icon

Pocit nespokojnosti s rozhodnutím pre jedináčika

12. apr 2025

Zažili ste pocit, že ste sa rozhodli pre jedinacika, no vnútorne ste s tým neboli stotožnení? Proste že deti mať môžete, máte zázemie, ale okolnosti viac prajú tomu mať jedinacika? (Pracovná vyťaženosť jedného rodiča, časté cestovanie a odlúčenie, rodina a babky daleko, narastajúca hypotéka, náročná logistika a dostupnosť škôlok..). Ako ste to v sebe spracovali?
Poprosím nie komentare typu že mať jedinacika je super, lebo sa nemusí o nič deliť. Toto je pre mňa dosť smutno-smiešne, keďže som z veľkej rodiny a pre mňa to nie je adekvatny dovod ani výhoda.

Strana
z2
saxana000
16. apr 2025

My sme mali jedno dieta a dlllho som bola s tym stotoznena ze nam to jedno staci. ale ked nam dcerka trochu povyrastla nejak nam tu zacal este niekto chybat.tak mame teraz deti dve a bolo to spravne rozhodnutie.. ten vekovy rozdiel je vacsi ale nam to uplne vyhovuje..

pl2y
16. apr 2025

Ja som prežívala niečo podobne, presne pre všetky tie dovody, čo popisuješ, plus vyšší vek a zla skusenost s pôrodom. Neplánovali sme druhé,najma teda ja,manzel ten aj chcel. A napokon sa nám všetko zmenilo, manzel cítil, že začína byt vyhorený z práce, začal riešiť, že by išiel s dcérkou aj on na matersku a aj sme sa dohodli, že ja teda pôjdem do prace a on na polroka na matersku. Len na sekundu mi preslo hlavou, že čo keby sme boli obaja na materskej (teda ja s malým babom) a dva dni na to som zistila, že som tehotna. 🤷‍♀️teraz som 31tt a manzel pôjde na matersku a ja sa už toho ako to zvládnem, až tak neobávam. Bude to náročné, keď pôjde manzel do práce, lebo 5 mes babatko a dcerka čo ma necelé 3 roky, ale nejako zvládneme. Takze ak nemáte ten vek nejaký úplne hraničný, tak si to v sebe ešte neuzatváraj a uvidis aká bude situácia o polroka/rok/dva.Casto si veci plánujeme a napokon dopadnú inak. Asi by som vedome rozhodnutie mat druhe dieta neurobila lebo teraz mám 39rokov a manzel 40, ale tesime sa ako to dopadlo.

Strana
z2