Rozbehnutá kariéra pred deťmi
Ahojte baby, hlavne tie, ktore ste mali skvelu rozbehnutu karieru pred detmi... mam 2 dcerky, zdrave, sikovne, starsia ma uz 7 rokov a ja mam pocit, ze mi v kariere usiel vlak. Baby su non stop chore, ja sice stale pracujem a aj slusne zarabam, ale vsetky kolegyne ma uz za tie roky slusne obehli. Mam homeoffice, peniaze u nas nie su ziadny problem, mame financny nadstandard a napriek tomu mam pocit, ze sa nerealizujem. Ze som ostala zaseknuta doma s detmi. Mam aj prilezitosti v praci, ale neviem to uchopit, lebo... jedna chora, potom druha a realne su v skolskych zariadeniach tak 2tyzdbe do mesiaca.
@babulkomale skus si precitat svoj prvy komentar. Je pisany dost podrazdenym az utocnym tonom. Autorka sa pritom iba prisla postazovat, vychadza zo svojej zivotnej reality a nemoze za to, ze niekto sa ma horsie alebo ma postihnute dieta. Co ma zarazilo viac, kolko lajkov tvoj prispevok dostal.
Buď šťastná že máš zdravé deti. Bývalá kolegyňa na vysokej menezerskej funkcii bola 5x na umelom. Nemá z nich ale žiadne dieťa. Vždy potratila. Posledné v 5 mes. Potom sa psychicky zrútila a dnes už nemá ani tu vybudovanú kariéru. Teraz to je možno vyhorenie z materstva, ale deti vyrastú rýchlo.Už o 5 rokov to bude všetko iné. Ak budeš túžiť po kariére stále ju môžeš budovať. Vždy túžime po tom, čo nemáme. Treba najist zdravý balans medzi tým napĺňať sny a rast a tým vedieť, kedy to treba na chvíľu odložiť. 🙂
@namornicka kazdy vychadzame z nejakej zivotnej reality. Ano pride mi to rozmaznane taketo reci. Vo na taku absurditu mozes napisat?
Ano, bola tam ironia. Ale byvaju tu teda uplne ine komenty, ktorych autorky by si mohla konfrontovat.
úplne chápem, zrejme si podobne ambiciózny typ ako ja..Ja mám situáciu veľmi podobnú, kariera pred deťmi, vzdelanie, prišli deti, reťazová MD, ale od nástupu na prvú MD som pracovala z domu, super plat, pracovné príležitosti skĺbiteľné s rodinou..Manžel sa realizuje ako rodič rovnako ako ja, veľká podpora z jeho strany. A aj keď mám teda naotaj velmi atraktívnu a výnimočnú prácu, občas ma prepadli pocity, že "mohla by som byť ešte oveľa ďalej", ale dala som si to v hlave dokopy, veď predsa noje 2 deti sú a vždy budú pre mňa prirorita, ja som s nimi inak doma, nemám ich zatiaľ v inštitúciách, aj keď starší dávno mohol už byť, čiže sa im venujem naozaj dosť, trávime spolu veľa času, sú zo velmi živé a náročné deti, čiže úväzok 200% a som za to, ze vychovávať deti tak, aby som raz bola na svoju výchovu hrdá a z nich vyrástli šťastní ľudia, to je ďaleko viac ako akákoľvek pracovná realizácia. A potom si poviem, ze to nie je malo mať 2 krásne zdravé deti, vychovávať ich 24/7, popritom mať skvelú prácu, dostatok financií, v práci sa stále posúvať viem, ale nie tak, ako bezdetná..Tak to je naozaj velmi vzácne a je to viac než dosť..Keď som si toto uvedomila, velmi rýchlo ma prešli myšlienky na potrebu posúvať sa stále vyššie. Pre mňa je naprikld dosť dôležitá aj starostlivosť o môj zovňajšok, čo mi zaberá dosť veľa času a v neposlednom rade mentálna a psychická pohoda, ktorú netreba podceňovať. Čo z toho, ze by som sa stále šplhala vyššie, keď by bola zo mna strhaná matka- fyzicky aj psychicky, čo by sa určite časom odzrkadlilo na mojom zdraví, išlo by to na úkor manželstva a času s deťmi a za to mi naozaj žiadna práca nestojí. V tomto celom je najťažšie si to nastaviť tak, aby človek mal všetko ( lebo z môjho pohladu ja mám aktuálne všetko), ale neísť do extrému..Veď vedieť skĺbiť kariéru a deti je topka a netreba chcieť ísť stále vyššie, treba vedieť aj spomaliť a ten zivot si užívať..Tie skutočné hodnoty nenájdeme v práci. Mne pomáha si toto uvedomiť a som s tým ok..
@29simona29 Toto je velmi dobry nazor 🙂
@29simona29 Mozem sa opytat,v akom odbore robis a kde (statna sprava,korporat)?Zaujima ma to preto,ze tiez budem teraz po MD hladat nieco,kde je hlavne work-life balance.
@liliana8 verejný sektor☺️
@babulkomale uuuuu aka ustipacna reakcia.
Kazdy ma priority inde. S chorymi detmi sa takisto da zit.
Co je zle na sutazivosti? Taky clovek moze byt takisto pokorny.
Aspon je akcna a nespravila so svojich deti stred vesmiru, pretoze to nieje ziadne dieta. No aj tak sa stara.
A nikde nenapisala, ze pracuje za PC.
@autorka super, ze si sa podelila. Skus mozno viac zakomponovat muza.
@liusa82 problemy to odnáša aj keď človek nemá deti ale v neskoršom veku nie je vsetko take ciermobiele
Zeny, ktoré majú drive, sa na deti nevyhovaraju😉
@29simona29 máš pocit, že úspešne zeny s detmi sú strhane? Potom sa asi medzi nimi nepohybujes😉
@namornicka nevidím na tom komentári nič podráždené , tie lajky len odzrkadluju súhlas vačšiny žien. Mať starosti autorky 🙂)

Neviem čo vlastne chceš počuť....stanov si priority, ale uvedom si , že nemôžeš mať všetko....robíš HO , si často na OČR , nuž takto kariéru teda neurobíš....na druhej strane, nemáš problémy a ani výčitky kde nechať choré deti, nemusíš riešiť opatrovateľku....vždy je to niečo za niečo, nikdy nemôžeš mať všetko - aj HO, aj slušný plat aj karieru a zároveň nemať problém s častými OČR....vždy máš možnosť nájsť pre choré deti opatrovateľku a nájsť si inú prácu kde budeš robiť karéru....