Pomoc manžela s dieťatkom - na zamyslenie
Mám potrebu napísať k tejto téme...Včera som sa rozprávala s kámoškou, s ktorou som ležala v pôrodnici...máme 4mesačných chlapčekov. Medzi rečou sa ma opýtala, či mi manžel pri malom pomáha a v zápätí z nej vyletelo, že ona je na všetko sama, že manžel maximálne raz za čas pokočíkuje malého a viac nič...Tak mi prišlo včera hrozne ľúto a zároveň obdivujem všetky ženy, čo zvládajú starostlivosť a detičky úplne sami. Zároveň chcem vyjadriť, aká som vďačná, že mám takého úúúžasného manžela, ktorý okolo malého urobí úplne všetko...od prebalenia až po kúpanie. Vždy keď príde z práce tak sa malému venuje a mňa necháva oddychovať, dokonca aj v noci vstáva, keď som moc unavená... 🙂
Ahojte,
@bubelko Áno tiež to poznám, že keď prídem domov z práce o jednej, druhej v noci, tak manželka a malý už dávno spia. Taktiež ako tvoj muž, tak aj u mňa patria víkendy a sviatky malému a manželke, ale chcem dosiahnuť aj toho aby aj cez týždeň som mal viacero času na rodinu. Len zatiaľ som neprišiel na to, ako ? Taktiež problém je že si neviem už vôbec nájsť čas na sebe, proste chýba mi reštart. Kedysi som mal milión aktivít, teraz nemám čas absolútne na nič ale každopádne keď si mám vybrať či dve voľné hodiny obetujem zábave alebo rodinke, tak si pochopiteľne vyberiem rodinu. No v noci ja vôbec k malému nevstávam aj keď by som chcel, ale moja manželka nechce, za čo som jej na druhú stranu aj vďačný. Čo sa týka babysittingu, ehmm pokiaľ myslíš, taký ten typický "emerikan bejbysiting", že najať si stredoškoláčku, tak to nie, ale pokiaľ pod pojmom babysitting myslíš "varovanie babky, dedka" tak to hej.
@zuzkaanicka Aha, vďaka Zuzka, alebo Anička. Som myslel, že sa jedná o nejakú novú metódu...ok a tu nehrozí, že dieťa si preveľmi vznikne a s rodičmi bude spávať až do 12-tich ?
@sandy84 Ďakujem.
s pozdravom
potencionálny kandidát na prezidenta
molňas
@zuzkaanicka co ti poviem?...je mi to jedno...ja uz fakt stracam nervy ked sa daka matka tvari ze maka 24 hod v bani...
@molnija1985 ja razim nazor ze vsetko ma svoj cas... Kojila sa kym sa neodstavila, na nocnik sla ked sama chcela aj spat bude sama ked na to bude pripravena🙂 nebojim sa ze to bude az v 12tich🙂
@molnija1985 nehrozi 😅 ... mam to vyskusane na dvoch detoch a uz ani jedna so mnou nespava a ta mala ma 4 roky (a mam aj pubertacku a je to samostatna, sikovna baba-a mozno prave preto, lebo som ju od seba nikdy neodstrkovala 😉 ).
@zuzkat1 nuz, treba si kupit napr. chou chou babiku a ta sa da vypnut 😅
@zuzkaanicka suhlasim dieta potrebuje istoty a bezpecie a nie nasilne trhanie vazieb (oducanie od hoccoho).mala si napr. Na skolku zvykla tak rychlo ze kazdy sa cudoval.napriek dlhemu kojeniu ci spolocnemu spaniu nie je odo mna zavisla...ci skor vdaka tomu... Vie ze som tu vzdy pre nu
@zuzkaanicka tak teraz neviem koho budu kamenovat😀
@zuzkat1 presne tak, ja som sa napocuvala takych prognoz ako vychovam nesamostatnu zamamickovanu dceru ... nic z toho sa nesplnilo ... naopak, tie, co takto chceli nasilu vychovat samostatne deti, tak maju doma presny opak 😉
@zuzkat1 😅 bojim, bojim 😅
nepoznam v okoli ziadneho ocina ktory nepomahal, nepoviem ze moj manzel je dokonaly, ze ked pride z prace tak ja oddychujem a on beha okolo maleho, lebo strasne vela pracuje, chodi domov po siedmej vecer a je dost vycerpany, ale s cim potrebujem s tym pomoze. dokaze ma plnohodnotne zastupit pri uspavani, prebalovani, krmeni a to od narodenia(okrem kojenia🙂
dokonca sa sem tam dohodne s kolegom ktory ma podobne staru dceru a idu s demi niekam von s detmi bez zien.
ale ako vravim nepoznam v okoli zeny ktore by boli na vsetko same, myslim ze ta era muzov uz vymrela...(dufam v to).
@molnija1985 môj muž má tie isté pocity ako vy a aj vyťažený ako vy. Snáď len vyckat kým začnete chodiť s deťmi na pivec
Môj partner mi pomáha s malým ale neviem či to tu môžem porovnávať nakoľko chodí do práce na turnusi a je dlho preč ale pride domov a je aj 3 mesiace doma takze to potom mame rozdelene
@molnija1985 k babysittingu - babka a dedko su 830km odo mna, co myslis? pridu na zavolanie? takze babysitting - od kamosiek, cez susedky az po skolacky (ale maju babysitting-kurz a zacinali pod dozorom, t.j. bola som doma) 😉 a funguje to, deti ich maju radi. inak by som sa z domu nedostala a nie som pes uviazany u budy. 😉
cez tyzden je to tazko najst si cas a viem, ze muz ho nema, tak ho nevyzadujem. jedine ten pondelok. a ak chces viac cas cez tyzden venovat rodine - jedine redukovat penzum a tym padom aj plat. ak existuje taka moznost. 😉
ja zas od muza nevyzadujem domace prace - som zena v domacnosti - mam na starost domacnost. ale deti su spolocne - a tak ako on, makam cez den.. takze v noci vstavame obaja, castejsie on (som aspon uprimna 😀 )
@zuzkaanicka presne...aj mne kamosky,najma 1,ze nemaj ju na rukach,nech si poplace,nebude samostatna...atd..ona ma teraz uz velke dieta ale uz nastup do skolky bol zly,prvy rok preplakal a doteraz sa nevie poriadne sam zahrat.
Vážení priatelia, je celko zaujímavé spätne čítať vaše príspevky, neviem však, či sa mám z toho tešiť, alebo mám byť smutná...rozhodne nepopieram nikoho názor, no nemyslím si, že by sme sa tu mali nejakým spôsobom osočovať, či urážať. Založením tejto témy do diskusie som nemala v pláne rozvíriť negatívne emócie a postoje... 🙂
Sa mi páči, že žiadna debata bez hádky 🙂 kazdy funguje ako vie a v ramci možnosti.. my to máme nastavene tak, že kto z nás prvý počuje,že dieťa place ide k nemu, je oboch,nenašla som ho na ulici. Aj ja budem raz chodiť do práce,tak aj ked ja budem tak unavená ako priateľ, tak urieme za chodu 🙂
Musim povedat ze ja mam doma tiez dvoch anjelikov-dcerku a priatela🙂 odkedy sa mala pred siedmimi mesiacmi narodila tak je s nami stale,pomaha mi so vsetkym a ked ich spolu vidim su uzasni,nemozem sa prestat usmievat🙂

@zuzkat1 Zuzi, len sa bojim, ze Ta o chvilu budu chciet ukamenovat 😉 ... nastastie len virtualne 😉