icon

Po narodení syna priateľovi už nechýbam

16. dec 2020

Ani neviem kde zacat. Chcem sa len vyplakat, mozno aj taku riadnu facku z ineho pohladu nech ma preberie 😄
Bola som viac ako 14rokov vydata, prve tri boli v pohode, potom sa nam narodilz dcera a moj muz sa zmenil, zlakol sa rodicovstva, hoci vsetko nechaval na mna, nikdy ju nenakrmil, neprebalil, nezahral sa s nou, a neprehanam ked napisem, ze ani raz ju nebol pokocikovat. Vsetka praca v domacnosti bola na mne. No bola som mlada, plna energie, upla som sa na dceru, ked sa mi muz citovo vzdialoval, nebolelo to az tak, aj ked som sa pokusala o zblizenie, dotyky, maznanie.... Ako "spravna manzelka" som si plnila vsetky povinnosti, navarila, poprala, upratala, DALA...len ked on chcel.
Mne casom zacalo to vsetko pekne vo vztahu chybat, trvalo dlhe roky ked sme sa nakoniec dohodli na rozvode, proste ma prestal lubit. Chybal mu zivot mladenca, bezstarostny zivot, bez deti.
Vzdy mi hovoril, ze som sa nezmenila, kde je vo mne tolko energie, ako sa dokazem stale usmievat, tesit z malickosti, ze mu ludia hovoria, ako mu zavidia taku energicku zienku.
Ked sme sa rozviedli, ulavilo sa mi, dcera chodila k nemu, ja aj. Do prace, ako som si zariadila, tak som mala. Po dvoch rokoch aom si nasla priatela, zalubila som sa ako nikdy, znova som mala motyle v bruchu, chut zit, citila som objatia, pohladenie, lichotky...po roku som k nemu isla byvat, vsetko bolo ok, ja som pracovala, on pracuje, dcera do skoky, sem tam k otcovi.
Otehotnela som, cele tehotenstvo bolo tak krasne, kazdy kopanec, kazde zvracanie prezival so mnou. Tesil sa aj on, co pri byvalom som necitila, nezazila.
Po narodeni sa priatel upel na syna, mna dal na druhu kolaj. Uz nie je taky mily, uz si nemame co povedat, nepovie mi laska, ked je v robote, nenapise, ze mu chybam, len ako sa mpa maly. Uz mu nechybam ako zena, uz nechvali obed, nikde sa mu nechce ist spolu, radsej idd sam. Uplne som sa zmenila odkedy sa zmenil on, kazdy den musim mysliet na to, kde je chyba. Som smutna, bez energie, vzdy sa tak tesim, ze pride z prace a ked je doma, po nociach placem, ze preco sa mi vyhyba pihladom, preco sa ma nedotkne.

Strana
z3
lucmirka124
16. dec 2020

Volavate si spolu denne? Kazdy 2den? Ked je prec? Ci je to tiez take ze len co maly? A nespyta sa na teba? Ako sa mas? Nepovie ze mu chybas? Zas neverim ze tu riesis ze nepodakuje za obed... ale to ze si ta ako zenu prestal vsimat.. a je len otec.. a prestal byt manzel partner..
Vies zas mu berem ze ma syna kt nevidi 4 tyzd ci neni z toho flustrovany? Depky? Sama vies ze za 4 tyzdne dieta spravi vela pokrokov tak male. Ak on deti veeeelmi chce moze to byt prenho zrele na depku.. co si chlap nepripusti... ale jasna vec ze ak si zenu 4 tyzdne nevidim ten chtic pritomnosti byt s tebou tam byt ma.

autor
16. dec 2020

@lucmirka124 volame si kazdy den, stylom ze chce vidiet maleho a s nim sa bavi. Ja som len v pozadi.
Aj pre mna je to zrele na depku , ze sme bez neho a po 4t som vzduch. Aj teraz sme volali a on ze zajtra ide domov, tesim sa na maleho.
Nespyta sa nic ohladom mna. Ja ani uz necakam. Vsetky tu mate z casti pravdu, asi som si ho zidelizovala a teraz je cas dat dole okuliare.

autor
16. dec 2020

@maria39 tesim sa, ze ma rad syna aj moju dceru. Len pn sa uplne odosobnil odo mna. Deti vyrastu a my zostaneme sami. Budeme pozerat z dially na seba? Alebo si pisat sms z dvoch miestnosti? Ked povedal, ze chce so mnou zostarnut, myslela som spolu, nie kazdy zvlast. Nie on na mobile a ja v kuchyni.

maria39
16. dec 2020

nebojte ja som zostala z muzom tiez sama a neodsudili sme sa prave naopak mame viacej casu na seba tak ako sa mladi a tesime sa ze mozeme byt spolu cas vyriesi vela veci ..bude starsi a pochopi ze ma zenu ktora za nim stoji aj napriek tomu ze cele roky zili vedla seba 😉

whatever1
17. dec 2020

Podla mna sa až príliš vzil do svojej role otca. U žien je to častejši jav - dieťa sa stane stredobodom vesmíru a romantike je koniec a amen. Tak ako nerozumieš ty jemu, on nemusí rozumieť tebe prečo to nevnimas tak isto ako on. Možno to berie tak ze vás vzťah je samozrejmosť, že ti už nemusí nič dokazovať lebo už ste rodina a celú pozornost teraz venuje dieťaťu. Myslim že by ste si mali nájsť strednú cestu. On je až príliš upaty na dieťa a ty máš zas priveľké očakávania od neho ako partera. Ľudia sa väčšinou menia po príchode dieťaťa, teda menia sa hlavne priority. Keďže u tvojho ex sa nič nezmenilo - možno preto ti to nepríde normálne ze sa ten tvoj terajší správa inak ako pred tým. Skus na nho netlačit lebo vynucovat si niečo môže mať aj opačný efekt.

arianna25
17. dec 2020

Ten dovod moze byt hocico co sa tu spomenulo.
Moze byt vyhoreny z prace, nema chut sa cukrovat a jedina utecha je dietatko.
Mozno by radsej bol stale pri vas, ale ked chce doniest peniaze ake tu nezarobi, tak musi odchadzat prec a hoci to nevyjadri nahlas, ale moze sa trapit koli tomu. Moze citit aj zlyhanie, ze inak by nevedel zabezpecit rodinu.
Mozno ma inu babu, ale to je asi mala sanca, ked ho otcovstvo tak chytilo.
Lahko sa mi to pise, ale skus postupne menej ocakavat nejake pozornosti, nechaj ho nech sa z dietata tesi, a svoju pozornost odvracaj inam, zacni mysliet aj na seba.
V kazdej rodine nastane nejaka zmena ked sa dieta narodi. Chapem ze sa chces citit ziadana. Nie si sama. Aj moja kamoska to zazila po narodeni babatka. Manzel sa len okolo babatka tovi, tak vyuzije cas pre seba.
Mozno to tak nebude vecne. Snaz sa nachadzat radosti z inych malickosti ako je potornost tvojho manzela. Aspon zatial. Cas ukaze.

ivca88
17. dec 2020

Ja si myslím ze tvoj muž je veľmi dobrí otec a nerobí mu dobre to, že nie je s deťmi.
Tým pádom mu strašne chýbajú a sú pre neho top jeden, keď príde domov.
To je podľa mňa aj pochopiteľne, keďže s nimi nie je.
Ty si s deťmi nonstop. Nevieš to asi pochopiť.
Mne príde , že tak trošku žiarlis na tú pozornosť.
Prestaň túto tému s ním rozoberať - sama si písala že dookola sa o tomto bavíte.
Toto mu na nálade nepridá.
Z veselej zeny si akási uknučna žena ( bez urážky) .. ale keď stále plačeš a nariekas, tak na čo sa má tešiť?
Mňa by porazilo keby musím niekomu dookola chváliť jedlo, lebo inak večer v posteli budem mať vyčítane, že mi už nechutí 🤦
Neexistuje manželstvo, ktoré stagnuje na tom istom bode , nonstop, až do smrti.
Nemôžeš čakať, že bude taký ako keď ste spolu začínali až do vašich 70-80 rokov.
Momentálne má váš vzťah inú situáciu. Máte bábätko.
Tak neplytvaj časom nas tím čo bolo, ale snaz sa, aby ste si dostatočne užili to, čo je teraz.
Život sa mení. Ľudia sa menia.
Ja som s mužom 12 rokov a veruze ani jeden z nás nie je taký, ako predtým. Ani vzhľadovo, ani povahami ani koníčkami.
Je to normálne a prirodzené...

ivca88
17. dec 2020

Alebo je tam druhá varianta.
Keďže je často a dlho v zahraničí, tak tam spravil možno niečo zle a má veľké výčitky.
Tým že má rád deti, tak je ticho.
Tým že je v zahraničí, tak sa to ty isto nedozvies, to jedine, že by sa priznal.
Tam je potom dobrá otázka - uvedomiť si, či to vlastne chces vedieť ( sú také, ktoré by to radšej vedieť nechceli) ?
Porozmýšľaj... Ty ho poznáš a musíš vedieť, cítiť, že čo sa deje .. ak uhyba pohľadom a pri tebe je sklesnuty, nechce sex, tak to môže byť práve pre toto..

autor
17. dec 2020

Aby som to uviedla na pravu mieru.
Mne nevadi, ze sa zmenil, ani necakam ze ma bude lubit ako kona, ako prvy den, ani ze mi bude skladat komplimenty, ani chvalit obed, lebo predsa viem, ze mu chuti aj viem, ze ked som sa mu pacila pred rokom tak aj teraz. Ani ze musime kazdy vecer lezat prituleni , ani sex nemusi byt kazdy den. Nepotrebujem kazdy den pisat tri hodiny zamilovane frazy z pred par rokov. Ved uz zijeme spolu.
Lenze on uplne stratil zaujem. Vymizli take tie bezne stereotypne veci, ako pusa pri prichode, odchode, nechce aby som mu urobila ranajky, nechce oblubene jedlo, povie ze nie je hladny a ide si kupit bagetu na pumpu, idem prat pytam sa ho, co mu treba vyprat, povie nic. Zrazu nahadze do pracky a vyperie si sam. Nedele sme jedli spoku pri stole, zrazu sadne skor, nahadze do seba, rychlo umyje tanier a ide prec. Pridem do obyvacky, on na mobile, nevnima. Ked je pri syncekovi a idem ho napriklad prebalit, tak on ide prec. Alebo ked on sedi v kuchyni a idem dat jest malemu tak on odide. Alebo si ho zoberie k sebe a krmi ho on a mna si nevsima, uplne ako vzduch a ked sa ozvem, len ppzrie na mna a hovori so mnou cez maleho. Akoze "mamka chod si oddychnut, tatik ma nakrmi" 🙄 ked sa spytam ci ideme vonku lebo este nebol dnes vonku maly, tak povie ze dnes chod ty, zajtra pojdem ja. Ked poviem, ze podme spolu, tak ze ma teraz robotu. Chcem ist ja s nimi zajtra tak ze ci si nechcem oddychnut, ze on s nim pojde. Nevnucujem sa mu, ja to nemam v povahe, ked sa ma pyta co mi je, tak poviem ze mi je smutno samej.
A on, ze aj jemu ze o chvilu je doma a uzijeme si jeden druheho .. no pride domov a kazdy sam.
Caato si robim svoje, hackujem sijem, zehlim...mam co robit, nenudim sa. Len on mi chyba.
Niekto povie, ze zeny sa menia, ze maju ine starosti, su unavene z deti, ze nemaju chut na sex, na muza, vecer padaju do postele znicene...alebo ze muz pride z roboty a len lahne na gauc a obskakuj ma, lebo ja robim...no u nas je to take nijake. Ja som unavena z neho, bez energie a on nepovie co mu je. Ja neverim, ze po mesiaci nepotrebuje zenu. Svoju zenu.
Ze mu stacia deti.

arianna25
18. dec 2020

Tak ja uz potom neviem ze ci sa fakt zalaskoval do inej alebo co. Nechcem Ti, mila autorka, davat cerviky pochybnosti do hlavy, ale uz je mi to jasnejsie, ze jeho spravanim ti je pod psa. Neviem ti pomoct. Mozno by pomohlo nazriet do mobilu. Nerobi sa to, ale mne to v predoslom vztahu vysvetlilo, preco bolo spravanie exa take ake bolo. Nechcem to tu opisovat. Ale proste raz som si nechtiac pozicala jeho mobil ked mi vypadla elektrina, vybil sa mi mobil a potrebovala som si zatelefonovat surne. Vtedy som nazrela do sprav a skoro som odpadla. Nemusi to byt tvoj pripad, ale u mna sa to bohuzial stalo takto.

mon29
21. dec 2020

Vies ako mi to pride? Ze si dostala lekciu. Nemyslim to v zlom.. ale ked sa na to pozries, mas dceru na ktoru si sa upla ty a zabudla na manzela.. teraz mas syna na ktory sa upol muz a zabudol na teba.. proste dostala si co si dala... tym nehovorim, ze mi neni luto cim prechadzas, kazda zena by chcela milujuce muza a otca svojich deti..

vilma7
29. dec 2020

Tak toto je fakt ozaj celé veľmi "divné".
Z tak pozorného a milujúceho partnera a behom pôrodu stane úplne iný človek, ktorý ťa doslovné ignoruje.
Jediné čo mi pripadá, že za tým je ozaj niekto iný. Ináč si neviem predstaviť že chlap príde po mesiaci domov a takto reaguje. Chodí stále na to isté miesto pracovať?
U môjho sú tiež deti "nadovšetko" , ale aby predo mnou pomaly utekal, sa so mnou priamo nezhovaral, vyhýbal sa očnému kontaktu, nechcel spolu tráviť čas???
Asi má zlé svedomie. Takto je to aj ťažko dokázateľné, keďže sa to odohráva ďaleko za hranicami.
Aj keby sa upol na syna, dobre, ale prečo sa vyhýba aktivitám v trojke? Prechádzkam? Čumí do mobilu, na čo má celý mesiac keď je mimo domova?

zivotsdetmi
20. dec 2021

ahoj ako to vlastne dopadlo s vami?

autor
20. dec 2021

@zivotsdetmi ja ani neviem, prestala som to riešiť. Objíme ma, pred deťmi, aj pusu dá, aj v posteli sem tam má chuť, aj do obchodu spolu ideme, len také z povinnosti. Aby som nehucala, asi.
Vyzdobila som nám dom, deti sa tešia, to je hlavne.
Prajem vám všetkým pekné a požehnané Vianoce 🤗

katpizur
20. dec 2021

Nic ineho, ako mu toto vsetko povedat este raz a naravinu sa ho opytat, ci to ma medzi vami zmysel ti povedat neviem. Nie si v tom vztahu stastna a ak ta bral ozaj len ako nositelku plodu, tak neviem. Odisla by som. Ono aj ten maly ked vyrastie to bude vsetko vnimat inak a to nie je dobre ani pre jeho citovy vyvin

autor
20. dec 2021

@katpizur tak zase keby každý mal hneď odísť od muža s deťmi pre to, že muž nevyjadrí city, tak polovička žien je s deťmi sama. Nezľahčujem situáciu, ale dávam tomu šancu ešte.

dusankomoj
20. dec 2021

Ono to asi bude tak,že už skončila taká prvotná zamilovanosť a nastúpila realita. A pretože si doma na materskej a sama, tak ti to chýba a viac to skúmaš.Buď rada,že sa venuje malému a uži si čas pre seba. Niekedy chlapom vadí,keď sa na nich po príchode domov baba vrhne ako zúfalá chobotnica. Keď chceš objatie,tak ho objím ty a nemusíš čakať,či sa náhodou dovtípi. Také ako na začiatku to nebude už nikdy.

dusankomoj
20. dec 2021

A správne si napísala,že MK je plný hrdiniek,ktoré by hneď balili kufre. HA-ha! Lásku a vzťah treba budovať a nie zbabelo utekať.

veroniq85
20. dec 2021

Je mi luto cim si prechadzas. Ano je pravda ze partneri po zalozeni rodiny nie su na sebe nalepeni 24h. denne ale aby ta ignoroval a z tvojho prispevku vyznieva ze cielene tak to mi nepride normalne. Vsak naobedovat sa spolu, ist na spolocnu prechadzku a pod. to su veci ktore rodina spolu robi automaticky. Vyhyba sa fyzickemu kontaktu a tiez spolocne straveneho casu. Nechapem ako niektore zeny mozu napisat ze je to v pohode a ze to len ty si nenapravitelna romanticka. Neviem asi by som tlacila na dalsie rozhovory ci z neho nieco nevypadne a asi by som pozrela aj telefon. Uprimne aj tak si psychicky uplne znicena z toho tak co uz mozes stratit. Ale velmi zvlastne aby sa clovek tajto zmenil.

autor
20. dec 2021

@dusankomoj keby ma udrel, alebo by pil a robil cirkus, deťom hanbu, tak by som odišla ani tu nič nepíšem. Toto nie je na utekanie.

autor
20. dec 2021

@veroniq85 nič tam nemá.

Strana
z3