Práca verzus žienka v domácnosti
Čo vám vyhovovalo viac?keď ste boli doma s deťmi alebo keď ste sa vrátili do práce.a z práce domácnosť a deti a ďalšia šichta...
Pre mňa kolotoč: práca,domacnost.Citim sa užitočnejšie,ako keď som sedela doma
Mam aj nejaké vyššie ambicie ako stat cely deň pri hrncoch či žehliť košele
Takze áno, praca a poobede domácnosť muž a syn.
Na domácnosť je nás 2,5. Cite nič čo by sa nedalo zvládnuť
Práca na čiastočný úväzok aby som sa mohla venovať aj dietati, a doma "deľba" práce , žiadna druhá sichta
Napĺňalo ma obdobie, kedy som bola doma, ale aj teraz ma napĺňa pocit, že môžem prispieť do spoločnej kasy. O deti a domácnosť sa viem postarať aj po práci 🙂 a co je prekvapivé, je menej bordelu, ako keď som bola doma s deťmi 😄
Ja by som mohla zostat doma ale nechcem. Takze pre mna praca. Na materskej mi uz hrabalo.
Ja som človek co neobsedi, čiže pracujem aj keď vlastne nemusím 🤣 nevyhovovalo by mi ani chodiť len do roboty a ani len byť doma a starat sa o domácnosť, ved by ma drblo🙈 čiže robím aj to aj to a som spoko.
Praca. Deti a dalsiu sichtu si podel s manzelom.
Mne navrat do prave nechybal, bola som doma s dietatom spokojna. Navrat do prace bol narocny - jednak mam dieta s nedostatocnou imunitou a do skolky sa chodi sem tam ukazat, ako tam realne je a za druhe vratila som sa do strasneho bordelu (moj zastup bol katastrofa) a musela som davat vsetko do poriadku. Cize pre mna ten prechod bol neskutocne narocny a stredujuci a s laskou som spominala na obdobie "zienka domaca". ALE ten pocit financnej sebestatcnosti je pre mna velmi dolezity a tiez si myslim, ze s vacsim sebestacnejsim dietatom by som sa doma casom citila nenaplnena a nudila sa.
Mne by momentalne asi najviac vyhovoval skrateny uvazok, ale z urcitych dovodov to nie je teraz mozne.
Urcite praca, total relax pre mna
No jasne ze doma . Max robit na objednavku, to bolo najlepsie. Uz len pachtit sa niekde 8hodin plus robit to co na materskej ( cize vsetko) by mi vyhovovalo viac 😀
Ani jedno, zivot je pre mna pre to tazky😀
Nikdy by som nebola dobrovoľne žena v domácnosti. Som na materskej niečo cez dva roky s dvoma maličkými deťmi. A teda už o rok a pol sa plánujem vrátiť do pracovného života. Byť len doma mi nevyhovuje, necítim sa užitočná a hlavne chcem aj sama prispieť do rodinnej kasy a deťom čo najviac dopriať.
ja svoju prácu milujem, bez nej by som sa necítila celkom kompletná. A pri dobrom manželovi, dobrej organizácii a dobrej dávke zmyslu pre humor sa to zvláda vcelku s prehľadom, všetko funguje, ako má
Vyhovuje mi pracovat z domu.
Jednoznačne práca + deti,atď. Kontakt s ľuďmi, naberať skúsenosti, roky praxe, vzdelávať sa, zvyšovať si kvalifikáciu, tým pádom si otvárať ďalšie dvierka v kariérnom raste. Domácnosť a deti stíham. Nevedela by som byť doma x rokov, kvôli tomu som predsa neštudovala. Ale pripravujem sa postupne na prácu z domu.
Jednoduchsie a pohodovejsie to bolo, ked som bola s detmi na rodicaku, nebolo tolko nahanaciek a vsetko som v pohode stihala.
Hoci komplet celú réžiu u nás vie utiahnuť manžel, neviem byť tá, ktorá by bola závislá na jeho príjme. Pýtať si zakaždým €€€? Čo ak sa mu niečo stane a ja rýchlo do nejakej práce? Nedajbože si nájde milenku a pár pá. V neposlednom rade som neštudovala 7 rokov aby som stala pri hrncoch nonstop. Takže za mňa nie.
Super bolo keď som pracovala na pol úväzku. Bola som aj v práci aj som si v pohode stíhala domácnosť aj som mala kopu voľného času.
Samozrejme som bohvie čo nezarobila. Ale tak všetko má svoje + aj -
Ja som žienka v domácnosti a maximálne nám to všetkým vyhovuje. Veľmi to závisí od tvojej povahy, finančného zabezpečenia rodiny, práce tvojho manžela a celkového nastavenia. Vôbec nestojím celé dni pri hrncoch, študujem, mám mini eshop a celá rodina je zabezpečená po každej stránke.
Pracovat. Domacnost a starostlivost o malu mame 50:50, mame rovnaku pracovnu dobu, podobnu pracu.
Obaja robime 90% z domu.
Ja som sa pocas RD doma isla zblaznit, neviem si predstavit byt dobrovolne zenou v domacnosti.
A to som sa aj "nudila", popratane, navarene, nakupene... aj kavu som teplu vypila, s malou sme lietali kade tade, ked nas pichlo v riti, sadli sme do auta a sli do mesta, na vylet, plavat...
nehovoriac o tom, ze som doma jemne ohlupla, moj najvacsi seriozny problem bol ake zas vybrat nove sezonne topanky malej 😂🫣
Chodiť do prace. Žiadna druhá sichta doma. Manžel nie je digitalny, že by nemal ručičky. A keď buduje kariéru a nemá doma čas poletovat s vysávačom, tak zarába a nejakého toho "vysavacoveho náhradníka" cvakne.
manzel zrejme bude pracovat dalej a uz nebude doma kazdý den
Mne viac vyhovuje sa venovat detom ❤️ citim sa doma komfortnejsie ako v pracu
Práca, vypadnúť z domu a viesť debaty an o inom, ako kto co jedol, kedy kakal, prat, variť, upratovať atď. Kombinácia bola super. Kombinácia práce a domácnosti.
za mna byt doma (a to som kedysi bola extrémna karieristka).. ale deti sú malé, pre mna je radosť vidieť ich pokroky a vidím, že mužovi chyba presne ten čas (keď musí byt v práci) a nevidí napr ako reagovali na prvý Vianočný stromček atd.. A materská je taká, akú si urobis.. môžeš len sedieť doma alebo môžeš chodiť po výletoch (ak sú na to prostriedky).. Ja som s dcérkou vždy kdesi chodila, za rok som na novom aute najazdila skoro 20k km 😀 Lebo sme objavovali parky, ihriska, krúžky, plávanie atd.. a hlavne máš klud, vstavas kedy vstavas, žiadne take, že och, zajtra do prace (a to svoju prácu milujem)…

mne robota, poobede sme v podstate starostlivost o deti a domacnost robili narovnako s muzom, resp bolo to tak, ze mi to vyhovovalo.