icon

Som veľmi naviazaná na štvorročné dieťa

27. máj 2021

Co s tym robit? Drobec ma 4 roky a este nikam s manzelom sme neboli iba s nim. Par x sme skusali ale to aa nedalo mne islo srdce puknut co s nim je ☹

diewcatqoo
27. máj 2021

Kedysi som mala vycitky kvoli opicej laske, ale ked citam toto, tak mam pocit, ze to so mnou nie je az take zle 🙂

PS: ty budes uzasna svokra 🙂

ibrunova
27. máj 2021

@katpox To, že dáš dieťa do jaslí alebo do škôlky neznamená, že si zlá matka ❤

maminkadeticiek
27. máj 2021

Spravit si druhe.Pupocna snura bide razom pretrhnuta.

gagik
27. máj 2021

A naco sem vypisujes ako si nanho strasne naviazana a lubis ho a skolka nie atd....ked na kazdu radu reagujes odmietavo,co teda ocakavas od svojho prispevku?mame ti tu vsetky zatlieskat,ze si najuzasnejsia matka roka,co najviac lubi svoje dieta a ostatne,co deti davaju do skolok ti nesiahaju ani po paty,lebo ty to robis najsamlepsie alebo co?

kitycat
27. máj 2021

Vychovavas si nesamostatne dieta, ktore bude do smrti byvat vo svojrj detskej izbe.

To nemate ty ani muz socialny zivot? Akoze takto postavit dieta na piedestal a utierat mu ritku do 18ky? A co ked dostane v skole 2ku? Mam pocit, ze aj z toho sa zrutite psychicky..

suzitok
27. máj 2021

@marcellka32 obraz na stene 😁😁😁 vždy lepšie ako mesiac po svadbe prist ku svokre a najst ju ako sedi obkrocmo na svojom nahom (iba v slipoch) synacikovi a masiruje ho olejcekom po celom tele, pricom jeden vzdycha slastou viac ako druhy 😂

lucik194
27. máj 2021

podla mna cele toto je jeden velky blud, je to anonym, aby rozprudil debatu.....

👎 👎 👎 👎 👎

a pokial nie, tak vychovas jedno sebecke, nesamostatne dieta, ktore ta v 18r posle do prdele, ze si mu pokaslala zivot, bude od Vas tahat prachy a vyciciavat.....

krisbar
27. máj 2021

Premyslam naco si tu deries klavesnicu a my tiez.
Do skolky ho dat nechces, babkam tiez nie, vies ze si na neho naviazana, vlastne si nam (matkam co "odkladame" svoje deti) to tu len prisla oznamit v troch riadkoch ale podla odpovedi nevidis ziadny problem a pomaly uz zacnes planovat domskolactvo.
Fajn, kazdy sme iny a tak je to spravne. Uzivaj si maleho!

jana_eyre_2
27. máj 2021

Ja som sa vždy veľmi obávala presne toho že sa na svoje deti veľmi naviazem a nedám im dýchať.. (ja som mala OCD a mala som veľké strachy o blizkych, uzkostne ataky) tak som sa toho bála až zomna "vyrástla" mama ktorá sa snaží aby mali v rámci možností dosť voľnosti a slobodných rozhodnutí. Na jednej strane teda chápem ten strach, mám ho tiež..

ALE dusim ho v sebe, je to MOJ problém, a ja NEchcem aby z mojich detí vyrástli nesamostatne bytosti čo sa budú báť života. A tak ak má prepadne nejaký strach, just idem proti nemu..

Moji majú 9, 7 a 4,5roka.. samozrejme že nemajú všetci rovnakú voľnosť, majú ju podľa veku, ale musím povedať že som na seba hrdá.. že napriek tomu môjmu strachu viem že deťom proste voľnosť, kolektív, zážitky aj bez mamy treba.. možno to nešlo hneď od narodenia (napr.svagrina v pohode nechala niekoľko dní u mamy bábo, to by som ja nedala) ako to majú niektoré iné mamy, ale postupne..

Píšem to pre jednu vec - deti nemáme kvôli sebe.. máme ich preto aby sme vychovali nového človeka.. a ten nový človek potrebuje vlastný život, vlastné rozhodnutia a vlastnú voľnosť.. to si treba uvedomiť, že do budúcna deti tu voľnosť potrebujú aby mali dobrý život.. teda po malých krocikoch im ju treba dopriať aby kým úplne vyrastú boli samostatne bytosti.. to je úloha rodiča.. akýkoľvek strach treba poriadne predýchať a držať im palce.. dať možnosť padnúť a iba pomôcť im sa postavit.. to je samozrejme obrazne napísané, to vysvetľujem pre tie čo by ma chceli chytať za slovicka.. každý samozrejme nech robí ako uzná za vhodné, ale som presvedčena že deti sa najlepsie naučia ak veľa necháme na nich a strach budeme len držať v sebe, nepustíme ho k nim..

maminkadeticiek
27. máj 2021

Inak dobra haluz.Chudak dieta,bude to mat s tebou strasne tazke.

dievcacitajucelist
27. máj 2021

To určite nebude reálny prípad, však??? Lebo ak áno tak Pan Boh pomáhaj...dúfam, že ťa osvieti a dostaneš rozum...ja som bola s deckami do troch rokov doma...išli do škôlky jeden z nich plakal druhý sa nevedel dočkať, kedy pôjde zas do škôlky...teraz buď múdra..čo myslíš čím to bolo? Deti sú osobnosti už od mala...jedno je viac spoločenské a druhe menej...jedno sa hneď skamaráti...druhe potrebuje viac času...spamätaj sa pokiaľ nie je neskoro a tvoje dieťa nebude od teba tak závislé, že nebude schopné samostatné rozmýšľať....a len tak na margo "že niektoré šupnu Decká do jaslí" moja švagriná "šupla" obidvoch synov do jaslí a predstav si normálne nemajú z toho žiadnu psychickú traumu...to je sila však???? 🙊🙉

dskjhfdlkdjhl
27. máj 2021

Mila zakladatelka, neviem, kde to vidis, ze ani rok nemaju a idu do jasiel, ja take deti ani nepoznam, ale v podstate aj to je lepsie ako to, co robis Ty. Ja som kojila dlho, dlhsie ako Ty (takze nic extra uzasne si neurobila), napriek tomu moje deti od 3 rokov chodili do skolky, lebo trojrocne dieta uz ten kolektiv potrebuje. Ale ako som uz pisala, je nam vsetkym jasne, ze Ty si si neprisla pre radu, ale prisla si predstavit novy model vychovy. Tak sa ozvi o takych 16 rokov a napis nam, ake plody svojej vychovy znes. Ono, deti, ktore su dlho pod matkinou suknou, potom byvaju ako odtrhnute z retaze, ale to nemusi byt pripad Tvojho chrobacika😉

marci987
27. máj 2021

Moja dcerka do skolky nechodila vobec,isla rovno do skoly a ucitelky si ju nevedia vynachvalit.Co sa tyka spravania, vedomosti ,aktivity . Venovala som sa jej doma a dala som jej viac ako skolka.Ucitelky nechapu,ze nechodila do skolky a ma tolko vedomosti,pekne sa sprava k detom a pod. Vynika vo vsetkom.A co sa tyka skolky? Ja som mala velmi zlu skusenost ked chodila starsia do skolky,preto som mladsiu nedala. A inak info od starsej kucharky zo skolky.Ucitelky su stale na mobiloch a detom sa nevenuju,iba ked po nich vrieskaju.To je dnesna realita. A je to tak skoro vsade,cest vynimkam. A ked pridu rodicia po deti,tak su ucitelky take mile a pod. Len keby bola v skolke skrytakamera,to by sa rodicia cudovali!

ibrunova
27. máj 2021

@marci987 kebyže som učiteľka a toto mi tu napíšeš, tak by ma to veľmi urazilo.

dievcacitajucelist
27. máj 2021

@marci987 a ty doma na svoje deti nikdy nekricis? Ty sa deťom stále venuješ 100%??? Ja som učila na základnej škole a môžem ti povedať, že niekedy sa na deti kričí práve preto, lebo nie všetke deti sú pokojne....bezproblemove a pod. Nevravim, že každá učiteľka či už v škôlke alebo škole je na 100% dokonalá, ale deti a ich vzdelanie...osobnostný vývoj je na prvom mieste... Ty si vychovala 1 dieťa učiteľka ich ma trošku viac na starosti, nemyslíš?

evaachesa
27. máj 2021

Autorka, zdá sa že si veľmi úzkostlivá a to čo robíš dieťaťu len škodí. V prvom rade by si mala vyhľadať nejakého odborníka...hoci aj online poradňu psychológa (aj tu na MK napr.). Neuvedomuješ si to, no je to dosť zlé keď také veľké dieťa sa bojí vlastných starých rodičov 😳

marci987
27. máj 2021

@dievcacitajucelist Nieje krik ako krik.Napr. dieta nechce nieco zjest,lebo ozaj to nema rado a ucitelka vrieska ZOZER TO! Samozrejme,ze ja na deti aj zakricim a aj ucitelky musia zakricat. Ale nie take slova a este k tomu aj nadavky. Ja som prisny rodic.Ale aby ucitelky boli stale na mobiloch a detom nadavali.To je uz cez! Bolo by dobre,ak by boli v skolkach kamery a rodicia by si mohli pozriet zaznamy.TAK BY SA VELMI CUDOVALI!

anjelicek26
27. máj 2021

@marci987 myslim, ze to, ci matka da dietatu viac ako skolka vies tazko posudit, lebo niektore veci sa doma (bez inych deti) proste naucit nedaju. Samozrejme, ze aj doma sa pri stastie da vychovat spolocensky a funkcny jedinec, ktory v skole bude "vynikat", ale je to dost zriedkave a porovnat, ake by to bolo/nebolo zo skolkou nevies, neda sa ist paralelny vesmir si to ist odkontrolovat. To, ze su ucitelky cely den v praci na mobile a vrieskaju po detoch, nuz aku skolku si dietatu vybrala vtedy a ze sa to neriesilo, za to mozu len rodicia, co to tolerovali. U nas v skolke mobil nemaju (maju ho ucitelia v satni), maju len pevnu linku, len ako priklad... 3-4 hodiny denne su s detmi vonku za kazdeho pocasia, cely cas sa im venuju. Neni skolka ako skolka proste. Hlavne neexistuju len "dokonale matky", ktore vedia dietatu dat uplne siroke spektrum cinnosti doma, potom tie deti pol dna znudene pri telke sa poflakuju po dome, kym mama vari, upratuje, riesi ine veci...

alvaluka
27. máj 2021

@autorka, moja mama isla do prace, ked som mala rok, to bolo na sklonku 80. rokov, cize urcite to nie je iba sucasna moda.

Pokial viem v zahranici davaju deti do jasli aj skor ako v roku, cize asi hej, bude to ine, lebo ziadna z mojich kamaratok nedala dieta skor do skolky ako v 3 rokoch.

To ze maly place, ked vidi starych rodicov je divne, lebo teda moja hoc 1,5 rocna sa im tesi aj ked ich videla minimalne kvoli pandemii a cely rok a pol je iba so mnou lebo partner byva doma minimalne.

Ze sa niekto rozhodne dat dieta do jasli skor ma nejaky dovod, ekonomicky, casovy, mozno aj zdravotny. Ako pisala jedna mama kusok vyssie, nema jej kto postrazit dieta a ona aspon bude moct zbehnut k lekarovi, kym je dieta v jasliach. Ziaden rodic nezapise dieta do jasli/skolky s tym, ze mu je jedno, ci si rano poplace a ci mu tam je naozaj dobre, ale okolnosti niekedy nepustia.

To ze mas naroky na stravu ake mas respektujem. Myslim, ze 4 rocny by polku horalky raz za dva mesiace predychal, malej tiez nedavam sladke, ale lievanec jej na ranajky urobim obcas.

dievcacitajucelist
27. máj 2021

@marci987 no kamery tým pádom by mohli byť v kazdej štátnej sfére a v podstate nech sa aj súkromné inštitúcie kontrolujú a hlavne TÍ SPRÁVNI ĽUDIA nech to kontrolujú...je to na smiech...ty si bola svedkom týchto vylevov zlosti? Alebo ti to povedal niekto? Ja netvrdím, že všetko v škôlkach/školách funguje na 100% ale zase hádzať všetkých učiteľov / učiteľky do jedného vreca je trošku obmedzené...

zildo
27. máj 2021

Chápem ťa,ale ty mu svojou láskou skôr ubližujes ako pomáhas. Aj mne bolo ľúto,keď mi dcéra nastúpila do škôlky.to ticho,kľud.Ale do škôlky chodí rada..veľa detí tam plakavalo,trhalo mi srdce keď som to videla,ale je to o zvyku..raz sme boli na svadbe a dali sme ju ako dvojročnu na noc k babke a dedkovi.Mali ťažkú noc ale zvykla si.tetaz ako 4 ročná sa tam pýta spať. Čím je dieťa mladšie tým si rýchlejšie zvyká na nové veci. Bez placu to ale málokedy ide.ale patrí to k ich zdravému vývinu...
Daj mi prosím ťa dýchať,tebe by sa páčilo keby tvoja matka ti bola stále za zadkom..
Čo tvoj manžel? Venuj sa manželovi! Isto v to musí zasahovať aj do vazho vzťahu...

autor
27. máj 2021

@marcellka32 áno plakal. Skúšali sme to 2x a 2x plakal

autor
27. máj 2021

@maminkadeticiek treba čítať aj začiatok. Náš drobček bude jedináčik.

autor
27. máj 2021

@kitycat aký sociálny život? Veď keď sa narodí dieťa ONO má byť najdôležitejšie nie kamaráti atď aj napriek tomu skúšali sme to. Plakal pri starých rodičoch.

sasa1983
27. máj 2021

Môj syn je od 13 m zvyknutý prespávať k babky/u svokry. Nič lepšie som mu nemohla dať, choď a nimi na dovolenky, aj k moru, xy krát som mu menila kolektív, kamaráti, krúžky, škôlka. Je bezproblémový pri skoro akomkoľvek kolektíve deti, vie sa ozvať, je slušný, vidí ako sa správajú iné deti, lebo ich videl kvantum a bol s nimi dlhšie ako s matkou za chrbtom na 1 hod na ihrisku. Je iné keď je tam rodič a je iné, keď si ma dieťa "poradiť a postarať sa k seba" na pol dňa. Tvoj nebude mať šancu zapadnúť sebavedomo medzi deti, keď doteraz nebol odkázaný sám na seba. Tie druhé deti ho " zvalcujú". Tiež máme jedináčika, neviem či je drobček, je to chlapec 6r. Ide do škôlky . Od septembra.

autor
27. máj 2021

@lucik194 ako vieš čo bude o pár rokov?

sasa1983
27. máj 2021

V dnešnej dobe plnej konkurencie slabí jedinci neobstoja. Mal by byť dostatočne samostatný a učiť sa prevziať za seba zodpovednosť. Uciť sa toto od malička, nie s tým začínať na základnej škole v 3 Tom ročníku.

krisbar
27. máj 2021

autorka prispevku - co vlastne od nas chces? na vsetko mas agrument preco je maly 24/7 s tebou.
Si skvela mama ako kazda ina tu co sme, ale fakt nechapem, co vlastne chces od tohto prispevku, len sa vyrozpravat, citat si prispevky?
Lebo ja nevidim ziadny zmysel tejto "diskusie", len co sa tu niektore zeny paprcia a svoje nazory prezentuju ako tie najspravnejsie (klasicka diagnoza Modreho konika). Aj tak si urobis po svojom. V tvojom zivote sa urcite nic touto diskusiou nezmeni.

viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
27. máj 2021

@viestta áno venujeme sa aj sebe.