čas tak si ho nájdu . Na tvojom mieste by som sa im tiež nevnucovala. Ako už bolo vyššie spomenuté skús si dať inzerát a uvidíš určite si nájdeš nové kamarátky 😀a keď chceš odísť z domu odreagovať sa je veľa možností kde môžeš ísť aj sama a nájsť si poprípade aj nové kamarátky. A ďalší spôsob sociálne siete.
Držím palce

xxixinka
15. sep 2022

Úplne akoby si o mne písala. Volala som, pozývala som a stále že sa zastaví a tak už čakám rok na to zastavenie. Vyriešila som to tak, že som sa dala na vzdelávanie (externé) takže mám plno nových spolužiačok. 😀 na extra kamošky to až nevidím ale aspoň som medzi ľuďmi, pokecáme. A keď škola skončí aj tak už pôjdem do práce, tak zas budú novi ľudia.

babalenka
15. sep 2022

Ja napríklad kamarátky nemám doteraz.A to už deti sú väčšie.Tak na pivo som šla aj sama vyzeralo to blbo ale čo už.Ked prišiel muž skôr domov tak sme šli spolu.Par krát som si vyšla s bratom rieši si zdravotné problémy býval 20 rokov v Anglicku teraz je na Slovensku tak keď príde do mesta tak vybehneme s ním.A s inými nechodíme .Obrátili sa nám väčšina známych čo sme chodili von :kvôli nasmu neočkovaniu:odvtedy kamošov nemáme a chodíme sami s mužom .Tak skús dáke cvičenie možno sa s niekým.novym zoznámis a časom vybehnete na kávu

1ryba
Odpoveď bola odstránená
kluska
15. sep 2022

tak to byva, su osoby, ktore mas v zivote velmi dlho a mozu ti ostat este velmi dlho alebo sa to moze jednoducho ukoncit, niekedy prichadzaju ludia na nejaky kratky cas, niekedy na par rokov a potom odidu. Aj mne odisli 3 kamaratky v priebehu 3 rokoch, ale zase spoznala som uz aj novu, nejako to samo prislo. Mozno sa date zase dokopy za nejaky cas, mozno nie. Treba to nejako prezit, myslim, ze za nejaky cas ked bude maly behat po ihriskach, tak spoznas nejaku mamicku, ktora ti sadne.

majlo1234
15. sep 2022

Ono je to narocne, ked ste sa rok nestretli, asi budete mat aj obmedzene komunikacne pole. Ja sa tiez moc nemam o com s bezdetnymi kamoskami bavit, pokial netravime spolu cas a nevytvarame si spolocne zazitky. Syna uz mas vacsieho, podla mna sa to podda a skamosis sa s niekym na ihrisku

autor
15. sep 2022

@1ryba ako som už písala ja nie som z tých čo by bezdetným ženám hučali do hlavy o kakani, spinkani, papani a zubkoch.. keď sa opýtajú ok odpoviem ale sama tieto témy neotváram ja sama so potrebujem od toho oddýchnuť

jana_eyre_2
15. sep 2022

A oni sa medzi sebou poznajú? Akože ste boli partia? Či s každou osamote? Proste urob nejakú WhatsApp skupinu a povedz že 24.9. či pôjdete tam a tam na kávu bez dieťaťa samozrejme.. ak nie tak druhý víkend..

Ja sa takto stretávam s kamoškami, je to celkom fajn, dohodnúť sa presne dopredu.. do domov nechodievame, normálne do kaviarne..

A ešte k tým ihrismovym kamarátstvam - ja som tiež introvert, ale keď sa deti začali hýbať, keď som chodila stále na tie isté miesta tak som sa so ženami spoznala.. tym že som za mojich 10r mamickovania spoznala naozaj veľa žien, tak som našla aj naozajstné priateľstva.. nebolo to hneď, ale časom.. niektoré kamarátky sa obmenili, niektoré ostali.. viem že to mrzí, ale nevzdávaj to..

sasitimi17
15. sep 2022

Kks mne vy niektoré ženy prídete ako padnuté na hlavu… veď píše že ich vola von BEZ malého a stále dookola si budete točiť svoje veď preboha čítajte čo píše 🙈 a že sama so sebou ísť von ? No to je fakt rada nad zlato… občas hej, ale veď ona chce len normálne sa stretnúť s kamoškami ako kedysi a podebatovať či ma sa rozprávať sama so sebou ? Čistý modrý kôň toto… 😂😂 pýta sa niečo iné a dostane take odpovede že sem ani nemusela písať

Ja som tiež ako prvá mala z partie dieťa, kamošky študovali (niektoré ešte študujú) na VŠ, niektoré pracovali a sami sa pýtali kedy nás môžu prísť pozrieť a kedy môžme ísť kočíkovať.. takze aj bezdetné mladé baby nemali problém sa somnou baviť aj o mamičkovskych veciach (a nielen o tých ale aj všeobecne),. Tu píšete ako keby dieťa bola rakovina a nemôže ani slovo padnúť o materstve.
Autorka, kamošky máš na hovno, hľadaj nové..
kto chce tak si čas nájde, všetko ostatne sú len sprosté výhovorky 🙃

1ryba
Odpoveď bola odstránená
lenkakravcova
15. sep 2022

Ono je to taka trochu asi aj segregacia medzi ženami, že tie, ktoré majú deti nechcú veľmi chodiť von s tými, ktoré deti už majú. Ale je to pochopiteľné - mení s atym pohľad na život. Skus si nájsť kamarátky co majú deti. 🙂

autor
15. sep 2022

@lenkakravcova ale jedna z nás mala dieťa prvá a asi dva roky sme sa s ňou stretávali výlučne u nich doma lebo sa od detí pohnúť nemohla a vtedy to žiadnej nerobilo problém a vedel sa aj nájsť čas

1ryba
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
15. sep 2022

podľa mňa to riešiš zbytočne, nechcú, nechcú, nijako ich neprinútiš. Treba hľadať nové kamarátky

julka828
15. sep 2022

Ja zas chapem ze sa nechces prihovarat mamickam na ihrisku. Ja som teraz zacala chodit na montesori baby a tiez tam boli ine mamicky ale hanbila som sa prislo mi to ako otravovanie tak som radsej ostala sama a ticho. Tiez nemam kamaratky. Chodim akurat tak ku babke na navstevu

luccija
15. sep 2022

Tak chod cvicit.Kamaratstva a vztahy sa menia.Zavolaj ich do kina, na pizzu daj tomu este jednu sancu...bola pandemia mozno sa nechceli stretavat, ty male dieta...aj my sme prisli od pandemie o vela znamych deti podrastli spolocne aktivity s nimi skoncili, kazdy nestiha, ma dlho pracu, nechce sa mu..vikendy po sutaziach s detmi, u rodicov.

lalala94
15. sep 2022

@autorka nežiješ náhodou v Košiciach? Ja by som sa rada stretla s niekým iným ako mojim manželom a rozprávala sa o všetkom len nie o dieťati. 😀 Mne tiež materská ešte úplne neudrela na mozog a zaujímam sa o verejné dianie a rada sa rozprávam o všetkom možnom. Neviem, prečo by žena na materskej mala nutne riešiť s kamoškami iba dieťa, grcky, jedlo, spanie. Pre mňa to žiadna top téma nie je aj tak je každý deň taký istý. 😀

lianka123
15. sep 2022

Ahoj, aj mne sa stalo. Bolelo, ale prebolelo. Obklopila som sa ludmi, ktori o moju pritomnost stoja a ostatnych som odstrihla/ sa odstrihli sami.

hanaxxx
15. sep 2022

Odkial si?

siska53
15. sep 2022

Ja som mala kamaratky zo skol zvacsa daleko, tak blizko, ako mas ty, ani jednu, takze stretavanie bolo naozaj obcasne aj pred detmi ( praca).Ale ja som si nasla nove kamosky na ihrisku.. najskor som oslovila jednu mamu z domu, mame rovnako stare deti, neskor sa to uz nabalovalo. Teraz uz davno robime, takze sa nestretavam nejak cielene ani s nimi, mam zas nove kamaratky v praci. A ked si napiseme ci sa podari stretko s tymi zo skol, ci ihriska, je fajn! Kazdy je v tvojom zivote len tolko, kolko ma byt, niekto len chvilu, iny po cely zivot..

majlo1234
15. sep 2022

Tak potom je to tebou. Holt, ked k tej prvej kamoske chodili a k tebe nechcu, tak proste nechcu. Move on, najdi si nove kamosky