icon

Som veľmi naviazaná na štvorročné dieťa

27. máj 2021

Co s tym robit? Drobec ma 4 roky a este nikam s manzelom sme neboli iba s nim. Par x sme skusali ale to aa nedalo mne islo srdce puknut co s nim je ☹

dskjhfdlkdjhl
31. máj 2021

Mila zakladatelka. Mozno neuveris, ale su ludia, ktori vystudovali nieco, co ich bavi a radi sa takto realizuju a rozhodne pracu neberu ako nieco, co ich otravuje. To, ze niekto vystudoval nieco, vdaka comu je nezamestnatelny, alebo vdaka comu musi skoro rano vstavat a s nechutou ist niekde pracovat, to je ina vec-zrejme Tvoj pripad, ale ver, ze nie vsetci to tak maju. Ja som si napr. vybrala nieco, co ma bavi a do prace chodim rada. A dokonca, keby som chcela, tiez by som mohla ostat doma, lebo (asi neuveris) aj moj manzel zarobi tak, ze ja by som do prace chodit nemusela. Len stale neviem, o co to vlastne prichadzam, co si to nemozem dovolit. Poprosim ta, bud konkretna😉

ibrunova
31. máj 2021

@mk22 ja si to tiež neviem predstaviť 😎 ja mám 45 rokov, ale na úrade som nebola zaevidovaná ani na jeden deň.

mk22
31. máj 2021

@ibrunova áno je to o človeku co chceme a ze chceme🙃 ale nemôžeme byť všetci rovnaki 😎 a nie každý pochopí ze práca učí napĺňa posúva dodáva pocit samostatnosti.
Niekomu stačí karetka a pocit ze nemusí ráno vstávať a volá to stastie😅😅 a ešte je to aj k zavideniu.

To sa vola úplne inac🤪

autor
31. máj 2021

@mk22
@viestta skade mate ze ani prstom nepohnem? Manzel sa vyjadril ze do prace nemusim.
@kikuska555 nezmazem to pretoze je to detinske
@ibrunova moj chlap nepovedal ze nesmiem 😉
@dskjhfdlkdjhl chodis na dovolenky? Ale nie do Chorvatska 🙂 maly ma autosedacku do auta tiez dost drahu atd

dskjhfdlkdjhl
31. máj 2021

Takto, na dovolenky chodime, cela rodina, zvycajne letecky, ale aj autom (len moje deti uz autosedacky nepotrebuju, mali sme vsak kvalitne-ci aj drahe, to neviem posudit, lebo neviem,c o je pre Teba drahe). Do Chorvatska nechodime, lebo sa nam viac paci na Mallorke, Sardinii, ale mame za sebou aj USA, Kanadu, Dubai, Novy Zeland. Takze neviem, no, nejako som stale nezistila o co prichadzam.😉

viestta
Odpoveď bola odstránená
eva112014
31. máj 2021

@viestta Vieš čo, teraz som videla tabuľku. V tej tabuľke máš odchod do dôchodku podľa roku narodenia.
To, že ja pôjdem do dôchodku vo veku 66 rokov a ešte pár dní k tomu .... už ma neprekvapuje, ale moje 7 ročné dieťa pôjde vo veku 72 rokov. 🙆 Tuto bude potrebovať nielen autorka traktorové kolesá. 🤨
A možno autorka má muža niekde v parlamente 😁 Čo my vieme ?!

alvaluka
31. máj 2021

@autorka... ty nemusis vstavat? Nevstavas rano do prace, ale predpokladam, ze tvoj drobcek v 4 rokoch asi nespi do 8.

To ze mas na starosti domacnost tak to je uctyhodne, ale to ma na starosti kazda zena alebo sa na chode domacnosti podiela aj partner. Najprv si pisala, ze manzel nechce aby si pracovala, potom si sa zas ohradila, ze ti ani nezakazuje pracovat, takze vlastne to, ze nepracujes je tvoje rozhodnutie. Mne je uplne jedno ci pracujes/nepracujes, ci kazdy den utieras prach/zmyvas/lestis, to robi vacsina dospelych ludi, ze sa stara o domacnost. Mate penazi tolko, ze nemusis pracovat oki, ale pre mna je praca aj nieco viac ako to, ze mi na ucet pipaju peniaze, dokonca ju mam rada, som v nej dobra a tesi ma, ze sa tam naucim nove veci, tot moj nazor na pracu.

Si spokojna s tym, ze si naviazana na maleho, dobre, mate s partnerom tak oblackovy vztah, ze ani cez lockdown ste si neliezli na nervy, gratulujem, si spokojna s tvojou karierou, dobre, ale naco sa pytas otazku, na ktoru nechces pocut odpoved? Akoze pre mna lepsie, mam co citat ku kave poobednej, ale fakt moc nechapem tvoj zamer.

lavender273
31. máj 2021

@dskjhfdlkdjhl napriklad sukromny ostrov alebo sukromne lietadlo ma napadlo ako prve 🤭 to si isto nemozem dovolit.

dskjhfdlkdjhl
31. máj 2021

@lavender273 a myslis, ze zakladatelka ano? Ked mi napisala ohladom toho, co si nemozem dovolit, tak ma akurat pobavila, lebo uz z toho je jasne, ze ona ani netusi, ze druhi ludia mozu byt na tom financne ovela lepsie a nemusia sa z toho pototo😉

dskjhfdlkdjhl
31. máj 2021

@lavender273 ale mozno sme ju inspirovali a manzel jej vsetko dokupi😉

mk22
31. máj 2021

@alvaluka tiež som nepochopila dôvod otvorenia témy, čo vlastne chcela počuť.
Asi aby ku koncu mohla napísať ze jej v podstate za vidíme ze nevstáva do prace.
Pritom pracovať je aj o úplne niečom inom ako si napísala ty. Mňa napr posúva to ze sa učím zvládam nové a ťažšie veci.
Že rieši domácnosť, to rieši každá z nás plus prácu k tomu 😅

lavender273
31. máj 2021

@dskjhfdlkdjhl mna aj ta autosedacka dorazila 🤭 vybijana diamantami, zlatou nitou obsita.

mk22
31. máj 2021

@dskjhfdlkdjhl presne tak a človek ktorý má, i telig človek☝️ nemá potrebu sa chváliť 😅 porovnávať a písať o zavidení.

dskjhfdlkdjhl
31. máj 2021

@lavender273 ani sa nebudem na cenu pytat, jednak aktualne netusim, kolko autosedacky stoja, ale hlavne tipujem, ze to asi take drahe nebude, otazka je, ci aspon bezpecne😉

dskjhfdlkdjhl
31. máj 2021

@mk22 tak je to take skolkarske-asi chce byt spravna partnerka synovi😉

autor
31. máj 2021

@dskjhfdlkdjhl praveze je 😀

tomikejt
31. máj 2021

Aha, už sa tu píše o závisti 🤭 tak teda poviem ti, môj syn ma 4 mesiace, užívam si chvíle s ním ale zároveň sa teším na návrat do prace. Vieš lebo niektorí ľudia nechodia do prace lebo musia, ale preto lebo ich práca baví, napĺňa, posúva dopredu. Od prvého syna som šla do práce keď mal 2 roky, nie preto ze som musela, ale chcela. Nie každého baví byť žienka domáca a byť závislá od muzovych peňazí. To že to teba baví a si spokojná je ok, to ale neznamená ze ti ostatné pracujúce ženy závidia. Ja osobne teda nevidim ani jednu vec ktoru by som ti mala závidieť.

dskjhfdlkdjhl
31. máj 2021

Co praveze je? Nejako nerozumiem, co mila zakladatelka pises.

dskjhfdlkdjhl
31. máj 2021

Ak to ma byt k tomu, ze autosedacka je draha a zaroven bezpecna, tak tym tu naozaj nikoho neohuris, to je uplne normalna vec.

alvaluka
31. máj 2021

@mk22 ja nevidim rozdiel, ci vstavam o piatej na bus do prace, alebo o piatej s malou. Preto by som chcela vediet, ci jej 4rocny drobcek spava do osmej alebo dokedy, lebo deti co ja poznam su hore o siestej ak nie skor.

Ja teda nepoznam dospeleho cloveka, co by nemal rad aspon chvilku pre seba a to iste par s detmi si uzije “volno” bez deti inak ako s detmi. Vacsina ludi miluje svoje deti, ale 4 roky fungovat neustale s dietatom, to musia byt par z pera Inge Lindstrom.

Este by ma aj zaujimalo, kolko volneho casu ma manzel, kedze zaraba tak nadstandardne, ci je to 8 hodin a padla, to by som zvazila, ze zmenim pracu a zameranie.

banderaska29
31. máj 2021

@katrin21 super si jej to napísala, ale mám pocit že je to zbytočné každá ktorá jej niečo poviete a máate pravdu tak vlastne nemáte, lebo ona si svojho drobčeka bude držať doma v izolácií ako v laboratóriou...

Tvoj príbeh mi pripomína knihu "Kvety v podkroví" kedy matka nechala svoje deti celé roky zavreté doma, aby ich chránila pred zlým svetom. tak ty si detto.. nezabudni mu urobiť takú peknú komnatu ako mala aj Rapunzel, do 18 tich ani na krok od mamičky 😀

dskjhfdlkdjhl
31. máj 2021

@alvaluka no, dufam, ze nebudes zavidiet-ale moja starsia dcera spavala do deviatej😀 Mladsia mi to vynahradila, ta vstavala o 4:30 a potom dala cez den 3x20 minutove spanky-v priemere spali obe tak nejako normalne😀

alvaluka
31. máj 2021

@dskjhfdlkdjhl 😁😁😁 to ja len na margo toho, ako ona nemusi vstavat 😉

Ja som koza krizena s rannym vtacatom, a aj do prace som vstavala o piatej takze taky sok to nebol. A dobre vediet, ze mozno druhe bude spachtos po ocovi.

dskjhfdlkdjhl
31. máj 2021

@alvaluka mne to ranne vstavanie tiez nevadilo, lebo ja nastastie vela spanku nepotrebujem, ale az potom som ocenila, aka bola starsia dcera dokonala-k matke zhovievava😉

autor
31. máj 2021

@dskjhfdlkdjhl tam sme boli aj my a nie raz. Chodime lyzovat atd

dskjhfdlkdjhl
31. máj 2021

A teraz co? Stale si mi nenapisala, co si Ty mozes dovolit a ja nie.

viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
31. máj 2021

@dskjhfdlkdjhl že ta autosedacka je bezpecna ;) a nie iba 300e ci ake to kupujete 😉
@alvaluka maly vstava najskor okolo pol osmej niekedy potiahne do osmej. To ze vase deti nespia ja za to nemozem 😉

alvaluka
31. máj 2021

@autorka 👏 k spanku drobceka. Na ostatne asi odpoved nedostanem. Takze iba ironicky poznamenam, ze ak mas viac ako 30 rokov niekde v systeme nastala chyba.