icon

Príchod dieťaťa - praktické tipy, ako si uľahčiť život

elzena2
29. máj 2018

Aké konkrétne triky pomáhajú zvládnuť prvé mesiace? Či už s prvorodeným alebo keď príde súrodenec.
Klasika, ktorú tu píšu každej vystresovanej matke s výčitkami svedomia je, nebáť sa požiadať rodinu o pomoc a nájsť si čas pre seba.
Mňa zaujímajú skôr drobnosti, ktoré možno sú na úkor niečoho iného, ale krátkodobo pomôžu. Prípadne niečo stoja. Rady v duchu "Zúfalé situácie si vyžadujú zúfalé riešenia". Potom už je na každej z nás, aby si vybrala, čo sa jej hodí, čo je ochotná urobiť a čo má možnosť si zaplatiť, aby sa psychicky nezrútila.

Zatiaľ mám na zozname tieto:

- uspávanie v šatke
- dopredu (posledný mesiac pred pôrodom) si nakúpiť trvanlivé potraviny (cestoviny, ryžu, pretlak, kukuricu v konzerve...) + zásoby drogérie (toaletný papier, prášok na pranie, mydlo...)
- zavariť/zamraziť si hotové jedlá
- využívať online nákup všetkého, čo sa dá
- vyzistiť možnosti donášky jedla (školská jedáleň, vývarovňa, reštauračné menu)
- zaplatiť niekoho na upratovanie
- zaplatiť niekoho na opatrovanie staršieho súrodenca/škôlka
- zaplatiť niekoho na venčenie psa
- vyspať sa cez deň, keď spí dieťa
- súrodenecký kočík

Pridajte ďalšie, aby som sa mala čím inšpirovať pri druhom dieťati.

Strana
z4
ukulela
25. júl 2018

@yanni ja som na vankusi casto kojila vo "futbalovej polohe" - dieta nelezalo pred prsnikmi, ale pod pazuchou, tahalo teda pod inym uhlom a lepsie sa mi uvolnovalo mlieko, suhlasim, ze treba vyskusat - ja som mala pri prvom vankus pozicany, ten som vratila a teraz kupila z bazosu za dobru cenu takmer novy. keby som nemala dobru skusenost "zadarmo", tak nekupujem 🙂

biela_sova
25. júl 2018

@ukulela anooo, aj vankus uz mam, ten z lidla, ja som si ho povodne kupila ako podlozku pod nohy, ked spim. takze vidim, ze ho vyuzijem. ano, miesta mame dost, takze pultik snad odvedie svoju pracu dobre. Keby Ti este nieco napadlo, co by sa hodilo, sem s tym ;)

Strana
z4