icon

Rozhovory mamičiek o deťoch

9. jan 2022

Čaute, všimla som si, že väčšina z nás si sem-tam posťažuje na materstvo, minimum oddychu, veľa neporiadku atď popri deťoch. Sama nie som svätá a tiež si niekedy vylejem dušu 😄 a to mám zatiaľ len polročné dievčatko 😅 ale teda moja švagriná je na toto asi najväčší expert. Má 2 deti s vekovým rozostupom 2 roky, pričom teraz čakajú tretie. Ona je už skoro 4 roky na materskej, manžel podniká ale pracuje z domu. Domácnosť a starostlivosť o deti majú rozdelené starým spôsobom t. J. chlap zabezpečí peniaze a žena chod domácnosti + deti. Vždy keď sa s touto švagrinou stretnem, sťažuje sa na to, že nevie čo stále variť. Že musí stále prať a žehliť, upratovať po deťoch, hrať sa s nimi, uspávať mladšiu dcéru, kt. často protestuje, kým staršia zatiaľ behá po dvore alebo rozhadzuje všetko vo svojej detskej. Finančne sú na tom lepšie ako ja s manželom ale aj tak dookola vraví ako je všetko drahé, že míňajú 700€ mesačne len na stravu, že decká pri tom všetko odmietajú a nič nezjedia, že všetky hračky zničia, že plienky sú veľmi drahé. Že dávajú len za súkromnú škôlku skoro 400€ a to tam chodí iba jedna z dcér, plus ešte nezapočítava benzín na cestovanie... Jednoducho väčšinu času sa stále na niečo sťažuje. Ja som na materskej kratšie, ešte nemám dieťa vo veku ich ale teda často ma mrzí, že téma rozhovorov je stále rovnaká a všimla som si na sebe, že mi to akoby uberá z energie a radosti z výchovy našej dcéry. Ako by ste reagovali na takúto rodinu? Vzťahy máme inak celkom fajn, stretávame sa, poradíme si, ale toto v sebe riešim už dlhší čas a neviem, či jej to mám nejako naznačiť alebo radšej nechať tak a nechať ju sťažovať si na všetko možné aj nemožné 😄

karhu
9. jan 2022

ved ked zacne vzdy zmen temu..alebo sa chyti a pokecate si i o inom, alebo ta prestane vyhladavat

denden77
9. jan 2022

ja by som sa jej spytala, z akeho dovodu si zarobili na 3 potomka, ked je vsetko tak na prd 🤷‍♀️😊

dskjhfdlkdjhl
9. jan 2022

Neries v sebe ani na MK, povedz to priamo jej.

ailiba
9. jan 2022

Možno to ani tak nemysli, len si jediná, pri ktorej vypustí páru. Každý sa ma chuť niekedy po sťažovať. Ale nie je to veľmi príjemné, stále počúvať sťažnosti. Normálne jej to povedz.

jana_eyre_2
9. jan 2022

Ja som človek čo sa mu viac ľudí zdoveri, môj manžel tvrdí že pritahujem ľudí ktorí sa potrebujú posťažovať.. a má pravdu, každá moja kamarátka, známa sa mi postazuje.. avšak ja to beriem tak, že každý má potrebu sa posťažovať, majú to ako psychohygienu.. je to preto, lebo sa cítia nedocenené, všetko robia čo najlepšie vedia a žiadna spatna vazba od ľudí o ktorých sa staraju..

a tak príde niekto kto trocha počúva, snažia sa zo seba dostať tu frustráciu.. horšie je, že ta frustrácia sa nezníži nastalo, len na chvíľu a tak sa to opakuje.. viem že to uberá trocha z energie, ja som tichší introvert.. ale zase beriem to tak, že možno troška pomôžem keď vypočujem, niekedy ak má niekto požiada aj poradím.. naďalej mám svoje radosti a starosti.. niekedy aj ja sa chcem posťažovať ale ja som zase skôr pisateľ ako rozprávač..

Veľa som nad tým už uvažovala.. ženy sa potrebujú postazovat.. vidno to aj tu na MK, niekam.to proste musia vypustiť.. aj ty si to potrebovala.. a ja chápem že keď je toho veľa tak to potrebuješ niekde spracovať.. aj tvoja švagriná.. a tak si vybrala teba na to spracovanie.. keď to veľmi prekáža, tak men temu, alebo zniz stretávanie.. ja to beriem trocha ako výsadu že ľudia majú vo mne dôveru..

euka210
9. jan 2022

Tak ja tiez 3 deti po 2r...7r doma a manzel praca a doma praca okolo domu, takze to poznam...je to narocne ked su deti malé...dookola to isté. Už su vacsi,6-10r, ale s tym varenim je veru des prave ked su vacsi...ako mali zjedli vsetko, ale teraz im varit...som rada, ze zajtra konecne skolka,skola 😁 Aj ja mam v sebe to, ze stale o detoch s inym mamickami, ale s rodinou ci blizsimi znamymi preberame aj ine veci samozrejme.
...mozno je taky chronicky stazovatel
...mozno manzel ju nevypocuje, tak sa musi postazovat inde
...moja mama vytahuje ciernu kroniku...stale vidi len to najhorsie co sa moze stat, ci sa stalo...dobre ze je medzi nami 100km...moj manzel, z ineho "sveta", zmeni temu ci chce pocut nieco pozitivne...velmi to veru nepomoze.

whatever1
9. jan 2022

Svagrina ma dve male deti, k tomu je tehotna a muz sa stara len o peniaze? Ked skonci v praci tak doma nic nespravi, o deti sa nepostara? Ved to musi mat tazke. Ak taha vsetko okolo domacnosti a deti24/7 este k tomu je v druhom stave a muz si dopraje kopu volna, kde je rovnocennost a spravodlivosr? Necudujem sa ze sa potrebuje vyventilovat aspon tym, ze sa niekomu postazuje, vyrozprava. Ale necudujem sa ani tebe, vlastne nikoho by to nebavilo pernamentne niekoho pocuvat ako sa stazuje...

marca12
9. jan 2022

Aj moja svagrina sa len stazuje,preto obmedzujem komunikaciu s nou. Mne to teda velmi odobera energiu,lebo za cely cas nepovie nic pozitivne. Aj sa snazim obratit na srandu temu rozhovoru,ale vzdy strhne pozornost na seba a stazuje sa dalej. To su take typy ludi a nezmenia sa.

dskjhfdlkdjhl
9. jan 2022

@marca12 u niektorych konci pozitivita pozitivnym tehotenskym testom😀

heidy222
9. jan 2022

To je taky typ ludi, stazovatelov, najdes ich vsade

autor
9. jan 2022

@denden77 už som to mala aj ja na jazyku 😅

autor
Autor odpoveď zmazal
denka259
9. jan 2022

@jana_eyre_2 krásne si to napísala. Nečudujem sa, že sa ti kamarátky radi zdôverujú

ivangeline
10. jan 2022

Ja by som jej stale poukazovala na to pozitivne alebo davala rady,ako zmenit to,co ju trapi. :D Takze mna by rada nemala.. :D :D (Malokto ma.) ;)

jana_eyre_2
10. jan 2022

@denka259 ďakujem 🙂