Rozhodnutie mať iba jedno dieťa
Ahojte, je tu niekto, kto sa rozhodol mať iba jedno dieťa? Nemrzelo vás to časom? Ja som jedináčik a mňa jedného času veľmi mrzelo že nemám súrodenca. Ale aj napriek tomu som sa rozhodla len pre jedno dieťa
@kvetinka75 co ine jej ostalo ako si zvyknut?
@sergejj každý by mal mať toľko detí, na koľko sa cíti a koľko mu zdravie dovolí. Nebudem mať dieťa len preto, aby mala dcéra súrodenca, keď má človek zdr. problémy alebo vie, že by mali v budúcnosti finančné problémy. Sú aj horšie veci v rodine ako nemať súrodenca. Hlavne, keď niektorí si ani na meno nevedia prísť
@kvetinka75 Ano to je jeden pohlad. Druhy je ze ludia si chcu odbit ,,povinnost,, mat dieta a venovat sa prevazne len sebe. Tazko povedat ci to nazvat lenivostou alebo pohodlim.
@sergejj dieťa nie je povinnosť. Keby som žiadne nehccela mať, tak ho nemám a je mi jedno, čo si kto myslí.
A ako co by si mala lutovat, tomu nechapem. Niekto chce len jedno a myslim, ze na tom nie je co lutovat, o chapem, ze je na to viacej pohladov. Su taki co chchu mat velke rodiny a vsetko im vychadza a funguje tak ako ma, no su rodiny, ktore su stavane len na jedno dieta. Ale nezabudaj, ze aj presvedcenia sa mozu casom zmenit
My s manželom mame jednu dcéru a nad druhým vôbec neuvažujeme, ani sme neuvažovali. Vo mne vôbec nie je taký ten pud túžby po ďalšom dieťati. Dcére sa venujeme naplno, každý deň je v kontakte s inými deťmi. Len v našej bytovke je 13 deti, na dvore je vždy niekto, keď je škaredo príde niekto k nám alebo ona ide k susedom. Niekedy mi aj sama povie, že chce byt sama, lebo naozaj je stále s niekým 🙈Ona by chcela radšej zajka ako súrodenca 😅 Ja som s jedným max spokojna a to ja mám dvoch bratov, s ktorými mám super vzťah.

Uz som pisal v inom prispevku. U nas v rodine viacero parov lutovalo ze nemalo viac deti. Hlavne z dovodu ze ked chceli dalsie po dlhej pauze, uz sa bohuzial nedalo. Osobne by som nechcel byt jedinacikom.