Pocity po predčasnom pôrode
Dobrý deň. Idem sem vyliať moje pocity. Chceli sme dieťa, podarilo sa, ale celé tehotenstvo niečo bolo blbé , tripple testy, krvácanie, až to nakoniec vyústilo do predčasne pôrodu v 30+0 tt... Vedela som, že nechcem takto skoro predčasne narodené dieťa, chcela som odmietnuť sekciu aj za cenu, že dieťa by ďalej v bruchu neprežilo, no ten strach z toho, že dieťa nemusí byť v poriadku bol väčší... Nestretlo sa to s pochopením ani u môjho manžela ani u lekárov, ktorí zjavne musia zachrániť život dieťaťa a pozerali na mňa ako na blázna... Dieťa už je na svete, ale ja sa neviem zbaviť tých pocitov, že som ho porodiť nemala... Ten strach z toho, že nebude v poriadku ma úplne pohlcuje... Je to až také hrozné keď žena odmietne sekciu? Stále bojujem s pocitmi, že som nasratá na lekárov a nie vďačná za záchranu života... Lebo jedna vec je prežiť a iná akú kvalitu života môže dieťa mať.... Mali ste to niekto podobne? Zúfalo sa túžim vrátiť späť do života pred dieťaťom.....
@lenkakravcova neviem, to nikto nevie dopredu predpovedať aké následky bude mať predčasný pôrod... Má len mesiac
Prosim objednaj sa k psychologovi . Potrebujes pokec,nadhlad,dodat nadej. Tvoj strach je opravneny,ale niekto ti musi pomoct prekonat tieto pocity.
30 tyzden nie je najhorsi tyzden,tie deti su velakrat uplne zdrave a sikovne,max nosia okuliare.
Proste to dieťatko ta potrebuje,ked nie si schopna racionálne uvažovať mysli na to male co je napojené na kyslíku,hasičkach a o ten zivot bojuje!
Ja mam dvojicky narodene v 32 tyzdni,su uplne zdrave a velmi sikovne…uz budu predškolský a neboli ani chore.
Chaoem Ta ze mas pocit mozno zlyhania ale vzchop sa a bojuj troska,mozno navštív psychologa aby ti pomohol .
Predcasniatka su tie najkrajsie babatka na svete.
aj v termine narodene dieta moze mat rozne problemy, nielen predcasne narodene.. cas uz spat nevratis a byt nasrana ti k nicomu nepomoze.. tak sa spolahni, ze dieta bude v poriadku a tes sa z neho.. to vam prinesie aspon nieco dobre, narozdiel od tvojich neplodnych uvah o tom, ci si urobila dobre, ze si porodila
Chapem tvoje pocity. Myslim, ze davaju zmysel. No tiez si myslim, ze potrebujes odbornu pomoc psychologa.
Kamoska rodila v 30tt, dieta uplne zdrave, ani nemuseli cvicit ani nic. Vyhladaj psych pomoc prosim
Nerozumiem asi,čiže ty máš pocit,že ti urobili "nasilu"sekciu? A keby ju neurobili,tak čo by bolo? Akože by si neporodila,či ako? Veď ak šlo o predčasný pôrod, ktorý musel byť vedený sekciou,tak by si pravdepodobne predčasne porodila aj tak,ale s ešte väčším rizikom ,aj pre teba,nie len pre dieťa.
Chápem ťa aj tvoje pocity, žiaľ najlepšie riešenie je ísť k psychológovi a snažiť sa nejak zmeniť myslenie vnímanie toho celého 😔 všetko sa časom vyvinie, nevieš to teraz veľmi ovplyvniť, nemusí byť z toho nič ale aj môže. Musíš tomu dať len čas
Toto je na odbornú pomoc.
Objednaj sa k psychologovi. Mam dieta narodene v 30 tt, nic necvicil, nema alergie ani zatial ziadne choroby, nie mat 7 rokov.
Zena, v dobrom, potrebujes odbornu pomoc. Vyhladaj ju co najskor.
Poznam chlapa, ktory sa narodil v 26.tyzdni a je davno dospely, zdravy chlap, ma uz pomaly 30 rokov. A pred 30 rokmi bola ta starostlivost fakt niekde inde. Dnes uz moznosti zase pokrocili. To dietatko bude pravdepodobne v poriadku.
Chapem Tvoje pocity, ale naozaj potrebujes sa z toho bludneho kruhu dostat.
Podla mna potrebujes psychiatra cim skor tym lepsie uz podla tvojho popisu si myslim ze vcera bolo neskoro. Predpokladam, ze lekari ti povedali aj rizika keby dieta zomrelo v tvojom tele takze ako na blazna pozerali opravnene... Nejak by ho museli raz dostat von len tak by sa z tvojho tela nevyparilo 🤔 takze toto zamyslanie sa nad tym, ze si nemala porodit mi pride irelevantne a ked uz si nechcela dieta tak preco si si nedala vacsi pozor aby si vobec neotehotnela len tak zrazu v 30tt si sa nezobudila 🤷🏻♀️🤦🏼♀️
Uvedomuješ si,že to dieťa môže mať normálnu kvalitu života?Všetci chceme zdravé dieťa,to je jasné,ale už je na svete. Ja si nedokážem predstaviť ako sa doma o neho staráš,s akým odporom, nechuťou, že malo radšej umrieť ako sa narodiť, musí to byť hrozný pocit. Chápem,že to bude ťažké ak sa časom ukáže nejaký zdravotný problém,ale...ani to dieťa by si postihnutie dobrovoľne nevybralo, buď sa treba s tým zmieriť alebo zrieknuť.
poporodna depka a strach z teba hovoria ... tiez si myslim, ze vyhladaj odbornu pomoc a vyecaj to zo seba, ono to casom prejde ♥ drzim palce, nech je to cim skor
Podľa mňa máš popôrodnú depresiu ☹ Protirečíš si. Na jednej strane hovoríš o obrovskom strachu o dieťa, že nebude v poriadku (toto z teba hovorí tvoje pravé ja), na druhej strane hovoríš o tom, že malo byť v bruchu aj za cenu, že by neprežilo (toto z teba hovorí depresia). Popôrodná depresia je pomerne bežná, ale málo sa o nej hovorí. Naozaj vyhľadaj pomoc 🙏
Každá žena má strach už je na svete ja poznám dvojičky narodené v tom istom týždni sú zdravé iba nosia okuliare, ale samozrejme boli sledovaní u neurológa atď...už maju 4 r chodia do škôlky.
Ty si skôr utrpela stres, že sa to muselo tak náhle skončiť a asi si nebola pripravená.Psycholog ta tým prevedie neboj sa pýtať pomoc.Mohlo to dopadnúť veľmi zle, ale asi si to ešte nevieš dobre uvedomiť.
Myslím si, že sa skutočne ukludnis až vtedy, ak budeš vidieť, že je všetko v poriadku. Ja sa na ten pocit pamätám, aj keď som mala donosene dieta, cvičili sme len kvôli "drobnostiam", ako slabé medzilopatkove svaly či torticolis, ale jednoducho som sa nemohla ukľudniť poriadne, až keď mi to povedala jedna úžasná fyzio, že je všetko v poriadku a keď som videla, že stvornozkuje, chodí a rozpráva. Vtedy sa to zlomilo vo mne úplne.
Musíš sa dať do poriadku a tiež si myslím, že potrebuješ pomoc. Chodíte s dieťatkom na neuro, či cvičiť?
Tiez si myslim,ze mas poporodnu depresiu,treba vyhladat odbornika
Prosím, vyhľadaj odbornú pomoc. A popros aj manžela, aby bol pri tebe. Dieťatko potrebuje lásku, ale aj zdravú mamu, aby ho mal kto ľúbiť a chrániť. Daj sa dokopy. Držím prsty ❤️
Bavila som sa s mojou dr o predčasnom loride zrovna v 30 tt. Pivedala, ze drvivá väčšina rych deti ma uple normalny zivot bez následkov. Pories urgentne psychologa.
Popôrodná depresia, vyhľadaj pomoc.
Ale prosím ťa! Nehovor mi, že o dieťati, ktoré sa narodilo pred mesiacom, nikto nevie povedať, či je zdravé, alebo postihnuté.
Hlavne nebudte nato sama..
Chceš, nechceš, prispôsob sa danej situácii. Bolo treba urobiť sekciu, ber to ako fakt. Máš zdravé dieťa a ty si matka, tak sa nesprávaj ako trucovité dieťa, ktoré sa hádže o zem, lebo niečo chce mať ináč.
@h2 nie, nikto to nevie predpovedať... Žiadny dr nevie... Ukáže sa časom vývoj, sú deti, ktoré majú postihnutie a deti, ktoré nie.. len toľkoto mi k tomu povedali... Predčasne narodené deti majú skoro vždy antibiotiká už v nemocnici, rôzne infekcie, lebo prostredie vonku nie je sterilné ako v maternici.. A nikto nevie, aký dopad to bude ďalej mať...
Autorka, ale možno práve tá sekcia to dieťa zachránila, že bude zdravé, a bez nej by si možno tak či tak porodila, a mohol by byť, naopak, problém. Teraz sa sustreď na to. Ja viem, že si to takto nechcela, aj chápem, že by si vrátila čas, ale zatiaľ sa nerucaj, nemáš žiadne zle výstupy. Drž sa ❤️ (a určite ries svoj stav s odborníkom, potrebuješ sa vykrúcať aj so živým človekom. Či aspoň píš sem, mne tie fóra kedysi veľmi pomohli).
Ale predpokladám, že tvoje dieťa nie je postihnuté. Keby bolo, už by si to vedela. Tieto deti bývajú dlhšie sledované, či sa vyvíjajú tak, ako majú. A dovtedy sú asi lekári opatrní, možno kvôli tomu, aby boli neskôr chránení, keby sa predsa len niečo stalo. Tiež som mala mierne predčasne narodené dieťa, bolo v inkubátore... je úplne v poriadku. Aj tvoje bude. Je na svete mesiac, keby nebolo v poriadku, už by ti to dávno povedali.

A dieťa je teda zdravé? Ak áno, tak potrbuješ psychológa, možno psychiatra.
Ak je choré, tak tvoje pocity z časti chápem, ale tiež tam bude fajn ak navštíviš s týmto odborníka.