icon

Prečo sa tak veľmi tešíte, že vám deti idú do školy?

4. sep 2023

Úplne žasnem nad vetami typu. "Otváram šampus", "Konečne vypadnú" , "Nevedela som sa dočkať"
To skutočne tak neznášate svoje deti? Mne je vždy smutno, keď viem, že budú opäť pol dňa preč, aj keď síce môžem pracovať vo väčšom pokoji, mám ich stále v hlave a neviem sa dočkať, keď budú opäť doma. Normálne mi puká srdce, keď vidím, že niektoré mamy sa chovajú inak. Myslíte, že vaše deti to nevnímajú?

bloger
5. sep 2023

@dadis Ale tu nejde o smútok z neprítomnosti dieťaťa. Ide tu o určité vyjadrenia. Ktoré sú podľa nej a podľa mňa takisto cez čiaru.

zuza265
5. sep 2023

@bloger ktore matky toto hovoria? Gro zien sem pise, ze toto nepoculi od nikoho… v takomto zneni a najma, ze sa tesia, ze ich deti vypadli… toto je zvratene prekrutenie a zovseobecnenie

dadis
5. sep 2023

@bloger A kedy si tak pocul nejaku zenu rozpravat? Ze su na socialnych sietach memecka? Robia ich nejake zeny, ktore poznas? Ide o vtip a nadsazku, mimochodom. Aj ked mne sa nic take nezobrazuje, asi uz niesom cielovka..ja som reagovala na nadpis prispevku - Preco sa tesite, ze vam idu deti do skoly..

fantaghiro21
5. sep 2023

@bloger a preco tu podsuvas svoje myslienky ty o tom,ze sa tu dievcatam stupilo na odtlak a su agresivne?Teba to serie,fiiiha!Jedine,komu sa tu stupilo na odtlak a je tu agresivny si ty,lebo zda sa ,ze ani deti nemas .Ale ty mas pravo sa vyjadrovat a ine dievcata ak neguju autorku su uz agresivne a stupilo sa im na odtlak?beries vsetko moc vazne...
Ak budes mat svoje deti,mozme sa bavit na rovnakej urovni Ale ani to aa neda porovnat,lebo kazdy vychadza z inych rodin,z inych moznosti,ma ine deti ( my mame dcerku s PAS ,VFA)

Ja mam strasne rada vtipy ,aj o tom,ako deti mamicky rychlo odsikuju do skolky/skoly aj s vinom v ruke.Ale nidky som ziadne vino si neotvarala po tom,co nastupili do skoly,ci nestrielala sampus...
Su tu vtipy na odlahcenie zivota.Ale kedze ani toto nevies ako dospely clovek rozoznat a brat s nadhladom,rozumiem,ze si hotovy a spamatavs sa s par hodin opatery deti tvojej sestry.

bloger
5. sep 2023

@zuza265
@dadis
@fantaghiro21 A prečo vy tu podsúvate čo autorka nenapísala?

dadis
5. sep 2023

@bloger To skutocne neznasate svoje deti? To je autorkyna citacia 🤷‍♀️ a dalej v prispevkoch bolo toho i viac..

conquestor
5. sep 2023

Chorobné visiet na deťoch ,tak že ti puka srdce kým sú v škole,nie je zdravé ani normálne je na to aj dg....to sú tie svokry čo potom kazia mladé rodiny lebo ....atd

moonlight1210
5. sep 2023

@gleep1 mame to podobne.
Ja sa pre zmenu tesim, uz ked deti balim na cestu. Ze idu prec, bude klud, prazdny dom. Co kde upracem, ostane upratane. Ja budem mat volny cas pre seba. Uzivam si to.
Ani im nejak nevolam. Nechavam na nich, nech sa ozvu, ak chcu. Nerusim ich, nepripominam im tym nechtiac, ze nie su doma (viem, ze mladsie byvaju na to prve dni mimo domu citlive a mohli by sa tam rozplakat, ak im to dakto pripomenie. Tak je zbytocne ich rozcitlivovat a stazovat to tym ludom, ktori tam s nimi su. Zazila som ako veduca na tabore, ked sa rozplace jedno a vzapati placu vsetky.).

A potom sa zas tesim, ze uz sa maju vratit. Ze zas bude plny dom a vsade hluk.

@bloger sorry, neuronila by som slzu. To by mi to museli povedat naozaj s vaznou tvarou, chladnym tonom a vyrazom, ktory jasne hovori, ze ma nikdy nechceli a nemilovali.
Ked to povedia s humorom a viem, ze inak mame dobry vztah, a citim sa nimi milovana, tak sa zasmejem s nimi.
Nepojdem ronit slzy do svojej izby. Preco by som aj mala?

To uz mozeme polemizovat, ci smu rodicia dieta objat a s laskou mu povedat trebars: Ty moja trubka.
Ci to neznamena, ze ho vlastne nemiluju. Studeny odchov. Zranena dusicka. Znevazenie jeho osobnosti. Atd.

V tom je ten rozdiel.

Autorka pidobne. Vzala ten humor vazne a tak s tym jednala. Presne ako ten sef by vzal vtipnu hlasku vazne a urazene ti ukazal dvere. Uplne mimo misu.

tanyag
5. sep 2023

A prečo sa moje dieťa teší, že ide do škôlky bez maminy? 😁 že konečne môže byť niekde "sama" 😂 A pritom som milujúca matka, zniesla by som jej aj modré z neba (samozrejme v rámci možnosti), dala by som za ňu život, venovala som sa jej skoro 5 rokov non stop, robila jej animátorku, učiteľku, kuchárku a upratovačku ...a ona mi povie, že "Mami, ty ma len odnes do škôlky a choď domov a nechoď po mňa na obed, ja chcem v škôlke byť celý deň"
Myslím, že aj deti si potrebujú oddýchnuť od rodičov tak isto, ako si rodičia potrebujú oddýchnuť od deti.
Robí to zo mňa zlú matku? že dieťa chce byť "samostatné"? že neplačem a ani ma nedojíma, že ide do škôlky?

bloger
5. sep 2023

@moonlight1210 Dobre maj sa krásne. Pekný deň.

vroni
5. sep 2023

@bloger, tie "určite vyjadrenia" nie sú vyjadrenia matiek ale internetové vtipy. Nepoznám matku, ktorá by niečo podobné v realite povedala alebo nedaj boh aj urobila. Keď poviem, ze tento druh humoru považujem za hrubozrnny, nevhodný, vulgárny... Ok, je to môj názor, nepáči sa mi to, niekto si mnou bude súhlasiť a niekto nie. V pohode. Ale autorka na základe memecka spisala hystericky traktat, ako matky neznášajú svoje deti, lebo ich pustia do školy. Proste je dosť solídne mimo a proti akémukoľvek protiargumentu rezistentna, ale evidentne nie jediná vo svojej kvockovitosti. Ak má nejaké deti, je mi ich úprimne ľúto.

fantaghiro21
5. sep 2023

@bloger konkretizuj co,ja som tu nenasla asi jeden prispevok ,ktory by nereagoval na autorkine vyjadrenia...
Preco sa ty vyjadrujes v teme,ktora sa ta ani netyka,nemas skusenosti ani vlastne deti!
To,ze si zeny povedia,ze idu konecne deti do skoly,neznamena,ze ich nemiluju ,nevazia si ich .
Maju na to svoje dovody,ci financne,zdravotne ...Mozno to pivo,ktore ti dnes vecer streli v rukach,si pri detoch tak nebudes strielat,kedze budes rad,ak im uhradis zabavku na 2 mesiace,aby sa o ne mal vobec kto postarat...kdezto pocas skoly su vydavky vzdy velke, nie narazove.
Budes rad,ked im vychystas na zaciatku skolskeho roka vsetky potrebne pomocky,saty,ubor,jedalen ,skolne,kruzky,druziny....
Budes rad,ked s dietatom,ktore potrebuje vacsie venovanie sa v uceni,pracovani,s nim dokazes sediet aspon hodinu,aby nedoztalo zachvat a zvladlo aspon napisat natematicku ulohu
Budes rad, ked popri praci stihnes deti zasikovat zo skoly na kruzky a z kruzko domov
Budes rad,ak popro vsetkych skolkych,pracovnych povinnostiach,dokazes este obriadit slieplky,psa,macku,zahradu
Budes rad,ak popri vsetkom ostanes(alebo baby ostanu matkami,manzelkami,milenkami a vzdy fresh)

zuza265
5. sep 2023

@bloger ved som ju takmer citovala… 🤯

zuza265
5. sep 2023

@fantaghiro21 ja by som bola zvedava, ci by tento pan zvladol toto vsetko co si napisala. Lebo podla mna vobec netusi (aj ked si to vymenovala) ako je to skutocne narocne.

viestta
5. sep 2023

@bloger spytam sa ta inac: Autorke srdce trha z matiek, ktore symbolicky buchaju sampanske, ked odvedu po prazdninach deti do skolky, skoly. Luto je jej ich deti, pretoze ako to moze na ich dusevnu pohodu vplyvat. A mne zas je luto deti, ktore vystresovane zo zmeny prostredia este musia pozerat na svoje uplakane matky a pocuvat "Bude mi smutno", "Budes mi chybat" a podobne srdceruvuce kraviny. Ako si to vo svojej hlavicke take dieta usporiada? Aku traumu ma z toho, ze odchodom do skolky ublizuje tej najdolezitejsej osobe v jej zivote?
Ty a autorka ste vobec nepochopili tu nadsadzku a davku humoru, ktora v tom "sampanskom" je ulozena. Nepochopili ste, ze ti, ktori si vedia odlahcit situaciu aj humornym komentarom nie su ziadne obludy, ktore by nemali byt matkami. Mozno ta matka iba a len tymto vyrokom pomaha sebe prezit ten skutocny smutok, ktory citi. Ale na to treba mat aj nejaku davku empatie, treba mat odpozorovene vela aby clovek vedel posudit, co sa za takym vyrokom skryva a nie fungovat na signalnej sustave a pozerat na veci prvoplanovo.

zuza265
5. sep 2023

@viestta amen🤌🏼

att123
Odpoveď bola odstránená
fantaghiro21
5. sep 2023

@zuza265 ja si myslim,ze on ani zenu/priatelku nema a svoju frustraciu prenasa na ponizovanie zien.chytil sa temy,ktora sa mu hodila,sice nema absolutne ani skusenosti,ani deti...co je dost zvlastne ,ubohe,vyjadrovat sa o niecom,hrat zo seba herca,aj ked o tom nemam ani sajn...(mysli si,ze jedno postrazenie ho robi otcom ) o to viac ho to chudacika naserie,ak mu niekto stupil na odtlak a uviedol veci na spravnu mieru...
To akoby som povedala,ze ked sme prerabali s muzom dom(prerabame) tak som uz odbornik a rovno by som si mohla otvorit firmu ma stavbu domu.To veru nie a neodvazim sa ani k tymto temam vyjadrovat lebo aj tak stale viem ho...o

zuza265
5. sep 2023

@fantaghiro21 uplny suhlas🙌🏼 nuz mozno jeho jedina moznost vyjadrenia je tu

fantaghiro21
5. sep 2023

@zuza265 Neznasam taketo postoje chlapov,ktori maju velke reci,hlavne v starostlivosti o deti a vedia o tom hovno ked ani decko vlastne nemaju a nikdy sa o ne nestarali...
Ale hlavne su zeny bezcitne,zle,agresivne,arogantne,nemilujuce ,zle mrchy ,ktore si deti nezasluzia.A chudatka ich deti utyrane,lebo co im to len matka spravila,ze ich dala do skoly/skolky.najlepsie dieta drzat pod krkom doma cely zivot,aby nedostalo tramu z odlucenia od matky.O socializaci ani pocut...

Kedysi tu bola diskusia,ze chlap vycital zene ,ze sa nevie postarat o jedno dieta,ked ine zeny zvladnu 5deti .
Ano,to su presne taki muzi,ked absolutne sa muz ako tento nezapaja do vychovy a nezakopne o svoje decko.to ze sa s nim mozno pohra,z neho otca starostliveho nerobi.Ale hlavne nezabudne mat reci ako koza bobkov....

bloger
5. sep 2023

@fantaghiro21 A kde presne som napísal, že su zeny bezcitne,zle,agresivne,arogantne,nemilujuce ,zle mrchy ,ktore si deti nezasluzia. A predstav si, že tak ako ty mám právo sa vyjadrovať aj ja. A aj budem či sa ti to páči alebo nie. A môžeš sa aj na hlavu postaviť a ušami sa odrážať.

bloger
5. sep 2023

@viestta Ešte, že na správne chápanie všetkého si tu ty.

viestta
5. sep 2023

@bloger to, ze ty nemas zmysel pre humor, tak to uz som si odskusala v inych debatach.

bloger
5. sep 2023

@viestta pre ten tvoj nemám

viestta
5. sep 2023

@bloger ja viem, ty pochopis len simple humor

fantaghiro21
5. sep 2023

@bloger " a kde presne som napisal"
To je klasicka uzkostliva,obranna reakcia, chodiacej dokonalosti,ked nieco nekorešponduje s jeho (tvojim)nazorom ,tak sa otoci do postoja obhajoby a utocenia.to v podstate robia aj narcisti ...
V svojom prispevku si pisal :
"Autorka asi si tu niekomu stúpila na otlak. Preto také AGRESIVNE reakcie. Ale vôbec sa preto netráp. Ešte JE TU VELA ROZUMNYCH ZIEN. Aj TÝCH 22 like ktoré máš o tom svedčia. Niektoré sa boja napísať a zastať sa ťa. Hoci to čo si napísala je 100 percent pravda.

Takym klasickym jemnym, nenasilnym,skrytym stylom ,si vlastne odpisal tie ine,ostatne zeny,ktore nesuhlasia ani s autorkou ani s tebou.a su agresivne.Nie,ostatne si nenapisal doslova,(aj ked tu ostatne urazas )aby si sa mohol bit do srdca aky si cestny.ale z tvojho tvrdenia to v podstate vychadza....

Vyjadril si sa ze sa len sem tam staras o deti sestry.O svojich detoch ani trt.Predpokladame,ze nemas deti, a ak ano,mozno si ich strcil nejakej byvalej do starostlivosti a ty mas od vsetkeho pokoj...
Preto v tvojom pripade by som drzala hubu a krok ,lebo nemas absolutne sajn,co je to starostlivost o dieta(ak to porovnavas s par hodinovym zahranim sa tak si trochu ubohy a naivny)

Pre mna take osoby ako ty,ktore sa hryzu za nieco o com neamju sajn,v respektive nevedia prekusnut fakt ,ze v tomto pripade ide odlahcenie situacie, hladaju zamienky ako mydlit svoju frustraciu a snazia sa zhodit inych aj za cenu,ze si pekne seru do huby .....
Tolko k tvojej dokonalosti

sibliny
5. sep 2023

jasne, ze sa tesim, nemal mi kto byt s dvoma, 100€ pre jedno tyzden v skole tabor!

fantaghiro21
5. sep 2023

@sibliny toto som presne aj ja pisala...davali sme 250 eur za 2 deti pri opatrovatelke na 5 dni..a do toho narazove finnancne povinnosti ,pred zaciatkom skoly,skolky...

Clovek cez prazdniny zaraba len na opatrovatelky a tabory...

veronicka88
5. sep 2023

Nechávam svoje deti rast a učíme ich samostatnosti. K tomu napomáhajú aj zariadenia ako škola a škôlka. A áno tešila som sa,zlá zlá matka...malý bol v škôlke včera dnes som už na HO a on s teplotou 🙈radosť žiť.dnes si otvorím šampanské ale od zúfalstva nie z radosti.

viestta
5. sep 2023

@bloger este ti vysvetlim jednu vec, velmi dolezitu. Zamestnany rodic ma 25 pracovnych dni dovolenky, teda dvaja rodicia dokopy 50. S dovolenkou nemoze nikto "hospodarit" sam podla svojich potrieb, ale vyberat ju moze len po dohode so zamestnavatelom. Prazdnin pocas skolskeho roka je viac ako 60 pracovnych dni. Ak rodina chce stravit aspon tyzden na spolocnej dovolenke, ak sa obaja rodicia potrebuju vystriedat s kolagami na dovolenkach, tak len velmi tazko pokryju dovolenkami len letne prazdniny, nie to este tie dalsie. Ak nemaju babky, tetky, sesternice, bratrancov, ktori su ochotni strazit deti cez prazdniny, tak logistika len letnych prazdnin je viac ako komplikovana. Ak rodicia pracuju na smeny, je ta situacia o dost zlozitejsia. Preto kazdy rodic, ktory dokazal zmanazovat prazdniny svoji deti si zasluzi nielen to pomyselne sampanske, on si zasluzi obdiv tych, ktori tieto starosti nemaju. Ale to ti, ktori deti nemaju asi nikdy nepochopia, este sa budu do takych ludi obuvat.
Ty si len taky prudky teoretik. Pevnu pracovnu dobu nemas, nemas ani zamestnavatela, ktory ti prideluje dovolenku podla jeho prevadzkovych moznosti, ty dokonca nemas ani deti. A uz vobec nie skolopovinne.

fantaghiro21
5. sep 2023

@viestta ja nepoznam uzivatelov na MK.ale ak je pravda,ze nema ani pevnu pracovnu dobu, ani zamestnavatela,tak sa moze skor bachat o zem on a odrazat usami (ci ako to skomolil) a necudujem sa ze ma taketo naivne a huste reci.
Nezije realitu ludi v beznych rodinach.lebo nie kazdy dokaze byt na homeoffice.
Ale spytam sa vrchnej ,mojej veducej na oddeleni,ci mozem osetrovat ludi cez internet(po materskej) a popri tom si otvorit modreho kona ci muzske stranky...mozno mi dovoli aj pocas MD cosi splasit a aspon pacientov zabavat...