icon

Prečo sa tak veľmi tešíte, že vám deti idú do školy?

4. sep 2023

Úplne žasnem nad vetami typu. "Otváram šampus", "Konečne vypadnú" , "Nevedela som sa dočkať"
To skutočne tak neznášate svoje deti? Mne je vždy smutno, keď viem, že budú opäť pol dňa preč, aj keď síce môžem pracovať vo väčšom pokoji, mám ich stále v hlave a neviem sa dočkať, keď budú opäť doma. Normálne mi puká srdce, keď vidím, že niektoré mamy sa chovajú inak. Myslíte, že vaše deti to nevnímajú?

kvetinka75
4. sep 2023

@huginko v pohode

lujza123
4. sep 2023

Autorka, ty si jediná milujúca matka na planéte a všetky ostatné sú zrůdy so studeným odchovom. 👏👏👏👏👏👏
Napíš adresu kam ti môžeme zasielat blahoželania, ódy na tvoje veľmaterstvo a ďakovné listy 😘

joannita
4. sep 2023

autorka, toto co pises je myslene s nadsazkou, je to vtip ked niekto na IG akoze otvara sampus. Neber to tak prilis vazne.
ALE je normalne ak sa rodic tesi ked dieta moze isz do skoly/skolky, LEBO nie kazdy moze robit z domu ako ty, ludia musia chodit vacsinou do prace a deti niekam umiestnit. Vacsinou v drahych taboroch.
LEBO nie kazdy dokaze pracovat z domu pri 2 detoch, pretoze VELMI zalezi od typu prace a VELMI od povahy deti. Kolko x pocas prace ta pridu deti vyrusit? Co robia ked ty pracujes? Aku robis pracu z domu?
Toto su vsetko elementy ktore vplyvaju na to, ze sa matka tesi ze dieta ide do skoly. A s laskou to nema ale ze absolutne nic spolocne. Ide hlavne o pracu, ktoru musi vykonavat aby tie deti uzivila.

victory7897
4. sep 2023

@biibiana presne akoby si mi z hlavy čítala , večne sú aj unudene ,keď nechcem ,aby boli na tablete alebo mobile celé dni ,vymyšlam program ,zároveň aby bol aj obed ,lebo jedlo sa same zjavuje na stole 🙃 medzitým práca ,večne behanie do babky,dedka ,únavné dosť ..sadneš na minútu po robote,poďme vonkuuu.. veľa robí aj to či sú dvaja na nich alebo manžel pracuje v zahraničí... každý to má individuálne

moonlight1210
4. sep 2023

Vies co by ma zaujimalo? Preco to tak hrotis?

Vyrazy ako vypadne z maternice, ma decko na pridavky, studeny odchov (je mi fuk, ci si takym vyrokom len horlivo prikyvovala, alebo ich sama povedala) - a to len preto, ze ty smutis, ked nemas deti doma a ine s humorom povedia, ze sa tesia, ked deti pojdu do skoly?

To ta robi milujucejsou matkou, ze ty smutis? Milujucejsou viac nez ine? Aby si si mohla dovolit az takto skakat do druhych, ze svoje deti nelubia, ked to necitia na tvoj sposob?

Naozaj?

Tebe povedia, ze opicia laska a hned si najezena ako dikobraz a prskas ako macka na horucej streche.
Ale ty im mozes "iba povedat svoj nazor" a pourazat, ano?
Takto to vidis?

Nejak to nekoresponduje s tvojim proklamovanym pukajucim srdcom pre tie chudiatka nemilovane.
Skor to vyzera, ze si si povodne prisla iba po svoj kus pochvaly za to, ze si "lepsia matka".

Sorry, kadzy dalsi raz, co sa ozves, ukazujes coraz horsiu tvar.
Niekde sa tam straca tebou proklamovane laskave srdce, ktore podla svojho nazoru vraj mas.

autor
4. sep 2023

@lujza123 juj, ale sa vas to tu poniektorych strasne dotklo. Prečo asi. 🤔🤔🤔

zmrzlinka2021
4. sep 2023

Autorka,

pekne to vystihla @lucilaines - pravdepodobne nemas v zivote nieco doriesene a kompenzujes si to takymto sposobom. Aj kebyze sa clovek tesi, nie je na tom nič negativne. Je uplne OK chciet MAT KLUD. Je to ludské, zdravé, prirodzene a je to ochrana organizmu a celej psychiky pred skolabovaním. Dnes uz bezne sa o tom hovorí, bezne sa pomenováva psychika cloveka a to, ze aj ked sa clovek stane rodicom, neprestane byt clovekom. Stale potrebuje "pookriat", mat priestor na svoje veci, na relax, proste neriesit a vypnut zo svet "dietata". Je to uplne v poriadku a nič to nehovorí o vztahu rodica a dietata.
Spokojna matka = spokojna rodina.

Odporucam ti zamerat sa na seba, nie inych, lebo toto sa ti moze v zivote vypomstit.

moonlight1210
4. sep 2023

"juj, ale sa vas to tu poniektorych strasne dotklo. Prečo asi."

Tato prekrucacia logika niektorych ludi je vzdy fascinujuca. 🙂

Ty budes doma celkom slusna manipulatorka. Chudak deti. Oni su vlastne tvojim fnukanim nutene mysliet si, ze co robis, robis pre ne, nie pre seba. A este ti byt vdacne.

A skus sa voci tomu ohradit. Iba tym potvrdis, ze mam pravdu, lebo sa ta to dotklo. 🙂
Toť spôsob tvoj. 🙂

Asi sa ti taketo prekrucanie veci nepaci, ze?
Tak ho nerob ani ty druhym.

viestta
4. sep 2023

Autorka, sice na sampus cas nebol ale ja som sa tesila, ze siel do skoly lebo na skolu sa tesil syn. A to, ze sa tesil on je pre mna najdolezitejsie. A poviem uprimne, ako zacalo pipat edupage s pokynmi, poziadavkami, zoznamami, oznameniami ma cele vytesovanie z prveho dna v skole preslo. Neboj sa, zivot to vytesovanie z konca prazdnin sladi kazdemu. Aj rodicom a aj ziakom.
Len od rana sa zamyslam, ci som ja vlastne hodna nosit titul matka, ked som si rano na chvilocku vydychla, lebo dieta som vyprevadila do skoly.

nini1978
4. sep 2023

@moonlight1210 páči sa mi tvoj názor,ale pre mňa "prekrucacia logika" je skôr "prekrucacia metóda" a mňa nijak nefascinuje,ja ju pokladám za infantilnu'
Taliani to volajú "girare la frittata"( otáčať frittatu)🤣
Presne tak- taktika manipulátorov.👏

bluka2
4. sep 2023

Hlavne moja dcera sa tesila, tak som sa len tesila s nou 😀 Ale tu uz su spat v skole presne mesiac po letnych prazdninach. Tento tyzden uz su v skole v prirode a to sa tesila este viac (1. krat isli)

lilope
4. sep 2023

Žiadny extrém nie je dobrý. Ani ten, čo kritizuješ, ani ten, ktorým žiješ.

hederamonstera
4. sep 2023

Juj, keby si ty len vedela ako ja sa kazdy vecer tesim, ze idu spat..

hederamonstera
4. sep 2023

@moonlight1210 mne to jej hrotenie pride ako keby v realy ani nemala deti, mozno po nich tuzi a nedari sa, vtedy vedia byt zeny velmi ustipacne…
tato diskusia a jej prispevky, ktore pekne prikladaju polienka do ohnika, uplne vyzera ako umell vytvorene. Len aby sa autorka odbavila.

candii
4. sep 2023

@hederamonstera 🫣🤣🤣🤣 presneeeeeee

kvetinka75
5. sep 2023

autorka - myslím, že žiadnej ženy sa to nedotklo. Iba ti napísali, čo si o tebe a tvojich názoroch myslia.

bloger
5. sep 2023

Autorka asi si tu niekomu stúpila na otlak. Preto také agresívne reakcie. Ale vôbec sa preto netráp. Ešte je tu veľa dobrých a rozumných žien. Aj tých 22 like ktoré máš o tom svedčia. Niektoré sa boja napísať a zastať sa ťa. Hoci to čo si napísala je 100 percent pravda.

biibiana
5. sep 2023

@bloger a ty kolko casu denne travis s detmi a kolkymi ? 2 mesiace ip od rana do noci? Ako to zvladas?

bloger
5. sep 2023

@biibiana Ja som nikdy netvrdil, že je to ľahké. Toto je o niečom inom. Ale zjavne tomu nechceš rozumieť.

fantaghiro21
5. sep 2023

@biibiana vacsinou takyto netravia skoro nic .Peepdokladam,ze ani na materskej neostal.
A mozno ani deti nema.A ak ma,To by ho urcite napadlo,ze cez prazdniny treba detom riesit opateru,a pokial by nemal mamahotel (co mozno aj ma a o deti sa mu stara cela rodina okrem neho)alebo ine moznosti opatery z rodiny,je potrebne zacvakat predrazene tabory,pn,ocr, opatrovatelky(ako sme my platili 50 eur na den,do tyzdna 250eur)
To by sa mozno skrabal za uchom a nepacol by taku hlupost....O to viac plat pri pnkach nie je uplny,nizsi....

gleep1
5. sep 2023

Takto vám poviem...

Pri lúčení nám vždy trochu kriví kútiky a aj slzy sa občas tlačia do očí.

Ale akonáhle zmizne za rohom, zabúdam, že mám dieťa.

Fakt.

Taká som ja matka.

Viem si vyplniť svoj čas a viem ho mať aj prázdny.

S ňou, aj bez nej je mi skvele.

Ale...

...dnes som to zrátala a je preč už 17 dní a ja som si predvčerom uvedomila, že sa na ňu už teším (áno, 15 dní mi to trvalo.).

❤️ Teším sa na postavičku, ktorá bude v lese poskakovať predo mnou.
❤️ Teším sa, že konečne dočítame knižku, kde sme zastali v polovici. Je to napínavé jak fras a mňa ide šľak trafiť z toho, že neviem, ako to pokračuje. S úplnou istotou ale viem, že tu bichlu by sa mi s ňou znovu čítať nechcelo.
❤️ A teším sa na zdieľanie. Čo všetko zažila bezo mňa a ja bez nej.

Má sa fajn.
Alebo takto: „Strašne dobre, mami!“

Toho času spolu žijeme toľko, že občas nemôžem uveriť, že je to vôbec možné.

Máme však už aj oddelené životy.

Rastie a odpája sa odo mňa viac a viac.

Nebojím sa.

Ani o ňu, ani o seba.

Vo svete a medzi ľuďmi sa nestratí.

A ja som vždy mala aj svoj život. Pri nej. S ňou.

Otvárajú sa nové veci. Nové chvíle. Noví ľudia. Nové záujmy.

Pre ňu, aj pre mňa.

Je to iné.

Ale určite to nie je horšie. 🍀

Vidíme sa zajtra!

Príspevok od dieta v kaluzi smiechu. Nie je zdravé byt na dieťa príliš naviazaná, dieťa máš vychovať a vypustiť, to ze "otváram sampus" je asi trochu prehnane, no podľa mňa je okej tešiť sa z toho ze dieťa rastie a stáva sa z neho osobnosť, čím ďalej tým viac samostatná, to je tvoja úloha ako matky- vychovať SAMOSTATNÉ dieťa, ak mu musíš ešte v 30 prať tak si podľa mňa ako matka tak trochu zlyhala

biibiana
5. sep 2023

@bloger Si videl moj prispevok? Ja sa tu nikoho nezastavam 🙂 Neotvaram sampanske, ale som rada, ze su v skole. Za svoje deti by som dala zivot nevahala by som ani sekundu. Ale uprimne mi odlahlo, ked sa skola zacala, casto som mala szly na krajiku z nervov.. len aby som zase na nich nekricala tak som si radsej poplakala. Bolo to narocne leto a som rada, ze je tu skola 🙂 A neodpovedal si.

biibiana
5. sep 2023

@fantaghiro21 Veru mozno. Ja uz starkych nemam. Ani v tabore decka neboli, lebo na to neboli peniaze. Radsej sme isli spolocne ako rodina k moru. Takze som si to odkrutila sama cele leto medzi detmi. Som este na rodicaku kvoli dg.najmladsieho dietata.

fantaghiro21
5. sep 2023

@biibiana no my sme obidvaja pracujuci.ja som ale momentalne tehotna na pn na rizikovom,s prisnym kludovym rezimom.tyzden som bola sama s detmi,pohorsilo sa mi a hospitalizovali ma v nemocnici...muz rodicov nema,moji sa nikdy o deti nestarali,nestrazili ,a uz ani nemozu(otec ma rakovinu) takze vsetko je na nas nejak lepit,zacvakat.
2 mesiace doma si nikto pracujuci nemoze dovolit....jedina moznost su naozaj opatrovatelky,tabory ,ktore stoja niekedy tolko,co dovolenka pri mori...

123andy123
5. sep 2023

Ja sa veľmi veru teším ze pôjde do skoly. 2 mesiace bol doma a sme si užili prázdniny na 100%. Teším sa na nové zážitky, ktoré bude rozprávať, na to ako budem vidiet ako napreduje a ako sa nieco nove naucil. Na to ze si od neho chvíľku oddýchnem.

A ty by si ich mala stále doma? Co by tam robili? Deti potrebujú napredovať a rovesníkov. Ako staré máš deti?
Netešia sa do skoly?

Ja si myslím ze moje dieťa to nevníma nejak citlivo to ze sa teším ze vypadne, skôr ty to nejak citlivo berieš. Mala by si s tou tvojou precitlivenostou niečo urobiť.

dadis
5. sep 2023

@bloger Nie je to pravda. Ze, sa tesim, ze idu deti do skoly nie je predsa vobec ubohe, nanichodne. Mam mladsiu dceru s diagnozou, nevedela som, ci bude moct normalne chodit do skolky a skoly. Som Bohu za to vdacna, ze ma zivot ako ine deti, ze je od 3 rokov v skolke, ze chodi do skoly sko zdrave deti. A rovnako sa vzdy tesim na prazdniny, ze si oddychneme. Tesim sa vzdy na leto a tesim sa vzdy, ked po lete nastupi jesen. Uz vtedy sa tesim na zimu, Vianoce a na sneh. Co je na tom, sa tesit z toho, co pride? Ja s mojimi detmi nemam problem cez leto, maju kazdy den trening, niektore dni 2 treningy, bez 2 tyzdnov maju prazdniny vyplnene sportom. I tak sa tesim, ze zacne skola, ze nastupi pravidelnost a s tym vsetko spojene. Nie je mi smutno, ked deti idu k otcovi, tesim sa, ze si oddychnem, rovnako by som privitala striedavu starostlivost, lebo by som mala viac casu pre seba a deti by boli v dobrych rukach. Mam ta za mileho a slusneho cloveka, nerozumiem preco mas takyto nazor - ze matka, ktora pocituje radost z nepritomnosti deti, je automaticky zla matka. Nevies predsa, co ta zena zaziva a ci naozaj nie je vsetko na jej pleciach a oddych uvita.

moonlight1210
5. sep 2023

@bloger predstav si, ze v praci vybavis vec, ktora sa fest skomplikovala, zabrala ti vela energie a nervov, ale zvladol si ju napriek tomu vcas a firma neutrpela skody. I ked si musel ist za hranice svojich beznych povinnosti. Ale povedal si si, ze to nenechas plavat, hoci by si mohol.

A potom sa pretiahnes za pocitacom, odpijes si z kavy a s humorom poznamenas pred kolegami (ktori vedia, ako si sa snazil): No nic, na dnes mam odrobene. Na to, aky som dobry, mi malo platia, mna je tu skoda.
A okoloiduci sef do teba so vsetkou vaznostou skoci, ze tak sa mozes teda zbalit a vypadnut, ak sa ti tu nepaci.

Z nepochopenia situacie urobi z humorneho vyroku aferu oznaciac ta tak za prieberciveho lenivca.

Autorke sa podarilo to iste. Z nepochopenia humoru oznacila ine zeny za automaticky zle matky.

Stale to nazyvas stupenim na otlak?

bloger
5. sep 2023

@biibiana Ale prečo potom reaguješ na mňa? Však ak sa ťa netýka čo autorka napísala si v pohode. Nie je čo riešiť. Ale už ma poviem pravdu serie, že čo si tu niektoré dovoľujú. Aj tá fantaghiro nech sa stará o seba radšej. A nech tu nepodsúva svoje domnienky o mne. Myslím si, že na toto to vôbec neslúži. Tiež sestre bavím a viem, že dokáže narobiť riadny neporiadok. Ale tak ako každé dieťa. Len ide o to, že to dieťa sa potrebuje cítiť prijaté. To je to čo chcela autorka povedať.

bloger
5. sep 2023

@moonlight1210 Tak toto je úplne mimo. Prepáč ale asi sa jedná o dospelých ľudí. A tu sa bavíme o deťoch. A keby tvoji rodičia povedali vetu, že "Otváram šampus", "Konečne vypadla". Ruku na srdce asi by ťa to zranilo. Stále to považuješ za nepochopený humor?

zuza265
5. sep 2023

@bloger podla teba chcela autorka povedat, ze dieta sa potrebuje citit prijate? Aloze ak sa na to pozriem najpozitivnejsie ako viem - ano aj toto sa tam da vycitat. Ale gro toho mi pridu uplne ine informacie. Ci zeny skutocne neznasaju deti, ze jej je stale smutno za detmi, ked su prec, ze nevie kvoli tomu v pokoji pracovat (lebo su v skole🤷🏼‍♀️), ze sa ich nevie dockat a nevie bez nich fungovat a teda ze ci si myslime, ze deti neticia “strielanie sampusu” - v jej pomysleni ze ich vyhaname, nechceme doma a nelubime. Co je sialene to takto zobseobecnit a sudit.