Prečo sa tak veľmi tešíte, že vám deti idú do školy?
Úplne žasnem nad vetami typu. "Otváram šampus", "Konečne vypadnú" , "Nevedela som sa dočkať"
To skutočne tak neznášate svoje deti? Mne je vždy smutno, keď viem, že budú opäť pol dňa preč, aj keď síce môžem pracovať vo väčšom pokoji, mám ich stále v hlave a neviem sa dočkať, keď budú opäť doma. Normálne mi puká srdce, keď vidím, že niektoré mamy sa chovajú inak. Myslíte, že vaše deti to nevnímajú?
Ja neviem do ktorej skupiny sa zaradit autorka pomoz mi 😀dnes som vyprevadila do skolky druhe dieta, konci mi materska po 5,5 roku. Strasne sa tesim, ze mam uz matersku za sebou, ze mam cas na seba, a ze si tu lezim s vylozenymi nohami a kavou, kym v oktobri nastupim do prace. Aj sampanske by som si otvorila, keby som nejake mala 😀 A zaroven tu od rana revem ako mi je smutno a ze to cele konci a aka som tu zrazu sama. Lubim svoje deti teda ci nie?
A nemyslis, ze si az chorobne fixovana na tie deti?
A najradsej mam, ked napises niekto takuto temu kde moralizuje az sa prasi a schovavas sa za anonym. Tak bud taka frajerka a postav sa za svoj nazor. Anonymne temy su na osobne a chulostive otazky a nie pre zbabelcov.
Aurorka- pokracujes v kritike?
Môj sampus ta teda veľmi zaujíma...
Moje deti sa tešia do školy,to je čo?
Ja si ťa viem predstaviť ako tam pred školou plačeš a vykrikujes tvoju neskutočnú lásku,ako ti tvoje deti chýbajú a tvoj deň ne neskutočne prázdny keď nie sú s tebou doma
A potom ti prinesú ocenenie - naj matka na svete a všetci ti tlieskajú.
Tak?
Tiez nechapem to prilisne tesenie sa, ale na druhu stranu matky ako Ty detom skor skodia ze na nich tak “ visia” tiez mam taku mamu co by bola niekedy u mna skoro kazdy den aj ked mam vlastnu rodinu a deti a teraz nie je naviazana na mna ale na moje dieta a dobrotu to veru nerobi … skor mam vacsinu casu pocit ze nemozem “ dychat “ najdi si iny zmysel zivota, bude to lepsie pre vsetkych ver mi 🙂 lebo ked sa nezmenis tak raz tu budu o Tebe prispevky ako o svokre co je nalepena na svojej dcere alebo synacikovi :D
No autorka, a potom tu máme témy ach tá svokra, zabudla prestrihnúť pupočnú šnúru. To pasuje na teba 🙊
@autorka opicia laska nie je ziadna vyhra. Deti nie su tvoj majetok. Tvojou ulohou ako rodica je vychovat deti a nechat ich zit svoj vlastny zivot. Ci ich chces zadusit svojou laskou? Homeschooling kvoli tomu, aby boli s tebou??? A co ich socializacia? Kamaratov nepotrebuju? Skolske priatelstva nenahradis ihriskom a pod.
Nebucham sampanske, ani neskacem od radosti, ze zacal skolsky rok. Ale uprimne sa tesim s dietatom, ze sa tesi na kamaratov, aj skolu, ucitelov…
Nechápem ani jednu stranu, ktorú tu vykresľuješ. Sú to dva extrémy. Nebúchala som žiaden šampus, ani nesedím na kávičke, pracujem. Na druhej strane, nemám žiadne slzy v očiach, ani nepočúvam pod oknami v škôlke.
Dieťa o 15:00 vyzdvihnem a budeme tráviť čas spolu.
Každá normálna žena ktorá nemá zmyslom života iba deti je rada ze "vypadnú".. To vôbec neznamená ze tie deti neľúbi, možno viac a čistejšie ako matky ktoré ani dýchať nevedia bez svojich ratolesti😆
Na socialnych sietach sa prehana, to si si uz mohla vsimnut. Netreba veci brat uplne doslovne, ma to byt na odlahcenie, sranda... Ja sa tiez tesim, ze zacala skola, lebo mam rada rezim a aj moje auti dietatko ho uz velmi potrebuje. A zvysnym zdravym detom uz tiez chyba kolektiv a aj ine aktivity ako hranie sa a behanie po vonku. Tolko sa toho este treba naucit. A sice isla stvrtacka smutna rano, ze prazdniny skoncili, ale skolu ma rada. Skolkar isiel s usmevom, zabudol sa aj rozlucit. 😄A i tak zachvilu budu doma chori😅, tu vikend, tam sviatok a coskoro su tu Vianoce😄... a svoje deti milujem, aj zivot by som za ne dala
Ja sa neteším. Mne bolo cez leto pohodlné.Neprioravovať žiadne desiate,raňajky pred prácou. Vstanem a len pripravím seba a šup do práce. A teraz zaas ten kolotoč....
@guudy tvoje deti maju kamaratov len v skole? Moje maju kamaratov na kruzkoch, v dedine, bratrancov a sesternice. Su az extremne spolocenske. To, ze sedia cele dni v laviciach ich socializuje ako? Ostala ti nejaka kamaratka, myslim fakt kamaratka zo skoly az do dospelosti?
To len reklamy a soc siete to tak prezentuju, v skutocnosti to tak nie je. Treba to menej sledovat.
@denuss a neviem kde v mojom prispevku vidis opiciu lasku. To je normalna materska laska. Nie, nie som typ, co otvori sampus a caka kedy deti vypadnu z domu. Ja ich mam fakt rada. Viem si pri nich aj vypit kavu, aj otvorit sampus, aj pracovat, aj zit. Nie su pre mna bremenom
1. Si riadne protivna - asi to bude slobodou anonymity
2. Mam najlepsie kamosky IBA zo skolky/skoly - tie najlepsie a od detstva stale
3. Nechapem ako to mozes brat takto uzskostlivo - asi je chyba v tebe, ked 90% pripadov to podla mna povie a napise s nadsazkou
4. Nie kazdy nevydrzi bez svojho dietata par hodin
5… nadvazujem - pre kieho boha ich potom davas na kruzky, ked ti chybaju uz v skole
6. Bolo by popracovat asi na prilisnej naviazanosti
7. Nadovsetko milujem svoje deti. A dat im “volnost”, ze na nich nelipnem a neprenasam na nich SVOJE potreby - je to super pocit. Milujem, ze sa rozvijaju a idu objavovat zivot a som stastna, ze mozu. A milujem ich znova vitat doma♥️ a ani v jednom pripade nestrielam sampus
Moje deti majú kamarátov hlavne v škole. V laviciach sedia, aby sa niečo naučili, socialiuju sa cez prestávky. A hlavne nemajú nepricetnu matku, ktorá ich fyzicky potrebuje ako potvrdenie vlastnej existencie. Materinská láska nie je držať si decko na cecku ideálne do 40. Materinská láska je dopriať dieťaťu rozlet, vzdelanie a možnosť byť samostatnou ľudskou bytosťou a nie materinym príveskom.
Ja som sa tešila spolu s dcérou, išla prvýkrat do škôlky, žiaden plač, veľký úsmev na tvári, spokojné dieťa - spokojná matka/rodičia 🙂 ale odkedy som ju odniesla, hrozne ma bolí žalúdok a prežívam stres...nedávam to na sebe vidieť, neplačem, nelietam v oblakoch...
A neriešim ostatné matky...nech si každý robí ako uzná za vhodné 🙂 Niekto je citlivejší, niekto nie...
Zatiaľ som ráno v škôlke nevidela ani jedného rodiča, ktorý by mal slzy v očiach...ale poznám také mamičky, ktoré už 2 týždne pred škôlkou vraveli, že otváraju šampus a dnes doma vyrevovali ako malé deti 😁
No predstav si, ze moje deti maju kamaratov aj v skole aj mimo skoly. Obe skupiny priatelov su prinosom. Roznym. Jednu nenahradis druhou.
Mam dve vyborne kamaratky zo SS. Kamaratime sa 30 rokov. S najlepsou kamaratkou (VS) 25 r. To mala byt akoze ukazka z tvojej strany, ze kamarastva zo skoly nevydrzia, ci co?
ja mám tiež kamarátky od ZŠ a stretávame sa doteraz. A to už máme 48r. Tak isto ako aj zo strednej. Moja dcéra má tiež kamarátky zo základnej a stretávajú sa doteraz, aj keď niektoré už robia, niektoré sú v zahraničí, niektoré študujú. Tak sa navštevujú. Nepotrebujem, aby mi sedela doma za zadkom a závidela ostatným, že žijú.
@dadis tak na zdravie, ja si dnes asi tiež otvorím , budem solidárna aj keď moja dcéra ide až niekedy v polke septembra 😉.
...ja neotvaram sampus,a nejako to neprezivam ani si decka nefotim pri nastupe a nevycapujem na internet.
Zial,kedze sa nam nema kto postarat o deti cez prazdniny,ja som momentalne na rizikovom s prisnym kludovym rezimom,deti pocas prazdnin boli u opatrovatelky za 50 eur na den...
Takze miesto dovolenky opatrovatelka,pn,ocr atd...
Takze minimalne som rada,ze nemusime riesit opatrovatelku...
Nepoznám nikoho kto by otváral sampus alebo by doslova povedal ze sa teší ze dieťa vypadne.
Mne je jasne ze sú matky ktoré sa nevedia dočkať kedy dieťa pôjde do školy nech už je dôvod akýkoľvek. Sú matky ktoré by najradšej deti nepustili ani minútu z dohľadu.
Ja som asi tiez divna.moja mala sa v polke prazdnin zacala tesit do skolky na deti. Darmo, vyplnam program ako chcem, no rovesnikov jej rodicia nenahradime. A vies co? Ja som sa normalne tesila, ze sa ona tesi...preco nie? Spoznava iny zivot ako len doma sediet pri rodicoch😊😊😊
@fantaghiro21 Presne, mňa ani nenapadlo dcéru odfotiť a pozerám FB a tam každý fotky, správy v messengeri od kamošiek, že pošli foto aká bola malá pekná atď. 🤔
A prečo anonymne? ... nemáš odvahu dať tú diskusiu pod svojím nickom? ... kus "husté" fakt 👍 ... ja som rada, že dcéra konečne "vypadla" do školy ... nemusím stáť dva mesiace pri sporáku a rozmýšľať, čo variť, nemusíme s mužom riešiť, kde dať dieťa, kombinovať dovolenku, riešiť tábory, lebo babky, dedkov, tetky, sesternice nemáme atď. ... a možno som zlá matka, je mi to jedno ... Ty pri mojom dieťati nesedíš, keď má teplotu, Ty mu nedržíš vedierko, keď zvracia, Ty pri ňom nebdieš celé noci, keď sa ide kašľom zadusiť atď. ... pozametaj si pred vlastným prahom a potom rieš matky, ktoré "búchajú šampus", keď ich dieťa "vypadne" do školy.
@tanyag ja som si v hlave vravela 3-2-1 start a bum cakame fotky deticiek na internete...
Asi som krkavcia mater,ale aj minuly rok,ked mladsia isla prvykrat do skolky,no strcili sme ju tam,ulozilo veci a sli po svojom...
Akosi som to neprezivala ,ked som okolo videla ine matky🙈

Ja som stastna ako blcha, ze mi dieta ide do skoly a nepride mi to vobec blbe. Zijeme v centre mesta, nemam tu ziadnu rodinu, nemozem ho nikam sameho pustit a dieta je nonstop doma, pretoze nebude v 10 rokoch trajdat po uliciach mesta. Kamarati vzdy v haji, alebo my niekde prec. Vymyslam od rana do vecera program, zabavam, riesim a ano, po 2 mesiacoch mam dost. Syn sa tesi do skoly ako blcha, ze uvidi kamaratov a ja sa tesim, ze budem mat cas na seba. Nevidim na tom, ze sa tesim, ze ide do skoly nic zle.