Rodinní príslušníci ma po narodení dieťaťa prestali zdraviť
Ahojte,
Neberiem to nejako dramaticky, ale už dlhodobo si všímam jednu vec. Mám ročné dieťa a keď som s nim doma a prídu nás pozrieť svokrovci alebo švagriná, tak takmer vždy sa pozdravia len dieťaťu a mne nie. Hocikedy v priebehu dňa k nám príde svokor len niečo doniesť, vziať a pod. Otvoríme mu a vždy len :"No ahoooj (meno dieťaťa) ." Ja sa samozrejme pozdravím, ale moje "dobrý deň" zostáva väčšinou len nepovšimnuté. Tiež keď príde švagriná, tak hneď hovorí len na moje dieťa a volá ho k sebe a až keď ja sa pozdravim "ahoj", tak sa mi pozdraví.
Neviem, no som toho názoru, že keď niekto niekam príde, tak je slušné sa pozdraviť všetkým. A to isté sa deje keď odchádzajú. Pozdravia sa dieťaťu a mne až keď reagujú na moje pozdravenie na rozlúčku.
Naopak zas keď prídeme my ku nim, tak sa postupne pri príchode každému normálne pozdravim koho vidim, no tiež to zostáva často bez odozvy a zvítajú sa zas len s naším dieťaťom a najradšej hneď by nám ho brali z rúk.
A to nemáme žiadne zle vzťahy. Práveže celkom také v pohode, priemerné. Chápem, že sa z tešia z vnúčaťa, ale tak toto by mala byt taká základná slušnosť. Neviem či už riešim blbosti, ale sem tam mi to už príde také neúctivé a možno to aj zamrzí. Ale už sa nad tým niekedy radšej len v duchu zasmejem, že no ok tak som zas neviditeľná.😅😅
Ako sa staviate k niečomu takémuto?
Toto naozaj riesis? Ale no, stop bein attention slut 😂
Nie nie je to banalita a mam to rovnako. A odzrkadluje to ich vztah k tebe. Preco moji rodicia toto nerobia ale len svokrovci? Lebo ma maju v pazi. A ja ich uz toez totalne, nebudem sa zdravit ani ja. A navstevy nastavujem na minimum. Oni ku nam takmer vobec a my ku nim obcas (len kvoli ucte k partnerovi).
What? 🙂
Nie si sama, ja som si to tiež všimla. Hlavne pri rodine, kamaráti a iné návštevy nie 😂 ale brala som to tak, že je to prvé vnúča a na dlhší čas oki aj bude jediné z oboch strán, tak je to proste nadšenie. Ale už to buď prešlo, alebo si to nestíham všímať
Strasna blbost a tusim aj u nas tak isty cas bolo, lebo vsak radost z dietata. Bolo mi to tak jedno
Pozdraviť je základná slušnosť tiež by ma to sralo
Ano, si neviditelna, lebo vsetkych zaujima v prvom rade male zlate dieta. Zmier sa s tym, mamka, lebo to budes mat tazke 😁 A inak riesis blbosti. Na tvoj pozdrav odpovedia, kde je problem.
@kiki68 😅 Attention slut, keď čakám to, že sa mi niekto normálne pozdravi, ked príde na návštevu? Aha, ok 😂 Ja nie som z tých, čo by riešili ozaj každú pi**vinu, ale čakám len elementárnu slušnosť 💁🏻♀️
@luci219 vsetkych zaujima dieta, nie mamka, tak to je a bude. Co sa maju uklonit, ci ako? Ja neviem, ale toto je taka prva zmena, ze ako mama zacnes byt mierne neviditelna.
Riešiš blbosti.
ja by som sa teda rovno spýtala - aj ty si tu? som si ťa nevšimla…
Chapem ta, tiez to tak vnimam. Napr. moja svokra, s ktorou mam inak dobry vztah a sprava sa normalne, milo, to robi tiez do istej miery. Pride na navstevu a normalne ako sa otvaraju dvere, ona uz ma pohlad nastaveny smerom dole na deti. Pozdravi najprv ich a zacne sa s nimi rozpravat a ja tam stojim a cakam, kym sa konecne zvita aj s nami dospelymi. Uz som sa raz aj otocila a vratila naspat do kuchyne k rozrobenej robote. Mas dve moznosti, bud to budes ignorovat, alebo to vracat naspat.
Ale vravim, chapem ta. Aj ako matky chceme byt vnimane ako normalni ludia, nie len ako opatrovatelky a kucharky. Kazdu mamu potesi, ked niekto prejavi uprimny zaujem o to, ako sa citi, co preziva, pokeca s nou tak otvorene, a nie len o detoch. No zial, druhym to bud casto nedochadza, alebo to niektori (hlavne ti svokrovci) robia aj tak trochu naschval.
Úplne ťa chápem, nie je to banalita, hoci sa to tak môže javiť. To, čo opisuješ, nie je o dramatizovaní, ale o základnej slušnosti a rešpekte. Keď sa niekto pozdraví len dieťaťu a teba odignoruje, hoci si dospelá osoba a matka toho dieťaťa, pôsobí to neúctivo , aj keď to zrejme nerobia naschvál. Môžeš to zľahčiť humorom: Ahojte, tu je aj mama, keby ste si nevšimli. Nie si precitlivená. Je to normálne, že ti to vadí, nikto nechce byť neviditeľný, keď je dospelý v miestnosti.
Som prekvapena, kolkym pride ako blbost, ked niekomu nestojite ani za pozdrav a ignoruju vas. Pozdravit je slusnost, odzdravit povinnost, to by ste uz ako dospeli ludia mohli vediet. A ze je v hre nejake male dieta nie je ospravedlnenie na to byt nevychovany buran, praveze o to viac by sa mali spravat slusne, lebo davaju priklad tomu dietatu, od ktoreho budu o rok ocakavat, ze pekne pozdravi.
@luci219 neotvarala by som dvere s dietatom na rukach, nech ich teda nerozptyluje 🙄 pripadne pekne nahlas “aj ja vam prajem pekny den”. A ak by ma niekto opakovane ignoroval so zakladnym pozdravom, tak ja ho budem ignorovat so vsetkym ostatnym.
Toto naozaj riesis? Ale no, stop bein attention slut 😂
@kiki68 ty si attention slut
@luci219 tie ktoré ti tu píšu ze riešiš blbosti, sú same blbé. Byt pozdravený, teda aby sa mne v mojom dome návšteva pozdravila, je základná etiketa. Nemusíš byť na to ani princezná, ani citlivka ci nejaká premotivovaná povaha, proste pozdraviť sa ti ľudia majú a hotovo.
Len vieš v com je problém? Toto je jeden z mnohých udelov matiek. Akonáhle porodime, uz nezaujímame nikoho. Vsetka pozornosť je nasmerovana len na dieta/deti, a veľmi smutné je to, ze to stále takto bolo, stále takto je a hlavne to boli zato, lebo vlastná rodia je tohto schopna..
Toto sa mi raz stalo ale naopak. Iski sne s priatelom ku nim a ja som tiez prva pozdravila toho malinkeho jeho sestry.
Mili ma upozornili, ze prvy sa zdravia ridicia a potom ostatni 😁. Ale nemali mi to za zle, toho maleho som mala rada a ich tiez, dobre sme si vsetcia rozumeli.
Ale ja by som ich odignorovala a riesila svoje veci. Je to neslusne a prejav nerespektu voci matke.
Nemusim byt stredobod ale zaklad slusneho spravania nepusti.
Bolo by ine, keby to urobi kamoska ktora pride tiez s detmi a zacnu sa takto hrat. Viem aky je nas vztah a ze ma respektuje aj ked pa srdecne pizdravi az o 5 minut neskor 🙂.
Rozumiem ti. Mama nie je neviditeľná, žiaden inventár. Pokojne to povedz,že si tu a rovnako ako dieťa, aj ty si zle túto noc spala. Zdieľaj, radosť z dietata ale aj pocity. Po čase ti ignorovanie bude prekážať a ovplyvní vzťah. Moja skúsenosť.
Narodením dieťaťa aj žena získa novú rolu, rolu matky. Tá nie je podstatná v rodine? Matka si nezaslúži pozornosť a rešpekt zato, že priviedla na svet nový život a že ho bude vychovávať? To fakt toľkým ženám príde v poriadku, že ženu - matku nepozdravia, lebo veď prídu kvôli dieťaťu? To aj deti učíte, že netreba zdraviť každého? Wau!
žiarliš v podstate na svoje dieťa 😂 Ale tak ja si myslím že to nie je nič proti tebe, proste zamerajú pozornosť na dieťa, pozerajú či ich vníma a ak áno idú k nemu a zase pri lúčení pozerajú ako reaguje ked odchádzajú, či im zakýva a tak a proste tá pozornosť je dlhšia ako na dospelého ak ideš k niekomu na návštevu a proste pozrieš na neho, pozdravíš a trvá to možno dokopy 8 sekúnd. A teda ak upriamia pozornosť dlhú na dieťa, nejako sa nedostanú k tomu aby pozdravili teba. Ja by som z toho nerobila katastrofu.
@marsmykkok akože ti fakt príde ok že nepozdravím niekoho ku komu prídem do domácnosti?? 😲
@luci219 z nejakého dôvodu sa vyhybam navstevam a je mi dobre
@marsmykkok akože ti fakt príde ok že nepozdravím niekoho ku komu prídem do domácnosti?? 😲
@biba_18 nech nevesta nepozdravi svokra, svokru, lebo pozornosť jej zoberie svokrina mačka, susedovie dieťa na návšteve, či prestrety stôl....chcela by som počuť názor tých istých ľudí,kt.nemaju potrebu zenu-matku pozdraviť, ak vstúpia do jej domácnosti. Primárna slušnosť v tejto diskusii je pokladana za malichernosti.
Je to zlé a neúctivé, že nikto pri návšteve tvojej domácnosti ťa nemá záujem zdraviť .... Odporúčam ti proste nepozývat ich k sebe domov, nemusíš sa ani s nimi stretávať keď nemajú žiadne základy slušnosti. Mne vadí keď ma niekto neodzdraví a netolerovala by som to.
Ooooo áno, toto bolo a aj je presne aj u nás. Len teda s tým rozdielom že mne to robí vlastná rodina. Aspoň že ocino zostal normálny a privítame sa pusou na lice, tak ako predtým. Raz som stala v chodbe, mama iba za detmi a mna úplne prehliadala, tak som zabúuuučala a odišla. Ale asi nedoplo.

Ano,riesiš totalnu blbosť.