Prečo sa tak veľmi tešíte, že vám deti idú do školy?
Úplne žasnem nad vetami typu. "Otváram šampus", "Konečne vypadnú" , "Nevedela som sa dočkať"
To skutočne tak neznášate svoje deti? Mne je vždy smutno, keď viem, že budú opäť pol dňa preč, aj keď síce môžem pracovať vo väčšom pokoji, mám ich stále v hlave a neviem sa dočkať, keď budú opäť doma. Normálne mi puká srdce, keď vidím, že niektoré mamy sa chovajú inak. Myslíte, že vaše deti to nevnímajú?
@nini1978 nechcela by som trpiet schizofreniou...chudacik
Presne tento vyvoj som cakala. Ze pride vzajomna dakovacka.
A je to tu. 🙂
@vroni ak je prihlaseny cez mobil inym nickom ako napriklad cez PC a tam zase cez iny,kde zakladal anonymnu temu, tal si myslim ze sa da ...
Ja by som sa nicomu necudovala uz.lebo ked tu pribudaju temy s nickmi cersrvo vytvorenymi...
A kolko sa tu zien priznalo,ze ma viac uctov,lebo sa hanbilo zdielat nejake intimne,osobne temy...ja nerada konspirujem,ale normalne tomu uz verim...
A hlavne tie dalsie nazvy tem teraz na mk :preco ..
A vsetko anonymne...
Som fascinovana, koľko kriminálnej energie a fantázie sa skrýva v hlavach nás, krkavcich matiek.. 🤣🤣🤣
@vroni no mna by to veru nenapadlo,no zacala som tomu normale verit po tom ,co to tu baby spomenuli...a normalne aj verim,ze dalsie nezmyselne diskusiu s otazkou"preco"zaklada ta ista osoba....
@fantaghiro21
@vroni Uz tu bolo par ,,pripadov,, ked sa prislo na to ze niekto ma 2 ucty a veselo si komentovali sama seba
Hrozne sa na vás bavím milé konšpirátorky 🤣 A myslím, že aj @bloger 👌😁
Ale vy si domýšľajte, čo chcete. Aspoň ma utvrdzujete v tom, aké ste primitívne 🤦🏻♀️
Hlavne, že vy dvaja ste hviezdy jasne. Hlavne @bloger vie toho o rodičovských strastiach a radostiach straaaasne veľa. Ty neviem ci si prežila aspoň jedny prázdniny ako matka školopovinného dieťaťa, ale čisto teoreticky aj teba to raz postihne, potom sa ozvi.
A napriek všetkým bludom čo ste vy dvaja popísali si myslím, že včera sa spotreba šampanského nezvýšila.
"Autorka"...už sa rapídne zahrievas, začínaš používať výrazy ako bloger...🥱
@nini1978 ešte daj niečo 🤣🤣🤣👌
Aj instagram uz ma svoje meme prveho skolskeho dna.
Komediu z roku 1951.
https://www.instagram.com/reel/Cv8jHwFAPPy/?igs...
Autorke a blogerovi vyslovne odporucam NEPOZERAT!!!
Myslim to VAZNE!!!
Ak im zvedavost predsa len neda, tak snad to tentoraz zvladnu bez rozrusenia ducha a pohnutia mysle. 🙂
@anonym ale ty si pisala,ze sa so zakomplexovanymi mamickami,ktorym treba psychoterapiu nebavis .Cudujem sa,preco si sa opat zapojila medzi nas,ked sme tu viedli diskusiu bez teba,ako ty vz bloger...(alebo sam/a so sebou?)
Inak je zaujimave,ze zasnes nad mamickami,ktore si zevraj evidentne odfukli,buchli sampusom,ze ich deti odpracu do skolky,lebo ty by si chcela mat najradsej homeschooling,a deti mat pod krkom.ako sa tym detom venujes,ked si tu ta dokonala matka pod slnkom a zabavas sa na zakomplexovanych mamickach a ich diskusii?
Prepodkladam ,ze mas deti strcene niekde v kute a ty tu zvesela stukas do mobilu.tolko k tej dokonalosti,milujucej matke,najstarostlivejsej pod slnkom,u ktorej je nepredstavitelne odlozit deti do skoly/skolky.to su presne tie matky,ktore sa tvaria matkami za anonymitou a v skutocnosti o deti az tak nezakopne,nevenuje sa im.ale hlavne ma huste reci,aby ine kritizovala(nie,ja nemam deti pri sebe,kedze hospitalizacia,prisny kludovy rezim mi nedovoli sa im venovat)
Este by si mohla spravit diskusiu,ktore naozaj buchli sampusom.
Prepokladam,ze reakcie by boli tak ziadna-99%
1 % by sa nevyjadrilo ,ale viedlo s tebou diskusiu ako ostatne tvrdia hluposti(bloger)
@dadis vtipné? Skôr na zaplakanie, lebo je to pravda. A vy ublížené mamičky mi len potvrdzujete, že píšem pravdu.
autorka - myslím, že žiadna z nás sa necíti ublížene. Zase sú to iba tvoje domienky, ktoré si si sama vytvorila a na základe toho si myslíš, že máš pravdu.
Ak si namyslas, ze si nam ublizila svojim komentom, tak si riadne vedla. Nie, nam si neublizila, jedina ublizena si tu ty (blogera nepocitam, ten do kategorie matka s dietatom v skolke alebo v skole nepatri). Ublizena si tym, ze mnohe z nas, na rozdiel od teba, beru odchod dietata do skolky a skoly ako otvorenu branu pre jeho rozvoj. My ostane vieme, ze deti su nam len pozicane na urcity cas a je nasa zodpovednost pripravit ich do zivota, naucit ich lietat aby raz mohli rozprestriet kridla a letiet svojmu stastiu v ustrety. Tie, ktore to pochopili sa psychicky nerucaju z toho, ze ich dieta opusta na par hodin denne aby ziskavalo nove zrucnosti, vedomosti, nadvazovalo vztahy s inymi ludmi ako s rodinou. Nerucame sa z toho, ze budeme par hodin denne bez dietata. Nastup do skolky, koniec prazdnin je len jeden okamzik, ked sa zmeni fungovanie celej rodiny.
Takze nechaj na kazdeho aby ten okamzik prezil podla svojho uvazenia. Tebe sa zda primerane zrutit sa v taky den. Mne je zas luto dietata takej matky, ktora sa nedokaze vyrovnat s tym co zivot prinasa. Je mi luto dietata, ktoreho matka svoju frustraciu z toho, ze dieta nebude mat pri sebe 24 hodin denne vedomky alebo nevedomky prenasa aj na svoje dieta.
Ty si myslis, ze ta, ktora sa z toho nezrutila je zla matka? Preco by mala byt horsia? Preco ma spravny postoj k tomu v podstate bezvyznamnemu dnu v behu zivota len ta zrutena?
Ja nerada v diskusiach urcujem niekomu diagnozu.Ved na to nemam pravo ,ani vzdelanie,(i ked sa pohybujem v zdravotnictve) a pri niektorych je to len zufaly sposob,ako sa ubranit (ako nas autorka poslala na psychoterapiu)pritom ju klepe od nervov a zufalstva.
Po jej vystupe vsak zda sa mi,ze tato autorka naozaj trpi chorobnou uzkostlivostou a naviazanostou. Egoisticky mysli len na seba "ja ja ja ,vsetko sa toci len okolo nej,lebo ona nevydrzi bez deti,lebo sa citi byt emociolnalne nenaplnena "
Ale co tie deti preboha.Tie deti sa potrebuju socializovat,ucit novym navykom,vzdelavat,ucit sa novym vztahom,nie lipnut na par osob v okoli.To k socializacii nepomaha.Co z takych deti vyrastie?
pre mna toto uz hranici aj s tyranim .Nerozumiem.Kedysi rodicia praskli dieta na balkon,do ohradky a 3hodiny si tam mohlo aj plakat.co nie je stastne riesenie a verim,ze taketo sposoby su uz za nami,ale preco to zase ide z extremu do extremu?preco dnesne matky maju potrebu sa akosi predbiehat ,kruzit prehnane okolo dietata ako helikoptera?a len kvoli tomu,aby si matka potlapkala po pleci a pochvalila sa na internete aka je dokonala,milujuca,pritom je to nezdrave nie len pre nu ale pre dieta...
Prestimulovane dieta,vyrastaju nam rozmazleny frackovia,nesamostatni( ved to uz vidime ako dnesna mlasa vrstva k sebe sprava ,chova,nebodaj prisati k rodicom skoro cez 40tku,nesamostatni,bez zazemia a stale sa sppliehaju na to ,co rodina zariadi...
A na druhej strane aj rodicia,matka potrebuju cas na nabratie sil,energie .co z tej extremistickej matky,ked nevnima ani uz realitu,je pricucnuta vkuse na detoch,nenecha im volnost v kreativite aby sa deti aj same zahrali a rozvijali svoju fantaziu a motoriku...taka matka chodi ako matoha a na klucik a ziadny prekysliceny,oddychnuty mozog...
No ja si rada ,ked sa da/lo vyrazim na turistiku a kamaratkou,na cvicenie,na salsu,bachatu ,kizombu,na koncert... a to pre nie len svoju socializaciu ale aj psychicke a fyzicke zdravie...
Ved nie som len matka.ale aj manzelka,milenka a co by mal muz z takej matohy chodiacej?
Autorka, ako nechcem byt zla, ale to je skor o tebe ten reel, co si sem pridala.
Presne to, co si budu hovorit tvoje deti, kedze ty na nich visis (ako sama hovoris). Mierne hystericka, zavisla na svojich detoch, bez ich pritomnosti sa nevies ani riadne sustredit na cinnosti bezneho zivota, potrebujes byt stale s nimi.
No cela ty v tych vetach ukryta. 🙂
Takze rozumiem, ze si sa v tom nasla. Ale preco nam to tu ukazujes? My to uz o tebe vieme, z toho ako sa chovas tu v diskusii.
Netreba všetko brať doslovne. Ale treba si uvedomiť, že mamy a otcovia nemajú v práci dovolenú 9 týždňov, takisto nie všetci majú starých rodičov, ochotných a nablízku. Takže vykryť pre pracujúcich rodičov deväť týždňov je naozaj veľmi, veľmi ťažké. Tábory a podobne sú riadne pálky. A keď musíš pri dvoch, troch deťoch pracovať z domu, nie je to veru med lízať ti poviem. Nie je to o láske k deťom. Nič nie je len biele alebo čierne.
Ja som si užívala prázdniny s deťmi, ja som sa netešil na školu 🤪viem co nás čaká celý rok, do toho choroby ani nehovorím.. Druhá vec ze moje deti tiež niesu až tak nadšene zo školy, mladší syn keby nemusel tak tam nechodí 😆ale tak je to súčasť života, tak to tam berieme. No teším sa ze je už dnes piatok
Citala som iba prvu stranu diskusie, ale mozem potvrdit, ze tieto slova su vyslovene s nadsazkou. Nehanbim sa priznat a na prvej strane to tusim nikto nenapisal, ze si potrebujem od deti aj odpocinut. Tak ako sa strasne v juni tesim, kolko toho spolu podnikneme, tak mam uz na konci augusta akurat dost. Synovi kolektiv extremne chyba a ja nerobim ku koncu nic ine iba pocuvam jeho placlive nalady, reci, ako sa nudi, a denne zhanam kamaratov, s ktorymi by sme sa mohli zahrat. A taktiez pocuvat hadky medzi detmi moze byt vycerpavajuce. Nie je ziadna nahoda, ze prace, kde sa pracuje s ludmi, su tie najnarocnejsie a vacsinou maju aj kratsiu pracovnu dobu, ci lekar, ucitel, psycholog a pod. Tak ako si potrebujem odpocinut od kolegov, a idem z prace rada domov, hoci ma praca bavi, tak si potrebujem odpocinut od muza, od mamy, od deti a proste byt zase niekde inde, s niekym inym a robit nieco ine. A za mna je to v poriadku tak.
Ja som sa tesila.Sampus som sice neotvarala,aj leto sme si v ramci moznosti uzili-ale: konecne mame aky taky rezim,dieta je v skole,kde ma kontakt s detmi,kedze doma ani v susedstve ziadne deti nemame,nieco nove sa zas nauci,ide na kruzok aaaa nepocuvam cely den mami mami mami mami mami.Tiez mam svoju pracu a povinnosti a tak isto mam narok si sadnut a v klude vypit kavu.A poobede ked je doma sa vystiskame,a vtedy mame na seba cas a vsetko je ok. neviem teda,je to na odobratie dietata?

Tak ja neviem, aj ked som to zo zartu povedala aj :ze bucham konfety pred skolkou naozaj zo standy len🫣aj ale tiez na nich cely den myslim ako im to ide. A idem pre deti hned ako sa da…