icon

Prechod z bezdetného stavu na 1 dieťa verzus prechod z jedného na dve deti

loliska
10. mar 2023

Ahojte, co bolo pre vas narocnejsie? Z bezdetneho stavu na jedno dieta, alebo ked pribudlo druhe? Vekovy rozdiel budeme mat nieco vyse 2 rokov. Viem, ze je to velmi individualne a zalezi od dietata, ale zaujimalo by ma co ste zvladli lepsie, ktoru zmenu 🙂 Dakujem

Strana
z2
veronikavaneska
10. mar 2023

Z 0 na 1 najťažšie. Z 1 na 3 ( dvojičky) najľahšie. A z 3-4 taká pohodička 👍

terry658
10. mar 2023

@loliska z 1 na 2. Keď jedno dieťa zaspalo, druhé sa zobudilo a stále dookola. Moje deti do 3,5 roka boli v noci aj 8x hore. Bola to čistá psychiatria.

jaroe
10. mar 2023

@loliska z 0 na 1. Fakt ma prekvapilo, že na nočný neprerušovaný spánok môžem zabudnúť😀, Pri dalsich detoch som už prekvapená nebola. Ale prvé bolo aj dosť náročné a vekový rozdiel malý, tak možno keby prvé dieťa bolo kludnejšie, spavejšie a druhé prišlo po viac rokoch pohodovej materskej, tak napíšem inak

monuska1234
10. mar 2023

@loliska u mna z 0 na 1, pri druhej uz to bola pohodicka,ale asi aj tym,ze starsia uz mala skoro 5 rokov a mladsia bola nenarocne babatko, zato starsia dala zabrat 🤣 ale jedno som mala velku vyhodu,obidve od narodenia prespali celu noc 😃

enoula
10. mar 2023

Vseobecne asi z 0 na 1... Lebo to je vsetko uplne nove a ty si s nim vseton cas a zan zodpovedna... Ked prislo druhe, uz je clovek ako tak zabehnutý a prve 1-2 mesiace je relativne fajn, dieta este nie je akcne . No potom ked pridu kolíky, zuby, plus dieta je v noci 15x hore, tak to je asi najhoršie obdobie 🙈😁 jaj a obdobie vzdoru u prveho dieťaťa do toho na spestrenie 🙂

dominikamacakova
10. mar 2023

@enoula to píšeš o nás? 😀 Kombinácia zuby mladšieho dieťaťa a obdobie vzdoru staršieho je doteraz "the best" čo som kedy zažila

zorkahorka
13. mar 2023

Prve dieta. Cakala som,ze to bude tazsie,ale bol to sok. Pri prvom som sa toho tolko naucila a bola som uz tak vytrenovana, ze to pri druhom bola uz brnkacka.

Strana
z2