Som divná, keď si oddýchnem počas synovho spánku?
Rozprávali sme sa s kamoškami a ja som povedala ze keď maly (9mesacny?) spi a mam navarene a upratané a manžel je v práci tak tiež si lahnem a spim každá jednaa vysmiala ze ci nemám iné co na robote ako spat že oni plnohodnotnejsie využívajú čas ze niečo pečú alebo proste varia zehlia neviem co je na tom zle ze si oddýchnem keď mám porobené dosť ma to trápi ze ma takto vysmiali
Ja si pospim so synom aj keď nemám porobené a nebláznim sa z toho .. 🙃
Joj ked som mala.len dcerku vzdy som si s nou lahla na obed aj ked bolo neupratane 😂 teraz by som tiez ale starsia uz nespava cez den tak ked spi syn tak mam smolu 😂 nevidim natom nic zle ved slapeme cely den ja az do noci kym ich ulozim a vsetko
Ďakujem dievčatá som rada ze aspoň vy my doprajete troska oddychu 🙂 naozaj sa snažíme aj s manželom malému naplno venovať a verte či nie to dieta vie vyčerpať naozaj ho ľúbime a trávime s nim radi čas ale fakt to dá zabrať je to naše prvé dieťa a určite sa snažíme dat mu to najlepšie ale. Myslím si ze aj matka potrebuje svoj čas a oddych pre seba kamarátky to nechápu a myslia si asi že nič iné nerobím len ležím v posteli... Dosťa to. Mrzí ale asi to teda nie sú ani kamarátky aj mamina a rodinai vraví keď spi dieťa spi aj ty od narodenia
hned nadviazem - je nemozne dietatu venovat vsetok cas, a ani to nie je spravne… je to uplne v poriadku, najst si cas pre seba…
preco sa takto maju citit len matky?? mne vzdy napadnu bezdetne zeny - pridu z roboty domov, urobia potrebne a oddychuju, alebo si idu len tak sadnut s kamoskou na kavu, alebo bezcielne kukaju tv….
preco by to nemohla robit aj matka bez pocitu viny, ze sa nevenuje 100% dietatu?
blbost… venovat vsetok cas sa neda, a nie je to ani zdrave…
len oddychnuta matka sa vie naplno venovat rodine…. oddychnuta mama - spokojne dieta… a BEZ VYCITIEK!
je to tazke, si to uvedomit a riadit sa tym, najma pri prvom dietati, ale je to potrebne….
na kamosky sa vybodni, a oddychuj, ked sa to da…. to
tvoje dieta ti este da dost zabrat 🙂 cim bude starsie
V skratke: závidia
Keď spí dieťa, mama ma čas tiež relaxovať. A áno ako bolo písané, dieťa a rodina potrebuje oddychnutu spokojnu mamu.
Keď si oddýchnutá spravíš viac za kratší čas 😉 a s väčšou radosťou 😁
Syn má 5 rokov a ešte stále poobede spavame (to nie je materský plural) a keď sa stane, že nespime, mám rozhodeny režim aj biorytmus.
Bud rada, ja by som najradsej tiez pospala s dcerou, ale ked ja cez den spat neviem (potom som uplne mimo, ze aky je den) a ona spi velmi kratko, tak by som mozno nestihla ani zaspat. Mne zase vsetci vycitaju, ci som normalna, preco nespim s nou. Ale ked mam navarene a upratane, tak si pekne sadnem ku knihe alebo nieco podobne. Ked mam chut aj peciem, ale preco by oddych ci spanok nemal byt plnohodnotne straveny cas? Podla mna psychohygiena a oddych matky su pre spokojnost dietata dolezite. Ked sa psychicky zrutim ci odpadnem od unavy, dieta predsa bude prve, kto tym bude trpiet, takze si myslim, ze je v zaujme dietata, ak si matka da zalezat na svojom oddychu a spokojnosti. Ak je na to moznost samozrejme.
@elizabet173 len ci je takato supermatka aj naozaj stastna a spokojna s takym zivotom 🙂
@nika_m ved to, jedna kamoska dava na fb a ig denne fotky, aky obedik uvarila, aky kolacik upiekla, na aky vyletik isli...a pri pohari vina raz za rok sa rozreve, ze ak ju muz najde o 6. rano s mobilom alebo casopisom v ruke tak ju zj*** ci nema co na robote a ona uz povysavane a vyvar uvareny..aj na ten vylet ho musi prosit tyzdne, lebo on ma s chalanmi dohodnute nieco ine
Nie si divna, kasli na to, co Ti povedali, vobec ich neries. Ak si unavena - lez, spi. Ked spi dieta, bez vycitiek svedomia sa venuj sebe. Kedy, ked nie teraz, ked si s dietatom doma? Bude aj navarene, aj upecene, aj upratane, aj vsetko ostatne...ked si oddychnes. Uzi si tento cas, na matersku/rodicovsku spominam ako na najkrajsie obdobie, bez nahlenia, potom pride praca, skolka, skola, kolotoc dennodennych stereotypnych povinnosti... to boli zlate casy, len vtedy to ustvany a vystaveny clovek tak nevidi😀
Je dobré ak si lahnes ja by som tiež ľahla môj má 2mes ale moje krásky mi spat nedajú stále mami,mami,mami.oni v noci spia ja vstávam k malému no deťom to nevysvetlis
Tie kamarátky majú 85 rokov? Lebo to ako keby som moju babku počula 😃 Zdá sa, že kamarátky uviazli niekde v 19. storočí.
Spavala som s malou vzdy poobede od babetka.uplne normalne v noci kojis spanok plytky 24/7 si pri dietati a telo si potrebuje odpocinut..este doteraz si niekedy poobede v sobotu-nedelu spolu schrupneme na hodinku a to uz bude mat 6..na vypekanie a upratovanie mam cas ked sa jej venuje muz..ale su zeny ktore su na vsetko same tak chapem ze sa snazia vyuzit ru volnu chvilu aby postihali robotu ktora im stoji..
Ono záleží ozaj veľa aj od toho ,ako trávi čas dieťatko keď bdie..kolko pozornosti vyžaduje ..ak sa im vedia deti zahrať samé..nie sú tak unavené a vyčerpané .Ak sa dieťaťu Non stop pri všetkom.comrobis venuješ ,je normálne ,že si aj viac vyčerpaná .Áno sú dni keď sa snažím stihnúť čo najviac veci,kým mala spí..ale sú aj také ,keď si spokojne bez výčitiek ľahnem a pospim si tiež ...nikomu to nemám potrebu hovoriť a je mi aj úplne jedno,čo si kto o Tom myslí 😉 Rob tak ,aby si bola oddýchnutá ,spokojná a pripravená s úsmevom byť prítomná pre svoje dieťa
Dievcata, citala som niekolko komentarov, vsetky odsudzujete tie kamosky, ako sa chovaju, ake su hlupucke, ako by sa nemali vysmievat atd.
No pomaly v kazdom vasom komentari je vysmech voci nim. "Dokonale nech pecu, ty si lahni", alebo dokonale supermamy na MK, ci hodnotenia ako velmi zavidia, lebo si to nevedia zariadit. Ich hodnotenie nie je ok, ale vase je? Dlhodobo si vsimam, ze ak niekto vyjadri spokojnost so zivotkm na RD, dostane len a len sprsku pohrdania a vysmevov.
Som z tych, ktore nikdy s dietatom nespali. Nikdy som sa kamaratkam nevysmievala, ak si s detmi lahli. A skutocne nikdy som nikomu nazavidela, ze si cez den pospi. Preco si hned myslite, ze ak "my" nespime, hned musime zavidiet? Ja to moja volba nespat, tak ako je "vasa" spat.
Ja milujem ten cas, ked je ticho, deti spia, ja bud dorobim domace prace (lebo sa citim super, ked mame cisto, vonavo a utulne), alebo sa venujem sebe, svojim zaujmom, citam, usijem nove navliecky detom, telefonujem s kamoskami.. Pre mna by spanok cez den bol doslova strata casu a to naozaj v noci toho nenaspim.
Deti maju vecer striktny spankovy rezim, o 20 obe spia. Zaviedli sme to tak od babatka a nie je nic lepsie, mame cas s muzom na seba, na zaujmy a ano, aj na zehlenie ci pecenie 🤗 nejdem spat o 20, lebo mi to je skoda, no 🙊 ale ak to tak niekto citi, nech si lahne, ak to pre neho znamena, ze sa potom bude moct krajsie venovat detom a nebude nevozny a podrazdeny z nedostatku spanku 🤗
S kamaratkami sa bezne rozpravame o tom, co ktora ako robime, nerobime, a povieme si aj opacne nazory. Ziadna sa nevysmieva, ale vieme nazor tej druhej na akciu prvej. Vybavene, sme dospele, neurazame sa.
To nie je výsmech ale závisť. Oddychuj s čistým svedomím. Dieta neriesi ci mas poriadok ale ci mas Dobru naladu.
podľa mňa sú divné len tvoje kamošky. osobne na tom nevidím nič zlého a nie si jediná, ktorá rada takúto voľnú chvíľu využije aspoň na trocha spánku a oddychu. užívaj si to ďalej a nerieš hlúpe reči kamarátiek
Robis to,co citis a ano, spravne si lahnut bez vycitiek a oddychnut si. Oddychnuta mama=stastne dieta,keby si aj neupratala a lahla si,no a co. To,ze oni su premotivovane a ficia ako motorve mysi sa raz prejavi a dobehne ich to. Keby ich to bavilo a naplnalo,tak nemaju potrebu sa ti smiat. Zrely a spokojnynclovek ta nikdy nebude kritizovat a posmievat sa.
Je vecou kazdej mamy, ako stravi cas cez den. Niekto si nacerpa.energiu spankom, iny cita knihu, niekto upratuje. Kazda si musi vybrat to, co vyhovuje jej a nikrot nema pravo SA jej do toho nejako extremne starat. Ja niekedy lezim, niekedy.citam, niekedy peciem. Zalezi, ako sa mi chce a co mam naladu robit. Samozrejme, v dnoch ked je nutna nejaka praca alebo potrebujem nieco urobit, pri com by mi maly asistent zavadzal, tak robim to. Ale.najcastejsie si potrebujem.psychicky odpocinut.
Ale.neviem si predstavit, ze by sa mi niekto smial, ako tento cas travim. Tak ako vedenie domacnosti, aktivity.s detmi a pod., Kazdy ma iny pristup a kazdy je svojsky. Neexistuje spravny postup. Preto nech si kazdy urobi ako chce😊

Si divná, že riešiš takéto hlúposti. Keď chcem spím, keď chcem pečiem koláč, keď chcem čítam knihu... Jednak nemám potrebu to s niekým preberať a jednak mi je jedno, kto si čo myslí..