Som veľmi naviazaná na štvorročné dieťa
Co s tym robit? Drobec ma 4 roky a este nikam s manzelom sme neboli iba s nim. Par x sme skusali ale to aa nedalo mne islo srdce puknut co s nim je ☹
Mám dve deti na druhom stupni ZŠ, občas sú tam také konflikty (slovné, ale stále v medziach puberty, že by si cumela), a učitelia ich nechajú nech si to riešia medzi sebou sami (učiteľky sú na to, aby rozlisili či je to konflikt čo majú riešiť decká samy alebo už s nimi), a čo bude robiť vtedy tvoj drobček? Bude plakať alebo žalovať vkuse učiteľke?? Chces aby mal kamarátov alebo aby sedel sám v kúte? Sama si odpovedz
Ženská rob so sebou dačo. Tiež mám zatiaľ 4 ročnú jedináčku, ktorá nechodí do škôlky, ale toto čo ty tu riešiš nie je ok. Toto je opicia laska. Ja nenechám dcéru stratiť hocikomu, ale keď je u babky alebo kamošky ktorej 100% dôverujem tak si užívam čas o samote. Ak ti vadi akú sladkosť mu babka dala tak si sadnite a pohovorte o tom čo mu môže dať. Skupina čo jedia zdravé deti, mamila a iné sú ako sekta. Ja sa snažím o zdravú stravu pre nás aj dcéru ale z čokolády raz tá čas neumrie, ani z hranolky. Nie je to už bábätko. To keď bude mat 20 rokov stále mu budeš sedieť pri zadku s dirigovať jeho zenu ako presne má navarit a čo majú spolu robiť?
Ja som nepísala o pismenkach a číslach....je toho viac treba vediet do života....jeho sociálne zručnosti sú pozadu keď mama stále stojí za zadkom a rieši veci zaňho...
@krabica22 nejde o to že nechodí do škôlky to je uplne ok aj keby nechodil vôbec ...sú deti aj na homeschooling a všetko funguje....ale že 4 ročne dieťa nemôže zostať s nikým na chvíľu bez matky ani s niekým z rodiny to už celkom ok asi nebude...
Ja mam dnes dojem, ze MK je plny psychologov🙊
@viestta tak vidim, ze nie som sama😉
@martinoocka ešte raz odkiaľ vieš že soc zručnosti nemá? Aha nechodí do škôlky tak to preto
@duduska25 nebudem dennodenne v škole neboj sa 🙂
@marcellka32 preboha riešiš druhý stupeň ktovie čo bude dovtedy a či budeme vôbec na Slovensku ešte
Nie nemá to nič so školkou už som to písala predsa...dieťa môže byť bez mamy aj inde určite je na začiatok lepšia rodina a blízky ľudia ako kolektív deti... si stále pri ňom, nie je nikdy odkázaný sám na seba , ani nemal šancu si to skúsiť. Moja dcéra sa správa inak keď som na návšteve s ňou a keď je u babky sama. Potrebuje si vyskúšať aká môže byť keď mama nie je v dosahu , určite je to pre dieťa obohacujúce ....
@lucia147852 sekta? Preto že netrepu deťom brumiky a iný hnoj?
Chodia k nám kamošky tak ako aj my k nim. Malý sa podeli sem tam sa hasteria veď sú deti ale nedám svoje dieťa do inštitúcie kt mu nič nedá akurát začne nadávať atď. A áno viem že v škole to iné nebude ale do školy pôjde aj do predškolskej hoc nerada možno skúsim montessori či ho vezmú. Je to moje dieťa ja viem čo je pre neho najlepšie
Prosim ta, citaj s porozumenim, mam pocit, ze len vyberas co sa ti hodi... Kazda sme ti tu napisali svoj pohlad, ci skusenost s dietatom, ktoremu mamicka behala okolo ritky, ja osobne mam vlastnu nie velmi stastnu skusenost uz z dospelym msmickarom... Ak si zalozila temu aby ta pochvalili a potlapkali po pleci, ze to co robis je ok tak diskutuj s tymi co ti fandia ale ak si zalozila temu lebo sama citis, ze tvoja vychova je jemne povedane utlacajuca dieta, tak si zober z prispevkov to co potrebujes... Nik ta ale nebude sudit za to ako vychovavas svoje dieta, je to tvoja vec...
No, aby dieta pochytilo nadavky, tak vobec nemusi ist do skolky, tie sa daju pochytit na ihrisku, na zastavke, proste kdekolvek. Ale jasne, si jeho matka, tak si ho ofukuj, nepusti do ziadnej institucie, robis to najlepsie ako vies, problem je, ze si limitovana sama sebou😉
@viestta niektoré súkromné materské školy sú zaradené do siete škôl.
@viestta pôjde do montessori škôlky aj do školy montessori ale to má čas ešte. Zatiaľ mu stacime my a kamaráti. A prosím Vás kde beriete to že náš drobček bude mamičkar? Vie si opýtať napr sám zmrzlinku bez problémov
Necitam cele,iba prvu stranu a zaujala ma veta: nedovolim,aby dietatu ublolizovali..
Mozno ti to nedochadza,ale ublizuje mu skor prilisna ochrana . Medvedia sluzba je to pre neho a jeho buducnost. Cim skor to zmenis,tym lepsie.
Ihriska nie su to iste ,ako skolka. Tie aktivity,socialne vazby, cas bez mamy je tiez dolezity. Si helikopterovy rodic. Hned si vygoogli,co to je a hned si kup knihu Nerozbitne deti..
Mozno ti otvori oci. Nerob zo zivota,skolky a skoly a odlucenia od teba " bubaka". Lebo z neho vychovas mamino jebino,trasoritku.
Ked chces dieta naucit liezt,musi aj spadnut. To patri k tomu.
A nepouzivaj tolko zdrobnenim...zmrzlinka,drobcek...pane Boze... hovor slovnikom dospelej zeny. A ano, bude mamickar, 100%tne. Tutuli mutuli, prehnane moc vazba.nechaj ho rozprestriet kridla a letiet.
Skolky.. mam skusenost so.sukromnou..mesiac stacil..revy,place, malo aktivit... presli sme do obecnej a huraaa, denne dieta pride s basnickou, pesnickou, stale nieco tvoria.. a plac nie je. Tesi sa tam.
A ak si myslis,ze v montessori skolke dieta nezachyti nadavku..🤣 halo, to sa stane vsade..nebud naivna...
Áno sekta, pretože presadzujú všetko za každú cenu a všetko je len čierne alebo biele. A spraviť niečo inak, je najväčšie zlo na svete. Typické prejavy sekty .A nič nepíšem o brumikoch ani o škôlke. Moja dcéra,ako som pisala tam tiež nechodí. Takze čítaj s porozumením. Pokial vieš čo je teda pre tvoje dieťa najlepšie, tak načo zakladám diskusiu na mk že si naň priveľmi naviazaná??? No si... či chcela si pocut že nie, a všetko robíš úplne úžasne?
Tu si autor(ka) z vás celý čas robí prdel a vy sa nad ňou rozčuľujete 🤦♀️
Presne ako píšeš @katrin21 . Ty ho máš naučiť ako sa popasovať s tým keď mu niekto bude ubližovať , byť mu opora pri riešení problémov ale nie to robiť zaňho a chrániť ho pred svetom. Máš ho naučiť že svet je bezpečné miesto a že ON si v ňom dokáže poradiť. Nie že on si vypýta zmrzlinku 🤦 to je akože príklad samostatnosti? Tymto mu škodiš. Naveky pri ňom nebudeš zabraňovať všetkým čo by mu mohli ublížiť. A potom čo? Ako si poradí sám keď si to nevyskúša teraz? Osobnosť sa buduje do 6 rokov potom sú už základy dane už sa to mení ťažšie ak vôbec....
@lesana25 no dúfam. Ale keďže som sa s takými už stretla kľudne to môže byť aj pravda 😕
@katrin21 co je zle na zdrobneninach. Je nas drobcek a vzdy to bude moje dieta aj ked 25 bude mat. Ale napocuvala som sa dost o skolkach ucitelky tam len kecaju a nic ine. Cest vyminkam samozrejme.
@lesana25 ja si prdel nerobim to ony nevedia pochopot niektore veci.
@martinoocka to ze nechodime bez neho neznamena ze ho neucim vypytat si nieco napr. stari rodicia k nam chodua len maly nechodi k nim.
Ale rozmyslala som nad 2hym dietatom ale tak maly sa bude citit odstrceny a ze ho uz nelubime ☹
Dievcata, nemíňajte energiu na tuto diskusiu nakolko ocividne ju autorka založila len na podráždenie publika. Cela tato téma ma výpovednú hodnotu ako témy 20 ročných slečien typu “den mi mešká menzes, mozem byt tehotna?” Nic nehovoriace, nic neriešiace. Autorka je presvedcena, ze to, co robi je najsprávnejšie. Len zabudla na taku zlatu strednú cestu. Vo všetkom.
@vendulka80 Len nevieme, čo vlastne autorka chcela svojím príspevkom povedať 😂
Veru, autorka si z nás robí prdel. Kašlite na ňu dámy. Žena a ty sa spamataj a rob radšej niečo užitočné 🤪