icon

Som zlá?

18. aug 2022

Ahojtee ako to máte vy? Zvladate dieťa ktore nepočuva ,vymišla ,cely ďeň plače ,nemožem sa ani vody napiť v kluďe som na nervy stoho a často jej dám na zadok som preto zla?

Strana
z2
zmrzlinka2021
18. aug 2022

Ak ju bijes, necudujem sa spravaniu dietata.
To je to najhorsie co mozes spravit - vyzadovat respekt a slusne spravanie cez nasilie, cez strach.
Dieta je dieta - beha, skace, vymysla, je zive - nie je to hracka, ktoru vypnes a baterky das do nabijacky.
Ale vacsinou je dieta odrazom rodica.

babydesire
18. aug 2022

Ano,klasika,tiez mam doma dve sidla a neni dna bez kriku a bitky, kazdy jeden den !!!! Ale milujem ich a som na nich za mnohe hrda. ..vydrzim,vydrzim,vydrim,,ta vychova raz prinesie ovocie,musi !!!

babydesire
18. aug 2022
deti95060810
18. aug 2022

jasné za chvíľu ti bude na okno klopať sociálka... 😉
maminka užívaj magnézium - dlhodobo, budeš mať nervy ako z ocele....

autor
18. aug 2022

@babydesire suhlasim aj ja ich milujemm su to moje zlatička

medeaa
18. aug 2022

Ano, si zla, ak bijes dieta.

lotitka
18. aug 2022

@deti95060810 užívam magnézium od prvého tehotenstva každý deň a veru že nervy z ocele nemám 🤷 to už je 6rokov čo užívam

nika11103
18. aug 2022

@zmrzlinka2021 vychovna po zadku rovná sa násilie ? Ja som jak decko dostávala iné facky . Keď som bola mala po zadku keď som bola decko tak aj riadne facky padali keď som robila sprostosti . A čo som si z toho odniesla ? Že som vedela že rodičia sú autorita . Že son poznala prirodzene hranice . Od puberty mám s rodičmi úžasný vzťah . Môžem sa im so všetkým zdôveriť !!! A nie ja neublížim ani muche takze nezanechalo to na mne za následok že vyhľadávam a tvorím ďalšie násilie ;)

estrella5
18. aug 2022

Bitku vnímam ako zlyhanie rodiča. Sorry, but not sorry 🤷‍♀️ ((Nehovorím, že sa stať nemôže. Aj rodič je len človek, ale podstatné je si to uvedomiť, vnímať to ako nie najvhodnejšie riešenie danej situácie a snažiť sa tomu do budúcna predchádzať. A nie to vnímať ako bežný a vhodný spôsob výchovy...))

aaao
18. aug 2022

Ja si stojim za nazorom, ze neexistuje “zle” dieta, iba dieta vyzadujuce lasku a pozornost.

dzulli1980
18. aug 2022

Presne pre to, že pre mnohé matky znamená dať dieťaťu po zadku týranie, sú tie deti, aké sú ... drzé, sprosté, agresívne a bez hraníc ... áno, sú deti, pri ktorých stačí zvýšiť hlas, no sú aj také, ktorým môžeš povedať miliónkrát, jednoducho neposlúchnu ... dcéra tiež dostala párkrát na zadok a nemyslím si, že som zlá matka ... som vďačná za dobu, v ktorej som vyrastala, keď nám aj učiteľ, keď sme robili sprostosti a nedali si povedať ani po upozornení, jednoducho pleskol ukazovátkom po rukách alebo nás vyťahal za ucho ... áno, aj vďaka tomu z nás vyrástli ľudia s akými takými hodnotami ... a doma sme sa ani nepriznali, lebo by sme dostali aj od rodičov.

mon29
18. aug 2022

Ak ju bijes, si zla matka.. nevyrovnana,otrasna osoba ktora nezvlada situacie a svoju frustraciu z toho si vybija na nevinnom clovieciku.

alexnina777
18. aug 2022

@estrella5 úlpný súhlas..vychovávam svoje deti s rešpektom..rešpektujeme sa navzájom, a funguje nám to.. vysvetlujem možno viac ako by som chcela, ale funguje nám to..fyzické násilie je zlyhanie dospelého..použiť fyzickú silu na dosiahnutie poslúchania nie je výchova ale vyvolanie strachu u dieťaťa..

danieladeley
18. aug 2022

no....podla toho ci je to dvoj rocne dieta, ktore ma vzdor alebo sest rocne, ktore len vymysla...vek neuvadzas...ale celkovo by som sa vyhybala fyzickemu trestaniu, aj ked kvoli jednej na zadok nemusis hned vyhladat psychlogicku

zmrzlinka2021
18. aug 2022

@nika11103

Ziadna vychovna neexistuje - pozri, ty si bola bita, dostavala si facky, preto rovnako tento sposob nasilia obhajujes.
Vacsina ludi, co zazila nasilie , tak ho schvaluje aj v dospeosti, dokonca ho obranuje aj ako "zasluzili sme si"...
Nie, nikto si nezasluzi udretie.

Dieta posluchne "do času", ale zo strachu, z obav z dalsej bolesti, nie preto, ze si uvedomuje, ze sa sprava zle. Proste sa len boji. Nie je to ziadny prirodzeny respekt, ziadne uvedomenie si.

Ja si neviem predstavit udriet ani zviera, nieto vlastne dieta. A to som prisna osoba s jasne nastavenymi hranicami, ale nasilie do rodiny nepatri.

alexnina777
18. aug 2022

@dzulli1980 toto je hrozné len čítať..smutné vel’mi…

alexnina777
18. aug 2022

@zmrzlinka2021 presne tak..pravda..

zmrzlinka2021
18. aug 2022

@alexnina777
Respektujuca vychova je narocnejsia, ovela narocnejsia, ale prinasa svoje ovocie. Nejde o benevolentnost, v nej su ovela prisnejsie nastavene mantinely, pravidla, ale zaroven funguje komunikacia a vypate chvile sa neriesia "udretim".
Volakedy bolo dokonca bezne udriet aj zeny. Dokonca vraj v rusku aj teraz plati, ze ak zena nie je bita, nie je milovana

alexnina777
18. aug 2022

@zmrzlinka2021 presne takto vychovávam svoje deti s rešpektom..presne určené mantinely..hranice..rozprávame sa nonstop o všetkych situáciach ktoré zažívame..všade kde prídeme sú deti chválené ako dobre sú vychované..nikdy v živote by som ich neudrela..lebo by som ich tým len ukazovala svoju moc..my tu nie sme na to aby sme sa nad detmi povyšovali ale aby sme ich s rešpektom učili správne žiť..

mandzula
18. aug 2022

Svoju dceru (15 r.) som udrela cca 3x, hanbim sa za to, povazujem to za svoje zlyhanie. Nepovazujem sa vsak za zlu matku, bola som matka zufala, bezradna. No schopna priznat si chybu.

simona20201309
18. aug 2022

@mon29 🙈
@zmrzlinka2021 do tejto diskusie sa nechcem zapajat. Jedine spomeniem, že ako dieťa som sa nikdy nebála vystrajat so strachom, že zato dostanem 😄
Nikdy som sa svojej mamky nebála, nebojím sa jej dodnes a mame skvelý vzťah. Dostala som po riti, keď som už fakt nevedela čo so sebou a NIKDY som vtedy nemala výčitky voči mojej mame alebo pocit krivdy. Vždy som sa spamätala, hanbila som sa, ako som sa chovala a sklopila som uši.

terry2003
18. aug 2022

Aj neboslušné dieťa sa dá vychovať bez bitiek.
Môj veľmi vzdialený bratranec bol rovnaký ako Vaše dieťa stále behal, vymýšľal...
Jeho rodičia ho nikdy netrestali ani nebili. Aj, keď mu museli stokrát hovoriť to nesmieš, a prvých osem rokov si skoro vôbec neopocinuli. Vďaka veľkej láske a komunikácie vychovali inteligentné hodinky muža, ktorá pracuje ako dobrovoľník, a stará sa o zranené morské živočíchy.

abbey1
18. aug 2022

Áno, biješ maličké dieťa. A ešte si i zlá v slovenskom jazyku. Bije ťa niekto za to?

darijja
18. aug 2022

Nie je bitka ako bitka... capnut raz za mesiac po zadku dietatu, co na milionty raz nepocuvne je normalne.... lomit dieta denne za kazdu blbost normalne nie je... ale za tvoj pravopis by som ta teda zdrala ako žito :D

nika11103
18. aug 2022

@dzulli1980 naozaj veľmi pekne povedané . Presne tak , v dnešnej dobe ucitel len niečo povie dieťaťu , to sa doma posťažuje že ucitel ho psyhicky týra a už má problém ucitel . Pekne si to zhrnula . Ale tu keď čítam tie komentáre že “nasilie” …. Rozum sa mi zastavuje

nykkushka
18. aug 2022

Ja som toho názoru, že bitkou, násilím, agresivitou, vyhrážkami sa nikdy nič nevyriešilo.
Ale nebudem sa tu hrať na sladkú dokonalú maminku, ktorá to zvláda tak ako by som si si priala. Som len človek a stalo sa, že maly dostal na zadok. Ale považujem to za svoje osobné zlyhanie a plakala som vždy s nim. Ja nemám problém ospravedlniť sa svojmu 2.5r synovi, ktorý ma take brutálne obdobie vzdoru, je neskutočne temperamentny, že ľudia čo poznajú aká som výbušná nechápu, kde beriem toľko trpezlivosti. Ale zastávam názor, že riešiť jeho stavy agresivitou, krikom, bitkou, vyhrážkami (pre mna je aj tá výchovná bitka, či sa to niekomu páči alebo nie, veď ani my dospelí sa nečapeme po zadku alebo rukách, keď sa nám niečo nepáči) tomu určite nepomôžu, jedine mu ukážem, že je v poriadku niekoho udrieť, uraziť, kričať keď sa mu niečo nepáči, nedarí alebo niečo chce a taky príklad podľa mňa v poriadku nie je.
Sú dni, kedy by som najradšej sedela zavretá doma, lebo mám až stres, čo na jeho stavy - prejavy emócií - povie okolie, rodina ale potom si poviem, môžu ma.... Naše dieťa, naša výchova a pokiaľ nikomu inému neublížuje svojim správaním tak problém nevidím. Veríme s manželom, že aj takýmto spôsobom sa dá vychovať slušný, zdravo sebavedomý, tolerantný človek, ktorý si váži seba, okolie a rešpektuje ľudí... Ale nenechá sebou manipulovať a skákať si po hlave...
Ale priznávam sa, niekedy je to ku*evsky ťažké na psychiku, ale tak vybrali sme si takýto spôsob výchovy, tak musíme vydržať 🤍
(PS- netreba si mýliť rešpektujúcu výchovu so zanedbanou, kedy dieťa manipuluje s okolím a okolie splní všetko čo chce... 👎)

nykkushka
18. aug 2022

@darijja len tak sa pýtam, čo ak by to dieťa na milionty prvý krát počúvlo a išlo by to bez toho čapnutia?

petamich
18. aug 2022

tiez nas kedysi moja mama bila ako zito a vybijala si tak svoje vlastne frustracie a nespokojnost so zivotom - toto svojmu dietatu odmietam robit, za mna je pravidelna bitka proste neakceptovatelna, ze aj tej najlepsej matke obcas rupnu nervy a dieta dostane po zadku, to chapem a zrejme sa nam to aj s manzelom stane ale bitka a krik na kazdodennom poriadku nema s laskou a vychovou nic spolocne, nerada by som vychovala tyrana, ktory bude otlkat svoju zenu, lebo mu to pride normalne a ved aj jeho mama ho tak milovala a vychovne ho bila

kazdopadne nie som tu od toho, aby som niekoho sudila a zhodnotila ci si alebo nie si zla matka, na to nemam pravo, moja mama isto nie je zla ale nastastie mne to ukazalo ako to robit nechcem

darijja
18. aug 2022

@nykkushka a co som ja obohrata platna??????

nykkushka
18. aug 2022

@darijja asi nie, len som sa spýtala

Strana
z2