icon

Práca verzus žienka v domácnosti

12. mar 2025

Čo vám vyhovovalo viac?keď ste boli doma s deťmi alebo keď ste sa vrátili do práce.a z práce domácnosť a deti a ďalšia šichta...

mirage
12. mar 2025

mne robota, poobede sme v podstate starostlivost o deti a domacnost robili narovnako s muzom, resp bolo to tak, ze mi to vyhovovalo.

doriiis
12. mar 2025

Pre mňa kolotoč: práca,domacnost.Citim sa užitočnejšie,ako keď som sedela doma

pribinak
12. mar 2025

Mam aj nejaké vyššie ambicie ako stat cely deň pri hrncoch či žehliť košele

Takze áno, praca a poobede domácnosť muž a syn.
Na domácnosť je nás 2,5. Cite nič čo by sa nedalo zvládnuť

sense
12. mar 2025

Práca na čiastočný úväzok aby som sa mohla venovať aj dietati, a doma "deľba" práce , žiadna druhá sichta

kavasmliekom
12. mar 2025

Napĺňalo ma obdobie, kedy som bola doma, ale aj teraz ma napĺňa pocit, že môžem prispieť do spoločnej kasy. O deti a domácnosť sa viem postarať aj po práci 🙂 a co je prekvapivé, je menej bordelu, ako keď som bola doma s deťmi 😄

pralinka25
12. mar 2025

Ja by som mohla zostat doma ale nechcem. Takze pre mna praca. Na materskej mi uz hrabalo.

lucia13022023
12. mar 2025

Ja som človek co neobsedi, čiže pracujem aj keď vlastne nemusím 🤣 nevyhovovalo by mi ani chodiť len do roboty a ani len byť doma a starat sa o domácnosť, ved by ma drblo🙈 čiže robím aj to aj to a som spoko.

stanulienkat
12. mar 2025

Praca. Deti a dalsiu sichtu si podel s manzelom.

titla
12. mar 2025

Mne navrat do prave nechybal, bola som doma s dietatom spokojna. Navrat do prace bol narocny - jednak mam dieta s nedostatocnou imunitou a do skolky sa chodi sem tam ukazat, ako tam realne je a za druhe vratila som sa do strasneho bordelu (moj zastup bol katastrofa) a musela som davat vsetko do poriadku. Cize pre mna ten prechod bol neskutocne narocny a stredujuci a s laskou som spominala na obdobie "zienka domaca". ALE ten pocit financnej sebestatcnosti je pre mna velmi dolezity a tiez si myslim, ze s vacsim sebestacnejsim dietatom by som sa doma casom citila nenaplnena a nudila sa.
Mne by momentalne asi najviac vyhovoval skrateny uvazok, ale z urcitych dovodov to nie je teraz mozne.

kiki68
12. mar 2025

Urcite praca, total relax pre mna

ivik4
12. mar 2025

No jasne ze doma . Max robit na objednavku, to bolo najlepsie. Uz len pachtit sa niekde 8hodin plus robit to co na materskej ( cize vsetko) by mi vyhovovalo viac 😀

hederamonstera
12. mar 2025

Ani jedno, zivot je pre mna pre to tazky😀

7lenka11
12. mar 2025

Nikdy by som nebola dobrovoľne žena v domácnosti. Som na materskej niečo cez dva roky s dvoma maličkými deťmi. A teda už o rok a pol sa plánujem vrátiť do pracovného života. Byť len doma mi nevyhovuje, necítim sa užitočná a hlavne chcem aj sama prispieť do rodinnej kasy a deťom čo najviac dopriať.

danica2711
12. mar 2025

ja svoju prácu milujem, bez nej by som sa necítila celkom kompletná. A pri dobrom manželovi, dobrej organizácii a dobrej dávke zmyslu pre humor sa to zvláda vcelku s prehľadom, všetko funguje, ako má

diewcatqoo
12. mar 2025

Vyhovuje mi pracovat z domu.

zuzanockamt
12. mar 2025

Jednoznačne práca + deti,atď. Kontakt s ľuďmi, naberať skúsenosti, roky praxe, vzdelávať sa, zvyšovať si kvalifikáciu, tým pádom si otvárať ďalšie dvierka v kariérnom raste. Domácnosť a deti stíham. Nevedela by som byť doma x rokov, kvôli tomu som predsa neštudovala. Ale pripravujem sa postupne na prácu z domu.

siska53
12. mar 2025

Jednoduchsie a pohodovejsie to bolo, ked som bola s detmi na rodicaku, nebolo tolko nahanaciek a vsetko som v pohode stihala.

vevapeto
12. mar 2025

Hoci komplet celú réžiu u nás vie utiahnuť manžel, neviem byť tá, ktorá by bola závislá na jeho príjme. Pýtať si zakaždým €€€? Čo ak sa mu niečo stane a ja rýchlo do nejakej práce? Nedajbože si nájde milenku a pár pá. V neposlednom rade som neštudovala 7 rokov aby som stala pri hrncoch nonstop. Takže za mňa nie.

mimikarol
12. mar 2025

Super bolo keď som pracovala na pol úväzku. Bola som aj v práci aj som si v pohode stíhala domácnosť aj som mala kopu voľného času.
Samozrejme som bohvie čo nezarobila. Ale tak všetko má svoje + aj -

lucy_ms
12. mar 2025

Ja som žienka v domácnosti a maximálne nám to všetkým vyhovuje. Veľmi to závisí od tvojej povahy, finančného zabezpečenia rodiny, práce tvojho manžela a celkového nastavenia. Vôbec nestojím celé dni pri hrncoch, študujem, mám mini eshop a celá rodina je zabezpečená po každej stránke.

banalu
12. mar 2025

Pracovat. Domacnost a starostlivost o malu mame 50:50, mame rovnaku pracovnu dobu, podobnu pracu.
Obaja robime 90% z domu.
Ja som sa pocas RD doma isla zblaznit, neviem si predstavit byt dobrovolne zenou v domacnosti.
A to som sa aj "nudila", popratane, navarene, nakupene... aj kavu som teplu vypila, s malou sme lietali kade tade, ked nas pichlo v riti, sadli sme do auta a sli do mesta, na vylet, plavat...
nehovoriac o tom, ze som doma jemne ohlupla, moj najvacsi seriozny problem bol ake zas vybrat nove sezonne topanky malej 😂🫣

vroni
12. mar 2025

Chodiť do prace. Žiadna druhá sichta doma. Manžel nie je digitalny, že by nemal ručičky. A keď buduje kariéru a nemá doma čas poletovat s vysávačom, tak zarába a nejakého toho "vysavacoveho náhradníka" cvakne.

autor
12. mar 2025

manzel zrejme bude pracovat dalej a uz nebude doma kazdý den

orini
14. mar 2025

Mne viac vyhovuje sa venovat detom ❤️ citim sa doma komfortnejsie ako v pracu

vilma7
17. mar 2025

Práca, vypadnúť z domu a viesť debaty an o inom, ako kto co jedol, kedy kakal, prat, variť, upratovať atď. Kombinácia bola super. Kombinácia práce a domácnosti.

liliblacky
18. mar 2025

za mna byt doma (a to som kedysi bola extrémna karieristka).. ale deti sú malé, pre mna je radosť vidieť ich pokroky a vidím, že mužovi chyba presne ten čas (keď musí byt v práci) a nevidí napr ako reagovali na prvý Vianočný stromček atd.. A materská je taká, akú si urobis.. môžeš len sedieť doma alebo môžeš chodiť po výletoch (ak sú na to prostriedky).. Ja som s dcérkou vždy kdesi chodila, za rok som na novom aute najazdila skoro 20k km 😀 Lebo sme objavovali parky, ihriska, krúžky, plávanie atd.. a hlavne máš klud, vstavas kedy vstavas, žiadne take, že och, zajtra do prace (a to svoju prácu milujem)…