Šestonedelie - návštevy

7. dec 2021

Prosím vás,
Máme ani nie 2 týždňovu dcérku.. V tomto covidovom období, sme pre istotu i v karantene.
Povedzte mi, čo je to za dobu, že rodinní príslušníci netoleruju žene po pôrode 600 nedelie, netoleruju karantenu, idu si svoje, ešte sú urazeni a sobecki, ze nevidia vnúča.
A ja zošita jak puzzle, s poporodnym príslušenstvom medzi nohami a oni sa vryju na návštevu, ze im to nevadí, svokor tam čumí na mňa.
Rovno z fleku som ich poslala a samozrejme urazeni.
To naozaj takyto hlupaci žijú v dnešnéj dobe? Kedysi 600 nedelie babky uznávali, žena za plachtu alebo zavreta doma, zotavovala sa a návšteva nehrozila.
A nie že Mikuláš idem na návštevu a to idu vianoce. Ani nie, zeby pomohli o co tiež nestojím, klud je klud, ale len hmatat malu naťahovať, bez rušok skrz karantenu.
Vážne som znechutená.
Svoju rodinu som si ustriehla prídu ked to uznam za vhodne, ale z manželovej strány, nemám slov.
Ani on sám, pritom mam pocit, ze každý si ma u svojich rodičov upratať slovné sam, aby nebol konflikt.

Fakt ako celé na hlavu, polo nahú ma ocumovat, ani gratulujem, len kde je malá.
Týmto u mňa klesli, zákazeme návštevy a su vo dverách hned o týždeň 🤦🏼‍♀️.
Vsetko sami zvladame je to naše prve dieta, hadam niesme hlúpi, ved musime sa sami naučiť. I ked je to únavné, o tom je život.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janetinka27
7. dec 2021

najlepsie,ak tieto veci zorganizuje muz a vysvetli to svojej strane rodiny.uz to mohol urobit. a ked ti dosla teda uz mavsteva,tak si si mihla nieco obliect,aby si tam nebola pred nimi polonaha🙂 ale chapem tvoj postoj, no sestonedelie dnes neznamena,ze budes mat automaticky 6 nediel pokoj od svokrovcov😀 treba si to vykomunikovat

zooeynka
7. dec 2021

Normalne poslat do pi*e....ze po sestonedeli ich pozvete.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zooeynka
7. dec 2021

@elizabet173 ako rodic budem respektovat ked mi deti povedia ze potrebuju klud bars aj 6 tyzdnov. Ty nie? Budem sa pchat niekam kam ma nevolaju len aby som sebecky potulila babo, ktore potrebuje hlavne pokojnu mamu a otca a nikoho ineho? To uz fakt ti rodicia/svokrovci vidia len seba a svoje tuzby byt s vnucatom za kazdu cenu?

janinah
7. dec 2021

Mám 3 t vnucatko.este som ho naživo nevidela.je v Česku..ale keby bolo blízko.tak som už tam aspoň na polhodinku.K inej rodine chodím až po 3 mesiacoch od porodu aj neskôr..Nie je to rodina z tretieho kolená.su to starí rodičia.navsteva po dohode je namieste.kratka a dopredu dohodnutá.ty aj posita a nasratá by si ju mala strpieť.Tvoja reakcia je prehnaná.raz aj ty budeš mať vnúča...

autor
7. dec 2021

Ďakujem za odpovede.ale žienky pisem pri konci, ze to nechápe ani moj muz co ich to napadlo. Dohoda bola, ze pridu ked ich pozveme mam vela šitia. Aj problem dole. Čiže nebeham v nicom tesnom.
Som sa v župane zabalila, myslela som, ze nasa domovnicka prisla, lebo sa riesi i fond. A tam oni.
Ja kazdu chvíľu krvavy spodok s prepacenim ani sediet nemozem. Takze urazeni odisli. Ved tp je na hlavu.
Ja chapem postoj babka dedko, ale toto ani moji starí rodicia nerobili. Nepchali sa kde nemali a pardon, ale moji rodicia sa taktiež nehrnu k nam vobec az v januári planuju a otestvani.
Pretože sme boli ubytovane na izbe s pozitívnou.

Nechapem ked raz dva razy povieme, ze mam bohužiaľ problémy a vela zotavovania po pôrode nech. Jebu na mna s prepáčenim a kde je vnucka.
Hold.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
7. dec 2021

A ja taktiež som mojej sestre nevidela bábätko vyse mesiaca a co? Ved ide o zdravie bábätká, nie o sebectvo rychlo rychlo.
Pokiaľ sa necíti nato, navstevy su posledne co ma žena tolerovať po takom tazkom vykone!

autor
7. dec 2021

@janinah prečo by som mala trpieť niečo, co mi nie je príjemné a vopred sme sa dohodli a nie tu nablink vyzvanali ako trafeni?
Zato aby mohli malu natahovat a pekne sa dovrackala lebo naruky naruky. Choré..
Pritom je predcasne narodena!

janynyna
7. dec 2021

To máš ešte dobre, že za tebou prišli. Ja som deň po prepustení z nemocnice musela ísť ku svokrovcom aj s malým.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zooeynka
7. dec 2021

@elizabet173 je rozdiel ak sa citis fajn a mas kultivovanych svokrovcov. Ale ak si ubolena, unavena, zasita a chces klud doma a do toho sa ti dotrepe nepozvana navsteva, tak je namieste ich otocit. Ja napriklad som asi 3-4 tyzdne chodila s holymi prsiami lebo ma sialene boleli bradavky a nezniesla som ani dotyk bavneneho tricka. Ak by mi do tohto mojho stavu prisla navsteva tak neviem co by som robila....nastastie ja mam milu svokru, ktora chape ked sa jej povie ze ma prist po sestonedeli.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janynyna
7. dec 2021

@elizabet173 ved práve preto už nie sme spolu. Tam neriadili svokrovci ale iný príslušník rodiny a po čase môj pohár trpezlivosti pretiekol.

autor
7. dec 2021

@zooeynka ďakujem ze to chapes. Ja minam denne tolko po pôrodných vloziek. Mam velmi veľa stichov, hotové puzzle dole. Dost krvacam a masivne som krvacala i pp pôrode, nastali komplikácie. Poporodna depresia z toho zazitku. Dlhy a ťažký porod. Neprajem nikomu
Nadhera. A preto neviem prečo by som nemohla doma chodiť v sietovych gatkoch, pre lepšie hojenie.
Návštevy by sa mali uvedomiť. Lebo ozaj ako vnúčatá tu niesu len na okrasu a na covid momentálne, ked malicka bola s pluckami kade tade

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janinah
7. dec 2021

Ešte dopisem.ze pôjdeme k vnucatku s čerstvými pcr testami

autor
7. dec 2021

@elizabet173 vsak sme oznámili. A neklopali tu 1x. Uz skusali i druhy raz ze maju cestu okolo sú pri dome uz.
Kedy maju vidieť vnucku ked nie teraz... Neviem ale absolútne arogantní prístup. A test im nic nehovori ani to ze ja doma v respiratore aj musim byť.
Fakt ako ano tlieskam kazdemu, kto vravi, treba návštevy pretrpieť.
Hadam vo vlastnom baraku nebudem trpiet co mi nie je prijemne a nebudem sa obmedzovať, lebo pni potrebuju poldna natriasat babatko a olizovat ho furt ake je malé.
Pritom sa stretaju s kadekym

zooeynka
7. dec 2021

Treba im poslat mnozstvo fotiek a videi s babatkom a napisat ze ich radi uvidite po sestonedeli, skor si navstevy nezelate a neprijmate. Hotovo. Ak nepochopia, otocit ich od dveri zakazdym az kym im to nedocvakne. Ty mas narok na klud a normalni ludia to chapu.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
7. dec 2021

Pred pôrodom sme sa uz opatrne lebo behajú kade tade k susedom a pozitívni. Ale o test zaujem nie je. Ze by museli byt s prepáčenim hlúpi, aby si davali nos ZAS šparať.
A manžel je v praci, ale on im v telefóne dohovorí, ich odpoveď znela samozrejme, chapu to. A zrazu tresk zas su pred domom ci sme doma.
Zial bohu, tymto to ja ako nevesta nevysvetlim jednou vetou ako mojim rodičom.
Dokonca moje babky, prababky malej, dohovarali rodine, že toto je chvíľa o nas a nech mame krasne materske povinnosti zvykat si na seba. Režim. Nemáme robotu iba okolo malej ale i zvierat vonku. Čož ja moc toho nenarobim teraz este

autor
7. dec 2021

@nikolka1986 labilna? To si prave na omyle to co si napisala. Tiež nevedia kedy odísť a ako sa chodi na navstevy.
Ja viem, ze mna maju na háku, iba kde je krpata... Stale a nadhadzovat ju. Ale jednoducho sme povedali po 3 az 4 týždňoch plánujeme návštevy a s testom.
Hold. Preto pytam, radu, či toto niekto zažil.
Sebectvo iba oni oni, kde je vnucka a co ze mam sitie az na zadku a nesedim. Nezáujem. Ani gratulujem nic

autor
7. dec 2021

Som asi stara škola, ale stale nemame systém a režim a rovnako som zastanca toho, že šestonedelie a hojenie je nato určené. Nie stresovat kto zas vyzvanat bude a otravovať.
A ako prehliadate, BOLI SME NA IZBE S POZITÍVNOU RODICKOU 3 maminky. Ani to ich nezastavilo.

autor
7. dec 2021

Niet ešte o tom, konečne spiacu dcéru, vyberať z postielky po papani a natriasat, popritom sa dovrackala komplet. Lebo si ju musi pomojkat. Tak potom vreštala jak pavian a nie a nie zaspať. Mliecka malo som mala aj to grcla.
To mi pride inteligentne od pani svokry.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vevesh
7. dec 2021

Prilis to prezivas a ani sa necudujem, ze dnesna spolocnost nema vztahy. Len ja, ja ,ja.....Sestonedelie bolo myslene na navstevy, ale akosi zabudas, ze rodina do 3 generacii zila vvjednej izbe a stari rodicia nemuseli cakat pol storocia, aby videli vnucku. Tie navstevy bola svatka z 5 kolena, ktora bola zvedava, ci Zuza neoprekucala aj Jana popri svojom muzovi🙄 Ja suhlasim v ich veku, kedy ju maju vidiet, ak nie teraz...ked chcu, nech pridu, 5 minut bez kafe a mozu ist domov. Robis hotovu tragediu z normalnej veci...