icon

Som veľmi naviazaná na štvorročné dieťa

27. máj 2021

Co s tym robit? Drobec ma 4 roky a este nikam s manzelom sme neboli iba s nim. Par x sme skusali ale to aa nedalo mne islo srdce puknut co s nim je ☹

viestta
Odpoveď bola odstránená
alvaluka
31. máj 2021

@autorka, ja dost pochybujem, ze tvoja naviazanost na drobceka je jediny problem vo vychove a spravani. Ak si naozaj dospela zena a k tomu matka a spravas sa ako 15 rocna vo vypocitavani co kolko stalo, kde najdalej si bola a nevies pritom ako dieta socializovat tak ja neviem.

janka0509
31. máj 2021

Ja odporúčam skupinu na FB vnímaví a kontaktni rodicia. V kazdom prípade treba dietatko nechavat postupne aj bez maminky, aspon na nejaký cas. Aby nemal problem v skole. Ja ta chapem, ze si na neho naviazaná veľmi, ale skus sa posnazit aj sama synovi vysvetlit, ze moze ísť chvilu aj s babkou. Na začiatok mozno pol hodinu a postupne predlzit aspon na 2-3 hodiny. Nech skolka a skola nie je pre neho az taký sok. 4 rocne dietatko by si uz mohlo nechat vysvetlit,ze za chvilu prídeš naspäť. Pripadne chodit k babke castejsie a častejšie a postupne ho nechať aj sameho s babkou aspon chvíľočku. 4 roky je uz dost.
Moj 5 ročný tiez este nikdy nikde nespal. Ale to ja ako problem zatial nevidím. Ale vydrzi s babkou aj mojimi sestrami niekolko hodín a je s nimi rad. Do škôlky zacal chodit, aj poplakal trochu, ale bol nonstop chory, a vždy nakazil aj mladšieho, tak som ho potom nechala doma. Po case zase chodil a uz neplakal uz chodil rad, ale zase bol casto chorý...a na odporúčanie dr. som ho zase nechala doma. Mladsi totiz uz 3 krat dostal zapal pluc. Starsi syn nie, on mal soplik kasel, ale mladší syn predsa len tu imunitu nema taku vyzretu.
No a na jednej strane som aj rada,ze ho mam doma, ale keby nebol v tej skolke taky chorlavy, určite by mu to tam prospelo. Aspon by si pomaly zvykal. Vy skor skuste s tou babkou postupne.
A v tej skupine co som napísala, tam je vela rodičov, co deticky nedavaju do skolky, ale myslim,ze by ti mohli poradit ako postupne popracovat na tom, ako sa zbavit tych extremnych pocitov strachu o syna.
Lebo každá maminka ma starost o svoje deti, niektora viac, niektorá menej, len treba to udrzat v určitých hraniciach, aby to nebol az obmedzujuci chorobny strach. A ked uz mas sama pocit, ze to tak je, ze ho taky mas, tak myslím ze treba zacat na tom postupne pracovat teraz, aby to nebol sok pre teba aj pre neho, ked pojde do tej predskolskej triedy, pripadne do skoly.

elizabet173
31. máj 2021

doteraz som si nevedela predstaviť, že jedna žena dokáže vyprodukovať v jednej téme na 17 stranách SAMA toľko nezmyslov. Ďakujem ti, autorka témy, že si ma vyviedla z omylu. Dá sa to.

dskjhfdlkdjhl
31. máj 2021

@elizabet173 Tipujem, ze tato zakladatelka ma este potencial, len treba vydrzat-stran tu moze byt aj sto😉

elizabet173
31. máj 2021

@dskjhfdlkdjhl neverím, to už nejde, nedá sa

dskjhfdlkdjhl
31. máj 2021

@elizabet173 daj jej sancu😝

leuska15leuska15
31. máj 2021

Pozeráš sa na to ako egoisticky sebec. Lebo to vyhovuje TEBE takto a chuďa dieťa si zvyklo.
Pozri sa na to z jeho pohľadu. Keď si bola v škole, predpokladám si mala kamošov a kamošky, predstav si ze dakto by bol takto na viazaný na mamu? Všetci by sa mu smiali. Stále by bol ten ''iny'', smiešny. Neuveriteľné mu ubližujes.
Lasku treba prejavovať, ale zdravo. Toto je choré

banderaska29
31. máj 2021

ja si myslím, že každá mama je tá najlepšia a každá vie, ako vychovávať a ako sa starať o svoje dieťatko, pokiaľ svoje dieťa úprimne miluje a je jedno, či mu dáva pribináčik alebo stonkový zeler. Vždy lepšie ako niektoré expertky ktoré sem píšu, že svoje dieťa neznášajú...ach ver, modrý koník si pamätá. aj také témy tu občas vyskočia a mne spolu s takými témami naskočí husia koža.

Poznám jednu ženu, ktorá otehotnela na 17.ty pokus. celé tehotenstvo preležala v nemocnici, následne porodila cisárskym rezom. pri pôrode jej už zobrali aj maternicu. vedela, že iné deti mať nebude. u nej nastalo také prepojenie so synom, že ho nikto nemohol zobrať ani na ruky. dodnes a to už je ten chlapec 20 ročný sú jedna pupočná šnúra. Ja to ale nesúdim, lebo keby som bola v jej koži, ktovie, aká by som bola...

mandarinka555
31. máj 2021

Citujem ťa :"máme veci, ktoré vy nikdy mať nebudete" 👎 To by bola rana, keby ťa starý okašľal a ty by si ostala bez peňazí a ešte k tomu hlúpa a bez strechy nad hlavou....hlavne s tvojou opičou láskou....celé zle.....stupidita veľká jak Brno 😝

klip0
1. jún 2021

Pamätám keď som bola v tretej triede na ZŠ, tak sme si porovnavali so spolužiačkami ktora ma drahsie tenisky na zaciatku skolskeho roka, ked vsetky od rodicov dostali nové. Mysleli sme si, ze ta ktora ma najdrahsie, tak je najlepsia a ma sa najlepsie. Tak ci si sa nezasekla v tomto veku trosku

eva112014
1. jún 2021

Autorka, ja nikdy nezabudnem ☝️ako môj otec v roku 2010 ochorel na rakovinu. V tom čase ochorela na rakovinu aj šéfova žena. Šéf, možno nechcel, ale vyznelo to vtedy veľmi hlúpo. Povedal mi, že jeho žena dostane špeciálne chemo z Ameriky a jeho žena je v najlepších rukách lekára v Bratislave.
Povedal mi, že on dal by to posledné, hoc aj auto by predal, aby zachránil svojho blížneho.
My sme nemali peniažky na špeciálne Chemo z Ameriky. Dva mesiace na to mala jeho žena pohreb. O cca o 10 mesiacov, nebol tomu ani rok a objavil sa na verejnosti o 17 rokov mladšou priateľkou.

A môj otecko? Vďaka 🙏 Bohu je ešte medzi nami!
Je medzi nami bez známostí lekárov, bez špeciálnej, americkej Chemo. Je medzi nami s Božou pomocou. A to vyslovene! Otec pochádza z veriacej rodiny.

A k tebe. Môžeš mať 3 000 € autosedačku a neviem čo ešte. Avšak zdravie nikdy, nikto si kúpiť ešte nevedel. Ver tomu!
Spomeň si na to, keď sa budeš s peniazmi chváliť. ☝️

elizabet173
1. jún 2021

@dskjhfdlkdjhl šancu jej môžem dať, viem, že aj keď si myslíme, že viac sprostostí už nemôže vyprodukovať, rezervy ešte niekde budú. Som strašne vďačná životu, že ani v rodine, ani medzi známymi, ani medzi kolegyňami sa nič takéto nikdy nevyskytlo.

elizabet173
1. jún 2021

@mandarinka555 inak psina ten jej výrok - máme veci, ktoré vy nikdy mať nebudete, myslela som si najprv, že sú to asi materiálne veci. Ale zase ona predsa nemôže poznať ženy, ktoré jej odpisujú - niektoré možno oveľa lepšie finančne zabezpečené, ako ona. Tak to bude asi to, že tie prispievateľky skutočne nemajú to, čo má ona - minimum empatie, zdravého sedliackeho rozumu, schopnosť existovať bez toho, aby ma niekto z youtubu musel viesť a najmä schopnosť postarať sa sama o seba. Veď je tu kopa žien, ktoré muž zabezpečí, nemusia chodiť do práce preto, aby prispeli do rodinného rozpočtu, ale chcú sa realizovať, nechcú zahodiť roky štúdia a nechcú svoj život prežiť medzi vysávačom, šporákom a prachovkou. Ja mám stále pochybnosti, či takéto niečo fakt existuje a má volebné právo. Porovnávať, kto má drahšiu autosedačku....to je na úrovni detí v družine.

janage
1. jún 2021

@elizabet173 nuž niekto vidí zmysel svojho života v MAŤ a niekto v BYŤ. (Autorka zrejme inklinuje k prvej možnosti.)
A je jedno či sa žienka našla vo výchove detí alebo kariére.

elizabet173
1. jún 2021

@janage keby išlo u ňu, bola by myslím všetkým srdečne ukradnutá, ale môže to mať veľmi zlý dopad na jej dieťa, nemyslím to mať, ale tú chorobnú naviazanosť a choré názory.

autor
2. jún 2021

Ach zeny. Je kazdeho vec ci dava peniaze tam alebo inam. Moj muz je s tym ok. Ma navarene upratane o dieta je postarane. Preco by mal odist aha za to lebo nepracujem. To mozno vasi ale moj nie

dskjhfdlkdjhl
2. jún 2021

Samozrejme, ze je kazdeho vec, kde dava peniaze, divne je, ak sa niekto chvali, ze dal za nieco viac ako druhi. To je take skolkarske, ale chapem, treba sa mentalne prisposobit malemu (vekom) skolkarovi, v niektorych pripadoch to asi ani nestoji vela namahy😉

alvaluka
2. jún 2021

@autorka je vysostne pravo kazdeho si minat peniaze ako a na vo chce a v akejkolvek sume. S tym ja nemam ziaden problem a je mi to jedno, zijem podla seba a podla toho na co mam a dietatu dam to co potrebuje pre zdravy rast a vyvoj.

Aj to ako mate nastavene spoluzitie a fungovanie s manzelom je vysostne vasa zalezitost. Ocividne ste obaja spokojni tak nie je nikde ziaden problem. Hoci... aj Bill Gates a Melinda si roky rokuce zili spokojne.

Mna len udivuje tvoje vystupovanie mozno 15 rocneho dietata, ktore sa ohana tym, ze kupi to a to za tolko a tolko, pricom velmi nevidim suvis ceny autosedacky, vase odkrutene dovolenky s otazkou o pomoc pri prilisnom naviazani matky na dieta.

Rady si dostala, nepacili sa ti. V odpovediach na niektore komenty si ty sama zacala vytahovat temu penazi a ine. Na otazky, co si dostala si neodpovedala.

Naozaj nechapem naco si vobec zacala riesit tvoju naviazanost, opakujem co som uz raz napisala, do prace sa nechystas, nemusis vlastne vobec drobceka nikam davat tak ako doposial, posledne 4 roky. Alebo je nejaky dovod, preco prave teraz riesit vas vztah s drobcom? Ale odpovede sa asi nikdy nedockam.

mandarinka555
2. jún 2021

Nehovor hop, kým nepreskočíš....nemôžeš ani len tušiť, čo sa stane o týždeň...o mesiac....o rok...A pri "tvojej" inteligencii je viac než pravdepodobné, že sa tak stane a dôjde mu trpezlivosť, tak si narazí iný level popečky.

autor
2. jún 2021

@dskjhfdlkdjhl mentalne skolkarovi? Niekedy ked citam ako sa tu zeny vadia hašteria len kvoli tomu ze niekto robi nieco inak tak mas pravdu je tu skolka okrem toho v dnesnej dobe kazdy zavidi nieco.
@mandarinka555 podla toho co pisem idea vynasat sudy ze na akej som urovni? Este raz MANZEL je s TYM OK. Cim mu ma dojst trpezlivost?

viestta
Odpoveď bola odstránená
klip0
2. jún 2021

Ale nie, ved jasne ze vsetky ti zavidime a aj o malom sme ti nedavali rady, to skôr boli nase detinske prejavy zavisti ze si doma a my sme chudery co musia pracovat.
Jasne ze ty si tu jedina normalna. Mozes byt v klude 🙂
Ideme sa všetky zahrabat pod zem od hanby a mozno nas zato zacne sledovat dosť ludi na instagrame aby sme zili spravny zivot a kupili si DRAHSIU AUTOSEDACKU AKO MAS TY 🙂))))))))

dskjhfdlkdjhl
2. jún 2021

Tak mne je jasne, ze zakladatelka nevidi, ze ma mentalitu skolkara, keby to videla, tak by s tym nieco robila. No, a samozrejme kazdy kazdemu zavidi, najma zahranicnu autosedacku😉 Fakt si nenamyslaj, ze Tebe niekto nieco zavidi, mozno tetky v dedine, ale ja napr. stale neviem (lebo si to stale nenapisala), co Ty mas, co si ja nemozem dovolit, takze vlastne fakt netusim, co by som Ti tak asi mohla zavidiet.

klip0
2. jún 2021

@dskjhfdlkdjhl ale ved tu autosedacku v cene bytu 😂😂😂😂😂

viestta
Odpoveď bola odstránená
dskjhfdlkdjhl
2. jún 2021

@klip0 @viestta A keby tak aspon matne tato madam tusila, co vsetko ja mam, tak by skapala od zavisti😀

klip0
2. jún 2021

@dskjhfdlkdjhl
@viestta
Jaj dievcata nerobte, ja tehotna sa nemozem natriasat pri smiechu, potom sa chce ist pozriet von aj vianocna vecera, ze co je to tu za srandu 😅😅🤢😂

dskjhfdlkdjhl
2. jún 2021

@klip0 dobre teda, citim s Tebou😉 dufam, ze zaskolenie svojho (este nenarodeneho) dietata mas uz premyslene😉

mandarinka555
2. jún 2021

@viestta Ten chren pri nej už dlho nebude a kreditka jej uschne...Jemu dôjde, čo za trúbu vlastne živí a že on je len na platenie účtov a rozmaznávanie ženy a decka....a keď mu konečne docvakne, že je len kreditka pre svoju ženu, tak ju vymení 🙂