Po narodení syna priateľovi už nechýbam
Ani neviem kde zacat. Chcem sa len vyplakat, mozno aj taku riadnu facku z ineho pohladu nech ma preberie 😄
Bola som viac ako 14rokov vydata, prve tri boli v pohode, potom sa nam narodilz dcera a moj muz sa zmenil, zlakol sa rodicovstva, hoci vsetko nechaval na mna, nikdy ju nenakrmil, neprebalil, nezahral sa s nou, a neprehanam ked napisem, ze ani raz ju nebol pokocikovat. Vsetka praca v domacnosti bola na mne. No bola som mlada, plna energie, upla som sa na dceru, ked sa mi muz citovo vzdialoval, nebolelo to az tak, aj ked som sa pokusala o zblizenie, dotyky, maznanie.... Ako "spravna manzelka" som si plnila vsetky povinnosti, navarila, poprala, upratala, DALA...len ked on chcel.
Mne casom zacalo to vsetko pekne vo vztahu chybat, trvalo dlhe roky ked sme sa nakoniec dohodli na rozvode, proste ma prestal lubit. Chybal mu zivot mladenca, bezstarostny zivot, bez deti.
Vzdy mi hovoril, ze som sa nezmenila, kde je vo mne tolko energie, ako sa dokazem stale usmievat, tesit z malickosti, ze mu ludia hovoria, ako mu zavidia taku energicku zienku.
Ked sme sa rozviedli, ulavilo sa mi, dcera chodila k nemu, ja aj. Do prace, ako som si zariadila, tak som mala. Po dvoch rokoch aom si nasla priatela, zalubila som sa ako nikdy, znova som mala motyle v bruchu, chut zit, citila som objatia, pohladenie, lichotky...po roku som k nemu isla byvat, vsetko bolo ok, ja som pracovala, on pracuje, dcera do skoky, sem tam k otcovi.
Otehotnela som, cele tehotenstvo bolo tak krasne, kazdy kopanec, kazde zvracanie prezival so mnou. Tesil sa aj on, co pri byvalom som necitila, nezazila.
Po narodeni sa priatel upel na syna, mna dal na druhu kolaj. Uz nie je taky mily, uz si nemame co povedat, nepovie mi laska, ked je v robote, nenapise, ze mu chybam, len ako sa mpa maly. Uz mu nechybam ako zena, uz nechvali obed, nikde sa mu nechce ist spolu, radsej idd sam. Uplne som sa zmenila odkedy sa zmenil on, kazdy den musim mysliet na to, kde je chyba. Som smutna, bez energie, vzdy sa tak tesim, ze pride z prace a ked je doma, po nociach placem, ze preco sa mi vyhyba pihladom, preco sa ma nedotkne.
je to veru divne toto chovanie, ved on sa ti vyhyba doslova. Nebol pri porode nahodou? Ze by bol nejako traumatizovany. Lebo normalne cloveka, ktoreho milujeme nemame problem objat, pohladit.
@komplikovana nebol pri porode, mala som sekciu. On ma miloval aj srdcom aj slovami aj skutkami, kym som neporodila. Dovtedy to bolo idealne, uplne dokonaly po vsetkych strankach a ja som sa citila ako princezna pri nom.
Zalubila som sa do neho druhykrat ked vzal syna do narucia, ako s laskou sa na neho pozeral, ako ho hladkal. No mna uplne odpisal.
Nezmenila som sa, ani postavou, ani ppvahou. Vlastne, uz ano, som smutna, nemam chut sa usmievat a pretvarovat, ze mi to vyhovuje take odmietanie.
Vzdy mi hovori, ze mna lubi inac ako deti. Ze je manzelska laska a rodicovska laska. No ja chcem rodinnu lasku, kde sa nedeli, ale nasobi. Ved co moze byt krajsie, ako milujuci partner a milujuci otec??
No on je zrazu len otec.
No bohužiaľ, stáva sa... Ostatne ženy tu nad tým krútia hlavy, možno aj oni samé spravili to isté svojim mužom. Veď koľko je takých žien, čo sa po pôrode upnu na dieťa, prestanú si svojho muža všímať, do MANŽELSKEJ POSTELE si nastahuju dieťa a muža vyhodia do obývačky (alebo odíde sám), pripadne sa žena presťahuje do detskej izby a spi tam ona S DIEŤAŤOM... akože, svet sa v riť otočil už dávno. Keď to robí žena (pre mna nepochopiteľné a neodpustitelne... Dobre, ak to nie je jej manžel, ale iba opelovac, tak fajn, využila ho, je to mrcha.. Ak je to jej manžel, tak to už absolútne nepochopím... Ved predsa pred oltárom prisahala večnú lásku a vernosť TOMU MUŽOVI, ona si nevzala svoje deti 🙈🤬🤬), no ak to isté spraví manžel, tak ho treba rýchlo opustiť.. Trosku by ste sa mali drahé ženy nad sebou zamyslieť. Prílišná upatost na dieťa je nesprávna ci na strane matky alebo na strane otca. Prvoradý je a vždy bude vzťah rodičov - a v tomto ohľade mi je úplne jedno, či je to matka a otec, dvaja otcovia, dve matky alebo matka a zelený ufón, otec a fialová mimozemstanka... Úplne je to jedno. Dieťa preberá vzorce, ktoré vidí u svojich rodičov. Ono sa samo na svet nepýtalo a ani nevyžaduje stáť na piedestali. Ono iba potrebuje vyrastať v rodine, kde cíti lásku, pokoj, porozumenie, lebo to si so sebou ponesie celý život. Na vzťahu treba pracovať. Myslieť si, že môj partner so mnou bude denne volavat a písať mi zamilovane správy... Och bože... No asi aj my s manželom sme to robili 🤣🤣🤣🤣🤣 kedysi dávno pred sto rokmi, keď sme sa spoznali a horeli zamilovanostou 🤣 ale to nie je reálny vzťah a tá skutočná hlboká láska, ktorá sa pestuje v manželstve... Skutočná láska sa prejavuje malickostami... Tým, že keď manžel ráno odchádza do práce a ja ešte spím, pobozká ma na čelo pred tým než odíde. Tým, že pozbiera riady aj po mne, ide so mnou vešať bez vyzvania prádlo, keď vidí, že začnem niečo upratovať, pridá sa ku mne, tým, že keď ho poprosím, nech mi namontuje garnizu, tak to spraví ešte tento rok, nie až o 4. Ze donesie víno k filmu aj pre mňa, bez toho, aby som mu povedala, že keď ide pomedzi regále v obchode po práci, tak mi donesie moju obľúbenú sladkosť.. Atď atď... To by sa dalo menovať do rána. A nemusí mi každý deň hovoriť aká som krásna a úžasná a ako sa mu so mnou dobre žije a ako ma miluje... Ved keby nie, nebol by so mnou, pripadne by si žil svojim životom v tom istom byte.... Autorka, naozaj na to, že máš dve deti s dvomi mužmi a bola si 14 rokov vydatá máš nesmierne naivnú predstavu o partnerskom živote. Možno ty si sa zo zamilovanosti ešte neprebrala, on už hej, tak to preto tak bolestivo prežívaš. To, že myslí na dieťa je super, ze sa mu venuje atď, treba si ale sadnúť a vyhodnotiť priority... A spraviť si nejakú hierarchiu... Ono, niektorí muži sú veľmi na synov a keď dostanú syna, tak toho majú vo svojom rebríčku lások na prvom mieste a keby mali dcéru, tak by možno o ňu ani nezavadili. Samozrejme, ani jedno nie je správne. Centrom rodiny sú partneri, ktorí spoločne deti vychovávajú a ich úlohou je pracovať na svojom vzťahu tak, aby bol stále naplnený láskou a aby deti cítili, že rodičia sú si naozaj oporou, starajú sa jeden o druhého, majú sa naozaj radi, správajú sa k sebe pekne, vedia jeden druhého pochváliť, nemajú problém sa v prítomnosti deti objať, pobozkať.... Z takýchto deti potom vyrastajú dospelí, ktorí vedia zvládať vzťahy, dokážu byť k partnerovi ohladuplni, vedia ho prijať aj s jeho chybami, majú správne vnímanie seba a sveta, nemajú prehnane nároky, no ani neupustaju z určitých štandardov.
Bohužiaľ, ľudská spoločnosť nie je dokonalá a nie každé dieťa má možnosť vyrastať v rodine, kde toto všetko dostane do vienka. V dospelosti je potom našou úlohou vyrovnat sa s naším detstvom, identifikovať, čo nám chýbalo alebo co naopak nám vadilo vo výchove našich rodičov smerom k nám a vo svojich vlastných vzťahoch a výchove vlastných detí túto múdrosť zakomponovať... Nooo, len to by bolo treba aj rozmýšľať a to v dnešnej dobe mnohých bolí najviac. Každopádne, to, že vo vašej domácnosti tvoj partner teba odstrkuje a syna stavia na piedestál, je zlé, lebo tým ukazuje svojmu synovi, že ženy sú dobré na to aby porodili deti a starali sa o domácnosť a to je všetko. To, že ženy odstrkuju muža a stavaju dieťa na piedestál zasa tým deťom hovorí, že muži sú zbytoční, dobrí len na splodenie deti a majú nosiť domov peniaze, ale my, emancipovane feministky si na všetko ostatné stlačíme sami a s nejakými chudakmi tam, sa netreba zahadzovat... A ze je to povedome z príspevkov tu na MK, však? 😉😉😉
Takže sadnúť si, vydiskutovat. Ak nepomôže diskusia, tak párový terapeut alebo sexuológ poradí, ako oživiť vo vzťahu iskru a ako prestať deti stavať na piedestál, ale do centra rodiny zasadiť rodičovský vzťah a deti sa z neho budú učiť.
neviem podla mna ho uz jednoducho presla taka ta pociatocna zamilovanost, to sa proste stava, treba sa o tom vela rozpravat podla mna to nie je iba o praci a normalne mu povedz, ze ti to proste chyba, ze sa k tebe sprava inak, ze by si chcela by to bolo inak
@komplikovana ďakujem 😀 je to možno zvláštne, ale v istom veku je to celkom príjemné spolunažívanie 😀
@elementissa keby som mu dala dovod na to, ze ..."mam aspon syna, ked uz z teba nic" , ok pochopim, ze je upaty na syna, ale este tyzden pred porodom bol muzom roka a po prichode z porodnice otocka o 180°
...este ma napadla jedna vec, ale musis si to ozaj premysliet, lebo je tam iste riziko, no myslim, ze sa mozno, snad dozvies pravdu. Skusila by som sa s nim porozpravat o moznom rozchode, alebo rozchode aspon na isty cas...budes vidiet ako zareaguje a ci sa bude snazit o teba zabojovat. Ak mu to bude jedno...tak tam uz asi nie je ziadna sanca na zachranu...aspon ja by som to tak chapala. No fakt si premysli, ci si schopna uniest pravdu.
Mne to znie tak akoby mal inu
@7miriam77 bavili sme sa o tom. Povedal mi, ze si ma vybral za partnerku nie preto, aby mi urobil dieta a potom bol sam. Vraj chce so mnou zostarnut, no ja som za rok pri nom ci bez neho skor zostarla o 10 rokov 🙈
Ja bez neho nechcem byt, ja ho lubim. Je dobry otec, ale prestal byt mojim muzom.
...tak to je fakt divne cele jeho chovanie. Ako sa dokaze jeden clovek takto zmenit zo dna na den? Fakt nechapem...ja by som sa z toho asi zblaznila...ja som povaha, ze by som mala potrebu ujst, proste by som zobrala deti a odisla by som. No kazdy clovek reaguje na kazdu situaciu inak. Je vala manzelstiev, co im to vobec nefunguje, no ostavaju spolu kvoli inym veciam. Povedal ti aspon niekedy nejaky dovod, ze sa takto zmenil? Ked si opres o neho hlavu, on odide, potom sadne inde...opytas sa ho preco??
Stale sa chcem presvedcit o tom, ze nic nie je stratene a znova sa budem usmievat, pri detoch jasne, ved sa hrame, blaznime, s dcerou mame svoje zaluby, s drobcom zase vystrajame a smejeme sa vela...ale pri nom nedokazem, cakam ho s usmevom, s navarenym jedlom, upravena, vzdy tak ako som sa mu pacila, vlasy rozpustene, oblubeny parfem ... A on rychla pusa ahoj a uz kde je drobcek? Ani sa nenaje, nie je hladny, neobjime ma...ked ho objimem ja, uhyba pohladom ze kde je maly. Ja sa na neho tesim mesiac, pocitam dni kedy pride domov, a on chladny.
Ked som bola tehotna, ake predstavy mal, budeme chodit na prechadzky, bude lubit mamku aby drobcek videl lasku, aby sa mal od koho ucit vazit si zeny ..a on co teraz dokazuje...ja dufam, ze je to len skrat. Lebo radsej budem sama ako s niekym pri kom sa citim sama. Uz som to raz zazila, s tym rozdielom, ze byvaly nechcel dieta a preto ma odmietal a on zase chce deti, nie len to jedno, no mna asi uz nie.
@7miriam77 ano, opytam, povie, ze nevie, ...ze mam ist k nemu.
tak mu to pripomen...jeho sluby, jeho plany, predstavy...A je aj mozne, ze nieco "vyviedol" a ma vycitky, proste sa ti nevie ani do oci pozriet. To je tazko takto hadat...no cim dlhsie budete takto zit, tym ta priepast medzi vami sa bude zvacsovat a potom to bude uz naozaj tazke najst k sebe cestu
Si romanticka dusa, on bol pan dokonaly, tak ti tento kontrast pride velmi silny. Ale pravdou je, ze tak ako zenam, tak aj muzom moze z rodicovstva drbnut. Miluje viac dyna nez teba? Bud rada. Nedoliezaj, vaz si to dobre co robi, a za par rokov sa to utrasie.
@panelacikova naco ste sa brali? Akoze proti takemu zitiu nic nemam, ale sobasom a naslednym umrtim sa zbytocne jeden z vas a deti budete handrkovat o tie byty, v ktorych zijete osve.
@dkethe myslím, že do toho ťa naozaj nič nie je, čo sa týka nejakého dedenia alebo nededenia. brali sme sa preto, lebo sme sa vziať chceli. ja som hrdá na to, že on je môj manžel a on je hrdý na to, že ja som jeho manželka. sme takto spokojní a šťastní. a to je viac ako sa vziať, žiť pod jednou strechou a večne sa navzájom žrať 🙂
Neviem pises ze sa nanho tesis mesiac? Chodi na turnusy? Vidi maleho tak malo? To ho zas neospravedlnuje no len rozmyslam.. bo ja som sa s prichodom malej zmenila. A vazne som mala obdobia ze som bola na muza jak pes.. kym som sa zmierila s tym kus ze muza mam dobreho lubi nas,, ale nikdy nebude pre mna taka pomoc v domacnosti doma s dietatom ako napr som videla mojho oca pomahat so vsetkym nasej mame. Takze ja vazne bola nasrata vycerpana unavena dcerka nam bola do 2 r hore noc co noc 15-18x. Netusim preco. Takze ja by som sa obesila a obesila aj jeho lebo on rano o 6 odchod o pol 6 vecer prichod a este ho obskakovat. Takze kym sme si nasli system ze takto nie nebudeme fungovat trvalo. A to ja ked sa nastvem zial cely cinzak vie ze som nasrata.
Takze u nas objatia pusy tulenia atd stagnovali... aj ked boli aj svetle chvilky no...ja aj chora vaznejsie takze pre mna to bolo cele tazke... ale zas Lubim ho jak kona. Mrzi ma ze sa citis sama. Ja sa tiez tie 2 r tak citila. On svoje zamestnanie na piedestal cez mrtvoly a my dve cele dni doma same.ale u nas aj dost pomohlo ze mu kolega v praci vycistil zaludok a daco pripustil aj moj muz ze takto sa citim ako otrok.
A nema manzel daky zdravotny problem? Proste nieco co z neho treba vypacit?mozno sa len izaj potrebuje nabazit synceka a bude zas ok,,, aj ku dcerke tvojej ma taky vrucny vztah?
@lucmirka124 ano, aj s nou sa tuli, mojka ju, je rad, ze ho ma rada, este mozno viac ako svojho otca. A jemu to imponuje. Ja som velmi rada, ze ju ma rad a ona jeho. Bez toho by som s nim nebola, keby odmietal moju dceru. Nerobi rozdiely medzi nimi, samozrejme ona uz ma ine zaujmy, nie sediet pri nich a saskovat pred mladsim bratom...ale neodbija ju od seba, ako mna.
Aj dcera sa ho pytala, ci ma uz nelubi, lebo mi neda pusu, co inokedy ziarila ked ma objal.
Povedal jej, ze jasne ze ma lubi a zahovoril.
@lucmirka124 nema ziaden zdravotny problem o ktorom by som nevedela.
@panelacikova to je super ze ste stastni, to je najviac 👍 len akosi to postrada zmysel svadby
@dkethe tak ako niekto nechape, ako rozvedena zena s dietatom moze ist do dalsieho vztahu, tak niekto nechape, ako dvaja stastni manzelia mozu byvat oddelene.
Hm...a mne zas to pride tak, ze strasne tlacis na pilu a az strasne vyzadujes "dokazy lasky"...aby dospela zena, matka, bola nestastna, ze muz jej nepise z prace zamilovane sms ? Fuha, tak toto mne nikdy nenapadlo, moj muz ked je v praci, tak proste pracuje, absolutne memam potrebu, aby mi vypisoval...mozno citi od teba ten tlak, ze "musi" pisat, musi sa zamilovane pozerat🙊, musi hento, musi tamto, lebo princezna bude smutna 🙊 a mozno ho to uz prestalo bavit...lebo v dlhodobom vztahu je normalne, ze uz sa na teba nepozera tak zamilovane ako na zaciatku...ze uz to nie je o takej romantike...ak vyzadujes to, co pises, tal si zial musis kazdy druhy rok najst noveho chlapa...
Sprav nieco hlavne sama so sebou, maj sa viac rada...a nepozeraj tolko Pilcherovu, zivot nie je roman z cervenej kniznice😉
@walteaa tvoj komentar beriem s rezervou, nakolko som si ista, ze si nepochopila, co som chcela svojim prispevkom povedat. Vidis len sms a zamilovane pihlady v mojom prispevku. Lenze ja pisem o inom.
Anonymná,tu to nevyriesis,jednoducho tvoj chlap má pravdepodobne dávno inú ženu....pred viac ako rokom tu bola téma podobná tej tvojej,(neviem názov), tiež dotyčná mala dilemu s druhými šancami a podobne,už vtedy som jej písala,že má inú lebo ju si ani nevsimal a teraz po roku aj pol napísala,že sú už aj rozvedení lebo dávno to ťahal už s inou zatiaľ čo ona dúfala v druhé tretie desiate sance...chlap je ako zvieratko,odťahovať sa nebude a ani sex nebude odmietať,pokiaľ v tom nie je nová žena...na to sú tí muži príliš jednoduchi....si s ním sadni a vydebatuj a keď nebude chcieť,tak ti dá za pravdu už len čas....a som si istá,že to tak bude...daj dole tie tvoje ružové okuliare už....
@dkethe pre nás to význam má. Našli sme sa a chceli sme to oficiálne. Nechceli sme byť milenci, chceli sme mať puto. Hej, asi čudné, hlavne keď ja som bola v tom čase rozvedená asi 18 rokov a on asi rok 😂
Zaujimalo by ma ci chodi teda na tie turnusy? Kolko ma cca vek?a ci je to ozaj az take zle? Ze ta od seba odstrkuje? A nebolo s prichodom syna vobec nic?? Ci nem proste tazkosti v praci? Zdravotne problemy? Alebo ho neberie panika z jazvy po sekcii?sice to nieje dovod aby sa nepritulil.ste cca 2-3 r spolu?
@lucmirka124 sme spolu 3 roky , chodi na turnusy, 4t vonku 2t doma.
Je po 40tke. Vzdy bol pritulny, pozorny, vzdy mi hovoril, ze presne taku zenu hladal k sebe. Po porode sme spolu este mali sex, este som ani po sestonedeli nebola. Jazvu mi ani nevidno. Este bol so mnou na kontrolu a pytal sa doktora kedy mozeme pracovat na dalsom 🙂 doktor mu povedal, ze ked sa bude starat a nosit ma na rukach a setrit ma, ze do roka mozeme.
V praci ho to nebavi, ja ho chapem, uz je dlho vonku, hovoril, ze chce byt pri rodine doma, ze si najde nieco a zostane uz doma. S pracou je to tazke, este v tej dobe teraz...
Zdravotne problemy nema o ktorych by som nevedela, vsade som s nim chodila po vysetreniach. Viem o jeho zdravotnom stave vsetko. A nie je ani po sexualnej stranke problem. Aspon neverim, ze za tych par mesiacov sa nieco zmenilo.
viem ze vam laska chyba aj to co ktomu patri skus sa tesit s toho ze je s vami ..ze nie si sama zo synom vychutnavaj si aspon tie chvile a bud rada ze ma rad dieta drzim palce
Ja to vnímam tak ako @walteaa. Naozaj sa príliš sústredíš a vyžadujes dôkazy lásky. Tebe nestačí, že ti povie, že ťa ľúbi, tebe nestačí malá pusa pri príchode, ty potrebuješ poďakovať za navarené, je problém že sa nenavonal .... Podľa mna tvoj muž určite nemá inú. navyše sama píšeš, že je deprimovaný z práce, že musí chodiť von, že je bez rodiny. Keď chodí na turnusy a ty si sama doma, je jasné, že jeho príchod očakávas. Ale naozaj na mňa tie tvoje požiadavky resp
očakávania pôsobis až silene, až neprirodzene. A on môže cítiť cítiť až príliš silný tlak. to čo ty tu popisuješ ako len tak ledabolo objatie aby sa nepovedalo, môže byť pre neho adekvátny dôkaz lásky. A naozaj normálne že sa teší na dieťa, respektíve na deti. píšeš že má rád aj tvoju dcéru aj nášho spoločného syna dokonca tebe vraví že ťa ľúbi len ty o tom proste pochybuješ, ty spochybňujes čo ti hovorí. Posunuli by ste sa kus inde, keby pracoval tu. Ale zatiaľ Asi musíš ty zmeniť svoj pohľad a svoje očakávania. Nečakaj poďakovanie za večeru. A ani sa nesústred na to. Skús vam naplánovať spoločný program keď príde, spoločné výlety.
Prepáč, ale príde mi,že máš vykonstruovanu predstavu o dokonalom partnerovi. Uvedom si jedno, žiadny chlap ťa neurobí šťastnou, ty sa urob šťastnou, ty pri ňom, ty aj bez neho...trochu to na mňa pôsobí, že ziarlis na jeho pozornosť voči vašim deťom,že pusa je málo, že v podstate nič nie je dosť. Máš zostresovaneho chlapa z práce, možno čiastočne vyhoreneho, ktorý je 4t kdesi bez rodiny a riešiš len seba. Viem,že máš na starosti deti a celú domácnosť,ale on to ma horšie a príde domov,kde je žena,čo sa neusmieva,v podstate je všetko čo urobí nedostatočné...ako sa ma chovať. Ak nechce ísť do poradne, skús ísť sama, možno získať iný pohľad na vzťah. Možno získať inšpiráciu ako v ňom podporiť to správanie, ktoré ti chyba

Je to smutne, ked to citam...uplne ti verim to tvoje sklamanie. Kazdy clovek chce byt milovany, stastny. Dovod, preco sa zmenil mozno ma, len ho nedokaze , nevie povedat....Ja by som mu dala precitat cely ten tvoj prispevok, lebo si to opisala presne ako a co citis...ak by nepochopil, nezmenil sa, neostavala by som v takom vztahu....Drzim palce