icon

Pomoc po pôrode

deniska321
24. mar 2022

Ahojte. Čakám prvé bábo, som v 32. tt. Čiže už sa mi kráti čas do pôrodu. Bývam s mužom v dvojizbovom byte. Od našich a jeho rodičov bývame asi 60 km. Manžel sa pokúsi vybaviť si dovolenku aspoň na týždeň po pôrode..Moja mamka a svokra sa mi už ponúkli, že mi prídu pomôcť aspoň na týždeň. Najhoršie je, že na jednej strane by som bola rada za pomoc aj z ich strany, ale na druhej strane, keďže sa mi obe ponúkli, tak neviem koho si vybrať, nechcem nikoho uraziť, ani mamu ani svokru. A obe si ich neviem predstaviť, že by tu boli u nás v byte. Premýšľam, že radšej ich pomoc odmietnem, aby som ich neurazila a budem dúfať, že to zvládnem aj sama, samozrejme aj s manželom. Čo si myslíte? Bude to moc náročné na mňa alebo si ich mám nechať v zálohe ako pomoc? Na jednej strane chápem, že obe by radi prišli a pomohli, je to ich prvé vnúča a chcú byť pri ňom, ale zas obe ich tu mať asi nechcem. A nechcem si ani teraz vyberať medzi mamkou a svokrou..

Strana
z2
katka5161
24. mar 2022

@orangiiina juuj chudinka..ale aj tak pomoc nepotrebuje

orangiiina
24. mar 2022

@katka5161 ale určite áno. Sú aj take deti ako moj syn, ale väčšina ževraj toľko prespí. Aby som zase nestrašila autorku. Ja ako hlupa prvorodička som si myslela, že je to normálne a všetky deti sú take a nepoprosila o pomoc, čo ma mrzí 🙂

katka5161
24. mar 2022

@orangiiina ja som prosila o pomoc a ma to mrzi. lebo sme si prve dni neuzili vobec ako rodina traja..ale vkuse u nas niekto bol

luccija
24. mar 2022

@deniska321 budeš ich mať v zálohe, ale asi by som chcela byť iba s mužom.Nikto nevie či nebudeš mať teploty, aké bude bábo, milión veci...ja som mala zápal prsníka ATB a bolesti, že som dieťa nevedela zdvihnúť.Boli sme sami, ale strašne mi pomohlo, keď mi mama občas priniesla obed a chvíľu bola u nás bývame blízko.
Dieťa bolo dobré ani sme nevedeli len mňa dali dole tie teploty a nočné vstávanie.
Potom nech príde mama, svokra...

basska_b
24. mar 2022

Presne tak, mne mega pomohla mama, ked upratala a napiekla a navarila. Babatko som si sama opatrila

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
katka5161
24. mar 2022

@elizabet173 tak s týmto ti bohužiaľ neviem pomôcť

martul
24. mar 2022

@deniska321 mám tri deti ani raz ma nenapadlo niekoho volať a manžel chodil do roboty.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
katka5161
24. mar 2022

@elizabet173 hovorím o čerstvom novorodencovi

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
katka5161
24. mar 2022

@elizabet173 jasne tak ked v noci spali tak pohoda, toto je zaklad podla mna.. moj sa narodil v 37+5 akutne tak on dospaval poriadne. Ale aj v nasej rodine krasne spinkali babatka, az na jedno

rora
24. mar 2022

@deniska321 doma budes mat len 1 dieta na ktore si budes musiet zvyknut, osvojit si svoj rezim, s cim ti akoze budu ohladom neho pomahat? Drzat prsnik? Ine je ked su doma aj dalsie deti ktore treba zabavit... Ja by som odmietla, je to stres navyse... A nemusi to byt pre teba komfortne vzhladom aj na sestonedelie a krvacanie... casto som chodila po byte len v jednorazovych nohavickach a chodila sa casto sprchovat a "vetrat". Jedina normalna pomoc co podla mna zene po porode skutocne pomoze, je ak spravia daky maly nakup, aby si nemusela s novorodencom po obchodoch hned chodit.

ailiba
24. mar 2022

@deniska321 ja som bola s maminou dohodnuta tak, ze keby som ju potrebovala, tak pride. Svokra sa mi neponukla. Tak im skus diplomaticky povedat, ze velmi ocenujes ich pomoc, ale uvidis podla situacie, ci ich budes potrebovat. Prinajhorsom by bola 1 tyzden jedna a druhy druha, ak by si potrebovala. Kazda sme ina, sama uvidis, mozno ich pomoc naozaj vyuzijes a pozves ich. Ak nie, tak sa aspon neurazia.

vcivanova
9. nov 2024

@laurita285 Otrasná odpoveď.

Strana
z2