Prešlo 5 rokov, ale neviem milovať svoje dieťa
Prešlo 5 rokov a ja stále neviem ľúbiť svoje dieťa. Je to vôbec možné? Dieťa nebolo plánované, ex ma opustil a na potrat som ísť nemohla. Ani potratiť sa nedalo. Nech sa snažím akokoľvek neviem to dieťa ľúbiť. Starám sa o neho z povinnosti. Väčšinou ma vola menom nie mama. Nedala som mu nikdy pusu,ak objatie tak také umelé. Nedokážem to a ja neviem prečo. Driem ako kôň aby som mala peniaze a on ma stoji skoro celu výplatu. Som unavená a znechutená zo života. Nebaví ma to.
V živote som chcela mať lásku od chlapa ale som sama, nikto ma proste nechce .
Kondom ti nemusi nikto schvalovat, staci rozmyslat a kupit si ho, nic viac.
Aha a cize riesenie bolo teda nechraneny sex, aha :D no dobre potom, to uz je menej riskantne
@heidi4 ako píšem kondómy sme mali
Tak si nemala sexovat
a s akou ochranou?? proste pri každom sexe musíš počítať aj s touto možnosťou, že ochrana zlyhá.. ja neviem
mala si 17 čo ti na to povedať no
Lásku svojho života si treba porodiť. Žiaden cudzi chlap nestojí za lásku akú môžeš dať svojmu dietatu a žiaden chlap ti takú lasku ako dostávaš od svojho dieťaťa neprejaví.
Pánko nech platí výživné. Je to jeho starosť.
Sterilizácia je tiež možnosť.
Tak ho daj na adopciu teraz, to dieťa cíti, že ho neľúbiš, preto ťa oslovuje menom. Musí to byť hrozné vyrastať bez lásky od matky a otec ho nechcel tiež ani zvyšok rodiny,
chudák to dieťa, musí sa cítiť hrozne. Daj ho radšej na adopciu, nech mu nájdu milujúcu rodinu, ešte má šancu, má nízky vek.
@lusyc Výživné platí ale 4 roky mi neplatil. A ti zameškané už neuvidím. Lebo on vraj nemal.
A tých 50e mesačne ? No co z nich. Ja pracujem 5 hodín denne lebo viac sa mi nedá , škôlka zaniesť, vybrať.
toto je tvoj zivotny udel. Naucit sa zvladnut tuto situaciu. Myslim, ze kazdy mame v zivote prejst ozaj tazkou ulohou. Uz si to prijala, bojujes ako vies. Ja ti uprimne drzim palce. Mozno keby by si sa na to dietanepozerala ako na potomka ( lebo to ti je protivne) ale na kamosa a spolubyvajuceho, tak sa trochu uvolnis. Zatial sa snaz ozaj pretvarovat, pretoze potrebuje dobre vzorce do zivota a ked ty sa necitis dobre nemusi aj ono ze
Ja dúfam že toto je vymyslená téma, že admini usúdili, že je tu dnes nuda
@karmen118 a v 5 rokoch zabudne odkiaľ odišiel? Zvykne si tam ?
Si ukazkovy priklad toho, ze ani zdaleka nie je kazda zena stvorena pre materstvo.
@ivik4 male dieta vola matku menom, ty si naozaj myslis, ze to dieta to nevnima, ze sa o neho niekto stara lebo musi a nie je lubene? silene objatia to naozaj nevyriesia a vdaka tejto vychove z neho vyrastie bud niekto, kto nebude schopny prejavovat emocie alebo naopak niekto, kto bude mat cely zivot problem so sebavedomim, zufalo hladat niekoho, kto ho bude lubit a velmi pravdepodobne skonci v toxickom vztahu 🤷♀️
Myslím, že aj to sa dá súdom riešiť. Opýtaj sa v bezplatnej právnej pomoci v obci.
To že ti neplatil je tvoja chyba. Mala si to riešiť a nie počúvať, že nemá
A neskusala si niekedy ist k psychologovi? Mozno nevies dat lasku dietatu, lebo si jej sama vela nedostala od rodiny a ani sama seba nemas vobec rada. Dufala si mozno, ze ti to vynahradi laska muza a ked to nevyslo, tak si sa uz uplne zatvrdila.
Ak ta tato situacia trapi (a asi ano, ked sem pises), tak skus ist na tu terapiu. Este sa da vselico zlepsit.
@domka222 Ja som to riešila ale súd sa stále odkladal.
@marianarem
@marianarem Skúšala, dala mi aj lieky. Ale ťahala odo mňa iba peniaze a dávala mi lieky po ktorých som bola mimo reality a viac z nich preplačem ako keby mali iný účinok.
Bože, ja chápem, že toto je ťažká téma, ale ako pomôže to, ak budete autorke nadávať?
Reči o ochrane sú tu zbytočné, lebo už sa stalo.
Jasné, že si predstavovala svoj život inak a tým, že jej nikto nepomôže, je v tom sama.
Keď už ťa rodičia prehovárali nechať si dieťa, tak by mohli aspoň trochu pomôcť.
@ivik4 velmi sa mylis ked tvrdis ze dieta nevie ze ho nema rada… vie to velmi dobre, citi to, nema k nej ziadne hlboke puto ked jej ani nehovori mama. Je mi toho decka velmi luto, z takto vychovaneho cloveka vyrastie v lepsom pripade iba clovek ktory nebude vediet nadvazovat a udrziavat zdrave vztahy, v horsom pripade nejaky psychopat ktory si nedostatok materinskej lasky bude riesit po svojom…
@unicornlady ved treba si kopnut 😀
Tiez rozmyslam naco su teraz potrebne reci o ochrane.
Keby do nej kopnem tak si pomyslim ze to fakt nieje dobry napad lebo ked teraz nedava lasku k dietatu, po komente odo mna o ochrane a o tom aka je bestia a podobne co tu citame, moze tomu dietatu este aj ublizit .Vsak bude mat este väcsiu depku nez mala doteraz.
Takze radsej nenadavat, za mna
Inak taketo temy tu boli uz v minulosti
@unicornlady A co presne autorka od tejto temy cakala? Pochopenie? Ze sa prihlasi x inych zien, ktore to maju rovnako alebo? Chcela radu, pomoc?
Lebo ja naozaj neviem, pre mna je to cele smutne, ked si predstavim, kolko tem tu zakladaju zufale zeny, co by za dieta neviem co dali a potom napise niekto, kto povie, ze zavidi neplodnym zenam. Tazko sa reaguje pochopenim a podporou na takuto temu.
Pre pana boha zenske este 100x ma oznacte prosim 😀😀😀😀😀😀😀😀
Pozri skoda, ze si ho nedala na adopciu skor. Tak skus adopciu teraz. Popytat sa ake su moznosti. Je to velmi zle pre dietatko zit v takomto prostredí. Nemas nejaku sesternicu alebo vzdialenú rodinu, co nemoze mat dieťatko? Podla mna by sa ti zišli aj terapie od psychologa. Ale Kazdopadne si dieta zasluzi lasku, objatia, bozky a to vsetko co patri do milujúceho vztahu.
Na lieky by som to az tak nevidela. Ked lieky, tak si bola asi u psychiatricky. Treba psychoterapiu a dlhodobu, da sa ist aj cez poistovnu. Zdroj lasky treba najst vo svojom vnutri, podla mna sa tam niekde skryva, aj pre teba samu aj pre dieta.

@doriiis 23