icon

Rozhodovanie o druhom dieťati: Je to naozaj také náročné?

19. feb 2026

Ahojte, mam 1,5 rocnu dceru a chcela by som druhe dieta. Vsade pocuvam, ako je to s dvomi detmi tazke, ze s jednym sa este da mat nejaku karieru a trochu cas na seba ale s dvomi uz nie. Rada by som sa vratila po materskych do prace, som na manazerskej, velmi dobre platenej pozicii, s flexibilnym pracovnyn casom, viem si veci pomerne dobre zariadit. Je to naozaj taky rozdiel prejst z 1 na 2? Myslim, ze vacsia zmena zivota je z 0 na 1. Uz potom ci jedno alebo dve, moj zivot uz aj tak bude o dietati/detoch, ci mam jedno alebo dve, mam pocit, ze to uz nie je taky rozdiel. Co myslite?

Strana
z2
anonym_bbd325
22. feb 2026

Ked budes na dochodku bude ti fuk ze si mala dobre platenyimanazersku poziciu. Stastie je byt obklopeny vnucatami a detmi.

anonym_dbddfd
22. feb 2026

Myslela som ze budeme mat jedinacika....4 roky sme naň čakali. Lekári tvrdili ze deti bez pomoci mat nemôžeme a bum predsa môžeme a je to naj. Aj pre nas aj pre prve dieťa....ľúbia sa - snáď im to vydrží. Mame rozdiel 4 roky a je to uplne v pohode...

To ze ľudia nestíhajú 1 nieto este 2....poviem úprimne... keby menej kukali do telefónu stíhali by aj 4 deti uuuuuplne v pohode. 🙂

Pri flexibilnej dobre platenej praci nie je dôvod váhať ked po druhom dieťati túžite.

tiezjedna
22. feb 2026

@anonym_autor všetko sa dá zvládnuť. Hlavné je sa z toho nezblázniť😉

kiki68
22. feb 2026
@anonym_dbddfd

Myslela som ze budeme mat jedinacika....4 roky sme naň čakali. Lekári tvrdili ze deti bez pomoci mat nemôžeme a bum predsa môžeme a je to naj. Aj pre nas aj pre prve dieťa....ľúbia sa - snáď im to vydrží. Mame rozdiel 4 roky a je to uplne v pohode...

To ze ľudia nestíhajú 1 nieto este 2....poviem úprimne... keby menej kukali do telefónu stíhali by aj 4 deti uuuuuplne v pohode. 🙂

Pri flexibilnej dobre platenej praci nie je dôvod váhať ked po druhom dieťati túžite.

@anonym_dbddfd presne toto, keby menej visia na nezmysloch, tak daju dalsie dve deti lavou zadnou

anonym_ed0be2
25. feb 2026

@anonym_autor my sme sa rozhodli ked mala starsia rok a asi 3 mesiace ze chceme druhe a kedze to hned vyslo tak mame vekovy rozdiel 2 roky. Nemenila by som nic nikdy.
Bala som sa prveho roka, ale nie narocne to zacalo byt az ku koncu toho roka resp ked sa mladsie zacalo viac hybat, vsade sa stavat, ked sa im uplne prestali kryt spanky.
Ale vsetko to stalo za to ked som ich videla pri sebe ako este take “babatka”. Proste to su pre mna tak krasne spomienky vidiet tie ich uplne nevinne duse a s ich vzajomnu interakciu.
Inak najtazsie pre mna bola kapitola jedenie/krmenie. Starsie dieta zly jedal, nonstop vymyslanie, nechcela sa sama krmit..to by bolo na dlho opisovat a mladsie sice jest chcelo ale brat si same do ruk to tiez nie..vysoka senzitivita. Takze boli aj dni kedy som krmila lyzickou dokopy 10 porcii.

Strana
z2