Prešlo 5 rokov, ale neviem milovať svoje dieťa
Prešlo 5 rokov a ja stále neviem ľúbiť svoje dieťa. Je to vôbec možné? Dieťa nebolo plánované, ex ma opustil a na potrat som ísť nemohla. Ani potratiť sa nedalo. Nech sa snažím akokoľvek neviem to dieťa ľúbiť. Starám sa o neho z povinnosti. Väčšinou ma vola menom nie mama. Nedala som mu nikdy pusu,ak objatie tak také umelé. Nedokážem to a ja neviem prečo. Driem ako kôň aby som mala peniaze a on ma stoji skoro celu výplatu. Som unavená a znechutená zo života. Nebaví ma to.
V živote som chcela mať lásku od chlapa ale som sama, nikto ma proste nechce .
A máš pocit, že to dieťa ťa ľúbi a prejavuje ti lásku? Keď ma to moje začalo objímať, bol to dosť posun.
Dalsia co sa nedalo, nechceli, nemohla som. Len plne usta vyhovoriek a ziadna zodpovednost. Toto vyplakavanie je len lutovanie samej seba a vlastnej neschopnosti.
A to, ze nemas rada svoje dieta a ze lutujes ze si ho porodila je len dalsi nevyzrety vykrik do tmy. Nemas si kde vybit frustraciu nad vlastnou neschopnostou.
Nikto ta lutovat nebude. Ja lutujem to dieta, ked dospeje bude spominat aku mizernu matku malo a snad bude mat trochu viac rozumu a nebude opakovat tu istu chybu.
Ahoj, no prepac, ja som mala 19 ked som otehotnela, 20 som dovrsila 3 mesiace pred porodom, aj ja som sa bala stat sa mamou, bola som mlada. Sice u nas svadba bola, ale kazdy mal v hlave otaznik. Narodil sa nam syn, dali mi ho do ruky a laska na prvy pohlad! Preco ho nevychovava sestra. Predpokladam, zijes s rodicmi, kedze ta na ulicu asi nevyhodili. To vyzivne si pytaj sudom a to aj spatne! To, ze si neschopna a nevedela si vybavit vyzivne na dieta 4 roky, je tvoja chyba a nie chyba dietata. To, ze pracujes denne 5 hodin je tvoje rozhodnutie a dieta s tym nema nic. Nebud p.ca na svoje vlastne dieta. Ty nemas rada samu seba! Tvoje stastie zavisi od teba.
Odkiaľ si? Nešlo by to so škôlkou vybaviť na celý deň,veď už bude predskolak a keď máš zmluvu na 5 hod, možno by si mimo toho stíhala aj nejaké hodinové upratovanie či inú brigádu. Možno Ti len chýba byť viac medzi ľuďmi, 5 rokov riešiš len dieťa a si doma... Nezblizila by si sa s niektorou mamičkou zo škôlky? To,že si mama už nezmenis, ale musíš zachraňovať v prvom rade seba,aby si mala silu aj na dieťa. Ja Ťa chápem. Riešenie je nájsť aspoň nejakú kamošku, ktorá by mu vynahradzala lásku, kým sa dáš dokopy a začneš sa cítiť komfortne v role matky
@zunaf čo je na tom, že sa pýtam prečo pracuje 5 hodín?môže mať syna chorého, ktorý tam dlhšie nemôže byť a pod...veď mi je jasné, že to je obmedzenie a peniaze by sa zišli a viac by zarobila, keby bola dlhšie v praci
Autorka žiadny chlap ti nedá lásku ako dieťa.Dostala si veľa dobrých rád snáď si niečo z toho vyberieš.Len Ti chcem povedať odhliadnuc od tvojich citov, že máš to ťažké byť sama na dieťa a snažíš sa ako vieš mohla si byt na sociálke atď...s kým, alebo kde bývaš?
@mira0611 prečo takáto ostrá kritika? Ty si otehotnela v 19, predpokladám si mala podporu v rodine kedže v 19 asi nikto nemá na svadbu, partnera, ktorý si ťa vzal. Bála si sa byť mamou, chápem, ale ty si mala zázemie ktoré ona nemá. Ona otehotnela neplnoletá, rodičia ju len nútili a nepomohli, partner sa na ňu vykašlal. Ty si mala vhodné podmienky pre lásku na prvý pohľad, ona nie, ona bola dotlačená, cítila sa ukrivdená a sama. To sa nedá porovnávať. Ona sa potrebuje dať psychicky dokopy, potom môže riešiť výživné a väčší zárobok. Mimochodom súdy nefungujú tak, že dnes si podám návrh na zvýšenie výživného a zajtra ho mám.. súdy trvajú aj roky, priemer je 6 rokov. Toto jej fakt nepomôže.
Rovnako aj ostatní, čo jej tu nakladáte.. na texte vidno, že je frustrovaná. Ona neprišla napísať že zaniesla dieťa pod most, lebo jej to je šumák, ale že sa trápi tým, že mu nevie dať lásku, no napriek tomu sa o neho stará. Ona potrebuje pomôcť, nie kopať do nej.
chuda dieta :( rodicia nesuhlasili s adopciou, lebo ved co by asi susedia povedali, ale postarat sa/pomoct uz nie. najlepsim riesenim by bolo dat asi dieta na adopciu, urcite citi ten tvoj nezaujem a ze ho nemas rada. aky priklad mu tym davas do zivota? aky jedinec z neho vyrastie? s velkou pravdepodobnostou si bud ani nenajde partnera, alebo mozno niekoho, kto ho tiez ani nepohladi/nevyzna mu lasku atd.. pokial mas toho plne zuby, nezvladas to ako pises a dieta nemas rada/nemas k nemu ziadny vztah, tak ho daj na adopciu a verim, ze sa dostane do lepsieho prostredia a k ludom, ktori ho budu mat radi ❤
@annelise17 ja som sa rozviedla, aj ja som riesila vyzivne aj byvanie...preto ostra kritika, lebo ani v tazkych casoch som neprestala lubit svoje dieta, a nezacala som ho obvinovat.
Dali mi do ruky, male dietaz 2600g a 45cm mal, narodil sa predcasne. Bolo take bezbranne, také nevinne, take ciste...nevedela som ho nelubit, prve co ma napadlo, ze toto dieta musim ochranit, musim vychovat, ako moze byt 1 bytost takato dokonala?! Prepac, ale ked vidiš malé psie steniatko, tak sa ti trochu neroztapa srdce?
@mira0611 mne je ľúto jej dieťaťa, ale je mi ľúto aj jej, pretože to nemala a nemá ľahké. Je úplne normálne, že aj matka, ktorá dieťa plánovala a bolo vytúžené sa dostane do stavu, keď porodí a nič necíti. Láska na prvý pohľad nie je samozrejmosť a mnoho matiek sa naučí ľúbiť až časom a nie je to ich vina, je to normálne, pracuje psychika, hormóny, tie ženy sa začnú cítiť zle, ako zlé matky ktoré zlyhali, lebo neľúbia. Môže to prísť až k popôrodnej depresii a frustrácia narastá. A to sú ženy, ktoré po dieťati túžili. Čo ona, ktorá bola dotlačená, bez pomoci partnera a rodiny, bez možnosti sa rozhodnúť, keďže nebola plnoletá? Zlé psychické nastavenie už musela cítiť v tehotenstve. Je jasné, že keď prešlo 5 rokov a nijak sa to neriešilo, tak frustrácia je obrovská a ona upadla do hlbokej depresie. Tu treba pomôcť, nie kopať.
@annelise17 ahoj, s tvojimi prvymi 2 vetamj na 100%suhlasim. Ostatne beriem tak, ze mas aj nemas pravdu, nie sme kazda rovnaka, ale matka je matka a neviem si predstavit, ze za 5 rokov si nevedela vytvorit, ziadnu citovu vazbu k svojmu dietatu.
@mira0611 ona sa o neho aspoň stará,ale čo tie matky čo deti utopili, hodili do latriny, smetného kosa, alebo odložili do detského domova a žiadny záujem? Čo ak má depresie? Myslíš že v takom prípade jej tvoj komentár pomohol?
@mira0611 Možno nevedela a je to reálne, ak bola 5 rokov na všetko sama, frustrovaná a s neliečenou, prehĺbujúcou sa depresiou. V takom stave povie človek všeličo, nemá nádej, nedokáže myslieť pozitívne, nechce sa mu doslova ani existovať, robiť žiadne bežné úkony, proste nič.. to je stav do ktorého sa dostala a sama s ním nedokáže nič urobiť, môže trvať kľudne aj celých 5 rokov, možno viac a potrebuje odbornú pomoc aby sa dala dokopy a zas videla svet trochu farebnejšie.
Ides na to uplne zle, ale ze uplne. Chces lasku, no nechceš ju od dietata. Pritom nikdy ti ziadny chlap neda taku nezistnu a cistu lasku ako dieta. Mozes lubit a byt lubena najviac na svete, len si to musis urovnat v hlave. Laska nie je,ze sa nechas chlapovi pretiahnut, co je v tvojom ponimani akoze laska kolki su taki,co opijaju zeny rozkom, len aby mohli zasunúť 🤦♀️).
Neublizij dietatu,ked ty si citivo vyprahnuta. Raz ta za toto bude nenávidieť a ver tomu,ze citi,ze ho nelubis (mozno mu davas za vinu,ze ex odisiel).
@lenkasarka ja tuto cast uznavam, ze sa stara.
@annelise17 prosim, ta fakt si myslis, ze na vsetko bola sama?
Predstav si, ze mas rodicov a sestru ktora je neplodna a tebe sa narodi dieta, tak mi nech nikto nehovori, ze sa stary rodicia a sestra by sa netesili dietatku.
V mojom okoli, co mam skusenosti, ze su nezhody a vojny pocas tehotenstva ak je dieta nechce, potom sa narodi a rodicia su paff. Kazdy je statny.
Keby si mala 2 dcery a jedna by bola neplodna, a druhej sa narodi nechcene dieta ...tak by sa 99,9% tak pristavi, ze toto je moje jedine vnuca, najcennejsie co mam.
Dnes je svetový deň duševného zdravia.
To len na pripomenutie "dámam" ktoré hejtuju autorku.
Číta sa to ťažko, ale oveľa tazsie mi je z reakcii väčšiny cudzích zien 😞
Dofrasa, autorka si to sama uvedomuje! potrebuje PODPORU a POMOC a nie odsúdenie!!!
A keďže tento stav trva uz príliš dlho, je to nad jej sily.
Milá autorka, myslím že toto sama nedáš.
Padli tu dobre mienene rady, prosim vyhľadaj odbornú pomoc.
Silno ti držím prsty
@mira0611 možno bola, ani súrodenci a starí rodičia nie sú všetci rovnakí a sem by to dosť zapadalo. Pretože toto je presne to, že autorka je emočne chladná, je to zrejme jej vzorec z detstva, čiže pravdepodobne jej rodičia jej nikdy nedali lásku. Prečo by to malo byť inak ku vnúčaťu? Nevieme, ako to je v tej rodine.
@mira0611 skús si tu dohľadať niekoľko príbehov a pochopíš,že sú aj takí ktorí nejavia ani najmenší záujem o svoje vnúčatá. Proste ľudia sme rôzni a musíš brat v úvahu,že ty to máš tak a iný človek to má úplne inak.
Driem ako kôň. 5 hodín denne 🫣 fuuuu. Choď na kuratelu a povedz im, že ho nechceš. Oni budu vedieť ako postupovať. Už keď máš tak strašne sebecké srdce, tak najlepšie čo spravíš, keď sa ho vzdas. Dieťa bude mať nádej začať žiť normálny život. Co by za to dali tie množstva neplodných žien! Kolke peniaze vrazili do neúspešného tehotenstva. A ty samá výhovorka, samá perla. Hnus!
@mira0611 úplne v pohode. Mňa mater vyhodila z domu v deň mojich 18tich narodenin, dnes mam 3 deti , po každom pôrode som jej poslala fotku plus info, že narodil som sa, bla bla bla. Normálne jej to je u pi.i že má vnucence. Deťom vravím, že starká zomrela pri havárii lietadla 🫣
Baby, tie čo ste tu dlhšie, možno si pamätáte maminazosatnika, alebo aký to bol nick
Ja i myslím, že toto je jedna a tá istá osoba a tam bolo mrte problémov
Viete comu ja nechapem v tomto zivote ? Zena, co by dala vsetko za to aby bola maminkou nou nemoze byt a ta, ktora to ani nechce ta ma ani nevie ako.. tento svet je cely naopak.. a neprestava ma udivovat co sa tu deje, same zlo vsade.. autorka ani nevies ake stastie mas, ze mozes byt mamina, lutujem to male stvorenie, ktore ani nepociti tu bezhranicnu lasku medzi rodicom a dietatom..
@vevebono chápem ako si to myslela, 5 hodín je pre niekoho brigáda, ale ona pokiaľ je v ťažkej depresii, čo evidentne je, tak pre ňu je to skutočne drenie.. pretože ľuďom v takom stave sa nechce ani vstať z postele, nechce sa im žiť bežný život, lebo nevidia zmysel, sú v kolotoči negatívnych myšlienok.
Ale tak uz toho chlapčeka mas,tak skus mu tu lasku dat aspon hranu,nevies sa tak premôcť?Si mlada,mozno to pride neskor len aby prenho nebolo neskoro.
Ty este zažiješ lasku ale ten maly chlapcek ma len teba,Neodmietaj ho,nemyslí tak tragicky ako keby si sla umierať,stale mozes zit a mat stastny zivot,ale mysli na to ze jemu mozes takymto prístupom zničiť zivot.
Dieťatko zato nemôže viem ze je to pre teba ťažké ale predstav si ze by si oňho nedajbože prišla že by zomrelo, určite ho ľúbiš len máš ťažký život a vidíš veci čierno raz bude dobre a budeš sa na veci pozerať inak. Hlavu hore
@autor dúfam že navštevujes nejakého psychológa, lebo potrebuješ pomoc, naviesť, nájsť zase iskru a zmysel života. I keď o Tom pochybujem, lebo popri robote asi nemáš ani čas áno energiu ani financie na seba. Drž sa. ❤️

@janai1 Tak si ho mali vziať starí rodičia. Koľko je takých prípadov? Plná telka... Ja by som neváhal ani sekundu. Vychoval som deti, vychovám aj vnúčatá keď bude treba.